ikaruga24 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπον παιδια εχω εναν core 2 duo E8200 και χθες στα καλα καθουμενα παρατηρησα κατι πολυ περιεργο. Η CPU μου οτι και αν κανω χτυπαει κοκκινα στη χρηση. Παντα στο 100% ακομα και για μικρες εφαρμογες. Για παιχνιδια και ταινιες δεν το συζηταω, μιλαμε το μηχανημα σερνεται. Εκανα παρα πολλες αλλαγες στη registry και γενικα εχω δοκιμασει παρα πολλες πιθανες λυσεις σε λειτουργικο και software επιπεδο αλλα το προβλημα επιμενει. Τρεχωντας process explorer παρατηρω οτι ο explorer.exe ειναι ιδιαιτερα ασταθης με συνεχης λειτουργια και οτι η CPU usage σε φουλ idle παλατζαρει μεταξυ 6 και 25% χρηση σε πολυ γρηγορους ρυθμους συνεχομενα. Με ανοιχτο τωρα το firefox η χρηση ειναι σταθερη στα 33% με οταν παταω κατι πανω του να ανεβαινει η χρηση στιγμιαια στα 100% και σταδιακα ξανα κατω στα 33% εκτος και αν αλλαζω σελιδες σε γρηγορους ρυθμους που μενει στο 100%. Με τη χρηση αυτη η CPU επισης ανεβαζει και θερμοκρασιες της ταξης των 90+ βαθμων. Πειτε μου ρε παιδια τι γινεται. Ειχε κανεις ποτε τετοιο προβλημα και αν το εχει λυσει πως το ελυσε? Πραγματικα δεν θελω να μπω στη διαδικασια φορματ χωρις να εξαντλησω ολες τις πιθανες λυσεις. Edit: Εκανα τα παντα παιδια απο diagnostics σε hard drive, μνημες κτλ και ολα τα παρελκομενα ειναι σε 100% health. Το process explorer που διχνει τα παντα για το τι δουλευει και πως δεν εχει τιποτα που να hoggaρει τη μνημη και cpu και απλα οτι και να πατησω, οτι και να λειτουργησει απο πισω (οπως το antivirus) φορτωνει τη CPU σε αφυσικα επιπεδα και ο βομβος που ακουω εχει επισης δυναμωσει αρκετα. Μαλλον η CPU θα μας αφησει χρονους ετσι οπως διχνει το πραγμα (δευτερη CPU που μου ψηνεται). Ακουω και δικες σας προτασεις παντως.
BaNcU Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 τρέξε ένα prime95 και πές μας και θερμοκρασίες ( αν καταφέρεις δλδ ) . Ένας φίλος είχε παρόμοιο πρόβλημα και με αλλαγή πάστας, εγκατάσταση νέου λειτουργικού έφτιαξε . Αλλα δεν βλέπω παρόμοιο πρόβλημα στην περίπτωση μας .
liopyr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Η ψύκτρα δεν πατάει ή δεν έχει πάστα. Ξεκίνα με αυτό, και βλέπουμε το πρόβλημα με το usage.
ikaruga24 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπον η ψυκτρα παταει καλα. Το προβλημα τωρα ειναι οτι δεν εχω παστα για να βαλω και να δω απο εκει. Εκανα το Prime 95 αλλα το PC εκλεισε μονο του μετα απο λιγη ωρα και μπηκε σε λειτουργια αργοτερα με τον secondary CMOS. Το προβλημα διχνει να εχει μειωθει αλλα οχι και πολυ. Edit: Τιποτα τελικα δεν εφτιαξε ουτε καν λιγακι. Απο το Prime 95 τι θα πρεπει να δω ΑΝ καταφερει να τελειωσει? Το μονο που εβγαλε ειναι ενα Prime.txt στο φακελο του που γραφει αυτα V24OptionsConverted=1 WGUID_version=2 StressTester=1 UsePrimenet=0 MinTortureFFT=8 MaxTortureFFT=4096 TortureMem=800 TortureTime=15 [PrimeNet] Debug=0 και ενα local.txt που γραφει αυτα OldCpuSpeed=2664 ComputerGUID=a1eee60a6292737fefb6a27d53c94ef3
liopyr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Aν πατάει όπως λες, δεν έχει πάστα. Να πάρεις μεθαύριο και να του βάλεις.. Οι θερμοκρασίες είναι απαράδεκτες.
