Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει κάποιο bar που τηρεί το νόμο απαγόρευσης καπνίσματος;

airmark

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πλακα πλακα μιας και ψαχνουν λεφτα για να ξεφυγουμε απτην οικονομικη κριση γιατι δε βαζουν 7-8 ευρω το πακετο?

Και καλο στο κρατος θα κανει, και καλο σε μερικους καπνιστες και καλο σε ολους τους μη καπνιστες.

Ειδος πολυτελειας ειναι, και το μονο που προσφερει ειναι θανατος. Δεν βλεπω το λογο να λυπηθουν αυξηση φορων 1000%. Και τοτε θα χουν πολλη πλακα οι αντιδρασεις των καπνιστων: please μη φορολογειτε το θανατο μας, ειναι καταπατηση δικαιωματων.

(Σιγα μη τους αφησουν οι καπνοβιομηχανιες βεβαια).

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Στα Γιάννενα πάντως (που δεν τηρήθηκε ούτε στην αρχή το μετρο) υπάρχει το καφέ μπαρ Πολιτεία (στο δασάκι με θέα τη λίμνη) που έχει χωρίσει το μέρος σε καπνιστές και μη καπνιστές με ειδικό τζάμι και η κατάσταση είναι κάπως υποφερτή.

Το μοναδικό μέρος σε όλη την πόλη που είναι έτσι (απ' όσο τουλάχιστον ξέρω)

Δημοσ.
Περάσει δε περάσει τα ίδια θα έχουμε.Οι λύσεις είναι:

Αύξηση της τιμής του πακέτου στα 8 ευρώ.Του καπνού 25g στα 7,20

Απαγόρευση οποιουδήποτε μέσου προώθησης του καπνούς από τεχνολογικά,έντυπα κ υπαίθρια μέσα.

Όταν γίνεται καταγγελία για κάπνισμα να είναι υπέυθυνη η δημοτική αστυνομία να εισπράτει το 40% του προστίμου ο καταγγέλων και το 60% το κράτος.

Εφοδιασμός δημοτικής αστυνομίας με φορητούς ανιχνευτές σωματιδίων.

Θέσπιση συνταγματικού νόμου για ανώνυμη καταγελλία με την ίδια βαρύτητα.

Απαγόρευση χονδρικής πώλησης (κούτας ) σε ιδιώτες.

Κλείσιμο ΟΛΩΝ των καπνοβιομηχανιών στην Ελλάδα.Χεστήκαμε για την ανεργία,η δουλειά τους ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ κ σκοτώνει κόσμο.Εργοδότες κ εργατιά.

Ρε De@th πραγματικά ώρες ώρες με τρομάζεις. Ξέρω ότι τις περισσότερες φορές υπερβάλλεις εσκεμμένα προκειμένου να πεις αυτά που θέλεις με πιο έντονο τρόπο όμως με πιάνει ένα σύγκρυο κάθε φορά που διαβάζω προτεινόμενα μέτρα από σένα. Είτε για την πειρατεία είτε για το κάπνισμα είτε για οτιδήποτε.

Εντελώς φιλικά έτσι ;):-)

Δημοσ.

Μου γεννήθηκε η εξής ηλίθια απορία:

Γιατί πρέπει μερικές φορές για να κάνουμε ''κάτι καλό'' να το επιβάλουμε στον άλλον; Δεν είναι λίγο ''χουντικό'' αυτό;

Δημοσ.

Άλλοι θα ισχυριστούν ότι χουντικό είναι το να καπνίζεις και να αγνοείς τις επιθυμίες του άλλου.

Όπως και να έχει. Άμα κάποιος βλέπει ότι υπάρχει ανάγκη για μπάρ μη καπνιστών και ότι αυτό θα μπορούσε να σταθεί σαν επιχείρηση ας ανοίξει ένα να τα οικονομήσει.

Δημοσ.

