Ardarel7 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Καλημερα και χρονια σας πολλα . Θελω εναν νεο υπολογιστη συγκεκριμενα σε AMD ωστε να μπορω απο οσα εχω ακουσει να αναβαθμισω ανετα μετα απο λιγο καιρο σε 6πυρηνο . Σκοπος μου ειναι να διαλεξω ενα παρα πολυ καλο κουτι και ενα παρα πολυ καλο τροφοδοτικο με μια αξιολογη ψυκτρα για τον AMD απο τωρα (που υπαρχουν τα λεφτα) , τα οποια θα μου μεινουν σαν σταθερος κορμος για τα επομενα χρονια οταν θα θελω να κανω επιμερους αναβαθμισεις . Δεν θελω να αγορασω SSD ακομα , μπορει σε κανενα χρονο , οποτε η συνθεση που σκεφτηκα ειναι η παρακατω ... Σκληρους δικους , πληκτρολογιο , οθονη (1920χ1080) και τα σχετικα τα εχω , απλα παμε μονο για νεο κουτι ... 1)εχω ακουσει οτι η MSI 790FX-GD70 ειναι απιστευτη μητρικη και σκεφτομαι να προτιμησω αυτην απο την Gigabyte αλλα ειτε την μια παρω ειτε την αλλη δεν θα τις αξιοποιησω στο μεγιστο (ολα τα pci-e , τα sata και τα σχετικα) καθως δεν ξερω απο overclocking πολλα , αλλα θελω μια αξιοπιστη και εξαιρετικη μητρικη και για εξαπυρηνο . Απλα απο οτι ξερω με την MSI κανεις OC Dial που παλι δε γνωριζω κατα ποσο ευκολο ειναι και αν οντως θεωρειται o.c απλα το να γυρνας ενα στρογγυλο κουμπι και να μπορεις να πας τον 965 στα 4ghz ας πουμε. 2) ειμαι σε διλλημα ποιο κουτι να διαλεξω . Το RC-840 η το Cosmos 1000 ? Εχουν τα ιδια λεφτα . 3)και τελευταιο μου διλλημα ειναι να βαλω 4gb Ram + 5870 η να προτιμησω 8gb Ram + 5850 που βγαινει στα ιδια λεφτα ? Δεν ειμαι extreme gamer αλλα θα παιζω αρκετα συχνα games , κυριως οτι παιζουμε ολοι ( pro , nfs , far cry , cod etc ... ) σε αναλυση 1920x1080 . ευχαριστω πολυ και θα περιμενω απαντησεις σας , για συνδυασμους !!!
phanispal Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Fail επιλογές. Σε budget 1150€ δεν έχεις βάλει SSD αλλά έχεις βάλει τροφοδοτικό που αποτελεί τρελό overkill (με τα μισά χρήματα καλύπτεσαι για πλάκα), την 5870 που δεν αξίζει όταν με 120€ παίρνεις μια 5850 χάνοντας πολύ λίγο σε επιδόσεις (άσε που την κλοκάρεις και πλησιάζεις την 5870) και τον 965 που δεν αξίζει τα +22€ έναντι του 955. Και μόνο απ' τα παραπάνω, χωράς έναν Postville και βλέπεις πραγματική διαφορά την οποία δεν υπάρχει περίπτωση να δεις με την 5870, το υπερβολικό τροφοδοτικό και τον 965.
Ardarel7 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 οπως προειπα ομως δεν θα ασχοληθω προς το παρον με o.c . για ssd ακομα πιστευω πως δεν ειναι καταλληλη η ωρα να παω σε αγορα τους καθως ολα αυτα που διαβαζω για trim , toolbox ,firmware updates πιο πολυ με μπερδευουν παρα θα μου κανουν την ζωη ευκολη .... και οπως ανεφερα θελω τροφοδοτικο , κουτι και μητρικη που να μεινουν για πολλα χρονια ... σε ssd μπορω να παω και σε κανενα 1 χρονο δε με πειραζει καθολου ...
phanispal Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Μια χαρά τότε η σύνθεσή σου, go for it..
