Προς το περιεχόμενο

δεν bootάρει πλέον...

talaiporos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρόνια πολλά σε όλους!

Λοιπόν, τον τελευταίο μήνα, μερικές φορές το pc αργούσε πολύ να φτάσει στη φάση του bios (το beep ερχόταν 20-30 δευτ. αργότερα), μετά σιγά σιγά αδυνατούσε να bootάρει με την πρώτη (αλλά πάντα οκ με τη δεύτερη), και από χθες πλέον με τίποτα:mad:.

Όταν πρωτο-παρατήρησα το πρόβλημα, έτρεξα ένα memtest (όλα οκ), και σήμερα δοκίμασα όλους τους συνδυασμούς με τις μνήμες (με κανένα αποτέλεσμα).

Το pc δουλεύει κοντά τέσσερα χρονάκια, με μητρική asus P5K, E6750 - χωρίς O/C - μνήμες 2χ1 transcend 800, και τροφοδοτικό Corsair HX520...

Για πείτε καμμιά ιδέα?

Δημοσ.

Tη συζήτηση που μου λες την έχω δει, αλλά εκεί ήταν άλλες συνθήκες, δηλ. νέο pc, ενώ εμένα σταμάτησε σιγά-σιγά να δουλεύει.

Χμμ, windows live cd δεν έχω (βασικά δεν ξέρω και τι είναι), αλλά λες για σκληρό??, αφού δεν φτάνει καν εκεί, δεν θα έπρεπε πρώτα να ακουστεί το beep του bios και μετά να δούμε αν δουλεύει ο σκληρός? (ο οποίος είναι ο postville o 80άρης με το τελευταίο firmware)

To τροφοδοτικό το τεστάρω φαντάζομαι σε άλλο pc?

Δημοσ.
Tη συζήτηση που μου λες την έχω δει, αλλά εκεί ήταν άλλες συνθήκες, δηλ. νέο pc, ενώ εμένα σταμάτησε σιγά-σιγά να δουλεύει.

Χμμ, windows live cd δεν έχω (βασικά δεν ξέρω και τι είναι), αλλά λες για σκληρό??, αφού δεν φτάνει καν εκεί, δεν θα έπρεπε πρώτα να ακουστεί το beep του bios και μετά να δούμε αν δουλεύει ο σκληρός? (ο οποίος είναι ο postville o 80άρης με το τελευταίο firmware)

To τροφοδοτικό το τεστάρω φαντάζομαι σε άλλο pc?

θεμα μητρικης μου φαινετε εμενα
Δημοσ.

Ο σκληρός δεν έχει καμια σχέση με το βίος,θα εμφανιζότανε μετά το beep το πρόβλημα βασικά την στιγμή που δείχνει τους δίσκους.

Αν ήταν το βίος δεν θα εμφανιζόταν το πρόβλημα σιγά,σιγά (εκτος αν τελειώνει η μπαταρία του).

Aποψη μου: δοκίμασε με καινούρια μπαταρία για βίος,που είναι και το πιο φτηνό.

Και έπειτα δοκίμασε με κάποιο τροφοδοτικό φίλου,γνωστού.

Δημοσ.

Ψηφίζω δοκιμή με άλλο τροφοδοτικό όπως οι προλαλήσαντες...

Όταν δοκιμάσεις πες μας το αποτέλεσμα ώστε να αξιοποιηθεί το νήμα από άλλους που μπορεί να έχουν παρόμοιο πρόβλημα στο μέλλον..

Δημοσ.

ffs, τι σχέση έχει η μπαταρία του bios;;;

Ένα Pc boot-άρει κανονικότατα και χωρίς μπαταρία. Η μόνη χρησιμότητά της είναι να κρατάει της ρυθμίσεις του bios όταν το pc είναι εντελώς εκτός ρεύματος, καμία άλλη.

Το τροφοδοτικό είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο για να δημιουργεί το πρόβλημα. Θα ήταν το τελευταίο που θα τσέκαρα.

Ταλαίπωρε (όνομα και πράμα -κάνω συνειρμούς :P), δοκίμασε να αποσυνδέσεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ* από το pc, αφήνοντας πάνω αυστηρά μόνο cpu-gpu-1ram-και το monitor φυσικά.

*ΤΑ ΠΑΝΤΑ: Aπό keyboard και mouse μέχρι κάρτες δικτύου, pci συσκευές και σκληρούς. Τα πάντα.

Δημοσ.

liopyr, έκανα έτσι όπως μου είπες, χωρίς αποτέλεσμα πάλι...

Αυτό με τη μπαταρία δεν το ήξερα, οπότε το μόνο που απομένει είναι το τροφοδοτικό (αν και το βλέπω απίθανο, είναι και πάνω σε ups, άσε που το έχω μόλις ένα χρόνο)

Ταλαιπωρία λοιπόν, για μια ακόμη φορά:lol:, χτύπησα και το κεφάλι μου στο γραφείο όπως πήγα να σηκωθώ μετά από μια δοκιμή:lol:

Δημοσ.

Ακριβως , ακριβως ποιο ειναι το προβλημα σου γιατι δε λες και πολλα στο πρωτο ποστ...

Δεν παιρνει μπρος ... ?

Αναβουν ολα κανονικα αλλα σημα στην οθονη γιοκ ... ?

Δε μπαινει στα παραθυρα.. ??

Εξηγησε το προβλημα σου λιγο παραπανω..

Αν εχω καταλαβει καλα απο τα λεγομενα και απο τις λυσεις που σου εχουν προτεινει μαλον πρεπει να αρχισεις να ετοιμαζεσαι για μητρικη σιγα σιγα ...

Δημοσ.
ffs, τι σχέση έχει η μπαταρία του bios;;;

Ένα Pc boot-άρει κανονικότατα και χωρίς μπαταρία. Η μόνη χρησιμότητά της είναι να κρατάει της ρυθμίσεις του bios όταν το pc είναι εντελώς εκτός ρεύματος, καμία άλλη.

Το τροφοδοτικό είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο για να δημιουργεί το πρόβλημα. Θα ήταν το τελευταίο που θα τσέκαρα.

Ταλαίπωρε (όνομα και πράμα -κάνω συνειρμούς :P), δοκίμασε να αποσυνδέσεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ* από το pc, αφήνοντας πάνω αυστηρά μόνο cpu-gpu-1ram-και το monitor φυσικά.

*ΤΑ ΠΑΝΤΑ: Aπό keyboard και mouse μέχρι κάρτες δικτύου, pci συσκευές και σκληρούς. Τα πάντα.

Η μόνη χρησιμότητά της είναι να κρατάει της ρυθμίσεις του bios όταν το pc είναι εντελώς εκτός ρεύματος, καμία άλλη.

Ακριβώς,και κάποια συστήματα στο default setting του βίος δεν ξεκινούν,θέλουν κάποιες ιδιαίτερες ρύθμισις.

Δημοσ.
Ακριβώς,και κάποια συστήματα στο default setting του βίος δεν ξεκινούν,θέλουν κάποιες ιδιαίτερες ρύθμισις.

Τις οποίες πώς ρυθμίζεις αφού δε boot-άρει;

:lol:

Δημοσ.
Τις οποίες πώς ρυθμίζεις αφού δε boot-άρει;

:lol:

Δεν χρειάζεται να bootari ο p.c. για να μπεις στο βίος. :confused:

Αρκεί να πάρει μπρός το βίος. :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...