haHa Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Μωρε, υπαρχουν 13αρια λαπτοπ με καλυτερες καρτες γραφικων(μεχρι κα με 3πλασιες επιδοσεις), αλλα το θεμα ειναι κατα ποσο αξιζει το gaming σε 13" λαπτοπ. Φανταζομαι για κανα ποδοσφαιρακι οπου το 13αρι ειναι συνδεδεμενο με μεγαλη τηλεοραση θα μετραει, αλλα εκει θα χωλαινει η 9400m.
hasodikis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Για να προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη. 1. Γενικά τα λαπτοπ δεν κανουνε για gaming εκτός από κάτι κουφά μηχανήματα του στυλ Alienware. 2. To MBP 13'' (mid 2009) (αυτό έχω) δεν έχει κατασκευαστεί ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ για gaming. 3. Και αυτό όχι μόνο λόγω της 9400m που είναι απίστευτα αναιμική (ναι ναι μπορείς να παίξεις Pro και άλλα παιχνίδια, κατεβάζοντας αναλύσεις και ποιότητα γραφικών (οχι τόσο στο pro)....αλλά ο σκοπός δεν είναι να κάνεις το παiχνίδι να τρέξει με αποδεκτά frames p s αλλά και το τι δειχνουν αυτά τα frames. H 9400 δεν κάνει για σοβαρό gaming τελεία και παύλα, δεν ήταν άλλωστε ποτέ ο σκοπός της αυτός. 4. Αλλά και επειδή σε mac os x οι drivers της gpu δεν επιτρέπουν τις ίδιες αποδόσεις με τους αντίστοιχους των Windows. Όσοι έχουν MBP με windows ας το δοκιμάσουν. Οι υπόλοιποι ας το δεχθούν απλά. ΟΙ drivers σε mac osx είναι κακοί. 5. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ λόγω τις κατασκευής του. Το 13άρι είναι ένα πολύ λεπτό λαπτοπ και τα πάντα μέσα του είναι συμπιεσμένα. ένας μικρός ανεμιστήρας ψύχει μέσω ΚΟΙΝΟΥ heatpipe cpu και gpu. Παράλληλα το σύστημα είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε να δίνεται προτεραιότητα στην ησυχία (χαμηλες στροφές ανεμιστήρα) έναντι των χαμηλων θερμοκρασιών. Για να αρχίσει ο ανεμιστήρας να ανεβάζει στροφές η cpu πρέπει να φτάσει τους 95c περίπου. Και παλι όμως η θερμοκρασία δεν πέφτει πολύ. (ναι ξέρω ορισμένοι θεωρούν φυσιολογικό το να λειτουργούν ένα λαπτοπ με 95 βαθμούς θερμοκρασία στη cpu και στο mobo... ΔΙΚΟ τους πρόβλημα). Σε ένα κλασσικό σενάριο λοιπόν (π.x urban terror, που δεν είναι και το πιο βαρύ παιχνίδι ... το αντίθετο μάλιστα), σε πλήρη ανάλυση με χαμηλά γραφικά.... σε έντονες στιγμές μάχης έχει κολλήματα στa frames και κυρίως το λαπτοπ ΚΑΙΓΕΤΑΙ και ΨΗΝΕΤΑΙ. Αυτό για μένα δεν είναι φυσιολογικό ... το χρυσοπλήρωσα και θέλω να μου κρατήσει. Το ΜΒΡ δεν έχει φτιαχτεί για games και δεν κάνει για αυτά. Δεν πρέπει δε σε καμία περίπτωση αυτός να είναι ο λόγος αγοράς. Από την άλλη υπάρχουν κυριολεκτικά ένα κάρο λαπτοπ που κανουν τα μισά περίπου χρήματα και έχεουν καλύτερες επιδόσεις και θερμική συμπεριφορά.
klainmaingr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Έχεις δίκιο φίλε χασοδίκη. Απλά ήλπιζα οτι έστω στα χαμηλότερα frames θα μπορούσα να παίξω ανεκτά έστω σε bootcamp. Δυστυχώς δεν... Ούτε για πλάκα παιχνίδια σε macbook λοιπόν. Άν είναι να κάψω τα πάντα όλα εκει μέσα για να παίξω απλά ανεκτά.. Να το χε$ω..
