we_will_rise Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέρα σας, είμαι νέος οδηγός και κλασσικά πήρα το αυτοκίνητο που περίσσευε (VW Polo 1.4, μοντέλο 2001).. Θέλω να κάνω κάποιες διορθωσούλες και μία απ'αυτές είναι ότι θέλω να αλλάξω το ραδιόφωνο. Θέλω να πάρω ένα όχι πολύ ακριβό, δεν θέλω να αλλάξω ηχεία κλπ., μόνη προϋπόθεση, θέλω να παίζει mp3 και να έχει υποδοχή για flashάκι. Δεν ξέρω καν που να ψάξω (στο internet) και χρειάζομαι την βοήθειά σας... Σημείωση, δεν θέλω να μου βγει πάνω από 200euro Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 πανε σε καποιον ηχοσυστηματα και ζητα του καποιο μοντελο απο JVC. βγαζει αρκετες πηγες με USB. και η JVC ειναι εγγυηση....! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Oκ εψαχνα ακριβως οτι ψαχνεις στα ιδια λεφτα. Πηρα αυτο απο το οποιο ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Παιρνει flash, παιζει mp3, bluetooth για να μιλας στο κινητο μεσω του ηχοσυστηματος, ευκολος χειρισμος, παρα πολλες ρυθμισεις για καθε τι που εχει να κανει με παραμετροποιηση του ηχου, ωστε να πετυχεις ακριβως οτι θες, τηλεχειριστηριο κλπ. Επισης εγω αγορασα ενισχυτη και ηχεια και παραμετροποιειται ως προς αυτα πολυ ευκολα και εχει τις απαιραιτητες εξοδους. Ο ηλεκτρολογος που το πηγα να μου φτιαξει τον ενισχυτη και τα ηχεια, οταν ειδε την πηγη (πρωτου φτιαξει το ηχοσυστημα) την σχολιασε ως εξαιρετικη. Εχω μεινει ευχαριστημενος. Τιμη γυρω στα 190Ε παιζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 γενικα την Kenwood δεν την εχω σε μεγαλη εκτιμηση, αν εξαιρεσουμε τα συστηματα multimedia. αν πας σε κατι απλο θα προτιμουσα JVC η αν οικονομικα βγαινεις, Pioneer. για Alpine δε συζητω ξεφευγουμε απο το budget. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 πανε σε καποιον ηχοσυστηματα και ζητα του καποιο μοντελο απο JVC. βγαζει αρκετες πηγες με USB. και η JVC ειναι εγγυηση....! Αν εξαιρεσεις οτι ο ενσωματωμενος ενισχυτης στις μοναδες της ειναι ο πιο ανισχυρος απο ολους... (Αν και ολοι λενε "WOW 4x50W", εντουτοις αναφερονται ολοι σε MAX watt και οχι RMS watt). PS: Ε οχι και 190ευρω για πηγη που απλα θελουμε να παιζει MP3 και να παιρνει φλασακι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Αν εξαιρεσεις οτι ο ενσωματωμενος ενισχυτης στις μοναδες της ειναι ο πιο ανισχυρος απο ολους... (Αν και ολοι λενε "WOW 4x50W", εντουτοις αναφερονται ολοι σε MAX watt και οχι RMS watt). PS: Ε οχι και 190ευρω για πηγη που απλα θελουμε να παιζει MP3 και να παιρνει φλασακι... Α. τι παραπανω θα ζηταγες απο μια πηγη των 190 ευρω? Β. Η πηγη με τα 190 ευρω που πηρα εγω πχ, ενσωματωνει πολλα χαρακτηριστικα ακομα. Αλλα οκ εγω χρειαζουν bluetooth, συγκεκριμενες εξοδους και αλλα χαρακτηριστικα (πχ τηλεχειριστιριο) που δεν ξερω αν απασχολουν τον τοπικ σταρτερ. Επισης ο κανονας οτι πληρωνεις παιρνεις ισχυει και στις πηγες. Βρισκεις τετοια πηγη με 60 ευρω, βρισκεις και με 250. Συγκριση ομως δεν...Αναλογως τη δουλεια που θελει να κανει ο καθενας. Γ. το 4χ50 ειναι περιπου 4χ20 RMS. Γιαυτο μην παιζετε στα τερματα με παραμορφωσεις, ειδικα οσοι εχετε ως ενισχυτικο την πηγη, γιατι θα παρετε ηχεια/tweeter στα χερια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
