ikaruga24 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπον παιδια εκανα καποια βλακεια με τα Ati tray tools και εκανα την καρτα μου να πεσει στο 1/3 των επιδοσεων σε σχεση με πριν κανω την βλακεια. Απεγκατεστησα τα παντα και τα ξαναεγκατεστησα απο την αρχη αλλα το προβλημα παραμενει. Για να καταλαβετε στο bench του Stalker: Call of prypiat σε ΟΛΑ τα τεστ ειχα minimum framerates στα 13 (τη στιγμη που ακομα και στο τελευταιο πριν κανω τη βλακεια ειχα min 39 και κατι 55+ στα υπολοιπα). Δεν ξερω τι βλακεια εκανα, απλα επαιζα με τα settings και εκανα δοκιμες και απο καποια φαση και μετα η επιδοσεις επεσαν κατακορυφα. Το σκηνικο της υποθεσης ειναι οτι οποιοδηποτε παιχνιδι και αν ξεκινησω (serious sam HD, witcher κτλ) παιζει κανονικοτατα για το πρωτο λεπτο περιπου και αμεσως μετα ομως πεφτουν οι επιδοσεις σαν βραχος σε ελευθερη πτωση. Ψαχνοντας λιγο γυρω γυρω στο internet δεν βρηκα κατι τετοιο να συμβαινει σε αλλον με αποτελεσμα να μην υπαρχει και καποιου ειδους λυση. Please ριχτε οτι ιδεες μπορει να εχετε γιατι τραβαω τα μαλια μου και δεν μου εχει μεινει και πολυς χρονος για σημερα για να ξεκινησω τις δοκιμες για να δω που πηγε στραβα η υποθεση.
Psycho_Warhead Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Κανε ενα clean install στους drivers και απο το ATT βαλτα ολα default.
ikaruga24 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 To εκανα και αυτο. Ολα clean install, default το ATT και τωρα συνεχιζω να δοκιμαζω οτι μπορω χωρις να βλεπω να αλλαζει κατι. Δεν εχω καμια αμφιβολια οτι καπου επεμβαινει αυτο γιατι για καποιο λογο και το refresh της οθονης απο τα 75Hz πηγε μονο του (και χωρις να εχει πλεον επιλογη για παραπανω) στα 60. Ο επεξεργαστης μου επισης αρχισε να χτυπαει κοκκινα με κατι θερμοκρασιες της ταξης των 92 βαθμων εκει που προηγουμενως ειχε στο περιπου 55 - 56 και αρχιζω και πιστευω οτι και αυτος παιζει το ρολο του ειδικα τωρα που στα καλα καθουμενα αρχισε να ακουγεται ενας περιεργος θορυβος σαν βομβος απευθειας πανω απο τη CPU. Ειναι αρκετα δυνατος ο βομβος αυτος ωστε να επισκιαζει τον θορυβο της καρτας αν τη βαλω στο 70% του ανεμηστηρα. Κατι εχει παιχτει σιγουρα απο το πουθενα και αρχιζω και τα παιρνω στο κρανιο γιατι τωρα και θελω να το φτιαξω (με πιανει τρελα) και θελω να ετοιμαστω και για βραδυ. Edit: Βρηκα γιατι οι επιδοσεις πεφτουν κατακορυφα μετα απο περιπου 1 λεπτο μεσα σε καθε παιχνιδι και εφαρμογη (και οχι μονο στο witcher οπως πιστευα). Η CPU μου με το που μπαινω σε καποια εφαρμογη η παιχνιδι σταδιακα ανεβαινει ως το 100% της χρησης της και μενει μονιμα εκει. Ακομα και τωρα τον firefox που εχω ανοιχτο εχει την χρηση CPU στο 86%. Δεν ξερω τι εχει παιχτει στα καλα καθουμενα αλλα τελικα δεν βλεπω να φταιει το ATT γι αυτην την κατασταση.