BlackScorpionX Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Για να προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη. 1. Γενικά τα λαπτοπ δεν κανουνε για gaming εκτός από κάτι κουφά μηχανήματα του στυλ Alienware. 2. To MBP 13'' (mid 2009) (αυτό έχω) δεν έχει κατασκευαστεί ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ για gaming. 3. Και αυτό όχι μόνο λόγω της 9400m που είναι απίστευτα αναιμική (ναι ναι μπορείς να παίξεις Pro και άλλα παιχνίδια, κατεβάζοντας αναλύσεις και ποιότητα γραφικών (οχι τόσο στο pro)....αλλά ο σκοπός δεν είναι να κάνεις το παiχνίδι να τρέξει με αποδεκτά frames p s αλλά και το τι δειχνουν αυτά τα frames. H 9400 δεν κάνει για σοβαρό gaming τελεία και παύλα, δεν ήταν άλλωστε ποτέ ο σκοπός της αυτός. 4. Αλλά και επειδή σε mac os x οι drivers της gpu δεν επιτρέπουν τις ίδιες αποδόσεις με τους αντίστοιχους των Windows. Όσοι έχουν MBP με windows ας το δοκιμάσουν. Οι υπόλοιποι ας το δεχθούν απλά. ΟΙ drivers σε mac osx είναι κακοί. 5. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ λόγω τις κατασκευής του. Το 13άρι είναι ένα πολύ λεπτό λαπτοπ και τα πάντα μέσα του είναι συμπιεσμένα. ένας μικρός ανεμιστήρας ψύχει μέσω ΚΟΙΝΟΥ heatpipe cpu και gpu. Παράλληλα το σύστημα είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε να δίνεται προτεραιότητα στην ησυχία (χαμηλες στροφές ανεμιστήρα) έναντι των χαμηλων θερμοκρασιών. Για να αρχίσει ο ανεμιστήρας να ανεβάζει στροφές η cpu πρέπει να φτάσει τους 95c περίπου. Και παλι όμως η θερμοκρασία δεν πέφτει πολύ. (ναι ξέρω ορισμένοι θεωρούν φυσιολογικό το να λειτουργούν ένα λαπτοπ με 95 βαθμούς θερμοκρασία στη cpu και στο mobo... ΔΙΚΟ τους πρόβλημα). Σε ένα κλασσικό σενάριο λοιπόν (π.x urban terror, που δεν είναι και το πιο βαρύ παιχνίδι ... το αντίθετο μάλιστα), σε πλήρη ανάλυση με χαμηλά γραφικά.... σε έντονες στιγμές μάχης έχει κολλήματα στa frames και κυρίως το λαπτοπ ΚΑΙΓΕΤΑΙ και ΨΗΝΕΤΑΙ. Αυτό για μένα δεν είναι φυσιολογικό ... το χρυσοπλήρωσα και θέλω να μου κρατήσει. Το ΜΒΡ δεν έχει φτιαχτεί για games και δεν κάνει για αυτά. Δεν πρέπει δε σε καμία περίπτωση αυτός να είναι ο λόγος αγοράς. Από την άλλη υπάρχουν κυριολεκτικά ένα κάρο λαπτοπ που κανουν τα μισά περίπου χρήματα και έχεουν καλύτερες επιδόσεις και θερμική συμπεριφορά. Μιλάς για το MBP 13'', οπότε πάω πάσο αλλά ΓΕΝΙΚΑ, για τα άλλα των 15'' και 17'' (no offense έτσι; ) Από το επίσημο site της Apple: http://www.apple.com/macbookpro/graphics.html Incredibly fast graphics processing. MacBook Pro delivers both powerful graphics performance and long battery life. Every MacBook Pro features the NVIDIA GeForce 9400M integrated graphics processor, which provides an outstanding everyday graphics experience with up to a 5x performance boost.1 Power your way through the latest 3D games — including Call of Duty and Quake — and enjoy improved graphics