Προς το περιεχόμενο

Macbook 13αρι και παιχνίδια

sixlibixlis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!! Ψήνομαι να αγοράσω το macbook το καινούριο που κυκλοφόρησε, αλλά θα ήθελα από το καινούριο μου laptop και κάποιες επιδόσεις στα games!!! Θα έχω πρόβλημα πιστεύετε με το συγκεκριμένο laptop!!!???

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα παραλές whiteyez νομίζω. Ελαφριά παιχνιδάκια ο άλλος θα καταλάβει (αν δεν γνωρίζει) ότι μιλάς για πασιέντζες.

PES2010 μπορείς να παίξεις για παράδειγμα. Απλά δε θα έχεις στο Full τα γραφικά σε κάποια πολύ απαιτητικά παιχνίδια.

Πράγματι δεν είναι για παιχνίδια, αλλά μπορείς να παίξεις ότι έχει βγει μέχρι σήμερα. Όπως είπα, ιδιαίτερες επιδόσεις δε θα έχεις και πιθανόν σε κάποια απαιτητικά παιχνίδια να πρέπει να μειώσεις την ανάλυση κτλ. Ε, τώρα, αν βγει ένα Crysis 2, πιθανότατα δε θα μπορείς να το παίξεις καθόλου.

Υπάρχει, όμως, ένα καλό. Επειδή τα Windows δε θα τα χρησιμοποιείς παρά μόνο για παιχνίδια, η εγκατάσταση τους θα είναι φρέσκια (και θα μπορείς και πολύ εύκολα να κάνεις format, αφού δε θα έχεις τίποτα ιδιαίτερα στο διαμέρισμα των windows), οπότε το παιχνίδι θα τρέχει όσο το δυνατόν καλύτερα.

Δημοσ.

Τι επιδόσεις που ζητάει ο φίλος στα games δεν νομίζω να τις έχεις, δεν πιστεύω ότι μπορεί να ευχαριστηθεί κάποιο παιχνίδι στο macbook.

Δημοσ.

Ρε παίδες τι το φιλοσοφούμε! Φίλε μου το 13άρι έχει gpu 9400 GT. Δλδ, αν έπαιρνες ένα pc με αυτήν την κάρτα τι επιδόσεις θα είχες; Η 9400 GT είναι μικρή κάρτα. Θα τρέχει 3d και ίσως κάποια λίγο πιο παλιά παιχνίδια να τα πηγαίνει αρκετά ικανοποιητικά. Στα καινούργια όμως πάμε για minimum ρυθμίσεις. Τελεία και πάυλα. Αν θες games, να κοιτάς την gpu. Δεν έχει σημασία αν είναι mac ή pc. Κανένα μηχάνημα δεν έχει μαγικές ιδιότητες ή ελαττώματα. Όλα είναι θέμα gpu. Αν βρεις σε 13άρι laptop συμβατό ισχυρότερη κάρτα γραφικών τρέχα και πάρε αυτό, αν νοιάζεσαι μόνο για τα games! Πολύ όμως αμφιβάλλω ότι σε 13 ίντσες θα βρεις laptop με ισχυρότερη κάρτα από την 9400. Η επιλογή δική σου.

Δημοσ.

Δηλαδή η 9400 GT θέλει minimum ρυθμίσεις για να παίξει το PES2010;! Και μάλιστα σε 13άρα οθόνη; Τόσο κακή κάρτα είναι;

Δημοσ.

Βρε παιδί συμφωνούμε! Αυτό λέω και γω. Υπάρχουν 3D δυνατότητες και μάλιστα καλές για 13άρι. Το PES όμως αν και καινούργιο δεν έχει απαιτήσεις όπως και πολλά άλλα games. Με αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχει πρόβλημα! Για παίξε όμως Crysis, ή οποιοδήποτε νέο FPS, RPG κτλ. Αυτό εννοώ!

Δημοσ.

Καλά βρε, για να μάθω ρωτάω. Δεν κάνω κόντρα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Έχουνε βγάλει γνωστά προβλήματα οι κάρτες;

Μάλλον έχω θέμα υπερθέρμανσης...

Βάζω να παίξω σε ελάχιστες ρυθμίσεις το warhammer online.

Μετά απο μερικά λεπτά, συνήθως αρχίζει να ακούγεται σαν τραίνο και αρχίζει να κολλάει το σύμπαν.