Ardarel7 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 περι διλληματων ποιο απο τα 2 κουτια , ποια απο τις 2 μητρικες , και περι 4gb+5870 η 8gb+5850 τι εχεις να προτεινεις ?
Ardarel7 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 ωραιος μαλλον αυτο σκεφτομουν και εγω και πιστευω πως και τα 8gb (της OCZ αυτα που εβαλα) μαζι με τον 6πυρηνο αmd σε κανενα χρονακι θα ειναι πολυ καλος συνδυασμος ... και οσον αφορα τις mobo ? UD4P η 790FX-GD70 ?
FaRMaKhs Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Αν θες σονι κ καλα να δωσεις τοσa σε κουτι απο μενα +1 στο Cosmos αλλιως και το HAF932 σε καλυπτει και με το παραπανω ! Εμενα προσωπικα που δεν τρεχω εφαρμογες επεξεργασιας βιντεο/ηχου/εξομοιωσης κτλ κτλ τα 4Gb ειναι υπεραρκετα και δεν χρειαζεται παραπανω. Το να παρεις φετος pc και του χρονου να πεταξεις πανω 6πυρηνο ειναι χαζομαρα και δεν καταλαβαινω γτ εχουν κολλησει ολοι μαυτο?Εδω καλα καλα τους 4πυρηνους και δεν τους ξεζουμισαμε ακομα,ποσες πια ειναι οι εφαρμογες που χριεαζοντε 4πυρηνες σιγα τα οα! ΤΡοφοδοτικο ειναι υπερβολη δε το συζηταμε αφου βλεπεις ολα τα καινουργια προιοντα καταναλωνουν ολο και λιγοτερο ρευμα απο τα προηγουμενα. Προσωπικα αν και ολα τα χρονια δουλευω σε AMD τοσα χρηματα αυτη την περιοδο δεν θα εδινα ουτος η αλλος ενας i5+msi στα 280Ε βγαινουν Gια το τον ssd με τετοιο budget γιατι να μην το βαλεις μεσα αφου χωραει και ειναι κατι που οντως δινει αξιοπροσεκτη διαφορα στο συστημα διαφορα που τα αλλα parts δεν θα σου δωσουνε!Μνημες οποιεσδηποτε στα 1333 κανουν μια χαρα εγω δουλευω τις μνημες μου στα 1866 και δεν εχει διαφορα που να αξιζει. Για τα γραφικα τωρα αν δεν μπορεις να περιμενεις τις καινουργιες nvidia πουγια μενα με τετοιο budget ειναι και το πιο σωφρον κοπανα την 5870 αφου σαρεσει δεν ειναι κατι που δεν θα σου μεινει! Γενικοτερα παντως καλυτερο θα ηταν να ανακεφαλαιωσεις τις αναγκες σου και να το παρεις απο την αρχη το πραμα Φιλικα παντα
phanispal Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Μόνο και μόνο που η MSI έχει 4 PCIe, θα επέλεγα την Gigabyte. Κατά τ' άλλα η MSI είναι πολύ καλό board.