performance with iWork, iLife, and everything you do in Mac OS X. The power-saving NVIDIA integrated graphics processor also keeps you up and running throughout the day, with up to 7 hours of battery life on the 13- and 15-inch MacBook Pro and up to 8 hours on the 17-inch MacBook Pro.2 Incredibly fast graphics processing. Times two. The 17-inch MacBook Pro and select 15-inch models have an advanced graphics architecture that employs both the NVIDIA GeForce 9400M integrated and NVIDIA GeForce 9600M GT discrete graphics processors. When you need turbocharged performance for the most graphically intensive tasks, the discrete graphics processor delivers up to 2.5x faster performance than the integrated graphics.3 Experience the fastest, smoothest, and clearest graphics yet for pro applications like Aperture and Motion, productivity tools such as Keynote, and intensive 3D games. Depending on how much performance or battery life you need, it’s easy to switch between the two processors. Για windows δεν έχω γνώμη, δεν έβαλα ακόμη και δεν ξέρω αν θα βάλω. Και εγώ στην αρχή ήθελα το 13'' για τη δουλειά αλλά, λέω, τόσα λεφτά και να μην μπορώ να παίξω τα παιχνιδάκια που βγάζει η μαμά Blizzard (ταυτόχρονα σε windows και mac παρακαλώ);;; Ε ΟΧΙ! Και έτσι πήρα το 15'' και το WoW παίζει με full γραφικά, άψογα. Εντάξει, όταν παίζω σε window mode και έχω ταυτόχρονα ανοιχτά safari / ventrilo / skype - video call / msn / itunes, και είμαι σε απαιτητική περιοχή (Dalaran για τους πιστούς...) και παίζω ήδη 3-4 ώρες, Ε ΝΑΙ ΘΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΜΑΤΑΕΙ! Ομολογώ ότι αν τα βρω σκούρα, θα του τραβήξω και ενα restart (που το κάνει και σε χρόνο dt) και πάμε πάλι! Που θα πάει όμως...θα φτιάξω μια δική μου βάση με διαστημικής (για να μην πω εξωγηίνης) τεχνολογίας ψύξη και no problem! (Παιδιά κουβέντα να γίνεται ε; Μη με φάτε!)
ixthy Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Εγώ πάντως δε θα σε φάω γιατί έχω mac και ξέρω. Η 8600 του με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο ακόμα και με απαιτητικά games όπως το fallout 3 ή το hellgate london. Shooters δεν πολυ παίζω και δεν ξέρω! Αααα ξέχασα να πω ότι και το COD modern warfare μου έπαιζε σχεδόν τέλεια από mac os! Εντάξει δε σηκώνω τις λεπτομέρειες που βγάζει ένα desktop, αλλά για το επίπεδο της κάρτας του παραείμαι ικανοποιημένος. Θερμοκρασίες ποτέ δε σήκωσα τόσο υψηλές. Με το μετροπρόγραμμα της Nvidia όλα νορμάλ τα έβλεπα σε windows vista, και έκανα και υπερχρονισμούς μέχρι τα όρια. Απλώς μάλλον ήμουν τυχερός και δε μου βγήκε ελαττωματική η 8600 από την nvidia. Περιττό επίσης να πω ότι warcraft 3, starcraft, Heroes of Newerth, spore παίζουν από mac άψογα. Αλλά ξαναλέω εγώ έχω 8600. Η 9400 είναι πολύ χειρότερη από την 8600, οπότε μην περιμένετε και πολλά, αλλά όχι και να γενικεύουμε ότι τα mac είναι άχρηστα για gaming.
