De@th L0rd Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Μου γεννήθηκε η εξής ηλίθια απορία:Γιατί πρέπει μερικές φορές για να κάνουμε ''κάτι καλό'' να το επιβάλουμε στον άλλον; Δεν είναι λίγο ''χουντικό'' αυτό; Γιατί ο "άλλος" δεν κάνει κακό μόνο στον εαυτό του αλλά επιβάλλει πρώτος "το κακό" στους υπόλοιπους που δε φταίνε σε τίποτα.Αν το τσιγάρο έβλαπτε μόνο εσένα ΔΕΝ θα κάναμε αυτή την κουβέντα.Πχ η ηρωίνη δε με ενοχλεί.Ούτε η κόκα. Ρε De@th πραγματικά ώρες ώρες με τρομάζεις. Ξέρω ότι τις περισσότερες φορές υπερβάλλεις εσκεμμένα προκειμένου να πεις αυτά που θέλεις με πιο έντονο τρόπο όμως με πιάνει ένα σύγκρυο κάθε φορά που διαβάζω προτεινόμενα μέτρα από σένα. Είτε για την πειρατεία είτε για το κάπνισμα είτε για οτιδήποτε. Εντελώς φιλικά έτσι Τι είπα για την πειρατία γιατί δε θυμάμαι;Να πουλάνε 1 ευρώ το cd? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:05 ---------- Δε διαφωνώ με όσα λες, και καλά τα λες.Αλλά εδώ έχεις κάνει ένα μικρό λάθος. Αν εγώ δε φοράω κράνος, οδηγώντας τη μηχανή μου, τη δική μου ασφάλεια βάζω σε κίνδυνο και μόνο, και κανενός άλλου. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο τρόπο, με τον οποίο η μη χρήση κράνους από εμένα, θα βλάψει κάποιον άλλο, αν εγώ τρακάρω και πέσω. Πηγαίνεις με 50 χιλ μέσα σε κατοικημένη περιοχή.Σου ρχεται ένα έντομο ΠΑΧΥ μες το μάτι +την ταχύτητα που έχει το ίδιο.Χάνεις τον έλεγχο,βγαίνεις εκτός και η μηχανή σου κλαδεύει μερικούς πεζούς στο απέναντι πεζοδρόμιο.Έχει συμβεί ΟΥΚ ολίγες φορές
angmar Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Αν εγώ δε φοράω κράνος, οδηγώντας τη μηχανή μου, τη δική μου ασφάλεια βάζω σε κίνδυνο και μόνο, και κανενός άλλου. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο τρόπο, με τον οποίο η μη χρήση κράνους από εμένα, θα βλάψει κάποιον άλλο, αν εγώ τρακάρω και πέσω. Το MEGA θυμάται, το συγκεκριμένο ζήτημα έχει συζητηθεί εκτενώς παλαιότερα και εκτός από τα παραδείγματα που έδωσαν τα παιδιά πιο πάνω, υπάρχει και το εξής: Αν δε φοράει κάποιος κράνος και πέσει, έστω και μόνος του σακατευτεί και πάει εντατικές κλπ πληρώνω εγώ (και ο κάθε εγώ) τη νοσηλεία του μέσω του δημοσίου συστήματος υγείας. Πληρώνω τη "μαγκιά" του. Επίσης αυτός ο "μάγκας" καταλαμβάνει τη θέση κάποιου ο οποίος μπορεί να την χρειαζόταν επειδή κάτι έπαθε το οποίο δεν οφείλεται στην εγκεφαλική του ανεπάρκεια, το βρίσκω λίγο άδικο. Από την άλλη είναι τραγική καραγκιοζιά τα κράνη να φορολογούνται γενικότερα. Θεωρώ ότι μέσα στο μπάτζετ της αγοράς μηχανής θα έπρεπε να έχει ένα κομμάτι υποχρεωτικά για κράνος. Θες δε θες.
