Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει κάποιο bar που τηρεί το νόμο απαγόρευσης καπνίσματος;

airmark

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάλι έχω σταματήσει να βγαίνω χειμώνα εδώ και χρόνια, γιατί όλα τα μαγαζιά (ειδικά τα νυχτερινά) έχουν άθλιο εξαερισμό και δεν μπορώ να δω ούτε το ποτό μου από τα ντουμάνια.

Πλέον υπάρχει και μια ψιλοευαισθησία στο αναπνευστικό και υπάρχει δυσφορία με το ντουμάνι,

οπότε δεν πρόκεται να βγω και να πληρώσω τα ωραία μου λευτουδάκια σε ένα μπινέ φοροφυγά απατεώνα ιδιοκτήτη μαγαζιού που δεν μεριμνεί ούτε για τα βασικά (εξαερισμός), και με φολάρει και με μπόμπα για να κονομήσει ακόμα περισσότερο.

Επίσης πλέον η αναλογία καπνιστών μη καπνιστών είναι πλέον περίπου 40 - 60, και αυτό φαίνεται σε χώρους που τηρείται ο νόμος.

Από τους 200 πελάτες ενός εστιατορίου καμιά δεκαριά χαρμανιάζουν και βγαίνουν έξω στο κρύο για να πάρουν τη δόση τους.

Οι υπόλοιποι μια χαρά τα περνάνε χωρίς smoke.

Αυτά για τους μύθους περί καπνίσματος.

Προτείνω να φτιαχτεί και σχετικό topic (αν δεν υπάρχει κάπου) που να αναγράφονται τα μαγαζιά που τηρούν το νόμο, ώστε να ξέρουν και αυτοί που θέλουν να πάνε κάπου και να μην χρειάζεται να κάψουν τα ρούχα τους μετά ή να πάρουν μαζί και τα παιδάκια τους, που μπορούν και που όχι.

Και μετά θα δούμε ποιος θα χάσει περισσότερα λεφτά.

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αυτά για τους μύθους περί καπνίσματος.

Προτείνω να φτιαχτεί και σχετικό topic (αν δεν υπάρχει κάπου) που να αναγράφονται τα μαγαζιά που τηρούν το νόμο, ώστε να ξέρουν και αυτοί που θέλουν να πάνε κάπου και να μην χρειάζεται να κάψουν τα ρούχα τους μετά ή να πάρουν μαζί και τα παιδάκια τους, που μπορούν και που όχι.

Και μετά θα δούμε ποιος θα χάσει περισσότερα λεφτά.

Πάρα πολύ καλή ιδέα! :-) Ποιος θα κάνεις την αρχή;

Δημοσ.
Αν το πάρεις λογικά,τι απόλαυση έχει το να εισπνέεις καπνιά αντί για καθαρό αέρα;Αλλά είπες και άλλο βασικό συστατικό παραπάνω τη σύσταση της οικογένειας.Αν έχεις γονείς καπνιστές είσαι πολύ επιρρεπής επειδή έχεις εξαρτηθεί από μικρή ηλικία στο παθητικό κάπνισμα.

Όταν μπαίνουμε στην κατηγορία των απολαύσεων δυσκολεύουν τα πράγματα.Απλά να πω για μένα ότι παράγοντας είναι η γεύση του καπνού,το παιχνίδι με τον καπνό, και σε χημικό* επίπεδο μια μίνι εφορία που σου προκαλεί.Όσο πιο πολύ καπνίζεις τόσο λιγότερο το καταλαβαίνεις βέβαια.Αν θυμάμαι καλά 5-6 δευτερόλεπτα μετά την πρώτη ρουφηξιά παράγεται ντοπαμίνη στον εγκέφαλο προκαλώντας ευχαρίστηση.Παρόμοια πράγματα κάνει και ο καφές αν δεν κάνω λάθος και τα ναρκωτικά.Οπότε δεν είναι κάτι που λύνεται καθαρά με την λογική.Χημικά πλάσματα είμαστε ότι βάζουμε στο στόμα μας(kinky) μας επηρεάζει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Δημοσ.
Εγώ πάντως έχοντας δοκιμάσει να καπνίσω είδα οτι σε στιγμές άγχους το τσιγάρο βοηθάει πολύ αλλά αυτό που δεν άντεξα με τίποτα είναι η βρώμα που αποκτά το στόμα σου και ο λαιμός σου ακόμη και με ένα τσιγάρο..

Αν είσαι καπνιστής,το άγχος που σου σβήνει το τσιγάρο είναι από την έλλειψη του ίδιου.Θα το διαπιστώσεις μια φορά που θα έχεις πραγματικό άγχος και το τσιγάρο δε θα κάνει τίποτα.:rolleyes:

Αυτά που λέω από εμπειρίες δικές μου και άλλων νυν κ πρώην καπνιστών.Το θέμα είναι κατά μεγάλο ποσοστό ψυχολογικό.Δε θέλει πολύ να παρατηρήσετε στις απόψεις καπνιστών,πόσο πολύ προσπαθούν να εκλογικέψουν και να υπερασπιστούν κάτι που τους κάνει πολύ κακό καθημερινά.Been there done that.

Δημοσ.

Όχι ρε, εσύ αναφέρεσαι στο τρέμουλο του εθισμένου που παρακαλά για μια τζούρα όταν του τελειώνουν τα τσιγάρα και δε βρίσκει περίπτερο, δεν είναι άγχος αυτό είναι σύνδρομο στέρησης.

Είναι όντως αγχολυτικό, σε χαλαρώνει ρε παιδί μου όταν έχεις τσίτες, και στο πραγματικό άγχος και στο ψεύτικο.

Δημοσ.

