Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα μετα απο στησιμο υπολογιστή

balios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα αποφάσισα να συνθέσω μόνος μου το pc μου αγοράζοντας ένα ένα τα κομμάτια του

μολις τελείωσα με τη συναρμολόγηση των κομματιων του

υπολογιστή μου και δοκίμασα να τον αναψω.Ενω φαινομενικά πιστεύεω ότι όλα έχουν συνδεθεί σωστα παρόλαυτα όταν τον ανοιγω δεν βλέπω τίποτα πέρα απο μια μαυρη οθόνη η οποία μετά απο λίγο μπαίνει σε κατασταση αναμονής,υποθέτω ότι για καποιο λόγο δεν φορτώνει απο τη ROM το BIOS

Ο σκληρός είναι άδειος θα του τοποθετήσω εγώ λειτουργικό

παρόλαυτα δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει καθώς όπως ανεφερα όταν ξεκινάει δεν εμφανίζονται καμία απο τις ενδείξεις ανίχνευσης RAM και άλλων συσκευών που είναι συνδεδεμένα πάνω ούτε μήνυμα για είσοδο στο BIOS

αν ξέρει κάποιος ας με βοηθήσει το συντομότερο

η motherboard μου ειναι μια asus p7p55lx έχω επεξεργαστή intel 2,80 i7 και καρτα γραφικών msi

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λογικά κάπου βραχυκυκλώνει η μητρική...για να μην φορτώνει ούτε το bios...δοκίμασε έξω από το κουτί ακουμπώντας την πάνω σε ένα βιβλίο πχ !(τις βιδούλες που την σηκώνουν λίγο ώστε να μην ακουμπάει στην πλάτη του κουτιού τις έβαλες έτσι?)ανεμιστήρες λειτουργούν?cpu,vga,psu κτλ...όχι για υπερθέρμανση,ρωτάω μην είναι κανένα κουμπάκι on/off το πρόβλημα...ποτέ δεν ξέρεις!

Δημοσ.

εχω βάλει τις βιδούλες που κανουν την μητρικη να μην εχει επαφη με την πλατη του κουτιου επισης οι ανεμιστηρες δουλευουν κανονικα,τα λαμπακια της ειναι όλα αναμένα κανονικά

Δημοσ.

Βγάλε τα όλα από πάνω και άσε μόνο τον επεξεργαστή. Λογικά πρέπει να αρχίσει να κάνει μπιπ ότι λείπουν κάρτα οθόνης και μνήμες.

Δημοσ.

μπιπ παιζει να μην κανει τον ανοιξα τρεις φορες αλλα δεν το παρατήρησα δεν είμαι σίγουρος αν δεν κάνει τοτε αυτό τι μπορεί να σημαίνει?

Δημοσ.

όταν λές εξτρα τροφοδοσία στην καρτα γραφικών τι εννοείς δεν έχω δεί κάποια υποδοχή για να συνδέεις την κάρτα γραφικών με το τροφοδοτικό ,πρώτη φορά το ακουω

Δημοσ.

μμμμ...κανένα Backplate από aftermarket ψύκτρα...τροφοδοσία extra στην γραφικών?( αν κ αυτό νομίζω θα έδινε bios beep error)...μμμ,βγάλτα από το κουτί...αφαίρεσε διάφορα ram cpu hdd...μήπως κάνει κανένα μπιπ έτσι για να δούμε οτι είναι ζωντανή...μμμ...τροφοδοτικό?καινούργιο?ή το παλιό από το προηγούμενο PC?που μπορεί να μην τα σηκώνει...δεν μου έρχεται τίποτα άλλο για την ώρα!

Δημοσ.

Αν έχεις βάλει καλά το καλώδιο του μεγαφώνου οφείλει να κάνει μπιπ την ώρα που ξεκινάει. Εαν κάνει συνέχεια μπιπ τότε δεν βλέπει καλά τις μνήμες νομίζω. Αν κάνει ένα μπιπ όλα οκ και εάν κάνει 7 ( δεν είμαι πολύ σίγουρος ) φταίει η κάρτα οθόνης.

Δημοσ.

το τροφοδοτικό είναι 450 watt το έχω αγοράσει πριν 3 μηνες γιατι είχε καεί αυτό του παλιού μου υπολογιστή,παλιό δεν είναι απλά ήταν μία φτηνή λύση

Δημοσ.
όταν λές εξτρα τροφοδοσία στην καρτα γραφικών τι εννοείς δεν έχω δεί κάποια υποδοχή για να συνδέεις την κάρτα γραφικών με το τροφοδοτικό ,πρώτη φορά το ακουω

Στις περισσότερες σύγχρονες κάρτες χρειάζεται να συνδέσεις extra τροφοδοσία

πχ:

powerconnectors.jpg

το τροφοδοτικό είναι 450 watt το έχω αγοράσει πριν 3 μηνες γιατι είχε καεί αυτό του παλιού μου υπολογιστή,παλιό δεν είναι απλά ήταν μία φτηνή λύση

Τι μαρκα ειναι?

Σύνδεσες και τα 2 καλώδια του τροφοδοτικού με την μητρική( 8pin k 24 pin)?

Δημοσ.

η καρτα γραφικςν είναι msi MSI N240GT-MD1G CUDA 1GB DDR3 HDMI PCI-E έβγαλα τη μνήμη και άρχισε να κανει μπιπ κανονικά το τροφοδοτικό είναι μάρκα lamtech ,επίσης έχω συνδέσει καί τα δυο καλώδια του τροφοδοτικου με τη μητρική

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...