Whiteyez Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Το MEGA θυμάται, το συγκεκριμένο ζήτημα έχει συζητηθεί εκτενώς παλαιότερα και εκτός από τα παραδείγματα που έδωσαν τα παιδιά πιο πάνω, υπάρχει και το εξής: Αν δε φοράει κάποιος κράνος και πέσει, έστω και μόνος του σακατευτεί και πάει εντατικές κλπ πληρώνω εγώ (και ο κάθε εγώ) τη νοσηλεία του μέσω του δημοσίου συστήματος υγείας. Πληρώνω τη "μαγκιά" του. Επίσης αυτός ο "μάγκας" καταλαμβάνει τη θέση κάποιου ο οποίος μπορεί να την χρειαζόταν επειδή κάτι έπαθε το οποίο δεν οφείλεται στην εγκεφαλική του ανεπάρκεια, το βρίσκω λίγο άδικο. Από την άλλη είναι τραγική καραγκιοζιά τα κράνη να φορολογούνται γενικότερα. Θεωρώ ότι μέσα στο μπάτζετ της αγοράς μηχανής θα έπρεπε να έχει ένα κομμάτι υποχρεωτικά για κράνος. Θες δε θες. Ακριβώς αυτά θα έλεγα. Τα κράνη έπρεπε να πηγαίνουν αναγκαστικά μαζί με τις μηχανές, όπως οι ζώνες στα αυτοκίνητα. Φαντάζεστε να χρειαζόταν να αγοράζουμε ζώνες ξεχωριστά; :lol:
panagos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δε διαφωνώ με όσα λες, και καλά τα λες.Αλλά εδώ έχεις κάνει ένα μικρό λάθος. Αν εγώ δε φοράω κράνος, οδηγώντας τη μηχανή μου, τη δική μου ασφάλεια βάζω σε κίνδυνο και μόνο, και κανενός άλλου. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο τρόπο, με τον οποίο η μη χρήση κράνους από εμένα, θα βλάψει κάποιον άλλο, αν εγώ τρακάρω και πέσω. Εκτός του εύστοχου μηνύματος του Luci Για 400η φορά λοιπόν, αν εσύ με προσπερνάς από δεξιά ή εμένα δεν πιάσουν τα φρένα μου, ή αν βρεις πέτρα και σκάσεις στο καπώ, ή 200.000 άλλα πράγματα, αν φοράς κράνος θα πληρώσω τα σπασμένα σου παΐδια, αν δε φοράς θα μου φέρνουνε τσιγάρα στη φυλακή. σκέψου και κάτι άλλο sugata. Είσαι στη μηχανή σου και πας με 80 στη Συγγρού (χαλαρή ταχύτητα για μηχανή). Ενώ δεν φοράς κράνος, σκάει στο πρόσωπό σου ή στο μάτι σου κάποιο έντομο ή ακόμα χειρότερα ένα χαλίκι απο το μπροστινό αυτοκίνητο. Χάνεις το έλεγχο και σκας πάνω σε μια στάση που περιμένει κόσμος. Τί νομίζεις οτι θα γίνει; Κάτι που σίγουρα δεν θα γίνει αν φοράς κράνος. Και δεν έφερα κανα τρελό παράδειγμα πχ να σε χτυπήσει κεραυνός την ώρα που οδηγείς ή να σου έρθει κανα χταπόδι στη μούρη απο ανεμοστρόβιλο. Όσοι οδηγούμε μηχανές ξέρουμε πολύ καλά οτι χαλίκια και έντομα τρώμε συνεχώς στη μάπα. edit* omg τώρα είδα οτι το ίδιο είχε γράψει ο De@th Lord
pournaras Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Πηγαίνεις με 50 χιλ μέσα σε κατοικημένη περιοχή.Σου ρχεται ένα έντομο ΠΑΧΥ μες το μάτι +την ταχύτητα που έχει το ίδιο.Χάνεις τον έλεγχο,βγαίνεις εκτός και η μηχανή σου κλαδεύει μερικούς πεζούς στο απέναντι πεζοδρόμιο.Έχει συμβεί ΟΥΚ ολίγες φορές Πηγαίνεις με 50 χιλ μέσα σε κατοικημένη περιοχή και φορας κρανος αλλα χωρις τζαμι.Σου ρχεται ένα έντομο ΠΑΧΥ μες το μάτι +την ταχύτητα που έχει το ίδιο.Χάνεις τον έλεγχο,βγαίνεις εκτός και η μηχανή σου κλαδεύει μερικούς πεζούς στο απέναντι πεζοδρόμιο.Έχει συμβεί ΟΥΚ ολίγες φορές Πηγαίνεις με 50 χιλ μέσα σε κατοικημένη περιοχή και φορας κρανος.