Τα πάντα είναι μια συνήθεια και πολλές ανάγκες δεν είναι εγγενείς αλλά δημιουργούνται στην πορεία.

Δημοσ.
Πάρα πολύ καλή ιδέα! :-) Ποιος θα κάνεις την αρχή;

Μέχρι τώρα όπου έχω πάει είναι στα αρχ..... τους. Μάλιστα δεν σέβονται ούτε μανάδες με παιδιά..:mad:

Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα μαγαζιών που δεν απαγορεύουν το κάπνισμα ενώ είναι πάνω από 70 τ.μ. και δεν έχουν χωρισμένο χώρο μη καπνιστών για να μην κάνουμε δυσφήμιση.

Μπορούμε όμως να διαφημίζουμε μαγαζιά που δεν επιτρέπουν το κάπνισμα, και το εννοούν.

Φίλος καπνιστής μου έχει πει για 2 ταβέρνες-εστιατόρια στα βόρεια προάστεια (επειδή ξύλιασε από το κρύο για να καπνίσει).

Θα μάθω ονόματα και διευθύνσεις και θα το ξεκινήσω.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:36 ----------

Άκυρο .

Ψάχνοντας στο google βλέπω ότι και άλλοι έχουν σκεφτεί το ίδιο πράγμα και το έχουν υλοποιήσει κιόλας σε επίπεδο συλλόγων - μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που προχωράνε και με αγωγές - μηνύσεις απέναντι σε παραβάτες.

Ενδεικτικά κατάλογοι με μαγαζιά για μη καπνίζοντες :

http://nosmoke.gr/index.php/entertainmentwithoutsmoke

http://www.nonsmokersclub.com/forum/index.php?topic=99.0

Δημοσ.
Μέχρι τώρα όπου έχω πάει είναι στα αρχ..... τους. Μάλιστα δεν σέβονται ούτε μανάδες με παιδιά..:mad:

Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα μαγαζιών που δεν απαγορεύουν το κάπνισμα ενώ είναι πάνω από 70 τ.μ. και δεν έχουν χωρισμένο χώρο μη καπνιστών για να μην κάνουμε δυσφήμιση.

Μπορούμε όμως να διαφημίζουμε μαγαζιά που δεν επιτρέπουν το κάπνισμα, και το εννοούν.

Φίλος καπνιστής μου έχει πει για 2 ταβέρνες-εστιατόρια στα βόρεια προάστεια (επειδή ξύλιασε από το κρύο για να καπνίσει).

Θα μάθω ονόματα και διευθύνσεις και θα το ξεκινήσω.

Καλά τα μάτια μου έχουν δεί επίσης μανάδες να μην σέβονται τα παιδιά τους, καπνίζαν μπροστά στην μούρη των μικρών παιδιών του σε χώρο μάλιστα που δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα και είχε και μια ταμπέλα ΝΑ που έλεγε το νόμο τα πρόστιμα και τα σχετικά. Απορώ και με άλλους γονείς που παίρνουν τα μωρά τους και πάνε σε καφετέριες που κυριολεκτικά υπάρχει ΤΟ ντουμάνι. Μυαλό 0. :-(

Δημοσ.

Αυτός ο τύπος από το νοσμοουκ τζι αρ είναι μεγάλος καραγκιοζάκος πάντως.

[ame]

[/ame]

Στη Θεσσαλονίκη πάντως μόνο η πασταφλώρα ντάρλινγκ και το καφέ στο μουσείο φωτογραφίας έχουν απομείνει από όλους εκείνους που απαγόρευσαν το κάπνισμα και είναι και ΠΟΙΟΤΙΚΟΙ (*και ξέρω) και πρόσφατα ανακάλυψα ότι και η "ωραία Ελλάς" με τα μεσογειακά φαγιά επίσης. Καμιά άλλη ιδέα;

Δημοσ.

Όποιος γνωρίζει κανένα bar εδώ Θεσσαλονίκη που να είναι για μη καπνιστές ας πεί γιατί δεν έχω βρεί κάτι μέχρι στιγμής.

Δημοσ.

Ναι,και μένα ψιλομυστήριος μου φαίνεται garnele.

Και τα μαγαζιά που αναφέρουν είναι ελάχιστα, ενώ κάποια από αυτά τηρούσαν το νόμο μέχρι να πιάσουν τα κρύα,

και μετά στα τρυφερά τους (όπως η Καλυψώ που αναφέρεται στο nosmoke.gr και όταν πήγα πριν ένα μήνα ήταν μέσα στο κακό ντουμάνι) .

Δεν πειράζει.

Θα μαζευόμαστε σπίτι. Τα 100στάευρα και τα 200άευρα που τους έσκαγα όποτε πήγαινα θα μένουν στην τσέπη μου.

They don;t give a f..k know, but they 'll do eventually.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:18 ----------

Καλά τα μάτια μου έχουν δεί επίσης μανάδες να μην σέβονται τα παιδιά τους, καπνίζαν μπροστά στην μούρη των μικρών παιδιών του σε χώρο μάλιστα που δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα και είχε και μια ταμπέλα ΝΑ που έλεγε το νόμο τα πρόστιμα και τα σχετικά. Απορώ και με άλλους γονείς που παίρνουν τα μωρά τους και πάνε σε καφετέριες που κυριολεκτικά υπάρχει ΤΟ ντουμάνι. Μυαλό 0. :-(

Από αυτούς τους μλκς θα ανατραφεί και η επόμενη γενιά κάγκουρων ελλήνων, όχι από τη θεία επιφοίτηση.

Τελικά μόνο στο Mall και σε πλατείες μπορείς να πας με το παιδί σου πλέον.

Η κατάπτωση μας ως κοινωνία και από κάτι τέτοια φαίνεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...