hasodikis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Εγώ πάντως δε θα σε φάω γιατί έχω mac και ξέρω. Η 8600 του με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο ακόμα και με απαιτητικά games όπως το fallout 3 ή το hellgate london. Shooters δεν πολυ παίζω και δεν ξέρω! Αααα ξέχασα να πω ότι και το COD modern warfare μου έπαιζε σχεδόν τέλεια από mac os! Εντάξει δε σηκώνω τις λεπτομέρειες που βγάζει ένα desktop, αλλά για το επίπεδο της κάρτας του παραείμαι ικανοποιημένος. Θερμοκρασίες ποτέ δε σήκωσα τόσο υψηλές. Με το μετροπρόγραμμα της Nvidia όλα νορμάλ τα έβλεπα σε windows vista, και έκανα και υπερχρονισμούς μέχρι τα όρια. Απλώς μάλλον ήμουν τυχερός και δε μου βγήκε ελαττωματική η 8600 από την nvidia. Περιττό επίσης να πω ότι warcraft 3, starcraft, Heroes of Newerth, spore παίζουν από mac άψογα. Αλλά ξαναλέω εγώ έχω 8600. Η 9400 είναι πολύ χειρότερη από την 8600, οπότε μην περιμένετε και πολλά, αλλά όχι και να γενικεύουμε ότι τα mac είναι άχρηστα για gaming. ixthy αν αναφέρεσαι σε μένα... να τονίσω ότι δε γενίκευσα... Καταρχήν αναφέρομαι μόνο στο ΜΒΡ 13άρι .... αυτό έχω από αυτό μπορώ να κρίνω και ναι έχει την 9400 που σέρνεται σε games απαιτήσεων αλλά για μένα αυτό όπως προείπα δεν είναι το κυριότερο πρόβλημα. Οι θερμοκρασίες είναι που με απασχολούν. Κατά δεύτερον αναφέρθηκα στους drivers σε mac os x όπου είναι κοινή γνώση πλέον ότι είναι κατώτεροι των αντιστοίχων των Windows. Επαναλαμβάνω το thread έχει ανοιχθεί για 13άρι με την 9400.... το να αναφερόμαστε σε άλλες κάρτες γραφικών είναι άσκοπο.. φυσικά και μια 9600 είναι κλάσεις ανώτερη.
BlackScorpionX Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Αν ο ενδιαφερόμενος θέλει 13αρι ΜΟΝΟ εντάξει. Εγώ έκανα την αναφορά μου για να ξέρει ότι με 15άρι θα την κάνει τη δουλειά του (Πάντως κρίμα που το 13αρι δεν έχει μια 9600, 13αρι θα έπαιρνα τότε!) (Μήπως τελικά αντί για μητρικές κάρτες, να φτιάχνουν κάρτες γραφικών με τα υπόλοιπα on board? Αντί δηλαδή να είναι μητρική με γραφικών πάνω, να είναι το αντίθετο! Πέταξα "ιδέα" έτσι;!)
ixthy Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Scorpion έγραψες! Πρέπει να σε πάρει η Apple ή καμιά nvidia στο design! Hasodikh προφανώς και τα λες μια χαρά! Απλά το παιδί είπε μη με φάτε και απάντησα εγώ δε θα σε φάω! Δεν ξέρω όμως για άλλους!
tr3quart1sta Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Αν ο ενδιαφερόμενος θέλει 13αρι ΜΟΝΟ εντάξει.Εγώ έκανα την αναφορά μου για να ξέρει ότι με 15άρι θα την κάνει τη δουλειά του (Πάντως κρίμα που το 13αρι δεν έχει μια 9600, 13αρι θα έπαιρνα τότε!) (Μήπως τελικά αντί για μητρικές κάρτες, να φτιάχνουν κάρτες γραφικών με τα υπόλοιπα on board? Αντί δηλαδή να είναι μητρική με γραφικών πάνω, να είναι το αντίθετο! Πέταξα "ιδέα" έτσι;!) τελευταια τεινουν οι gpu να ενσωματοθουν στην cpu