Σου ρχεται ένα έντομο ΠΑΧΥ αναμεσα στο γιακα και στο σβερκο και προλαβαινει και σου χωνει κι ενα τσιμπημα.Χάνεις τον έλεγχο,βγαίνεις εκτός και η μηχανή σου κλαδεύει μερικούς πεζούς στο απέναντι πεζοδρόμιο.Έχει συμβεί ΟΥΚ ολίγες φορές Τα παραδειγματα με τα εντομα δεν ειναι και οτι καλυτερο για να στηριξουμε την αποψη του κρανους. Με αυτη τη λογικη θα πρεπει να απαγορευσουμε και το ανοιγμα των παραθυρων στο αυτοκινητο, εκτος κι αν δεν εχετε δει ποτε (και ειδικα γυναικα) οδηγο πως κανει αν μπει μεσα στο αυτοκινητο καποια μελισσα κλπ. Ontopic, τα του τσιγαρου τα εχουμε αναλυσει σε πανω απο 100 σελιδες, παλι απο την αρχη θα τα λεμε;
akpe Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Με αυτη τη λογικη θα πρεπει να απαγορευσουμε και το ανοιγμα των παραθυρων στο αυτοκινητο, εκτος κι αν δεν εχετε δει ποτε (και ειδικα γυναικα) οδηγο πως κανει αν μπει μεσα στο αυτοκινητο καποια μελισσα κλπ. Έπρεπε να ήσουνα μαζί μου στην Άνδρο όταν χώθηκε μέσα στο αμάξι κάτι σφηγκοειδές τετραπλάσιο από τις κανονικές (παρόμοιο μέγεθος). Κοπάναγε στο πίσω τζάμι και νόμιζες πως είχες πάθει λάστιχο. Το γαμάτο ήταν πως ποτέ δεν καταλάβαμε αν και πως βγήκε και τελικά πήγαμε από την χώρα στο μπατσί με decfon 1. Είχε πλάκα. Not. Όντόπικ αν και περισσότερο το υποχρεωτικό του κράνους θεσπίστηκε λόγω των παραδειγμάτων που φέρουν ο Lucifer και ο angmar, το θέμα με τα έντομα στέκει και δεν συγκρίνεται τόσο με το αυτοκίνητο. Εκεί όσο να'ναι έχεις την επιλογή να ελέγξεις τον φόβο σου και να σταματήσεις με την πρώτη ευκαιρία. Στο μηχανάκι αμα σου χωθεί στο μάτι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.
panagos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Πηγαίνεις με 50 χιλ μέσα σε κατοικημένη περιοχή και φορας κρανος αλλα χωρις τζαμι.Σου ρχεται ένα έντομο ΠΑΧΥ μες το μάτι +την ταχύτητα που έχει το ίδιο.Πηγαίνεις με 50 χιλ μέσα σε κατοικημένη περιοχή και φορας κρανος.Σου ρχεται ένα έντομο ΠΑΧΥ αναμεσα στο γιακα και στο σβερκο και προλαβαινει και σου χωνει κι ενα τσιμπημα [...]. Η ζελατίνα του κράνους, όσον αφορά το άν την έχεις κλειστή ή ανοιχτή, είναι κάτι που δεν μπορεί να ακουμπήσει εύκολα ο νόμος. Ο biker θα πρέπει να καταλαβαίνει απο μόνος του να κάνει το σωστό. Το τσίμπημα απο έντομο είναι λίγο τραβηγμένο καθώς δεν σε αιφνιδιάζει όπως το να σου έρθει το μάτι και έχεις χρόνο να αντιδράσεις μετά απο αυτό. Πέρα απο αυτά, σκοπός είναι να μειωθούν οι πιθανότητες ατυχήματος. Να μηδενιστούν είναι αδύνατο. Όχι να θέλουμε ή όλα ή τίποτα. Έστω και σαν αστακός να έχεις ντυθεί στη μηχανή, αν πέσει η ρόδα σου σε μια απο τις αμέτρητες τρύπες των Ελληνικών δρόμων, πιθανόν να γίνει το ίδιο. Μετά λύπης βλέπω οτι τόση φασαρία για το θέμα του καπνίσματος έγινε τσάμπα και επικράτησε η νοοτροπία "έλα μωρέ στην Ελλάδα είμαστε". Ακόμα και όσοι το είχαν εφαρμόσει στις επιχειρήσεις τους, αναγκάστηκαν να το αφήσουν λόγω των υπολοίπων που το είτε το έπαιξαν πονηροί απο την αρχή, είτε είχαν μαγαζί μικρότερο απο 70τμ και έτσι μπόρεσαν να το κάνουν για καπνιστές μαζεύοντας έτσι όλο τον κόσμο. Μήπως η καλύτερη λύση να ήταν να απαγορευτεί παντού.-;