Γιατί πρέπει μερικές φορές για να κάνουμε ''κάτι καλό'' να το επιβάλουμε στον άλλον; Δεν είναι λίγο ''χουντικό'' αυτό;

Με προλαβε ο απο πανω. Χουντικο ειναι να επιβαλεις τις κακες σου συνηθειες στους αλλους χωρις να τους σεβεσαι -ουτε καν να τους ρωτας εστω-. Εξισου "κακη" ειναι και η παρανομια οταν αυτη ειναι εις βαρος του συνανθρωπου.

Επισης κανεις δε θελει να κανει καλο στους καπνιστες. Προβλημα τους. Οι υπολοιποι ομως δεν φταινε σε κατι, αρα εδω τιθεται το ολο ζητημα περι "επιβολης".

Δημοσ.
Άλλοι θα ισχυριστούν ότι χουντικό είναι το να καπνίζεις και να αγνοείς τις επιθυμίες του άλλου.

Σαν καπνιστής μιλάω έτσι...

Αν είσαι κάπου, βόλτα για ποτό, σε μεγάλο χώρο όμως ή τουλάχιστον όχι σε καμία υπόγεια τρούμπα των 10 τ.μ., με επαρκή εξαερισμό και αν ο διπλανό σου ΔΕΝ κάθεται σε απόσταση αναπνοής από εσένα ΔΕΝ θα σε ενοχλεί ο καπνός του. Το πιστεύω αυτό γιατί α) έχω κάνει και ΜΗ καπνιστής και β) με ενοχλεί ο ίδιος μου ο καπνός και των γύρω μου σε φάση να δακρύζω εάν ο χώρος που βρίσκομαι είναι μικρός.

Απο 'κει και πέρα πιστεύω ότι έχει να κάνει με το πόσο ευαίσθητος είναι ο χαρακτήρας/μύτη/λαιμός/γουατέβερ του καθενός όταν έρχεται σε επαφή με τον καπνό του τσιγάρου.

Άρα μήπως λέω μήπως θα έπρεπε να αρχίσουμε:

α) Να είμαστε λιγότερο φλώροι με το διπλανό μας...

β) Να συχνάζουμε σε μεγάλα μαγαζάκια...

γ) Να προσπαθήσουμε δημοκρατικά μέσω π.χ. διαφημιστικών εκστρατειών να αποτρέψουμε τους καπνιστές από τον "θάνατο" που προκαλεί το τσιγάρο; Μέσω σωστής διαπαιδαγώγησης δηλαδή.

Αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω με τίποτα, είναι ότι πιστεύετε κάποιοι, ότι ντε και καλά αυτοί που καπνίζουν είναι μαζόχες και γουστάρουν τον καρκίνο.

...απλά μερικές σκέψεις. =ρ

Δημοσ.

οι ελευθερίες σου τελιώνουν εκεί που τελιώνουν οι ελευθερίες του άλλου.

οι ελευθερίες του άλλου τελιώνουν εκεί που τελιώνουν οι ελευθερίες σου.

οπότε έχουμε ενα πρόβλημα. δεν βγαίνει άκρη με τέτοιου είδους πίπες. επίσης δεν είναι απάντηση το "το κάπνισμα δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης" μιας και ούτε το να πηγαίνεις σε bar είναι.

πολλοί αντικαπνιστές έιναι σαν τους αθλητές που κάνουν θέατρο στο γήπεδο (κοινώς τους αγγίζει ο άλλος λίγο και κάνουν 5 κολοτούμπες)

edit: στην τελική αυτοί που είναι περισσότεροι θα επικρατήσουν και νομίζω πως είναι οι καπνηστές, το να ήταν ευγενικοί οι καπνιστές δεν θα τους ζημίωνε.

Δημοσ.
Άμα κάποιος βλέπει ότι υπάρχει ανάγκη για μπάρ μη καπνιστών και ότι αυτό θα μπορούσε να σταθεί σαν επιχείρηση ας ανοίξει ένα να τα οικονομήσει.