sozz Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 To εκανα και αυτο. Ολα clean install, default το ATT και τωρα συνεχιζω να δοκιμαζω οτι μπορω χωρις να βλεπω να αλλαζει κατι. Δεν εχω καμια αμφιβολια οτι καπου επεμβαινει αυτο γιατι για καποιο λογο και το refresh της οθονης απο τα 75Hz πηγε μονο του (και χωρις να εχει πλεον επιλογη για παραπανω) στα 60. Ο επεξεργαστης μου επισης αρχισε να χτυπαει κοκκινα με κατι θερμοκρασιες της ταξης των 92 βαθμων εκει που προηγουμενως ειχε στο περιπου 55 - 56 και αρχιζω και πιστευω οτι και αυτος παιζει το ρολο του ειδικα τωρα που στα καλα καθουμενα αρχισε να ακουγεται ενας περιεργος θορυβος σαν βομβος απευθειας πανω απο τη CPU. Ειναι αρκετα δυνατος ο βομβος αυτος ωστε να επισκιαζει τον θορυβο της καρτας αν τη βαλω στο 70% του ανεμηστηρα. Κατι εχει παιχτει σιγουρα απο το πουθενα και αρχιζω και τα παιρνω στο κρανιο γιατι τωρα και θελω να το φτιαξω (με πιανει τρελα) και θελω να ετοιμαστω και για βραδυ. Edit: Βρηκα γιατι οι επιδοσεις πεφτουν κατακορυφα μετα απο περιπου 1 λεπτο μεσα σε καθε παιχνιδι και εφαρμογη (και οχι μονο στο witcher οπως πιστευα). Η CPU μου με το που μπαινω σε καποια εφαρμογη η παιχνιδι σταδιακα ανεβαινει ως το 100% της χρησης της και μενει μονιμα εκει. Ακομα και τωρα τον firefox που εχω ανοιχτο εχει την χρηση CPU στο 86%. Δεν ξερω τι εχει παιχτει στα καλα καθουμενα αλλα τελικα δεν βλεπω να φταιει το ATT γι αυτην την κατασταση. ποια cpu εχεις??? λες μετα απο ολα αυτα να μας αφησει χρονους??
ikaruga24 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπον παιδια δεν παει αλλο, εχω δοκιμασει τα απειρα. Πρεπει να ανοιξω αναλογο thread στο κομματι CPU. Οτι και αν εχω κανει η χρηση CPU στο 100% δεν σταματαει να ισχυει αποκλειστικα και μονο οταν ξεκιναω καποια εφαργμογη/ παιχνιδι. Γυρνωντας το ιντερνετ απο το πρωι βρηκα 3 πιθανα προβληματα. 1. Η CPU ειναι στα ορια της και οτι θα μας αφησει τελικα χρονους (core2duo E8200 OC 3Ghz που τωρα τρεχει νορμαλ αναγκαστικα στα 2.66 γιατι στα 3Ghz παρατηρησα οτι απο χθες που ξεκινησε το σκηνικο αυτο δεν ξεκιναει καν το PC) 2. Ο δισκος ειναι αυτος που εχει το προβλημα και επειδη δεν μπορει να λειτουργησει σωστα η CPU ριχνει ολους τους πορους πανω του για να κανει την οποιαδηποτε εργασια με αποτελεσμα να συμβαινει αυτο που συμβαινει. 3. κατι στο λειτουργικο τα εχει παιξει και θελει καθαρο install απο την αρχη. Παρατηρησεις: Ακουγεται ενας πολυ δυνατος βομβος απο το μερος της CPU. Μπορει να ειναι το ανεμηστηρι, μπορει να ειναι η ιδια η CPU γιατι ο ηχος ειναι περισσοτερο ηλεκτρικος παρα να θυμιζει ανεμηστηρα. Η CPU διχνει εντονη χρηση και στις παραμικρες εφαρμογες. Παιζω βιντεο σε μικρο παραθυρο και εχω 75 - 80% CPU usage, το κανω full screen και παει στο 100% με αποτελεσμα μετα απο λιγο να freezaρει. Παιχνιδια το ιδιο. Παιζεις στην αρχη σαφως με αρκετα μειωμενες επιδοσεις και μετα απο λιγο η επιδοσεις πεφτουν σε τετοια επιπεδα που πραγματικα καταλαβαινεις οτι παιζει προβλημα. Με το CPU monitor ετρεξα μια εφαρμογη που καπως δινει η CPU και εχω τραγικα αποτελεσματα απο τη χρηση της CPU +φυσικα η θερμοκρασια που μετα τη χρηση στο 100% πιανει κοντα 92 βαθμους.
phanispal Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Τσέκαρε αν πατάει καλά η ψύκτρα και ποιες processes καταναλώνουν τόση επεξεργαστική ισχύ. Throttlάρισμα μυρίζομαι..
ikaruga24 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Παταει, παταει. Ανοιξα αναλογο thread στο αλλο μερος το σωστο.
ikaruga24 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Καθολου περιεργο. Επαθα ζημεια σε hardware επιπεδο τελικα. CPU...
nfsmw_gr Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Ακυρος εψαχνα κατι για την καρτα και αυτο το προγραμμα και μου εβγαλε και αυτο το αποτλεσμα... μαλλον ενεργοποιησες το super sampling αντι για multi sampling...για κοιτα το....
stm00192 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Πιστεύω ότι μετά από 6 ολόκληρους μήνες θα τι έχει λύσει το πρόβλημα του!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.