nikoskon Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Celeron 1Ghz 256MB RAM PC133 20GB ATA100 NVIDIA 440MX 64MB Αυτό είναι το χρέπι μου που τρέχει Windows XP SP2. Ποιά είναι ελαφρυά παραλλαγή Linux που μπορεί να τρέξει άνετα στο εν λογω PC. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Debian Stable (Lenny) νομίζω ότι του πάει μια χαρά. http://www.debian.org/releases/stable/ Ίσως και κάποιο παλιό *Ubuntu L.T.S. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:22 ---------- Και μια ματιά στο παρακάτω. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=342943 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikoskon Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Bare Minimum requirements It should be possible to get Ubuntu running on a system with the following minimum hardware specification, although it is unlikely that the system would run well. You should use the Alternate install CD to attempt such an installation. * 300 MHz x86 processor * 64 MB of system memory (RAM) * At least 4 GB of disk space (for full installation and swap space) * VGA graphics card capable of 640x480 resolution * CD-ROM drive or network card Recommended minimum requirements Ubuntu should run reasonably well on a computer with the following minimum hardware specification. However, features such as visual effects may not run smoothly. * 700 MHz x86 processor * 384 MB of system memory (RAM) * 8 GB of disk space * Graphics card capable of 1024x768 resolution * Sound card * A network or Internet connection Πηγή: www.ubuntu.com Να το εμπιστευθώ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Η δοκιμή είναι ο ποιο σίγουρος τρόπος να μάθεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikoskon Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Σημερα αργά το βράδυ θα ξέρουμε αν την παλεύει το χρέπι μου με Ubuntu 9.10 . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Εχω παρομοιο PC με Celeron 1,2Ghz, FX5200 και 80GB HDD. Εχω να σου πω οτι θελεις ραμ! Με 256 θα ανοιγεις ενα firefox και παπαλα... Με 384 τη παλευει. Με 512 (το δικο μου τοσα εχει), την παλευει ανετα. PS: Δε γινεται να εχεις PC-133 (133Mhz) ram με Celeron! Εκτος και αν τον εχεις κλοκαρει Edit: Μιστερ απο κατω, τα ιδια ειπαμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Ότι, θα μπει κανονικά και θα τρέξει, ναι. Αλλά η RAM που απομένει ελεύθερη θα είναι λίγη. Στο 9.04 νομίζω, είχα τσεκάρει σε φρέσκια εγκατάσταση την χρησιμοποιούμενη εκ του Λ/Σ RAM και αν θυμάμαι καλά ήταν περί τα 130MB, ίσως και κάτι παραπάνω. Πρέπει να είσαι φειδωλός με τις εφαρμογές που θα τρέχεις ταυτόχρονα, αν δε θες με την παραμικρή ενέργεια να αρχίζει το disk thrashing. Βέβαια, με 512MB RAM σύνολο, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mits@kos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 PS: Δε γινεται να εχεις PC-133 (133Mhz) ram με Celeron!Εκτος και αν τον εχεις κλοκαρει Ανετότατα γίνεται. Έχει Celeron Tualatin (εποχές ΡΙΙΙ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Kαι οι Tualatin στα 100Mhz ηταν (οι Celeron παντα). Ακομα και ο κορυφαιος 1.4Ghz ηταν 14x100. Ο 1,2Ghz που εχω εγω ειναι 12x100 (τον εχω στα 12x133=1600 με 1,65v btw). Εκτος τουτου το εχω ψαξει κιολας Αν θελεις πάω ευθυς αμεσως να τραβηξω screenshot...! Αλλα τα υπολοιπα με pm... PS: Φυσικα υπηρχαν και μητρικες που διναν τη δυνατοτητα για asynch παιξιμο των μνημων, αλλα αυτο ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikoskon Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Παίδες μπήκαν κυριλέ. Όλα ΟΚ. Αναγνωρίσαν αμέσως 2 κάρτες δικτύου ( ή μια PCI ethernet και ή άλλη USB Wireless) της TP-Link(!). Μπήκα internet με firefox και απογοητεύτηκα. Συγκεκριμένα μπήκα στο http://www.contra.gr