Έχω το alu mb το 13ρι περσινό μοντέλο. Είναι λογικό να κολλάει το παιχνίδι; Δεν έχει καμια ιδιαίτερη απαίτηση κανονικά.

Αυτό μου το κάνει σε win7/boot camp. Με τον mac client ούτε να κουνηθεί δεν σκεφτότανε.

Γενικά τεράστιο fail όσον αφορά τα παιχνίδια. Μόνο για κάνα mame και κάνα scumm είναι :|

Βλέπω όμως οτι ο φίλος κατάνα παραπάνω παίζει μέχρι και cod και προβληματίζομαι. Υπάρχει κάποια κάλυψη/κάτι που μπορώ να κάνω ώστε να ελεγθεί/αντικατασταθεί η κάρτα αν είναι πυροβολημένη;

Θέμα σύνδεσης δεν τίθεται. Το σταθερό πάει σφαίρα.

Δημοσ.

Μετά απο μερικά λεπτά, συνήθως αρχίζει να ακούγεται σαν τραίνο και αρχίζει να κολλάει το σύμπαν.

Έχω το alu mb το 13ρι περσινό μοντέλο. Είναι λογικό να κολλάει το παιχνίδι; Δεν έχει καμια ιδιαίτερη απαίτηση κανονικά.

Αυτό μου το κάνει σε win7/boot camp. Με τον mac client ούτε να κουνηθεί δεν σκεφτότανε.

Γενικά τεράστιο fail όσον αφορά τα παιχνίδια. Μόνο για κάνα mame και κάνα scumm είναι :|

Βλέπω όμως οτι ο φίλος κατάνα παραπάνω παίζει μέχρι και cod και προβληματίζομαι. Υπάρχει κάποια κάλυψη/κάτι που μπορώ να κάνω ώστε να ελεγθεί/αντικατασταθεί η κάρτα αν είναι πυροβολημένη;

klain, γενικα σε Windows εχω παρατηρησει αδικαιολογητα μεγαλυτερες θερμοκρασιες σε σχεση με το OS X στον iMac μου.. π.χ. Από 39-42C Idle σε Windows ειναι 55C! οταν παιζω παιχνιδια σε Windows μη το συζητησω... :X

Για αυτο γενικα υπαρχουν πολλές λύσεις! είτε οριζεις απ το smcFan παραπανω τα ανεμιστηρια κ Restart σε Windows που κραταει τις ρυθμισεις για να μην βρεθεις.. προ απροόπτου με καμενη κάρτα (ή εστω με glitches/artifacts) ή με ενα προγραμμα fan control που χει βγει ειδικα για τα Apple μηχανηματα που τρεχουν Windows, αλλα δυστηχως ειναι μονο Console Based.. MacFan λεγεται. :P

Δημοσ.

Nαι, δεν ξέρω πως γίνεται.

Με επιλεγμένη την 9400 τρέχει εύκολα στα 1024x κάτι (δεν θυμάμαι ανάλυση) χωρίς κολλήματα και με όλα τα εφφε.Αν το γυρίσω στην 9600, ανεβάζω μέχρι την μέγιστη της οθόνης, αλλά με ΑΑ στο 2 και τα άλλα settings medium ή high.

Πάντως και σε εμένα ψήνεται...αλλά δεν κολλάει.Γενικά νιώθω πως με το gaming το σκίζω, οπότε δεν παίζω και πολύ.:fear:

Δημοσ.
Ρε παίδες τι το φιλοσοφούμε! Φίλε μου το 13άρι έχει gpu 9400 GT. Δλδ, αν έπαιρνες ένα pc με αυτήν την κάρτα τι επιδόσεις θα είχες; Η 9400 GT είναι μικρή κάρτα. Θα τρέχει 3d και ίσως κάποια λίγο πιο παλιά παιχνίδια να τα πηγαίνει αρκετά ικανοποιητικά. Στα καινούργια όμως πάμε για minimum ρυθμίσεις. Τελεία και πάυλα. Αν θες games, να κοιτάς την gpu. Δεν έχει σημασία αν είναι mac ή pc. Κανένα μηχάνημα δεν έχει μαγικές ιδιότητες ή ελαττώματα. Όλα είναι θέμα gpu. Αν βρεις σε 13άρι laptop συμβατό ισχυρότερη κάρτα γραφικών τρέχα και πάρε αυτό, αν νοιάζεσαι μόνο για τα games! Πολύ όμως αμφιβάλλω ότι σε 13 ίντσες θα βρεις laptop με ισχυρότερη κάρτα από την 9400. Η επιλογή δική σου.

