pavlos77 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Κάνε δοκιμές.Μονο έτσι θα κατάλαβεις τι πρόβλημα έχεις τελικά...
liopyr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 με κανει να πιστευω οτι η CPU μαλλον εχει "αρπαξει" καπως μετα την "κακομεταχειρηση" που εγινε. Δεν γίνεται αυτό. Με τίποτα. Όπως σου ξαναείπα, η cpu ή δουλεύει ή δεν δουλεύει, δεν υπάρχει μέση κατάσταση, το μόνο που μπορεί να πάθει είναι κάποιο σχετικό degrade αν την πλακώσεις σε παλαβά ρεύματα, όπου και το μόνο θέμα που θα προκύψει είναι να χρειάζεται περισσότερο ρεύμα για να είναι stable, (άρα μικρότερο overclock potential). Αν έχεις τα προβλήματα που αναφέρεις, ξεκίνα να ψάχνεις αλλού, με την cpu μόνο το χρόνο σου θα χάσεις. Δοκίμασε άλλους gpu drivers. Τρέξε occt linpack, πες μας maximum temps, και τσέκαρε και το psu stress test. Tρέξε memtest και διαγνωστικά για τους σκληρούς σου. Tρέξε furmark. (αυτά για αρχή).
ikaruga24 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Εχω τρεξει Prime95 και furmark και ολα δειχνουν οκ. Να σημειωσω οτι οποιαδηποτε εφαρμογη τρεχει σωστα πλην φυσικα τα "προβληματα" που ανεφερα. Ειναι εκνευριστικα τρομερο αυτο που γινεται γιατι δεν υπαρχει -λογος- να γινεται αφου το hardware διχνει καλα αλλα γινεται ετσι και αλλιως.
benign Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Αν εχεις να τα διαθεσεις ,παιρνεις εναν καινουργιο επεξεργαστη και ηρεμεις.Η ζωη ειναι μικρη για να ταλαιπωρησαι ετσι.Εξαλλου το παλεψες το θεμα.Απο την αλλη υπαρχει και η <<μαφιοζικη>> λυση.Καις τον επεξεργαστη ωστε να μην λειτουργει καθολου,και εφοσον ειναι εντος εγγυησης στον αλλαζουν αναγκαστικα.Αρκει να μην φαινεται καψιμο στην επιφανεια του. Γιατι καποτε ειχα εναν FX-55 που τα ειχε φτυσει και εκανε τα ιδια με τον δικο σου.Οταν τον πηγα στο Πλαισιο αυτοι απλα τον τεσταραν οσο πιο απαλα μπορουσαν και μου τον επεστρεψαν γιατι δεν ηθελαν να τον αντικαταστησουν.Για αυτους οτι ανοιγει και <<παιζει>> εστω και σε πολυ βασικο επιπεδο ,ειναι ενταξει.
linuxovios Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Εχω τρεξει Prime95 και furmark και ολα δειχνουν οκ. Να σημειωσω οτι οποιαδηποτε εφαρμογη τρεχει σωστα πλην φυσικα τα "προβληματα" που ανεφερα. Ειναι εκνευριστικα τρομερο αυτο που γινεται γιατι δεν υπαρχει -λογος- να γινεται αφου το hardware διχνει καλα αλλα γινεται ετσι και αλλιως. Μήπως κάνει throttling το cpu σου? Κάνε update bios και πόσταρε ένα screenshot με prime95 (τόσα threads όσα και οι πυρήνες σου), coretemp και cpu-z όλα στην οθόνη. Όταν λες "έτρεξα prime95", πόσες ώρες εννοείς και πόσα threads ?
M@ROUD@S Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Εμενα μου φερνει σε προβλημα τροφοδοτικου...Δοκιμασε με καποιο αλλο... +1 στον liopyr η cpu ή δουλευει ή οχι...
ikaruga24 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Μήπως κάνει throttling το cpu σου? Κάνε update bios και πόσταρε ένα screenshot με prime95 (τόσα threads όσα και οι πυρήνες σου), coretemp και cpu-z όλα στην οθόνη. Όταν λες "έτρεξα prime95", πόσες ώρες εννοείς και πόσα threads ? Δεν ειδα να κανει κανενα throttling. Θα ποσταρω απο prime95 τα results μολις παω σπιτι μου το οποιο ετρεχα επι 2 ωρες περιπου και κανει τη δουλεια ανα core αυτοματα μονο του. Σε ολα τα τεστ που εγραψε ηταν passed παντως. Update bios δεν χρειαζομαι μιας και εχω την τελευταια εκδοση για τη συγκεκριμενη motherboard (η οποια τυχαινει να ειναι και καινουργια). Core temp σε κατασταση full load 100% και για τη φουλ διαρκεια του Prime95 δεν ξεπερασε τους 53 βαθμους κελσιου με τη νορμαλ λειτουργια να παιζει μεταξυ 29 και 33. Τροφοδοτικο επισης εχω ενα (σχετικα) καινουργιο απο φιλαρακι που χρησιμοποιει στο δικο του το οποιο ειναι 650W coolermaster (δεν θυμαμαι το ονομα) ιδιο με το δικο μου αλλα το εφερε να το δοκιμασουμε. Καρτα γραφικων ολα τρεχουν σωστα και καλα. Το κεφαλι μου παει να σπασει. Δεν μπορω να καταλαβω αυτην την "σπασμοδικη" συμπεριφορα, αυτος ο στιγμιαιος "λοξιγκας" σε -οτι- και αν κανω. Ειτε ειναι βιντεο, ειτε bootarei το PC (ναι το κανει και στο boot και το κανει ακομα και μεσα στα bios).