pournaras Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Σε καμμια χωρα δεν εφαρμοστηκε η απαγορευση του καπνισματος επειδη το αποφασισαν καποιοι ευσυνηδειτοι πολιτες. Υπηρξαν (και υπαρχουν) νομοι και οι πολιτες αναγκαστηκαν να τηρησουν τους νομους. Αρα το θεμα ειναι αρκετα πιο μεγαλο, και δεν εγκειται μονο στο αν φυσας τον καπνο στη μουρη μου, αλλα στο αν γενικοτερα υπαρχουν νομοι, εχουν ισχυ, εχουν επιπτωσεις οι παραβατες κλπ. Οταν υπαρχουν δεκαδες νομοι τους οποιους παραβιαζουμε καθημερινα, και εχουν γινει τροπος ζηως μας η παραβιαση τους, σε τι θα αλλαξει, ενας νομος ακομη; Αν δεν υπαρξει απο το κρατος ελεγχος και τηρηση των νομων, ολων, και οχι μονο αυτου, γιατι πιστευουμε οτι αυτος που καβαλαει με το τζιπ τα πεζοδρομια, περναει με κοκκινο, φοροδιαφευγει και εισφοροδιαφευγει, τρωει τις επιδοτησεις επι 20 χρονια και κ@λοβαραει κλπ κλπ, γιατι λοιπον πιστευουμε οτι αυτος ο ανθρωπος θα δειξει ευσυνηδεισια στον συμπολιτη του (που σε ολα τα αλλα τον πηδαει), στο θεμα του τσιγαρου; Καθαρα θεμα κρατους. Υπαρχει νομος; Να βρεθει (και αν δεν υπαρχει να δημιουργηθει) υπηρεσια ελεγχου και τηρησης του νομου. Ολα τα αλλα ειναι για κουβεντα μονο. Σε κανενα κρατος δεν ξυπνησαν ενα πρωι και ειπαν απο σημερα θα γινουμε ευσυνηδειτοι. Εγιναν μεσα απο το περασμα των χρονων με παιδεια (βασικο και το λεμε πλεον σε ολα τα τοπικ), και με την αναγκαστικη τηρηση των νομων. Αν δεν ειχαν αυτα ιδιοι με εμας θα ηταν.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Σε καμμια χωρα δεν εφαρμοστηκε η απαγορευση του καπνισματος επειδη το αποφασισαν καποιοι ευσυνηδειτοι πολιτες. Υπηρξαν (και υπαρχουν) νομοι και οι πολιτες αναγκαστηκαν να τηρησουν τους νομους. Αρα το θεμα ειναι αρκετα πιο μεγαλο, και δεν εγκειται μονο στο αν φυσας τον καπνο στη μουρη μου, αλλα στο αν γενικοτερα υπαρχουν νομοι, εχουν ισχυ, εχουν επιπτωσεις οι παραβατες κλπ.Οταν υπαρχουν δεκαδες νομοι τους οποιους παραβιαζουμε καθημερινα, και εχουν γινει τροπος ζηως μας η παραβιαση τους, σε τι θα αλλαξει, ενας νομος ακομη; Αν δεν υπαρξει απο το κρατος ελεγχος και τηρηση των νομων, ολων, και οχι μονο αυτου, γιατι πιστευουμε οτι αυτος που καβαλαει με το τζιπ τα πεζοδρομια, περναει με κοκκινο, φοροδιαφευγει και εισφοροδιαφευγει, τρωει τις επιδοτησεις επι 20 χρονια και κ@λοβαραει κλπ κλπ, γιατι λοιπον πιστευουμε οτι αυτος ο ανθρωπος θα δειξει ευσυνηδεισια στον συμπολιτη του (που σε ολα τα αλλα τον πηδαει), στο θεμα του τσιγαρου; Καθαρα θεμα κρατους. Υπαρχει νομος; Να βρεθει (και αν δεν υπαρχει να δημιουργηθει) υπηρεσια ελεγχου και τηρησης του νομου. Ολα τα αλλα ειναι για κουβεντα μονο. Σε κανενα κρατος δεν ξυπνησαν ενα πρωι και ειπαν απο σημερα θα γινουμε ευσυνηδειτοι. Εγιναν μεσα απο το περασμα των χρονων με παιδεια (βασικο και το λεμε πλεον σε ολα τα τοπικ), και με την αναγκαστικη τηρηση των νομων. Αν δεν ειχαν αυτα ιδιοι με εμας θα ηταν. Eυκολη απαντηση. "Δεν εφαρμοζονται ολοι οι αλλοι νομοι, του τσιγαρου να εφαρμοστει? Φταιει το κρατος". Δεν φταιει ουτε το κρατος, ουτε οι αγενεις καπνιστες. Οι ΠΟΛΥ ευγενικοι μη καπνιστες φταινε.