we_will_rise Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Μια χαρά είναι αυτό που προτείνει ο MiDi_MILiZ. Ταιριάζει και με τον φωτισμό του ταμπλό του Polo (μπλε). Μάλλον σε αυτό θα καταλήξω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Α. τι παραπανω θα ζηταγες απο μια πηγη των 190 ευρω?Β. Η πηγη με τα 190 ευρω που πηρα εγω πχ, ενσωματωνει πολλα χαρακτηριστικα ακομα. Αλλα οκ εγω χρειαζουν bluetooth, συγκεκριμενες εξοδους και αλλα χαρακτηριστικα (πχ τηλεχειριστιριο) που δεν ξερω αν απασχολουν τον τοπικ σταρτερ. Επισης ο κανονας οτι πληρωνεις παιρνεις ισχυει και στις πηγες. Βρισκεις τετοια πηγη με 60 ευρω, βρισκεις και με 250. Συγκριση ομως δεν...Αναλογως τη δουλεια που θελει να κανει ο καθενας. Γ. το 4χ50 ειναι περιπου 4χ20 RMS. Γιαυτο μην παιζετε στα τερματα με παραμορφωσεις, ειδικα οσοι εχετε ως ενισχυτικο την πηγη, γιατι θα παρετε ηχεια/tweeter στα χερια. A. Δεν θα επαιρνα μια πηγη 190 ευρω γιατι πιστευω οτι δεν μου προσφερει κατι παραπανω απο μια των 120. Β. Οκ. Εγω δεν χρειαζομαι bluetooth. RCA pre out που χρειαζομαι εχουν αρκετες στα 100-120 ευρω (και USB και Aux in). Οσο για το κοντρολ, πραγματικα δεν βρισκω καποια χρησιμοτητα. Εγω δε θα ηθελα να μου αλλαζει το ραδιο/mp3 ο πισω επιβατης Γ. Ναι ειναι περιπου 4x20RMS. Ομως εχει διαφορά απο το 4x16 των JVC στο 4x26 των Pioneer και μερικων Kenwood και Blaupunkt. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Αναρωτιεμαι αν γνωριζεις κατι παραπανω για οσα γραφεις πχ για τη διαφορα των rms watts αναμεσα στις μαρκες. Εχουν διαφορα τα watt της ταδε μαρκας με τα watt της αλλης μαρκας? Αν ναι εξηγησε το λιγο παραπανω, η δωσε ενα λινκ εστω απο το οποιο προκυπτει οτι το 4χ50 μιας καταξιωμενης μαρκας στον χωρο του ηχου, ειναι διαφορετικο απο το 4χ50 μιας αλλης. Οπως επισης και το αρχικο σου αξιωμα απο το οποιο ξεκινα η συζητηση "η Kenwood δεν ειναι και τοσο καλη, η JVC και η Pioneer ειναι καλυτερες", θα ενδιαφερομουν πολυ να μαθω που στηριζεται (πλην του κλασικου ο φιλος του μπατζανακη μου ειχε Kenwood και ...). Οσο για το Α και το Β πυο γραφεις, εγω σου επαναλαμβανω πως μια πηγη των 120 ευρω εχει αρκετα παραπανω πραγματα απο μια των 190. Περα απτο bluetooth και την preout και το τηλεχειριστηριο (το οποιο ειναι πιο χρησιμο στον οδηγο, παρα στους συνεπιβατες), μπορω να σου αναφερω πολλες ακομα, που δεν θα βρεις στα 120 ευρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 παιδες, σε ΟΛΕΣ τις πηγες ο ενσωματωμενος ενισχυτης ειναι για λιγα πραγματα. ειναι για τα βασικα. δεν εχει καλο SNR, δεν εχει καλη απαγωγη θερμοτητας, επομενως μην περιμενετε απο αποψη καθαροτητας σηματος να δειτε διαφορα. ειτε ειναι JVC, ειτε kenwood, ειτε alpine. εκει που εχει ουσιαστικη διαφορα ειναι αν παιξετε με εξωτερικο ενισχυτη, οποτε πλεον μενει αχρησιμοποιητος ο ενσωματωμενος στην πηγη και πλεον μιλαμε για καθαροτητα σηματος απο την πηγη. εγω προσωπικα ασχολουμαι πανω απο 5 χρονια με το Car audio και εχοντας ακουσει απειρες πηγες (απο Pioneer RS και Alpine F1 status μεχρι κινεζικα της πλακας), εχω καταληξει στο οτι αν θες ΣΩΣΤΟ ηχο, θα παιξεις με εξωτερικο ενισχυτη. ολοι οι ενσωματωμενοι, ακομη και στο Ρ9 της pioneer, ειναι "ημιμετρα"... και για το φιλο που ρωτησε παραπανω: ΣΑΦΩΣ και εχει διαφορα το RMS Που ανακοινωνει η Α εταιρια απο το RMS που ανακοινωνει η Β. στον ενσωματωμενο στην πηγη ενισχυτη μπορει να ειναι αμελητεα αυτη η διαφορα, αλλα μη μου συγκρινεις τα 4x100watt RMS ενος Helix Competition με τα 4χ100watt RMS ενος Crunch η ενος ESX Signum... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Αναρωτιεμαι αν γνωριζεις κατι παραπανω για οσα γραφεις πχ για τη διαφορα των rms watts αναμεσα στις μαρκες. Εχουν διαφορα τα watt της ταδε μαρκας με τα watt της αλλης μαρκας? Αν ναι εξηγησε το λιγο παραπανω, η δωσε ενα λινκ εστω απο το οποιο προκυπτει οτι το 4χ50 μιας καταξιωμενης μαρκας στον χωρο του ηχου, ειναι διαφορετικο απο το 4χ50 μιας αλλης. Οπως επισης και το αρχικο σου αξιωμα απο το οποιο ξεκινα η συζητηση "η Kenwood δεν ειναι και τοσο καλη, η JVC και η Pioneer ειναι καλυτερες", θα ενδιαφερομουν πολυ να μαθω που στηριζεται (πλην του κλασικου ο φιλος του μπατζανακη μου ειχε Kenwood και ...). Ναι τα MAX watt ειναι οπως να 'ναι μετρημενα σε καθε εταιρεια... Ενω τα RMS εχουν τυποποιημενο τροπο μετρησης (παρολο που και εκει κανουν παγαποντιες), γιαυτο προκυπτουν διαφορές απο εταιρεια σε εταιρεια. Σε αυτο που ειπες για το αρχικο μου αξιωμα, μαλλον τα καταλαβες αναποδα. Τα JVC (ολα) χρησιμοποιουν το ιδιο κυκλωμα ενισχυσης το οποιο ειναι υποδεεστερο απο των Kenwood και μερικων Blaupunkt (για Alpine δε το συζητω). Δηλαδη οταν μιλησα για υποδεεστερο, μιλησα καθαρα για το θεμα του ενσωματωμενου ενισχυτη τους, και οχι για τις επιμερους λειτουργιες. Φυσικα και δεν στηριζομαι στο τι λεει ο καθε μπατζανακης. Απλα επειδη πριν κανα 3μηνο εψαχνα πηγη για το αυτοκινητο μου, ειχα ξεσκιστει επι μια βδομαδα να διαβαζω τα αναλυτικα specs καθε μοναδας καθε εταιρειας απο το manual των συσκευων τους (online). Οσο για το Α και το Β πυο γραφεις, εγω σου επαναλαμβανω πως μια πηγη των 120 ευρω εχει αρκετα παραπανω πραγματα απο μια των 190. Περα απτο bluetooth και την preout και το τηλεχειριστηριο (το οποιο ειναι πιο χρησιμο στον οδηγο, παρα στους συνεπιβατες), μπορω να σου αναφερω πολλες ακομα, που δεν θα βρεις στα 120 ευρω. Σχετικα με αυτο, πρεπει να εχεις κανει καποιο συντακτικο λαθος στην αρχη και να εννοεις το ακριβως αναποδο. Και με ενδιαφερει να μαθω τις πολλες ακομα λειτουργιες/ευκολιες/δυνατοτητες σε σχεση με μια των 120 ευρω. Αν δεν σου κανει κοπο, γραψε πώς μπορει να χρησιμοποιησει ο οδηγος το τηλεκοντρολ και γιατι καθιστα πιο ευκολη τη χρηση του ηχοσυστηματος σε σχεση με το απλα να παταει τα κουμπια του.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Σχετικα με αυτο, πρεπει να εχεις κανει καποιο συντακτικο λαθος στην αρχη και να εννοεις το ακριβως αναποδο. Και με ενδιαφερει να μαθω τις πολλες ακομα λειτουργιες/ευκολιες/δυνατοτητες σε σχεση με μια των 120 ευρω. Αν δεν σου κανει κοπο, γραψε πώς μπορει να χρησιμοποιησει ο οδηγος το τηλεκοντρολ και γιατι καθιστα πιο ευκολη τη χρηση του ηχοσυστηματος σε σχεση με το απλα να παταει τα κουμπια του.. Ναι εχω κανει συντακτικο λαθος πραγματι. Στο δια ταυτα: Αυτου του ειδους οι συζυτησεις δεν καταληγουν πουθενα. Εσυ νιωθεις πιο εξυπνος