sYn Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Όταν βάλεις την πάστα, με ένα blower καθάρισε και το ανεμιστηράκι της ψύχτρας..
aliakas Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 ίσως και να είναι όμως και κανένας ιός να έχει καθίσει στα .εχε αρχεία και όταν τα τρέχεις να χτυπάνε όλα τα ρολόγια του cpu κόκκινο
ikaruga24 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Εκανα scan και με το Nod και με το spybot. Δε βρηκαν τιποτα. Καθαρος απολυτα. Regcleaner επισης εκανα. Οπως βλεπω θα πρεπει να περιμενω ως την Δευτερα να ανοιξουν τα μαγαζια και να παω να παρω κρεμα για να βαλω στη CPU. Πιστευω οτι μαλλον οτι εγινε απο το OC εγινε μιας και εδω και κατι παραπανω απο 1 χρονο την τρεχω στα 3Ghz αντι για 2.66 που ειναι κανονικα.
BaNcU Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 τα ρεύματα έχουν σχέση, όχι η συχνότητα. Δώσε μια πιο πλήρης περιγραφή του υπολογιστή, τι έχει περάσει το κάθε κομμάτι, πόσο καιρό, καμιά ξαφνική αλλαγή που μπορεί να προκάλεσε το πρόβλημα .
ikaruga24 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 To PC ειναι το εξης. Core2duo E8200 2.66Ghz Radeon HD5850 PSU Thermaltake 650 Watt 4GB DDR2 800Mhz Maxtor HDD 320GB 16MB cache Μotherboard DFI T2RS με chipset P45 s775 socket Το PC δουλευε μια χαρα μεχρι χθες το απογευμα που μου πρωτοπαρουσιασε το προβλημα. Ξεκινησε πρωτη φορα την ωρα που επαιζα Witcher οπου η αποδοση του παιχνιδιου επεσε κατακορυφα στα 10 frames. Βγηκα απο το παιχνιδι νομιζωντας οτι καποιος driver γ@μηθηκε αλλα τελικα το εκανε σε -ολες- τις εφαρμογες που πηγαινα να τρεξω. Αν το αφηνα σε κατασταση idle η λειτουργια ηταν κανονικη με διακυμανσεις στο explorer.exe οπου και δουλευει ακαταπαυστα και παρουσιαζει spikes συχνα πυκνα οταν τρεχω κατι οπως firefox, winamp χωρια η χρηση της CPU που παιζει μονιμα απο 33% ως 100%.
artshadows Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 ΣΤΟ Task manager ποια processes τρωει cpu . βαλε ξανα chipset drivers
linuxovios Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 boot με ubuntu live cd ( http://www.ubuntu.com/getubuntu/download ) και από το system monitor πες μας τι cpu utilization έχεις.
grimpr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 +1 στον Λινουξοβιο. Είναι να απορεί κανείς πως δεν έχουνε μάθει ακόμη να εκμεταλλεύονται το Linux και για τα hardware προβλήματα, λες και έχει καμία μεταδοτική ασθένεια.
linuxovios Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 It ain't rocket science. Boot εύκολα και απλά σε ένα άλλο OS ώστε να δεις αν το πρόβλημα επαναλαμβάνεται ή όχι. Αν γίνεται το ίδιο και εκεί, τότε έχεις hardware πρόβλημα. Αν όχι, τότε έχεις software πρόβλημα με τα win.
ikaruga24 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Εκανα εγκατασταση τελικα Win 7 ultimate english (δεν την παλεψα να περιμενω) και το προβλημα συνεχιζει να υπαρχει που σημαινει οτι εχω προβλημα σε hardware επιπεδο. Την τρελα μου μεσα αντε να βγαλω τωρα συμπερασμα με τους τυπους του E-shop που τους εχω ικανους να μου λενε οτι ολα λειτουργουν τελεια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.