Προς το περιεχόμενο

λογοι που δεν κανει boot?????

antonis__19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα,

χτες αποφασισα να συνδεσω τις καινουριες motherboard,ram,σκληρο που ειχα παραγγειλει απο πλαισιο,e-shop σε καινουριο case!!!(Τα οποια απηυδισα μεχρι να τα παρω και η γκαντεμια συνεχιζεται...:mad::mad: )

Οποτε εγω με ολη την καλη μου διαθεση αρχιζα να ξηλωνω απο το παλιο κουτι..τα υπολοιπα και μαζι με τα καινουρια να τα τοποθετω στο νεο case!!

Τελειωνω λοιπον....το βαζω στο ρευμα(εχοντας ανοιχτο το πλαι του κουτιου) και παταω το κουμπι της εκκινησης!!! Ολα κανονικα μεσα ρολαρουν τα παντα(ανεμιστηρακια,καρτες γραφικων,τροφοδοτικα,ψυκτρες κτλ.....)

Σηκωνω το κεφαλι μ.....μιζερια!!!! Η οθονη τιποτα!!!!!(Βασικα οταν ανοιγει κανονικα εχει ενα μπλε φωτακι, τωρα ηταν πορτοκαλι δηλαδη το χρωμα που βγαζει οταν εκλεινε το pc και αφηνα ανοιχτο το διακοπτη.)

1)Στην αρχη χωρις να ξερω τους κυριους λογους που δεν κανει boot, προσπαθησα με την μνημη.Tις εβγαλα και τις ξαναεβαλα (Maximus ii gene,CMD4GX2M2A1066C5 ram dominator corsair ddr2 4gb )Τιποτα!!!

2)Μετα αναρωτηθηκα για συμβατοτητα..Στο site της corsair λεει οτι δεν υπαρχει προβλημα ...εχει και η μητρικη την λειτουργια ΜΕΜΟΚ

3)Μετα στο τελος λεω οτι ειναι προβλημα καρτας γραφικων!!! Αν και γυρνουσε το ανεμιστηρακι της την εβγαλα και την ξαναεβαλα..Τιποτα!!

4) Τελος σημερα το πρωι δοκιμασα με εναν αλλο δισκο μηπως ηταν προβλημα δισκου αλλα παλι τζιφος.

Θελω επειγοντως τις γνωσεις σας και τι να μου προτεινετε να ελεγξω η να επανελεγξω

Δημοσ.
Καλημερα,

χτες αποφασισα να συνδεσω τις καινουριες motherboard,ram,σκληρο που ειχα παραγγειλει απο πλαισιο,e-shop σε καινουριο case!!!(Τα οποια απηυδισα μεχρι να τα παρω και η γκαντεμια συνεχιζεται...:mad::mad: )

Οποτε εγω με ολη την καλη μου διαθεση αρχιζα να ξηλωνω απο το παλιο κουτι..τα υπολοιπα και μαζι με τα καινουρια να τα τοποθετω στο νεο case!!

Τελειωνω λοιπον....το βαζω στο ρευμα(εχοντας ανοιχτο το πλαι του κουτιου) και παταω το κουμπι της εκκινησης!!! Ολα κανονικα μεσα ρολαρουν τα παντα(ανεμιστηρακια,καρτες γραφικων,τροφοδοτικα,ψυκτρες κτλ.....)

Σηκωνω το κεφαλι μ.....μιζερια!!!! Η οθονη τιποτα!!!!!(Βασικα οταν ανοιγει κανονικα εχει ενα μπλε φωτακι, τωρα ηταν πορτοκαλι δηλαδη το χρωμα που βγαζει οταν εκλεινε το pc και αφηνα ανοιχτο το διακοπτη.)

1)Στην αρχη χωρις να ξερω τους κυριους λογους που δεν κανει boot, προσπαθησα με την μνημη.Tις εβγαλα και τις ξαναεβαλα (Maximus ii gene,CMD4GX2M2A1066C5 ram dominator corsair ddr2 4gb )Τιποτα!!!

2)Μετα αναρωτηθηκα για συμβατοτητα..Στο site της corsair λεει οτι δεν υπαρχει προβλημα ...εχει και η μητρικη την λειτουργια ΜΕΜΟΚ

3)Μετα στο τελος λεω οτι ειναι προβλημα καρτας γραφικων!!! Αν και γυρνουσε το ανεμιστηρακι της την εβγαλα και την ξαναεβαλα..Τιποτα!!

4) Τελος σημερα το πρωι δοκιμασα με εναν αλλο δισκο μηπως ηταν προβλημα δισκου αλλα παλι τζιφος.

Θελω επειγοντως τις γνωσεις σας και τι να μου προτεινετε να ελεγξω η να επανελεγξω

Σε μενα μια φορα που μου ετοιχε αυτο, το προβλημα ηταν στις μνημες. Δοκιμασε να τις αλλαξεις θεσεις ή αν εχει δυο ασε μονο τη μια και δοκιμαζε διαφορετικες θεσεις...