Πιστεύω η προσσέγγιση σου στο θέμα είναι λανθασμένη.Βλέπετε το θέμα καθαρά μόνο με το Hardware.Δεν υπολογίζει κανένας σας ότι το pc τρέχει windows που για να βγάλουν επιδόσεις πρέπει να δώσεις τρελά ποσα,λόγο κακής διαχείρισης της μνήμης του επεξεργαστή και γενικότερα του αισχρού direct x ....

Δεν μιλάω εξ αποστάσεως διότι έχω το mac book pro 13 το οποίο έχει τις καλύτερες επιδώσεις που έχω δει σε laptop ΜΑΚΡΑΝ !

Τυχαίνει να είμαι λάτρης του world of warcraft και περιτό να σας πω ότι μέσα στην dalaran(μία πόλη με απίστευτα γραφικά) βγάζω 60 fps (ώσα και τα καρέ της οθόνης..limit δλδ ) ενώ ένα sony vaio ενός φίλου μου με κάρτα γραφικών ATI Mobility Radeon HD 4650 -1024 MB βγάζει

20- 25 ..

Ποτέ μην συγκρίνεις τις επιδόσεις ενός υπολογιστή βλέποντας μόνο το hardware.Μην ξεχνάς άλλο openGL και άλλο directx.

Δημοσ.

Το ακουσαμε και αυτο:

οτι η πλειονοτητα των παιχνιδιων τρεχουν πιο γρηγορα σε mac os x με τους αργους drivers κλπ απο οτι σε windows και οτι πρεπει να δωσεις τρελα ποσα για να εχεις τις επιδοσεις των macbook σε παιχνιδια!!

(που με ενα λαπτοπ των 1000€ εχεις σε παιχνιδια καλυτερες επιδοσεις απο οτι με ενα macbook pro των 1600+)

Η αληθεια ομως ειναι η εξης:

σε mac os x τα περισσοτερα παιχνιδια τρεχουν πιο αργα λογω πιο αργων drivers απο οτι σε windows.

Αυτο συμβαινει κατα κυριο λογο επειδη η nVidia ή η ati εχουν πολυ πιο βελτιστοποιημενους-γρηγορους drivers για windows λογω οτι εκει πουλανε το μεγαλυτερο ποσοστο των καρτων τους , οποτε εκει νοιαζονται κυριως για καλυτερες επιδοσεις κλπ..

Και ολα αυτα φαινονται σε πληθος μετρησεων στο internet.

Υ.Γ.: Και σε windows υπαρχει το opengl και βγαινουν αρκετα παιχνιδια βασισμενα σε αυτο.

Μονο που ολο και μειωνονται αυτα τα παιχνιδια γιατι οι προγραμματιστες προτιμουν το directx(ακομα και για επαγγελματικες 3d,cad εφαρμογες) που μαλλον θεωρειται καλυτερο.

Δημοσ.

Γι' αυτό όπως πολύ σωστά λέει και ο haHa τα windows είναι καλύτερο os για gaming αυτή τη στιγμή. Βέβαια και γω έχω παίξει μια χαρά games στο mac μου με την 8600 σε open gl, που ξέρουμε ότι συνήθως μιλάμε για ports και όχι για native υποστήριξη του πρωτοκόλλου. Όμως αυτό δε λέει ότι στα windows και με νέους drivers δε θα πάει καλύτερα. Για αυτό φτιάχνεις ένα bootcamp, βάζεις εκεί τα windows, και μετά παίζεις! Το μόνο που μένει είναι να δεις τι μπορεί να κάνει η κάρτα γραφικών σου!!! Απλό! Αν υπάρχει καλύτερη gpu σε 13άρι και θες μόνο games πάρτο. Το Apple να το πάρεις γιατί ίσως θες και άλλα πράγματα! Πάντως σε 13άρι δε νομίζω ότι θα βρεις κάτι πολύ καλύτερο σε gpu αυτή τη στιγμή και γενικά σε αυτές τις ίντσες gaming laptop δεν υπάρχει. Τώρα αν έχει βγει κάτι πολύ νέο και δεν το ξέρω θα σε γελάσω, οπότε ψάξτο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...