Προς το περιεχόμενο

multiplier limit

crAss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά το όριο για τους πολλαπλασιαστές για επεξεργαστές AMD ποιο είναι? Ξεκλείδωσα τον palomino με τον κλασσικό τρόπο και μπορώ να βάλω μέχρι 12χ ενώ νόμιζα πως μπορούσα μέχρι 12.5χ.

κάνω λάθος όταν νομίζω ότι θα έπρεπε να ανεβαίνει μέχρι 12.5χ ή πρέπει να το ψάξω γιατί δεν ανεβαίνει?

crAss

Δημοσ.

Στο manual με έκδοση bios F4 είχε ρύθμιση και μέχρι 12.5χ documented...Το F8 bios επίσημα υποστήριζε μέχρι ΧΡ2200+ που είναι 12χ. Το F9Α (δεν παύει να είναι alpha) έλεγε για αρχική υποστήριξη των ΧΡ2700+, ΧΡ2800+ αλλά εξαφανίστηκε από τη σελίδα της gigabyte μετά από 2 εβδομάδες...

A, μιλάμε για το Gigabyre 7DXR+ (AMD 760)

crAss

Δημοσ.

Είναι θέμα motherboard καθαρά. Σκέψου ότι ο 2400+ έχει multiplier 15x. Αλλά γιατί θες να ανεβάσεις; Όλοι θέλουν(θέλουμε) να κατεβάσουν...

Δημοσ.

Θέμα bios ήταν τελικά. Η gigabyte έβγαλε μετά από πολλούς μήνες μετά την alpha, beta έκδοση η οποία υποστηρίζει 15χ πολλαπλασιαστή (βέβαια πρέπει να βρεις μόνος σου τους συνδυασμούς των dip switches, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Βασικά έχω έναν ΧΡ1800+ ο οποίος ανεβαίνει κοντά στα 1850 σταθερά. Το motherboard μου είναι όμως πολύ περίεργο...

Πρώτα από όλα έχει μια ρύθμιση TOP PERFORMANCE...Λοιπόν με αυτή απενεργοποιημένη μπορώ να φτάσω μέχρι fsb 173...(Από εκεί και πάνω εμφανίζονται προβλήματα μάλλον λόγω τηε έλλειψης divider...

Mε το TOP PERFORMANCE ενεργοποιημένο και πολύ επιθετικές ρυθμίσεις για τη μνήμη το σύστημα αντέχει περίπου μέχρι 152-155 fsb. Σε όλα τα benchmarks με το TOP PERFORMANCE ενεργοποιημένο στα 155 έχω καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με υψηλότερο fsb και απενεργοποιημένο το TOP PERFORMANCE (με ίδια ταχύτητα επεξεργαστή πχ.10.5x173=1816

12x151=1812). Για αυτό θέλω μεγαλύτερο πολλαπλασιαστή (τον οποίο ήδη το είχα 12x154=1848) αλλά ανεξάρτητα το thread το άνοιξα περισσότερο για να δω γιατί δεν πάει πιο πάνω όχι για να βάλω πιο πάνω...

crAss

Δημοσ.

Από τη στιγμή που δεν έχει 1/5 dividerλογικό να θες παραπάνω... Πήρα ως δεδομένο ότι έχει η μητρική σου. Είναι απόλυτα λογικό να μικρότερη συχνότητα και επιθετικές ρυθμίσεις να έχεις καλύτερα αποτελέσματα, δεν συμβαίνει μόνο στη μητρική σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...