liopyr Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Έτρεξες διαγνωστικά για τους σκληρούς; Όλα τα συμπτώματα εκεί παραπέμπουν. Και memtest bootable. KAI OXI ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η CPU, FFS!
ikaruga24 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Ναι ναι και δισκων (Maxtor Powermax το οποιο διχνει 100% heath του δισκου) και memtest και ολα καλα. Pass with flying colours που λεμε. Κολλησα με τη CPU γιατι αυτη η καρια ειναι που "καηκε" η γουνα της. Σε αναλογα προβληματα που διαβαζω γενικα απο google μονο με αλλαγη CPU σωθηκαν αυτοι που ειχαν τετοια προβληματα αλλα φανταζομαι οτι δεν μπηκαν σε τοση λεπτομερεια διαγνωσης.
RoDiTis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 παιδες γεια χαρα, μια απο τα ιδια αντιμετωπιζω κι εγω.... το λαπτοπ ειναι καινουργιο (3 μηνων), Τοσιμπα Intel Core 2 Duo @ 2.2 GHz. Διαβασα τα πιο πολλα που γραψατε αλλα αν μπορουσατε να μου τα εξηγησετε απλα, θα το εκτιμουσα. Το προβλημα παρουσιαστηκε εδω και κανα 2-3 μερες... το εκανα σκαν αλλα δεν βρηκε τιποτα. Ειναι μονιμα κολλημενο στο 100% ενω κατα διαστηματα πεφτει καπως αλλα και παλι ανεβαινει στο 100%
fastmanakos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 μάγκες σχετικά μ αυτό που λέτε για πάστα.είναι αναγκαστικό να βάλεις πάστα στον επεξεργαστή;εγώ έβαλα κανονικά τον επεξεργαστή και την ψύκτρα του απ τις οδηγίες του και δεν έλεγε πουθενά για πάστα.
linuxovios Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 παιδες γεια χαρα, μια απο τα ιδια αντιμετωπιζω κι εγω.... το λαπτοπ ειναι καινουργιο (3 μηνων), Τοσιμπα Intel Core 2 Duo @ 2.2 GHz. Διαβασα τα πιο πολλα που γραψατε αλλα αν μπορουσατε να μου τα εξηγησετε απλα, θα το εκτιμουσα. Το προβλημα παρουσιαστηκε εδω και κανα 2-3 μερες... το εκανα σκαν αλλα δεν βρηκε τιποτα. Ειναι μονιμα κολλημενο στο 100% ενω κατα διαστηματα πεφτει καπως αλλα και παλι ανεβαινει στο 100% Εκκινείς με ένα ubuntu live cd να δεις αν και εκεί παρουσιάζεται η ίδια συμπεριφορά. Τουλάχιστον να δούμε αν είναι θέμα hardware ή win. ---------- Προσθήκη στις 06:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 06:03 ---------- μάγκες σχετικά μ αυτό που λέτε για πάστα.είναι αναγκαστικό να βάλεις πάστα στον επεξεργαστή;εγώ έβαλα κανονικά τον επεξεργαστή και την ψύκτρα του απ τις οδηγίες του και δεν έλεγε πουθενά για πάστα Προφανώς έβαλες ψύκτρα που είχε ένα θερμοαγώγιμο υλικό σαν τσίχλα στο κάτω μέρος της. Αυτό κάνει την ίδια δουλειά με την πάστα. Απλά κάποιες πάστες (π.χ. AS5) αποδίδουν καλύτερα από την τσίχλα που είχε η ψύκτρα σου. Γενικά αν δεν έχεις θέμα με θερμοκρασίες, μην ασχολείσαι. Μια χαρά είσαι και έτσι.
linuxovios Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Το κατεβάζεις, το καις σε ένα cd και boot-άρεις με αυτό.
RoDiTis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 λοιπον, το εκανα και μολις ξεκινησε ξεκολλησε απο το 100% και πηγε αρκετα κατο... γυρω στο 15%
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.