Kostaskouk Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Θα ήθελα τα φώτα σας, στο εξής θέμα: Ο σκληρός δίσκος στο PC μου, είναι χωρισμένος σε 3 partitions : C, D, E. Θα ήθελα να ρωτήσω, άν μπορώ να ενοποιήσω τα D και E (ουσιαστικά δηλαδή να καταργήσω το Ε), χωρίς όμως να χαθούν τα δεδομένα μου, που είναι καταγραμμένα σ' αυτά τα 2 partitions (να εξακολουθούν να υπάρχουν όλα δηλαδή, στο ενοποιημένο πλέον partition). Και προφανώς, να μην επηρεασθεί απολύτως το C, όπου περιέχεται το λειτουργικό (win XP)
nickarmy Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 μου φαινεται πως γινεται με το acronis disk director suit αλλα για σιγουρια περνα τα αρχεια κάπου αλλου και μετα κανε την ενοποιηση ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:09 ---------- πάντα υπάρχει ποσοστό λάθους
antonl Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Υπάρχουν αρκετά προγράμματα για partition management που κάνουν αυτό που θες πχ Partition magic, Paragon partition manager και κάποια free που πάντα ξεχνάω. Συνίσταται το backup των δεδομένων (όπως είπε κι ο nickarmy) αν και δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα.
Kostaskouk Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Υπάρχουν αρκετά προγράμματα για partition management που κάνουν αυτό που θες πχ Partition magic, Paragon partition manager και κάποια free που πάντα ξεχνάω.Συνίσταται το backup των δεδομένων (όπως είπε κι ο nickarmy) αν και δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα. Εντάξει... Από free προγράμματα, το EASEUS Partition Master είναι κορυφή (απ' ότι έχω διαβάσει, αλλά και όσες φορές εγώ το χρησιμοποίησα, για δημιουργία ή αλλαγή μεγέθους ενός partition). Εκείνο που δεν γνωρίζω όμως, είναι το πώς δουλεύει ένα τέτοιο πρόγραμμα, στην διαγραφή (Delete) ενός partition (επισυνάπτω μία εικόνα, με το μενού εφαρμογών, που προκύπτει μετά από δεξιό κλικ πάνω σ' ένα partition : Resize, Copy, Delete, κλπ). Και βέβαια θα πάρω ένα backup των δεδομένων μου, όμως με ενδιαφέρει απόλυτα, να μην πειραχθεί ο C: (δεν θέλω να μπώ σε σοβαρότερες διαδικασίες). Πάνω σ' αυτό το τελευταίο θα ήθελα την απάντηση κάποιου που να έχει κάνει κάτι ανάλογο, και να γνωρίζει καλά την όλη διαδικασία, και τα αποτελέσματα.
antonl Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δυστυχώς δεν το γνωρίζω το πρόγραμμα που λες και δε μπορώ να σου πω πώς γίνεται αυτό που ζητάς. Αυτά που ανέφερα έχουν την επιλογή Merge Partitions. Όσο για τη διαδικασία, δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο νομίζω Έτρεξα το paragon, επέλεξα 2 partitions, merge, reboot και μετά από λίγο (ή παραπάνω) είχαν ενωθεί. Τα data του δεύτερου είχαν τοποθετηθεί σε έναν νέο φάκελο του ενοποιημένου πλέον partition. Την τελευταία φορά είχα ενώσει C & D (που θεωρητικά είναι πιο επικίνδυνο). edit: Εφόσον λες ότι θα πάρεις backup των δεδομένων, υποθέτω ότι υπάρχει κάποιος εξωτερικός σκληρός. Συνεπώς θα μπορούσες να διαγράψεις το partition E (μετά το backup) και να κάνεις resize το D.
Kostaskouk Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Έτρεξα το paragon, επέλεξα 2 partitions, merge, reboot και μετά από λίγο (ή παραπάνω) είχαν ενωθεί. Τα data του δεύτερου είχαν τοποθετηθεί σε έναν νέο φάκελο του ενοποιημένου πλέον partition. Λοιπόν εγκατέστησα τον Paragon Partition Manager, αλλά πριν επέμβω στον δίσκο του PC μου, θέλησα πρώτα να πειραματιστώ σ' έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Όμως σ' αυτή την περίπτωση, η εντολή ''merge'' είναι απενεργοποιημένη. Ξέρεις κάτι πάνω σ' αυτό ?
TheELF Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Αν έχει μονο ένα partition δεν κάνει merge. Καλύτερη λύση,βάλε virtualPC κανε εικονικό δίσκο 3-4 GB , και φτιάχνε σβήνε merge split και τα λοιπά μέσα από το virtualPC μέχρι να καταλάβεις τι γίνετε,αν δεν βαριέσαι περνα και λειτουργικό στο εικονικό c: φτιάξε δυο partition βάλε και δεδομένα και κάντα merge ότι θες να κανεις πραγματικά δηλαδή.