BlackScorpionX Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 (είμαστε τελείως off topic - Τα πράγματα εξελίσσονται ραγδαία! Έχω την εντύπωση ότι οι καταναλωτές τα θέλουμε όλα: και φορητότητα και ποιότητα και καλά γραφικά και όλα! Παλιά πέρναμε μια μπαλίτσα, ρακετούλες κτλ πηγαίναε παραλία, βρίσκαμε 2-3 άλλους και παίζαμε! Τώρα αγκαλιά με το σούπερ αδιάβροχο, υπερ ουάου και δεν ξέρω 'γω τι άλλο λάπτοπ / κινητό κτλ θα πηγαίνουμε παραλία, θα αφήνουμε τα κορίτσια να αλλωνίζουν και θα παίζουμε σε lan με τους μαντραχαλαίους από τις διπλανές ξαπλώστρες! Αυτά είναι! lol)
tr3quart1sta Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 καλα με τον πονο μου παιζουν ??? τα τωρινα μοντελα ειναι... :mad: (πλαισιο) ειδικα αυτο:
darklordvader77 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 και γω τελικα θα παω στο 13" λογω κοστους.. χρονια χρηστης 14"/15"/15,4" ελπιζω να το συνηθισω.. στο πιο φθηνο μοντελο θα παω (κ με τα εξτρα λεφτα που θα μεινουν παιρνω μνημη+Applecare, για SSD εχει ακομα +οτι TRIM Supprt δεν μας παρεχει το λειτουργικο..ακομη!) που για μενα μονο φθηνο δε μου φαινεται.. αλλες πολυτελειες σε σχεση με το τωρινο,και σιγουρα το λειτουργικο που με εχει κερδισει! Τερμα πια το ποιημα "διακοπες με Windows!!" Και απο φορητοτητα πιστευω θα με βολεψει καλυτερα η σχεση βαρους/ογκου απ οτι με ενα οποιοδηποτε Laptop 15" ή Macbook Pro 15 Intch.. Λιγο πριν το καλοκαιρ θα προβω στην αγορα (ε να προλαβω να το συνηθισω λιγο+να περασω τα δεδομενα/ρυθμισεις που χω και στον iMac) ομως δεν ξερω αν ειναι τοτε να παρουσιαστουν καινουργια μοντελα!! Και ως γνωστον στην Αμερικη παρουσιαζεται, στην Ελλαδα περιμενεις 1-1,5 μηνα συν το οτι ποτε δεν εμπιστευομαι καμια καινουργια σειρα μηχανηματων (ουτε καν της Apple) χωρις να εχει λιγο καιρο στην αγορα και να ξερω για πιθανα προβληματα που μπορει να παρουσιαστουν..
tr3quart1sta Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 και γω τελικα θα παω στο 13" λογω κοστους.. χρονια χρηστης 14"/15"/15,4" ελπιζω να το συνηθισω.. στο πιο φθηνο μοντελο θα παω (κ με τα εξτρα λεφτα που θα μεινουν παιρνω μνημη+Applecare, για SSD εχει ακομα +οτι TRIM Supprt δεν μας παρεχει το λειτουργικο..ακομη!) που για μενα μονο φθηνο δε μου φαινεται.. αλλες πολυτελειες σε σχεση με το τωρινο,και σιγουρα το λειτουργικο που με εχει κερδισει! Τερμα πια το ποιημα "διακοπες με Windows!!" Και απο φορητοτητα πιστευω θα με βολεψει καλυτερα η σχεση βαρους/ογκου απ οτι με ενα οποιοδηποτε Laptop 15" ή Macbook Pro 15 Intch.. Λιγο πριν το καλοκαιρ θα προβω στην αγορα (ε να προλαβω να το συνηθισω λιγο+να περασω τα δεδομενα/ρυθμισεις που χω και στον iMac) ομως δεν ξερω αν ειναι τοτε να παρουσιαστουν καινουργια μοντελα!! Και ως γνωστον στην Αμερικη παρουσιαζεται, στην Ελλαδα περιμενεις 1-1,5 μηνα συν το οτι ποτε δεν εμπιστευομαι καμια καινουργια σειρα μηχανηματων (ουτε καν της Apple) χωρις να εχει λιγο καιρο στην αγορα και να ξερω για πιθανα προβληματα που μπορει να παρουσιαστουν.. και το 15αρι μια χαρα φορητο ειναι 2,5 κιλακια και γω που περιμενω τα καινουρια θα αναγκαστω να περιμενω και αλλο για τυχων προβληματα ειδικα μετα απο αυτο που εγινε με τα iMac 27" ... :cry::cry:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.