Προς το περιεχόμενο

Δουλειά στα Seven

captainf2008

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας είμαι φοιτητης και ψάχνω για δουλειά. Είχα προτάσεις για δουλειά(σερβιτόρος) τις οποίες και απέρριψα. Μιας και ασχολούμε με τον κινηματογράφο και τα videogames η εργασία σε κάποιο video club κυρίως στα Seven μου φαίνεται άκρως ελκυστική. Έχει κανείς απο εσάς δουλέψει εκεί? Ξέρετε μήπως πως είναι τα ωράρια, τι ακριβώς κάνεις και αν ενδύκνειται για φοιτητή αυτή η δουλειά?

Δημοσ.

Δεν θα έχεις ποτέ αργία και τα ωράρια θα είναι τελείως άστατα.

Πολύ πιθανό να δουλεύεις και σπαστό.

Βέβαια εξαρτάται πόσο χρειάζεσαι τη δουλειά.

Αν δεν υπάρχει κάτι άλλο, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή.

Δημοσ.

παίρνεις το βασικό, και ανάλογα το πρόγραμμα, το οποίο βγαίνει στάνταρ και τηρείται ευλαβικά, θα χάσεις και κυριακές, και γιορτές, και αργίες.

ένα ρεπό τη βδομάδα σίγουρο, κι αν δε δουλεύεις και κυριακή, είτε 6ωρο είτε 12ωρο, τα ρεπό σου γίνονται δυο.

πάνω κάτω αυτά.

το προγραμματάκι που δουλεύουν δεν είναι δύσκολο, ένα μήνα θα σου κάνουν εκπαίδευση.

στα συν ότι σκαμπάζεις από ταινίες και video games.

λογικά θα περάσεις και μίνι συνέντευξη. όχι τίποτα ιδιαίτερο, κυρίως για να δουν ότι ξέρεις και τίποτα.

π.χ. ποια γυναίκα ηθοποιός σου αρέσει; - η τάδε.

- πολύ ωραία, για πες μου 2-3 ταινίες που ήταν πρωταγωνίστρια.

εν ολίγοις αυτά.

τα ωράρια συνήθως είναι 6ώρα.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια σας. Εσείς τι λέτε? Θεωρείται οτι αυτή η δουλειά είναι καλή για φοιτητή ή είναι πολύ απαιτιτικό το ωράριο εργασίας? Μπορείς να κανονίσεις το πρόγραμμα ώστε να δουλεύεις απόγευμα ώστε να πηγαίνεις και στα μαθήματα ή να μην χάνεις τα υποχρεωτικά εργαστήρια?

Δημοσ.

Είχα πάει στα Seven σε ένα κατάστημα για συνέντευξη με τον υπεύθυνο του καταστήματος ( στην επόμενη φάση θα πέρναγα συνέντευξη στα κεντρικά της εταιρείας), βλέπει ο υπεύθυνος το βιογραφικό μου " ωραία μου λέει έχεις αρκετή εμπειρία στην εξυπηρέτηση πελατών, είσαι και εμφανίσιμη, να σου κάνω και μερικές ερωτήσεις να δω αν θα μπορείς να περάσεις τη συνέντευξη στα κεντρικά" και άρχιζε να με ρωτάει για διάφορες χρονιές τι όσκαρ πήρε κάθε ταινία και κάθε ηθοποιός κ.λ.π.. Σημειωτέον ότι είχα κάποια εργαστήρια ακόμα τότε αλλά λίγα, δηλαδή με τα ωράριο μπορούσα να τα βγάλω πέρα.

Μου λέει " αχ θα έχεις πρόβλημα στα κεντρικά στη συνέντευξη φοβάμαι, αν έχεις το Ο.Κ. από τα κεντρικά θα σου δώσω μία λίστα ταινιών που πρέπει να δεις , θα βλέπεις 3 ταινίες την ημέρα για δύο - τρεις βδομάδες μετά τη βάρδια σου". Θα περιμένεις τηλέφωνο από τα κεντρικά μέσα στις επόμενες μέρες μου είπε να πας να κάνεις τη συνέντευξη, από μένα έχεις το ΟΚ πάντως. Φυσικά, δε με πήρανε ποτέ τηλέφωνο...:lol::lol:

Και μενα 6 ωρα μου είχε πει αυτός, βασικό και τις ανάλογες προσαυξήσεις Κυριακής κ.λ.π.

Δημοσ.
[..]θα σου δώσω μία λίστα ταινιών που πρέπει να δεις , θα βλέπεις 3 ταινίες την ημέρα για δύο - τρεις βδομάδες μετά τη βάρδια σου"[..]

Γαμώ.

Παίρνουν συνεντεύξεις μπας και αυξήσουν τις ενοικιάσεις.

Δημοσ.

Αφού την επέλεγαν εννοούσε ότι θα της έδινε τις ταινίες για να τις δει.

Και εφόσον θα ήταν πλέον υπάλληλος στα σέβεν, εννοείται πως δε θα πλήρωνε τίποτα.

Δημοσ.
Γαμώ.

Παίρνουν συνεντεύξεις μπας και αυξήσουν τις ενοικιάσεις.