benign Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δεν μου αρεσει το Coolermaster.Ειναι αντιαισθητικοτατο και υποδεεστερο απο αλλα στην ιδια τιμη η και φτηνοτερα.Να την ψαχνεις πιο πολυ την δουλεια. Το THERMALTAKE VI90001W2Z SPEDO ADVANCE PACKAGE στα 154 ευρω το ταραζει στις σφαλιαρες απο καθε αποψη.Και το κυριοτερο εχει την συνδεσμολογια των ανεμιστηρων ετσι ωστε με μια συνδεση να τρεχουν ολοι ωστε να μην εχει πολλλα καλωδια μεσα στο κουτι και ειναι χαλια.Το κορυφαιο κουτι στην Ελλαδα. Υπαρχει σιγουρα στο e-shop.Εδω ειναι το video review του μεγα 3D Gameman. [ame] [/ame]
phanispal Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δεν μου αρεσει το Coolermaster.Ειναι αντιαισθητικοτατο και υποδεεστερο απο αλλα στην ιδια τιμη η και φτηνοτερα.Να την ψαχνεις πιο πολυ την δουλεια. Το THERMALTAKE VI90001W2Z SPEDO ADVANCE PACKAGE στα 154 ευρω το ταραζει στις σφαλιαρες απο καθε αποψη.Και το κυριοτερο εχει την συνδεσμολογια των ανεμιστηρων ετσι ωστε με μια συνδεση να τρεχουν ολοι ωστε να μην εχει πολλλα καλωδια μεσα στο κουτι και ειναι χαλια.Το κορυφαιο κουτι στην Ελλαδα. Υπαρχει σιγουρα στο e-shop.Εδω ειναι το video review του μεγα 3D Gameman. Βλέπω εσύ την έχεις ψάξει πολύ τη δουλειά και προτείνεις Thermalfake, έτσι; Ρε τι άλλο θ' ακούσουμε εδώ πέρα..
Ardarel7 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 μεχρι στιγμης διιαστανται οι αποψεις ... εχουμε +1 για το 840 και +1 για το Cosmos , οπως +1gb για 8gb/5850 και +1 για 4gb/5870 ... οπως ειπα θελω εναν υπολογιστη που να αντεξει πολυ , οπως με αυτον που ειμαι που ειναι 5 χρονων και εγιναν επιμερους αναβαθμισεις επεξεργαστη , επιπροσθετη ram και αλλαγη gpu . ετσι θελω αν γινεται 5 χρονια το ιδιο κουτι , με το ιδιο τροφοδοτικο που οι μονες αλλαγες να ειναι ο 6πυρηνος amd , ισως μια αλλη καρτα γραφικων και ο ssd ... δηλαδη αν γινεται καθε χρονο μικρες αλλα ουσιαστικες αλλαγες των 200ευρω ας πουμε και παλι σχετικα παντα να εχω ενα "τελευταιας" γενιας υπολογιστη (αν και δυσκολο ) θελω να επενδυσω φετος σε σταθερο κορμο που να μην αναγκαζομαι καθε φορα να δινω λεφτα παλι για κουτι , τροφοδοτικο και τα σχετικα επιμερους κομματια
benign Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Επισης θεωρω την συμβουλη του Phanispal για τον δισκο πολυ καλη.Ο Postville δεν εχει προβληματα με firmware ειναι πολυ καλα υποστηριγμενος.Θα δουλεψει μια χαρα απο οτι λενε τα forums του εξωτερικου.
Ardarel7 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 δεν αμφιβαλω αλλα απο οτι εχω διαβασει τον ssd πρεπει να τον "προσεχεις" ... ξεχνας τις πολλες εγγραφες , τα πολλα install games , τα πολλα install/unistall και τα αρκετα formats . οποτε ας το αφησουμε για την ωρα
benign Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δεν καταλαβαινω γιατι γινεσαι εριστικος φιλε Phanispal σου εκανα εγω προσωπικη επιθεση οπως κανεις τωρα εσυ? Εισαι senior member και πουλας μουρη η ειναι αυτο το διανοητικο σου προφιλ? Ασε τον Ardarel 7 να αποφασισει μονος του.Εγω δεν πατροναρω τους αλλους απλα συμβουλευω. Οσο για τα Coolermaster δεν ειναι ασχημα αλλα υπαρχουν και καλυτερα στην τιμη παντα.Μην ανυσυχεις και εμενα μου αρεσουν μερικα Coolermaster. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:41 ---------- Κοιταξε Ardarel kai to video review που σου εστειλα και μετα αποφασιζεις,νομιζω αξιζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.