pournaras Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Eυκολη απαντηση. "Δεν εφαρμοζονται ολοι οι αλλοι νομοι, του τσιγαρου να εφαρμοστει? Φταιει το κρατος". Δεν φταιει ουτε το κρατος, ουτε οι αγενεις καπνιστες. Οι ΠΟΛΥ ευγενικοι μη καπνιστες φταινε. Για εξηγησε το λιγο.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Για εξηγησε το λιγο. Ανετα θα μπορουσε ο καθε μη καπνιστης πολιτης να κανει παρατηρηση οτι ενοχλειται σε εναν καπνιστη και να του ζητησει να μην ξαναναψει, επικαλουμενος παραλληλα τον νομο. Η να διαμαρτυρηθει ας πουμε στον ιδιοκτητη του μαγαζιου. Αλλα οποιος το κανει θα τον περασουν για τρελο, χωρια οτι κινδυνευει να αντιμετωπισει νταιλικι. Οπως επισης ανετα θα μπορουσε να καταγγελει τα μαγαζια που παρανομουν. Aλλα σε αυτη τη περιπτωση στην Ελλαδα, μετονομαζεσαι σε ρουφιανος. Στην εφαρμογη καθε νομου σημαντικο ρολο παιζει και ο ιδιος ο πολιτης. Το απλο ειναι να λεμε για ολα οτι "φταιει το κρατος" και να ειμαστε αραχτοι και light.
pournaras Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Ανετα θα μπορουσε ο καθε μη καπνιστης πολιτης να κανει παρατηρηση οτι ενοχλειται σε εναν καπνιστη και να του ζητησει να μην ξαναναψει, επικαλουμενος παραλληλα τον νομο. Η να διαμαρτυρηθει ας πουμε στον ιδιοκτητη του μαγαζιου. Αλλα οποιος το κανει θα τον περασουν για τρελο, χωρια οτι κινδυνευει να αντιμετωπισει νταιλικι. Οπως επισης ανετα θα μπορουσε να καταγγελει τα μαγαζια που παρανομουν. Aλλα σε αυτη τη περιπτωση στην Ελλαδα, μετονομαζεσαι σε ρουφιανος. Στην εφαρμογη καθε νομου σημαντικο ρολο παιζει και ο ιδιος ο πολιτης. Το απλο ειναι να λεμε για ολα οτι "φταιει το κρατος" και να ειμαστε αραχτοι και light. Και σε τι ακριβως αλλαζει, αν αντικαταστησεις τον καπνιστη με τον καγκουρα που σε ξυπναει στι 5 με τερμα το στερεο, με τον τυπο που καβαλαει το πεζοδρομιο και δεν μπορεις να περασεις κλπ; (τυχαια τα δυο αυτα παραδειγματα, υπαρχουν δεκαδες) Κι εκει δεν μπορεις να διαμαρτηρηθεις επικαλουμενος το νομο; Θα σε υπολογισει κανενας; Ολες αυτες οι παρανομιες, ολα αυτα τα χρονια γιατι δεν κοπηκαν; Δεν εγιναν καταγγελιες; Και βεβαια φταιει το κρατος, απο τη στιγμη που το εχω για να μου θεσπισει νομους και να εχω τη σιγουρια οτι τηρουνται, αλλιως τι το θελω το κρατος, κανω απλα μια ατυπη συμφωνια με εσενα και τελειωνει η υποθεση. Απο το κρατος περιμενω να βγαλει ενα σωστο νομο, και να φροντισει για την τηρηση του. Αν ειναι να αδιαφορησει για την τηρηση του νομου ας μην τον βγαλει καθολου. Δεν καταλαβα δηλαδη, δεν μου φτανουν ολα τα αλλα στη ζωη μου, θα κατσω να διαβασω και τους νομους ωστε αναλογα