Δημοσ.

χαχαχα κιαλλος με e-shop!

... δεν σου φτασανε τα τοσα τοπικ εδωμεσα?

περιμενουμε πως και πως την οδύσσεια σου για το RMA

υ.γ εχεις συνδεσει το beeper πανω στην Mobo?

εαν ναι δεν κανει καπoιο beep?

Δημοσ.

Aυτο με τις μνημες το εκανα!! Τις αλλαξα θεση στην αρχη....αφησα και μια στην συνεχεια!!Το πρωτο πραγμα που εκανα!!τζιφος!

Για ρευμα.....εχω βαλει αυτο με τις 12 νομιζω υποδοχες.και αυτο με τις 8!!

Στη αρχη ειχα βαλει αυτο με τις 12 υποδοχες και απο το αλλο μονο τις 4(δεν ειχα βγαλει το αλλο καπακακι απο διπλα)....και μολις διαβαζω στο manual οτι αν δεν μπει το 8pin boot δεν γινεται, ειπα αλληλουια!!! Βρηκα τι φταιει.!! Αλλα και παλι τιποτα!!

Φωτο τωρα δεν παιζει....Καθως ειμαι στην δουλεια!!!:-D

χααχαααχα το προβλημα δεν ηταν καθολου με τα e-shop αλλα με το πλαισιο το οποιο αν σας αρχιζω και σας λεω απο σημερα ...αυριο δεν θα τελειωσω!!(στην κυριολεξια!!! μεχρι σημειο αηδιας)

Παιζει να ειναι επεξεργαστης!!?? ΜΗΝ Μ λετε τετοια παιδια....χαθηκαμε.Η ψυκτρα που εχει ο cpu βιδωνει με βαση απο ΚΑΤΩ απο την μητρικη!! Θα πρεπει να την ξεβιδωσω ολη!!!

To beeper δεν νομιζω να το βρηκα.Το beeper ειναι μηπως το speaker??? Το beep που κανει στην αρχη στην εκκινηση τι υποδηλωνει???

Σ.Σ Μολις διαβασα καπου οτι το προβλημα μπορει να λυνεται και να εχει σχεση με το bios battery και το cmos jumper.Συγκεκριμενα διοβασα τα εξης!!! Or if it is new and never worked look at the BIOS Battery Jumper as some M'Board makers have this set to Disconnect so the battery isn't drained before the end user takes delivery of the M'Board.Τι λετε??

Δημοσ.

τι ακριβως μπιπ κανει? ενα κοφτο η κατι αλλο?

του ρευματος, οι υποδοχες ειναι 20-24pin το μεγαλο βυσμα και 4-8pin το μικρο διπλα στον επεξεργαστη, αναλογα τις μητρικες.

Δημοσ.

εχω βαλει το speaker στο front panel (δεν ξερω κιολας αυτο ειναι που κανει τα beep??) αλλα δεν μου κανει καποιο ηχο!!

ναι ναι τις 24 υποδοχες συνδεσα και τις 8!! ΛΑΘΟΣ ΣΟΡΥ

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:33 ----------

τελικσ γυρισα στο σπιτι και παρατηρω οτι δεν κανει καθολου ηχο το σπικερ!! Να ανυσηχω?? Η μητρικη ειναι του κουτιου !!

Δημοσ.

κάτι που δεν αναφέρθηκε ή μου ξέφυγε κάπως... η κάρτα γραφικών που πείρες έχει τίποτα βύσματα για να συνδέσεις με το τροφοδοτικό ? κάτι σαν αυτά:

http://www.visionstudio.gr/news/277_4_3.jpg

αν ναι, τα σύνδεσες με το τροφοδοτικό ? αν έχει 2 το ένα συνήθως το ένα είναι για επιπλέον ρεύμα και το άλλο είναι το βασικό για να λειτουργήσει η κάρτα

Δημοσ.

οχι φιλε μονο μια υποδοχη για ρευμα εχει. Απο οτι βλεπω θα τα ξεβιδωσω ολα για να τα κανω απο την αρχη....Πρωτα θα βαλω 2 μνημες αλλες και αν δεν γινει τιποτα απο αυριο το πρωι πιανουμε δουλεια:cry:

Δημοσ.

Κατ' αρχην δοκιμασε να βρεις που μπαινει πανω στην πλακετα σωστα το beeper (η το speaker οπως λες), διαβασε το manual και βαλτο σωστα. Τα ποσα και με τι χρονικη διαρκεια μπιπ θα ακουσεις στην αρχη, δειχνουν και το προβλημα.

Ενα αλλο που μπορεις να κανεις, μιας και εβαλες ενα ρευμα λιγοτερο και ισως σου κομπλαρε το bios, ειναι να βγαλεις τη μπαταρια, να την βαλεις αναποδα για 1-2 λεπτα ωστε να ξεφωρτισει τελειως το μηχανημα, και να την ξαναβαλεις απο τη σωστη πλευρα παλι.

