Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για όλα τα modem/router που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο 802.11n

Tigkas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ουιαστικά δεν είναι απλά κλείδωμα, αλλά κρυπτογράφηση. Όσο δυσκολότερη η κρυπτογράφηση, τόσο μεγαλύτερη και η πιθανότητα να επηρεάσει αρνητικά την ταχύτητα της ασύρματης μεταφορας...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:20 ----------

για αυτό Linksys WAG320N, adsl router με gigabit switch :P

Πολύ καλό μηχανάκι, το έχω στα υπόψιν...

Δημοσ.

Η IEEE δεν έχει οριστικοποιήσει το πρωτόκολλο 802.11n ακόμη (είναι σε draft stage). Όλα τα router που λένε ότι υποστηρίζουν 802.11n ενσωματώνουν το draft 802.11n, το οποίο δεν πιάνει ακόμα 300 Μbps (ίσως γι αυτό και δεν έχουν κάποια αντίστοιχα γρήγορες gigabit θύρες ethernet). Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του project, η πρώτη stable official έκδοση αναμένεται εντός 1-2 μηνών.

• Super Moderators
Δημοσ.
Η IEEE δεν έχει οριστικοποιήσει το πρωτόκολλο 802.11n ακόμη (είναι σε draft stage). Όλα τα router που λένε ότι υποστηρίζουν 802.11n ενσωματώνουν το draft 802.11n, το οποίο δεν πιάνει ακόμα 300 Μbps (ίσως γι αυτό και δεν έχουν κάποια αντίστοιχα γρήγορες gigabit θύρες ethernet). Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του project, η πρώτη stable official έκδοση αναμένεται εντός 1-2 μηνών.

Τέλη καλοκαιριού έγινε finalized...

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=332974

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή έτυχε να κάνω σήμερα ένα τεστάκι μεταφέροντας αρχεία μεγέθους 4-10GB το καθένα:

Wireless G: 0,4-0,5 MB/s

Wireless N: 3,5-4 MB/s

Wired 100: 7-8 MB/s

Wired 1000: 37-42 MB/s

• Super Moderators
Δημοσ.
Επειδή έτυχε να κάνω σήμερα ένα τεστάκι μεταφέροντας αρχεία μεγέθους 4-10GB το καθένα:

Wireless G: 0,4-0,5 MB/s

Wireless N: 3,5-4 MB/s

Wired 100: 7-8 MB/s

Wired 1000: 37-42 MB/s

αρκετά χαμηλές ταχύτητες, προσωπικά έχω πιάσει:

με WiFi G WPA2: 2MB/sec

με WiFi N WPA2: 7ΜΒ/sec

με 100mbit Ethernet: 10MB/sec

με 1000mbit Ethernet: 105ΜΒ/sec (από Velociraptor σε Velociraptor)

Δημοσ.
αρκετά χαμηλές ταχύτητες, προσωπικά έχω πιάσει:

με WiFi G WPA2: 2MB/sec

με WiFi N WPA2: 7ΜΒ/sec

με 100mbit Ethernet: 10MB/sec

με 1000mbit Ethernet: 105ΜΒ/sec (από Velociraptor σε Velociraptor)

Ζηλεύω, με τι μέγεθος αρχεία το μέτρησες;

Δημοσ.

απλα αν ο πρωτος φιλος μετεφερε περισσοτερα αρχεια θα δει μικροτερη ταχυτητα απο οτι αν μεταφερει ενα μεγαλο αρχειο

Δημοσ.

Εγω έχω πιάσει:

με WiFi G WPA2: 16Mbit/sec (Συνηθως παιζει απο 5,5 ~ 8)

με WiFi N WPA2: 52Μbit/sec

με 100mbit Ethernet: 94Mbit/sec

με 1000mbit Ethernet: 810Μbit/sec (από sata2 σε sata2)

Για καντε δοκιμες με κατι τιμες που θα σας δωσω στο ασυρματο και πες τε μου διαφορες αν μπορειτε σας παρακαλω.

Beacon interval=20ms

Fragmentation threshold (CTS)=2346

RTS threshold=2347

Και στο πομπο και στο δεκτη (AP) καντε τις αλλαγες

Δημοσ.
απλα αν ο πρωτος φιλος μετεφερε περισσοτερα αρχεια θα δει μικροτερη ταχυτητα απο οτι αν μεταφερει ενα μεγαλο αρχειο

Οχι, κι εγώ ένα μεγάλο μετέφερα κάθε φορά, απλώς έβαλα την κατώτερη τιμή που πρόσεξα. Έπειτα τα μηχανάκια μου είναι μάλλον αργά. Το ένα MacBook και το άλλο Intel Atom. SATA μεν οι δίσκοι, αλλά όπως και να το κάνουμε έπαιξε το ρόλο του.

Δημοσ.

sata 4200 και επεξεργαστη μαπα.οποτε τα τεστ δεν θα ειναι οτι καλυτερο.επισης το τεστ του ασυρματου σε νορμαλ αποσταση οχι στα 30 μετρα με τοιχους

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...