Και εγώ αυτό σκέφτηκα όταν μου το είπε.:lol: Εντάξει αν έβρισκα δουλειά σε λογιστικό γραφείο ( ΔΕΝ όμως :-D) φυσικά και θα διάβαζα και κάποιες ώρες την ημέρα γιατί το αντικείμενο θέλει και πρακτική και διάβασμα αλλά όχι να κάτσω να μελετώ τις λίστες με τα Oscar των προηγούμενων χρόνων και να πληρώνω για ενοικιάσεις ταινιών για δουλειά στα Seven :lol:

Υ.Γ. Και στο internet cafe που δούλευα ζητούσαν προαιρετικά γνώση pc games αλλά δεν με απορρίψανε κιόλας γιατί δεν ήξερα. Αν θέλουνε άτομα με εξειδικευμένη γνώση ( να ξέρεις τα Οscar απέξω όλων των προηγούμενων χρόνων) να δίνουνε και παραπάνω από το βασικό. Ο.Κ. δεν θα ήταν αγγαρεία να βλέπω ταινίες ( πόσοι θα το βλέπανε αγγαρεία αυτό) αλλά όχι όλη μέρα να δουλεύω και να βλέπω ταινίες , σιγά την καριέρα κιόλας... Δεν το λέω για να προσβάλλω κανέναν αλλά για τους εργοδότες και τους φοβερούς υπεύθυνους- manager !

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:22 ----------

π.χ. ποια γυναίκα ηθοποιός σου αρέσει; - η τάδε.

- πολύ ωραία, για πες μου 2-3 ταινίες που ήταν πρωταγωνίστρια.

Δεν μου έκανε τόσο εύκολες ερωτήσεις εμένα, έπρεπε να έχεις φοβερή μνήμη για να θυμάσαι αυτά που με ρώταγε :devil:

Δημοσ.

έπεσες σε ψυχάκια τότε μαύρη χήρα...

τρία άτομα ξέρω που δούλεψαν εκεί, και τέτοιες ερωτήσεις δεν έκαναν.

Ίσα ίσα που ο ένας που πήγε τότε δεν ήξερε, ή καλύτερα, δε θυμόταν τίποτα από ταινίες, αλλά ασχολιόταν λίγο με video games.

Μιλάω για Ηράκλειο πάντα.

Και τότε είχε κατέβει κλιμάκιο (πώς αλλιώς να το πω...) από Αθήνα, τους είχε πάρει συνέντευξη την πρώτη φορά, και μετά από ένα μήνα, αφού είχαν κάνει εκπαίδευση, ήρθαν να δουν τι ξέρουν, όσον αφορά τη δουλειά φυσικά (το πρόγραμμα, τον τρόπο αρχειοθέτησης και λειτουργίας κτλ).

Η περίπτωση σου είναι του καμμένου manager - προϊσταμένου που ή έχει πάρει πολύ σοβαρά τη δουλειά του, ή βαριόταν και είπε να πετάξει καμιά παπάτζα να περάσει η ώρα.

Σ' αυτό που ρωτά ο topic starter: αξίζει αν σ' αρέσουν οι ταινίες, να παίρνεις ένα καλό - γερό χαρτζηλικάκι.

Μπορείς αντί για full time, να ζητήσεις part time. Τότε μπορείς να δουλεύεις συνέχεια απογεύματα. Και μάλλον θα σε πάρουν και πιο εύκολα, αντί για full time.

Δημοσ.

Ήτανε και κοντά στην ηλικία μου και γενικά φυσιολογικός μου φάνηκε μέχρι που έκανε αυτές τις ερωτήσεις και μου πέταξε τις κακιούλες περί κεντρικών και ότι μάλλον δεν θα τα καταφέρω. Αυτό που μου φάνηκε πολύ περίεργο είναι γιατί δεν πέρασα πρώτα συνέντευξη από τα κεντρικά, από το τμήμα HR και μετά από τον υπεύθυνο του καταστήματος. Πάντως σε internet cafe και σε video- club είναι καλά για φοιτητή, για call- center δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα :-)

Δημοσ.

Μάλλον θα πάω για part time με φοβίζει λίγο η συνέντευξη,ίσως επειδή θα είναι και η πρώτη μου συνέντευξη για δουλειά. Και πάλι σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας.

Δημοσ.
Μάλλον θα πάω για part time με φοβίζει λίγο η συνέντευξη,ίσως επειδή θα είναι και η πρώτη μου συνέντευξη για δουλειά. Και πάλι σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας.

Μην αγχώνεσαι απλά πράγματα ρωτάνε στις περισσότερες συνεντεύξεις, στις περισσότερες που έχω πάει κυριλέ ήτανε, μη κοιτάς που έπεσα σε 1-2 παράξενους. Σαν φοιτητής που είσαι το πιο μεγάλο μέρος της συνέντευξης θα είναι σχετικά με το ωράριο και το αν μπορείς να ανταποκριθείς και αν θες πραγματικά να δουλεύσεις και θα σε ρωτήσουν σίγουρα για το πόσο φοιτητική άδεια θα χρειαστείς. Σχετικά με τυπικά προσόντα θα σε ρωτήσουν αν ξέρεις Αγγλικά ( και Lower να μην έχεις, φυσικά και έχεις θα πεις) και αν ξέρεις στοιχειωδώς να χειρίζεσαι H/Y, απλά πράγματα.:lol:

Δημοσ.

Σιγά την συνέντευξη φόβητρο.

Ότι δεν γνωρίζεις το σνομπάρεις.

Π.χ:

-Ποιος πήρε όσκαρ Α ανδρικού ρόλου το 09;

-Δεν ασχολούμαι με φτηνά στημένα βραβεία marketing.

-Ποιος πρωταγωνιστεί στο Iron Man;

-Ο Όζυ. \m/

-Ποια είναι η αγαπημένη σου ηθοποιός;

-Χμ, όλες οι γυναίκες είναι καργιόλες;

Τέτοια απλά... Θα σε λατρέψουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...