Δημοσ.
Κατ' αρχην δοκιμασε να βρεις που μπαινει πανω στην πλακετα σωστα το beeper (η το speaker οπως λες), διαβασε το manual και βαλτο σωστα. Τα ποσα και με τι χρονικη διαρκεια μπιπ θα ακουσεις στην αρχη, δειχνουν και το προβλημα.

Ενα αλλο που μπορεις να κανεις, μιας και εβαλες ενα ρευμα λιγοτερο και ισως σου κομπλαρε το bios, ειναι να βγαλεις τη μπαταρια, να την βαλεις αναποδα για 1-2 λεπτα ωστε να ξεφωρτισει τελειως το μηχανημα, και να την ξαναβαλεις απο τη σωστη πλευρα παλι.

Ρε δικε μου, αυτο ειναι βραχυκυκλωση. Για ρισετ στα μπιος απλος βγαζεις τη μπαταρια για κανα λεπτο.

Ποστσταρτερ, τη φοτο που λεγαμε?

Δημοσ.

να την βάλει αναποδα?τι θα κερδισει???

βγάλε το καλώδιο του ρεύματος, βγάλε την μπαταρία και πατα 2-3 φορες το power. βαζεις την μπαταρια και εισαι οκ. δεν διαβασα ολο το post αλλα θα σου πω τι θα εκανα

1) μια μια οι μνημες και φυσικα σε διαφορετικα slot

2) τροφοδοσια καρτας γραφικων

3) ελεγχος καλωδιων ρευματος πανω στην μητρικη

4) bios reset

5) αλλη καρτα γραφικων αν υπάρχει

6) ελεγχος στα pins του επεξεργαστή (αν ειναι intel τοτε πάνω στην μητρική)

7) έξω απο το κουτί όλα (πανω σε γραφειο πχ), βάζεις μητρική επεξεργαστή μνήμες και τροφοδοτικό καρτα γραφικών και δοκιμάζεις να το ξεκινήσεις

ΔΕΝ συνδέεις κανενα καλώδιο-δισκο-επιπλεον καρτα...

οι γνώσεις σου γενικά σε τετοια θέματα ειναι επαρκείς η πρώτη φορά το κάνεις? την πιθανότητα να την τιναξες λογω λάθους ( την ακουμπας κάπου που έχει στατικό, χτυπημα κλπ) την αποκλείουμε?

Δημοσ.
Ρε δικε μου, αυτο ειναι βραχυκυκλωση. Για ρισετ στα μπιος απλος βγαζεις τη μπαταρια για κανα λεπτο.

Ποστσταρτερ, τη φοτο που λεγαμε?

Ναι βραχυκυκλωση ειναι, η οποια γινεται για να σιγουρευτεις οτι δεν εμεινε κανενας πυκνωτης με ρευμα. Το κακο που ειναι; Συνεχεια το κανουμε, οταν θελουμε να κανουμε σιγουρο και καθαρο reset στο bios.

Δημοσ.

Καλημερα φιλοι, χρονια πολλα και του χρονου.......τελικα λυθηκε το προβλημα!! Αφου τα ξηλωσα ολα απο μεσα και κυριως κ την μητρικη για να ελεγξω τον επεξεργαστη(η ψυκτρα του εχει εξτρα βαση που τοποθετειτε κατω απο την μητρικη και βιδωνει απο κατω!!!) παρατηρησα οτι ο επεξεργαστης ειχε μπει ελαχιστα στραβα!!(σωστη τοποθετηση στις καταλληλες υποδοχες αλλα λιγες μοιρες στραβα!- ελεος! )ξανατοποθετησα τον επεξεργαστη ακριβως, συνδεσα τα βασικα ρευματα και ολα ΟΚ!!!, σημερα θα βαλω και τα υπολοιπα καλωδια (σκληρους, dvd, ανεμιστηρια,) και επιτελους να εγκαταστησω τα windows 7!!!

Κοιτα να δεις ομως ρε παιδι ενας επεξεργαστης μπηκε λαθος (το οποιο νομιζεις οτι ειναι απο τα ευκολα και σιγουρα και δεν παει το μυαλο σου!!) και μετα αναρωτιεσαι τι πηγε στραβα!!!.....καθως ολα φαινοντουσαν να λειτουργουν κανονικα την πρωτη φορα(και ουτε μπιπ απο το speaker ουτε τιποτα!!!) Και να σου να αλλαζεις τις ram και να σου να αναρωτιεσαι αν ειναι το τροφοδοτικο και αλλη καρτα γραφικων ...να παιζεις με τα ρευματα....και bios και μπαταριες!!

Ευχαριστω για την βοηθεια ...να εχετε καλες γιορτες και μια τελεια πρωτοχρονια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...