την περιπτωση να διαμαρτυρομαι και να κανω καταγγελιες; Μηπως να πεταγομαι μεχρι το αστυνομικο τμημα να τους παιρνω κιολας με το δικο μου αυτοκινητο να μην κουραζονται; Αλλα οταν ειναι για λεφτα, μια χαρα ενεργοποιειται το συστημα, και βλεπεις πχ για ενα δεκαπενθημερο πριν τις γιορτες σαρωση για κρανη και ζωνες, σαρωση στους πεζοδρομους, και δεν κινειται τιποτε παρανομο (βεβαια μετα παλι ξεχνιεται, αλλα δειχνει πολυ καλα οτι μπορει να γινει).
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Και σε τι ακριβως αλλαζει, αν αντικαταστησεις τον καπνιστη με τον καγκουρα που σε ξυπναει στι 5 με τερμα το στερεο, με τον τυπο που καβαλαει το πεζοδρομιο και δεν μπορεις να περασεις κλπ; (τυχαια τα δυο αυτα παραδειγματα, υπαρχουν δεκαδες) Κι εκει δεν μπορεις να διαμαρτηρηθεις επικαλουμενος το νομο; Θα σε υπολογισει κανενας; Ολες αυτες οι παρανομιες, ολα αυτα τα χρονια γιατι δεν κοπηκαν; Δεν εγιναν καταγγελιες; Στον καγκουρα με το στερεο φερνεις την αστυνομια και αραζει στα κυβικα του και δεν ξανακουνιεται συνηθως. Σχεδον βεβαιο οτι η αστυνομια θα ερθει. Ο τυπος που καβαλαει το πεζοδρομιο συγκεντρωνει εστω και λιγες πιθανοτητες για κληση. Ο τυπος που θα σου κλεισει την εισοδο του γκαραζ θα μεινει χωρις πινακιδες. Μαθηματικα βεβαιο, εφοσον καλεσεις την αστυνομια. Ο καπνιστης απλα καπνιζει παντου και παντα εκ του ασφαλους. Και δεν θα του φερεις την αστυνομια επειδη αναψε τσιγαρο. Την αστυνομια ομως μπορεις να την φερεις στον ιδιοκτητη και συμπληρωματικα να κανεις εσυ ο ιδιος μια παρατηρηση στον καπνιζοντα οτι ενοχλεισαι. Σε ολες τις ανωτερω περιπτωσεις βοηθα ο ΠΟΛΙΤΗΣ το κρατος. Δεν ενεργει κρατος απο μονο του. Και βεβαια φταιει το κρατος, απο τη στιγμη που το εχω για να μου θεσπισει νομους και να εχω τη σιγουρια οτι τηρουνται, αλλιως τι το θελω το κρατος, κανω απλα μια ατυπη συμφωνια με εσενα και τελειωνει η υποθεση. Απο το κρατος περιμενω να βγαλει ενα σωστο νομο, και να φροντισει για την τηρηση του. Αν ειναι να αδιαφορησει για την τηρηση του νομου ας μην τον βγαλει καθολου. Δεν καταλαβα δηλαδη, δεν μου φτανουν ολα τα αλλα στη ζωη μου, θα κατσω να διαβασω και τους νομους ωστε αναλογα την περιπτωση να διαμαρτυρομαι και να κανω καταγγελιες; Μηπως να πεταγομαι μεχρι το αστυνομικο τμημα να τους παιρνω κιολας με το δικο μου αυτοκινητο να μην κουραζονται; Αν καποιος ειναι πολιτης μιας χωρας και δεν γνωριζει τα δικαιωματα του, τοτε ειναι αξιος της μοιρας του. Δε χρειαζεται να διαβασεις δικαιο, για να ξερεις οτι ο πιτσιρικας με το παπακι με τη τρυπια εξατμιση/ο τυπος με το στερεο/ο τζιπακιας που καβαλαει πεζοδρομιο ειναι