Kostaskouk Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Αν έχει μονο ένα partition δεν κάνει merge. Ε, καλά. Δεν είμαι και τόσο άσχετος. Προφανώς δοκίμασα με 2 partitions... Αλλά απ' ότι υποψιάζομαι, η εντολή merge, δεν πρέπει να δουλεύει στον εξωτερικό σκληρό δίσκο (γιατί, για τον δίσκο του PC είναι ενεργοποιημένη) Καλύτερη λύση, βάλε virtualPC κανε εικονικό δίσκο 3-4 GB , και φτιάχνε σβήνε merge split και τα λοιπά μέσα από το virtualPC μέχρι να καταλάβεις τι γίνετε Αυτή τη διαδικασία που μου λες δεν την είχα ξανακούσει, και φαίνεται γενικά πολύ ενδιαφέρουσα. Αλλά αν την εφαρμόσω στον εξωτερικό σκληρό δίσκο, δεν ξέρω (όπως είπα και πιό πάνω), αν η εντολή merge δουλεύει σ' αυτόν. Επιπλέον, ψάχνοντας στο Google, διαπίστωσα (δεν είμαι όμως 100% σίγουρος γι' αυτό), πως το virtual PC είναι μια δυνατότητα των windows 7 (εγώ έχω XP). Είναι έτσι όπως κατάλαβα, ή όχι ?
antonl Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 [...]Επιπλέον, ψάχνοντας στο Google, διαπίστωσα (δεν είμαι όμως 100% σίγουρος γι' αυτό), πως το virtual PC είναι μια δυνατότητα των windows 7 (εγώ έχω XP). Είναι έτσι όπως κατάλαβα, ή όχι ? Ναι, για τα 7 είναι αυτό. Υπάρχουν άλλες αντίστοιχες (ή και καλύτερες) εφαρμογές όπως το VirtualBox. Το βρίσκω κάπως υπερβολικό να μπεις σ αυτή τη διαδικασία για ένα merge αλλά αν σε κάνει να αισθάνεσαι πιο σίγουρος, δε χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις.
Kostaskouk Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Ναι, για τα 7 είναι αυτό. Υπάρχουν άλλες αντίστοιχες (ή και καλύτερες) εφαρμογές όπως το VirtualBox. Το βρίσκω κάπως υπερβολικό να μπεις σ αυτή τη διαδικασία για ένα merge αλλά αν σε κάνει να αισθάνεσαι πιο σίγουρος, δε χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις. Ναι... Αυτό είναι κάτι που θα το δω στην πορεία των πραγμάτων. Όμως θα ήθελα σε παρακαλώ να μου απαντήσεις (αν γνωρίζεις) στο post #6, όπου σε ρώτησα για το τί συμβαίνει σχετικά με την (απενεργοποιημένη) εντολή merge, όσον αφορά έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο (και ενώ στον δίσκο του PC είναι ανεργοποιημένη) Σου επισυνάπτω και μια φωτό του Paragon, που αφορά τον εξωτερικό σκληρό δίσκο.
TheELF Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Επειδή από την photo δεν φαίνεται,και δεν απάντησες ούτε και πριν,ο εξωτερικός έχει δυο(η παραπάνω)partition?γιατί αν είναι ένα partition το merge δεν υφίσταται(δεν μπορείς να ένωσις δυο ξεχωριστούς σκληρούς)
antonl Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Απ ό,τι βλέπω έχεις ένα primary κι ένα extended partition. Μάλλον αυτός είναι ο λόγος που δε μπορείς να τα κάνεις merge. Αν είναι και τα δυο primary (ή 3 primary όπως έχεις στον εσωτερικό δίσκο) ή και τα δύο logical μέσα στο extended, τότε πιστεύω πως δε θα υπήρχε πρόβλημα.
gpolic Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Κανε backup τα δεδομενα Σβησε το E Κανε resize το D και εισαι ετοιμος Προσωπικα με το merge δεν τα εχω καταφερει και δεν το εψαξα καθολου.
Kostaskouk Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Επειδή από την photo δεν φαίνεται,και δεν απάντησες ούτε και πριν,ο εξωτερικός έχει δυο(η παραπάνω)partition?γιατί αν είναι ένα partition το merge δεν υφίσταται(δεν μπορείς να ένωσις δυο ξεχωριστούς σκληρούς) Ο εξωτερικός δίσκος έχει 2 partitions. Σου επισυνάπτω και φωτό Απ ό,τι βλέπω έχεις ένα primary κι ένα extended partition. Μάλλον αυτός είναι ο λόγος που δε μπορείς να τα κάνεις merge. Αν είναι και τα δυο primary (ή 3 primary όπως έχεις στον εσωτερικό δίσκο) ή και τα δύο logical μέσα στο extended, τότε πιστεύω πως δε θα υπήρχε πρόβλημα. Μάλλον θα 'ναι έτσι που το λες. Όμως αυτό είναι το partition που μου δημιούργησε (στον εξωτερικό δίσκο) το Easeus Partition Manager, χωρίς να μου δώσει κάποιες επιλογές (primary - logical - extended).
Kostaskouk Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Κανε backup τα δεδομεναΣβησε το E Κανε resize το D και εισαι ετοιμος Εντάξει. Ευχαριστώ. Τώρα έχω αρκετές επιλογές να δοκιμάσω. Προσωπικα με το merge δεν τα εχω καταφερει και δεν το εψαξα καθολου. Σύμφωνα όμως με τα λεγόμενα του antonl, το merge είναι μια απλή διαδικασία. Όσο για τη διαδικασία, δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο νομίζω :Έτρεξα το paragon, επέλεξα 2 partitions, merge, reboot και μετά από λίγο (ή παραπάνω) είχαν ενωθεί. Τα data του δεύτερου είχαν τοποθετηθεί σε έναν νέο φάκελο του ενοποιημένου πλέον partition. antonl, αν δεν σου κάνει κόπο, δώσε μου σε παρακαλώ μια πιό λεπτομερή περιγραφή (αν υπάρχει), της διαδικασίας που προτείνεις. Ευχαριστώ για την υπομονή σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.