Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με ποτενσιόμετρο...

crAss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχω βάλει ένα ωμικό ποτενσιόμετρο στη γραμμή του ανεμιστήρα του επεξεργαστή. Τώρα που άλλαξα επεξεργαστή και έβαλα ένα palomino 1800+ μετά τον thunderbird στα 1400 οι θερμοκρασίες έπεσαν κατακόρυφα. Ακόμα και με τάση 1.95 δεν έχω πάνω από 52 βαθμούς σε full load (Globalwin CAK-II 38 με τον delta όμως να τρέχει στις 2500 στροφές μόνο, σε κανονική ταχύτητα έχω μόνο 30-32 βαθμούς). Λοιπόν το πρόβλημα είναι ότι σε αυτή τη ρύθμιση του ποτενσιόμετρου πολλές φορές ο ανεμιστήρας δεν ξεκινάει καν. Μπορώ να το δω μόνο από πρόγραμμα από τη στιγμή που θα μπει στα windows. (πλάκα πλάκα θέλω να το δοκιμάσω και χωρίς ανεμιστήρα στη cpu και μόνο τους ανεμιστήρες του κουτιού). Και φυσικά είναι σπαστικό μία στις 3 να ανοίγεις το κουτί να αυξάνεις τις στροφές του ανεμιστήρα, να πάρει αρκετό ρεύμα να ξεκινήσει και μετά να το χαμηλώνεις στις στροφές που θέλεις. Αυτό που θέλω να ρωτίσω είναι αν μπορεί να μου σχεδιάσει κανένα παιδί κανένα κύκλωμα ηλεκτρονικό να φτιάξω που να δίνει στην αρχή περισσότερο ρεύμα για να ξεκινήσει ο ανεμιστήρας και μετά να σταθεροποιείται χαμηλά εκεί που θέλω (από ότι φαντάζομαι κάποιο ολοκληρωμένο θα θέλει με πολύ αργή απόκριση που στην αρχή να αφήνει όλο το ρεύμα και μετά να αφήνει μόνο μέρος του)...

Ευχαριστώ

crAss

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...