παρανομος. Σχετικα με το οτι φταιει το κρατος που λες: Φταιει ΚΑΙ το κρατος. Αλλα οταν ειναι για λεφτα, μια χαρα ενεργοποιειται το συστημα, και βλεπεις πχ για ενα δεκαπενθημερο πριν τις γιορτες σαρωση για κρανη και ζωνες, σαρωση στους πεζοδρομους, και δεν κινειται τιποτε παρανομο (βεβαια μετα παλι ξεχνιεται, αλλα δειχνει πολυ καλα οτι μπορει να γινει). Μιας και ταξιδευω συχνοτατα η παραγραφος αυτη εμπεριεχει ανακριβειες. 1. Στους δρομους και δη στις εθνικες οδους υπαρχει καθημερινη αστυνομευση σε πολλα σημεια με μπλοκα και περιπολικα που γυροφερνουν πανω κατω. 2. Υπαρχουν καμερες. 3. Στις γιορτες αυξανονται τα μετρα, διοτι αυξανεται και η κινηση (ποιο ειναι το παραλογο?). Επισης στις γιορτες το συστημα ενεργοποιειται οχι για τα λεφτα, αλλα διοτι τα περασμενα χρονια φταναμε να θρηνουμε εκατομβες νεκρων στο δρομο σε περιοδους γιορτων. Τοτε το συστημα γιατι δεν εβγαζε τους αστυνομους στους δρομους? Δεν ειχε οικονομικο συμφερον? Απλα εφτασε στο απροχωρητο η κατασταση, τρακαραν και 2 λεωφορεια με μαθητες και αποφασισαν να σοβαρευτουν στοιχειωδως. Σαφως χρειαζεται ακομα πιο εντατικη αστυνομευση, ιδιαιτερα εντος των πολεων. Αν ηταν να ενεργοποιουταν το συστημα οποτε προεκυπτε οικονομικο ωφελος, τοτε θα ειχε λυθει το προβλημα της φοροδιαφυγης ας πουμε.. Οπως και να χει καμια σχεση δεν εχουν αυτα με τα του καπνισματος, δεν καταλαβαινω τι θες να πεις. Οτι το κρατος θεσπισε ενα νομο, αλλα δεν τον εφαρμοζει επειδη δεν εχει οικονομικο ωφελος?
elven Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Τι ωραία που τα λέτε,ααααααχχχχχχ. Το ότι ο νόμος δεν ισχύει πειράζει; Είναι ανενεργός ακόμα,πριν αρχίσετε για γυφτοέλληνες,χώρα της πουστιάς,στην Αγγλία βάζεις φθηνότερα βενζίνη,στην Γερμανία ο καταγγέλλων παίρνει κουπόνι για κωλόμπαρο και άλλα μάθετε αν ισχύει ο νόμος πρώτα
akpe Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Οπως και να χει καμια σχεση δεν εχουν αυτα με τα του καπνισματος, δεν καταλαβαινω τι θες να πεις. Οτι το κρατος θεσπισε ενα νομο, αλλα δεν τον εφαρμοζει επειδη δεν εχει οικονομικο ωφελος? Ίσως εννοεί πως το κράτος θέσπισε έναν νόμο που δεν μπορεί πρακτικά να εφαρμόσει (είτε δεν διαθέτει υποδομή, είτε προσωπικό, είτε οτιδήποτε); Κάτι που στέκει μεν, αν αναλογιστούμε όσα ακούγαμε όταν πρωτοξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου: η αστυνομία πέταγε το μπαλάκι στο δήμο για τις αταγγελίες και τούμπαλιν. Δεν γνωρίζω αν έχουν βελτιωθεί τα πράγματα τώρα. Αλήθεια έχει ακούσει κανείς για καμιά καταγγελία που έπιασε τόπο; I haven't.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.