απο μενα επειδη εδωσες 90 ευρω λιγοτερα και θεωρεις οτι απολαμβανεις του ιδιου αποτελεσματος με εμενα, εγω παλι γνωριζω απο πρωτο χερι οτι η πηγη των 100 ευρω ειναι κατωτερη απο αυτη των 190, καθως απτα χερια μου περασαν μια πηγη απο καθε κατηγορια. Απο κει και περα αυτα καθοριζονται απτις αναγκες του καθενος. Αυτο που ικανοποιει εσενα, εμενα μπορει να μου φαινεται λιγο και ανεπαρκες. Οποτε αλλα τα κριτηρια του καθενος. Κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να συμφωνησει με τα δικα σου κριτηρια ομως. -->Βluetooth, aux in, λειτουργια search file και search folder, τηλεχειριστηριο, λειτουργια δημιουργιας και αποθηκευσης λιστας favorites απο ενα flashaki η cd, παραμετροποιησεις ηχου περιπου 10πλασιες απο αυτες που ειχε η πρωην πηγη μου pioneer των 90 ευρω (απο μπαντες συχνοτητων και sub-w level μεχρι αντισταθμιση εντασης με το θορυβο περιβαλλοντος), καλυτερη οθονη (για να μην πω τα κλισε περι ποιοτικοτερης κατασκευης) κλπ κλπ. Πραγματα στα οποια η πηγη των 90 ευρω δεν ειχε καν ή υπολειποταν. Οσο για αυτο που ρωτας περι τηλεχειρηστιριου, μου θυμιζεις ενα φιλο μου που του ελεγα οτι το internet ειναι χρησιμο και απαραιτητο και μου απαντουσε "ποια η χρησιμοτητα του, αχρηστο ειναι και το pc και το internet" , χωρις να δεχεται μυγα στο σπαθι του. Τελικως αυτη τη στιγμη δεν μπορει να αποχωριστει ουτε internet ουτε υπολογιστη. Το τηλεχειριστιριο σου απελευθερωνει το χερι (σαν να κρατας ενα τσιγαρο ας πουμε)απο το να το εχεις στην πηγη επανω , σου απελευθερωνει τα ματια που θα πρεπει να κοιτανε την πηγη για να πατας τα σωστα κουμπια (με οτι αυτο συνεπαγεται περι οδηγικης ετοιμοτητας) κλπ. Απλα δεν γυρνας πισω αν αρχισεις να χρησιμοποιεις τηλεχειριστιριο.&- Για να αμφιβαλεις για τα παραπανω θα πρεπει να το εχεις χρησιμοποιησει πρωτα. Κανεις δεν ειπε οτι τα παραπανω ειναι απαραιτητα. Οποτε μην αρχισεις τη κουβεντα περι απαραιτητου και αχρηστου, ο καθενας ειπαμε εχει τα δικα του κριτηρια τα οποια καθοριζονται και απο το ποσο που προτιθεται να διαθεσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 καλα και στις RMS μετρησεις γινονται "παρασπονδιες" και ο καθε κατασκευαστης ανακοινωνει πραγματικα ΟΤΙ θελει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Βασικα, για τις πηγες αυτοκινητων κανεις δεν ασχολειται με rms. RMS τιμη, θα δεις ΑΝ δεις με το ζορι στο manual της πηγης. Ουτε τα προσπεκτους αναφερουν rms, ουτε τα διαφημιστικα μαγαζιων, ουτε οι πωλητες. Και σιγουρα κανεις δεν κρινει την αγορα μιας πηγης με βαση πχ τα 4W παραπανω RMS που μπορει να βγαζει. Ειναι αμελητεο ετσι κι αλλιως. Οσο γιαυτον που την ψαχνει με RMS, σημαινει οτι ασχολειται και εχει απαιτησεις, αρα ειναι υποψηφιος για αγορα εξωτερικου ενισχυτη. Παλι δεν θα ασχοληθει με τα 4w παραπανω. Ολα 4χ50 λενε και κανεις δε διευκρινιζει οτι ειναι PMPO. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 ακριβως. εξαλλου οπως ειπα πριν αν θες να στησεις σωστο ηχο, θα πας με εξωτερικο ενισχυτη. προσωπικα η ΜΟΝΑΔΙΚΗ πηγη που με ικανοποιησε σε σχεση με αλλες, αναφορικα με τον ενσωματωμενο ενισχυτη, ηταν η Alpine 9812. καμμια αλλη, ουτε καν Alpine. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.