Πιστεύω ότι ο πρώτος που θα έκανε τέτοια κίνηση θα πετύχαινε. Όταν έμενα Ελλάδα πήγαινα για καφέ τις περισσότερες φορές σε Starbucks όχι γιατί προτιμούσα τον καφέ τους αλλά γιατί ήταν άκαπνη η ατμόσφαιρα. Και ήξερα πολλούς άλλους που έκαναν το ίδιο.

Δημοσ.

Επειδή δεν καταλαβαίνει αλλιώς. Αυτός πχ που δεν καταλαβαίνει οτι πρέπει να φοράει κράνος για τη δική του, αλλά και των άλλων, ασφάλεια, του επιβάλλεται πρόστιμο. Το σύστημα βρίσκει λύση, χτυπώντας εκεί που πονάει. Στην τσέπη.

Στην ουσία, δεν σου επιβάλλει κανείς να κάνεις "το καλό-σωστό". Σου επιβάλλει όμως κυρώσεις σε περίπτωση που δεν το κάνεις. Είναι έμμεση επιβολή επειδή σου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις τις κινήσεις σου. Χουντικό - φασιστικό θα ήταν να μην έχεις επιλογή. Για παράδειγμα (λέμε τώρα..) να μην έπαιρνε μπροστά η μηχανή σου αν δεν φορούσες κράνος ή να μην ξεκινούσε το αυτοκίνητό σου αν δεν φορούσες ζώνη, ή να μην άναβε το τσιγάρο σε χώρο που απαγορευόταν.. :rolleyes:

Δημοσ.
Αυτός πχ που δεν καταλαβαίνει οτι πρέπει να φοράει κράνος για τη δική του, αλλά και των άλλων, ασφάλεια,

Δε διαφωνώ με όσα λες, και καλά τα λες.

Αλλά εδώ έχεις κάνει ένα μικρό λάθος.

Αν εγώ δε φοράω κράνος, οδηγώντας τη μηχανή μου, τη δική μου ασφάλεια βάζω σε κίνδυνο και μόνο, και κανενός άλλου.

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο τρόπο, με τον οποίο η μη χρήση κράνους από εμένα, θα βλάψει κάποιον άλλο, αν εγώ τρακάρω και πέσω.

Δημοσ.
Δε διαφωνώ με όσα λες, και καλά τα λες.

Αλλά εδώ έχεις κάνει ένα μικρό λάθος.

Αν εγώ δε φοράω κράνος, οδηγώντας τη μηχανή μου, τη δική μου ασφάλεια βάζω σε κίνδυνο και μόνο, και κανενός άλλου.

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο τρόπο, με τον οποίο η μη χρήση κράνους από εμένα, θα βλάψει κάποιον άλλο, αν εγώ τρακάρω και πέσω.

Για 400η φορά λοιπόν, αν εσύ με προσπερνάς από δεξιά ή εμένα δεν πιάσουν τα φρένα μου, ή αν βρεις πέτρα και σκάσεις στο καπώ, ή 200.000 άλλα πράγματα, αν φοράς κράνος θα πληρώσω τα σπασμένα σου παΐδια, αν δε φοράς θα μου φέρνουνε τσιγάρα στη φυλακή.

Δημοσ.

Αχά, δηλαδή η ασφάλεια σου μπαίνει σε κίνδυνο αφού καταλήξεις στη φυλακή.

Πενετρέισιον, ναι;

Αν φταις βέβαια. Που και να φταις, πάλι μπορεί να τη γλιτώσεις. Άρα η ασφάλεια σου είναι μισοεγγυημένη.

Και δυστυχώς στάθηκες σ' αυτό το γεγονός, ενώ είπα ότι δε διαφωνώ, και να προσθέσω ότι καλά κάνει ο νόμος και επιβάλλει να φέρει ο οδηγός μηχανής κράνος.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως η ασφάλεια δεν επιβαρύνεται κτλ. Αλλά γενικά η βλάβη δεν είναι μόνο του ψόφιου, αλλιώς θα 'χα ζωγραφίσει στόχο στον δεξί καθρέφτη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...