που είναι ιστοσελιδα με αρκετό flash περιεχόμενο, και ήταν αρκετά αργή η πλοήγηση. Το ίδιο αργή ήταν και η πλοήγηση στο ίδιο το λειτουργικό. Θα κοιτάξω μπας και βρω μια ακόμα μνήμη να τις ταιριάξω. Εννοείται πως τα visual effectes ήταν(και είναι) απενεργοποιημένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δεν προλαβα το θεμα απο την αρχη Τι DE και τι διανομη εβαλες? Πιστευω οτι ενα debian με lxde, η οτιδηποτε με lxde, θα ταιριαζε κουτι. Επισης, λογω της αθλιας φυσης του flash δεν νοηται να μην εχεις flashblock σε οποιον browser χρησιμοποιεις. (ξαφνικα δεν μπορω να βαλω πουθενα τονους!) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Παίδες μπήκαν κυριλέ.Όλα ΟΚ. Αναγνωρίσαν αμέσως 2 κάρτες δικτύου ( ή μια PCI ethernet και ή άλλη USB Wireless) της TP-Link(!). Μπήκα internet με firefox και απογοητεύτηκα. Συγκεκριμένα μπήκα στο http://www.contra.gr που είναι ιστοσελιδα με αρκετό flash περιεχόμενο, και ήταν αρκετά αργή η πλοήγηση. Το ίδιο αργή ήταν και η πλοήγηση στο ίδιο το λειτουργικό. Θα κοιτάξω μπας και βρω μια ακόμα μνήμη να τις ταιριάξω. Εννοείται πως τα visual effectes ήταν(και είναι) απενεργοποιημένα. Δες λιγο τι ram usage εχεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linuxovios Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Βάλε xubuntu και θα με θυμηθείς. (ubuntu είναι με ελαφρύτερο desktop environment, το XFCE ) Minimum system requirements You need 192 MB RAM to run the Live CD or 128 MB RAM to install. The Alternate Install CD only requires you to have 64 MB RAM at install time. To install Xubuntu, you need 2.0 GB of free space on your hard disk. Once installed, Xubuntu can run with starting from 192 (or even just 128) MB RAM, but it is strongly recommended to have at least 256 MB RAM. http://www.xubuntu.org/get Το θέμα του flash είναι άσχετο με τις διανομές. Είναι κακογραμμένο, βαρύ, ανυπόφορο (και κατάφερε ο ηλίθιος ο κοσμάκης να το κάνει de facto standard - τι να πω). Κατά συνέπεια, λόγω hardware, ότι και να κάνεις μην περιμένεις ικανοποιητική flash απόδοση, ειδικά αν μια σελίδα είναι γεμάτο από δαύτο ( αχαρακτήριστοι web developers.... ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikoskon Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δεν προλαβα το θεμα απο την αρχη Τι DE και τι διανομη εβαλες? Πιστευω οτι ενα debian με lxde, η οτιδηποτε με lxde, θα ταιριαζε κουτι. Επισης, λογω της αθλιας φυσης του flash δεν νοηται να μην εχεις flashblock σε οποιον browser χρησιμοποιεις. (ξαφνικα δεν μπορω να βαλω πουθενα τονους!) DE: What is DE? Διανομή: 9.10 Ubuntu (?) Flashblock:Νοείται, αφού σε αρκετά sites το περιόχεμενο flash δεν είναι διαφημιστικού αλλά λειτουργικού χαρακτήρα. lxde: What is lxde? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:37 ---------- Δες λιγο τι ram usage εχεις... Αν και δεν ξέρω πως, θα το βρώ και θα σου απαντήσω το βράδυ. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:38 ---------- Βάλε xubuntu και θα με θυμηθείς. (ubuntu είναι με ελαφρύτερο desktop environment, το XFCE ) http://www.xubuntu.org/get Το θέμα του flash είναι άσχετο με τις διανομές. Είναι κακογραμμένο, βαρύ, ανυπόφορο (και κατάφερε ο ηλίθιος ο κοσμάκης να το κάνει de facto standard - τι να πω). Κατά συνέπεια, λόγω hardware, ότι και να κάνεις μην περιμένεις ικανοποιητική flash απόδοση, ειδικά αν μια σελίδα είναι γεμάτο από δαύτο ( αχαρακτήριστοι web developers.... ) Το κατεβάζω και το Xubuntu και θα το βάλω αν δεν καταφέρω να κάνω το χρέπι να την παλέψει καλύτερα με το Ubuntu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 DE: Desktop Environment. Το LXDE είναι ένα DE. Όπως και το Gnome το KDE και το XFCE. Το Ubuntu έχει από default Gnome. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.