Sorath Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Θέλω να κάνω δύο πράγματα: 1) Έχω 2 MKV αρχεία. Θέλω να πάρω την εικόνα απο το πρώτο, τον ήχο απο το δεύτερο και να τα ενώσω σε ένα καινούργιο MKV. Δεν θέλω να γίνει καμία μετατροπή απο την αρχική εικόνα ή ήχο στο νέο αρχείο. Τα streams δηλαδή θα χρησιμοποιηθούν όπως είναι. Αν κατάλαβα καλά, αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας πρώτα το MKVextractGUI και κάνω extract αυτό που θέλω απο κάθε MKV. Το πρόβλημα που έχω είναι οτι στο νέο αρχείο video που δημιουργείται (.h264) το framerate είναι διαφορετικό. Απο 25fps πηγαίνει στα 47.999(!) Πως γίνεται να μην του κάνει καμία μετατροπή το πρόγραμμα; 2) Έχω MKV αρχείο, και θέλω να του αλλάξω το framerate (πχ απο 30fps σε 24fps). Τρέχω απο το MKVtoolnix το MKVmergeGUI και απλά επιλέγω το video stream και του αλλάζω το fps κάτω στο επιθυμητό; Μόνο αυτό χρειάζεται;
parsifal Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 1. Υπάρχει πιο απλός τρόπος: Drag 'n' drop και τα δύο αρχεία μαζί στο mkvmerge GUI, επιλέγεις μόνο το video stream από το πρώτο και το audio stream από το 2ο και κάνεις το remuxing 2. Η έννοια «αλλαγή frame rate» μπορεί να ερμηνευθεί με δύο τρόπους, αναλόγως του τί θέλουμε να επιτύχουμε: Αλλάζουμε απλώς το αντίστοιχο μεταδεδομένο/header/byte στο αρχείο video, εξαναγκάζοντας τους video players να προσαρμόσουν το ρυθμό αναπαραγωγής από τον προηγούμενο στον νέο που επιλέγουμε. Αυτό χωρίς καμμία άλλη αλλαγή στο ίδιο το video stream. Έτσι όμως, ο αριθμός των frames του video έχει παραμείνει ο ίδιος, οπότε θα δούμε ως παρενέργεια το εξής κατά την αναπαραγωγή: Μεταβολή του συνολικού playtime και της ταχύτητας που διαδραματίζονται τα τεκταινόμενα στο video (πιο slow-motion αν μειώσαμε το frame rate, το ανάποδο αν το αυξήσαμε). Ακόμη ένα λεπτό σημείο είναι τί θα γίνει με το A/V desync που θα έχεις αναγκαστικά, αν δεν εφαρμόσεις επιπλέον κάποιου είδους time stretch ή time compression στο audio stream Αν θέλουμε να μην έχουμε την προαναφερθείσα παρενέργεια, ο μόνος τρόπος είναι να περάσουμε το video stream από επεξεργασία με κάποιο κατάλληλο φίλτρο. Αυτό θα υπολογίσει και θα παρεμβάλει επιπλέον frames για αύξηση του frame rate, το ανάποδο (decimation) για μείωση του frame rate. Τέλος, να το επανακωδικοποιήσουμε (αναπόφευκτα, γιατί η συγκεκριμένη διαδικασία δουλεύει με raw video) Πρέπει να αποφασίσεις τί από τα δύο χρειάζεσαι, πριν προχωρήσεις...
Sorath Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 1. Όντως πολύ πιο απλό και εύκολο. Πάντως, επειδή μπορεί να χρειαστεί κάποια στιγμή, όταν θέλω να απομονώσω ένα video stream, πώς γίνεται να το κρατήσω στην αρχική μορφή του; 2. Βρίσκομαι στην 2η περίπτωση. Συγκεκριμένα, έχω ένα video το οποίο είναι στα 1080p στα 60fps(!). Όπως είναι φυσικό σε αυτή την ανάλυση και με αυτό το framerate στον μεν Η/Υ δεν έχω ομαλή αναπαραγωγή, στο Blue-Ray δε έχω μόνο αναπαραγωγή ήχου, εικόνα γιοκ. Οπότε θέλω να το ρίξω στα 24fps που είναι το ιδανικό. Συνεπώς, πάω για χρήση του MeGui και με την χρήση του AviSynth Script κάνω την μετατροπή. Τι φίλτρο πρέπει να χρησιμοποιήσω και με τον ήχο τι διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί; Ευχαριστώ για την βοήθεια
parsifal Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Είσαι σίγουρος ότι είναι 1080p με 60 frames/sec και όχι απλά interlaced (1080i) με 60 fields/sec; Για κάνε ένα Analyse του υλικού στο MeGUI: Σου δίνει όντως ως αποτέλεσμα "Progressive" ή κάτι άλλο... ;
Sorath Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Την πληροφορία για το framerate την πήρα από το VLC Media Player. Όταν πάω να δοκιμάσω AVS Script Creator, επιλέγω το αρχείο και μετά έχω το error που φαίνεται στην εικόνα.
parsifal Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Φαίνεται να είναι πρόβλημα με τους εγκατεστημένους DirectShow codecs στο σύστημά σου που χειρίζονται το αρχείο. Έχεις τελευταία έκδοση Haali Media Splitter + ffdshow-tryouts περασμένα... ;
Sorath Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Ναι συγκεκριμένα τους πέρασα χθες. Δοκίμασα με άλλο αρχείο και το φέρνει κανονικά. Κάτι παίζει με το άλλο Mkv.
Sorath Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Parsifal ακολούθησα τις οδηγίες σου από το InsomniaWiki σχετικά με το MeGUI γιατί θέλω μια ταινία 1080p να την κάνω 720p. Πέτυχα και την ποιότητα που ήθελα και το μέγεθος του αρχείου. Χωρίς όμως να έχω δηλώσει τίποτα στο Avisynth, από τα 25fps που ήταν το original βίντεο, μου το μετέτρεψε στα 20fps(!). Πως γίνεται να του πω να κρατήσει το αρχικό framerate ή να του επιβάλω μια άλλη δική μου τιμή; Επίσης, γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω DTS encoder και πως το περνάω μέσα στο MeGUI;
parsifal Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 20fps; Σου έκανε decimation ή έμεινε σταθερός ο αριθμός των συνολικών frames στο τελικό video και απλά παίζει πιο αργά με μεγαλύτερη συνολική διάρκεια; Αν θες να δοκιμάσεις και κάτι διαφορετικό που έχω αρχίσει ήδη να προτείνω στη θέση του MeGUI (και θα συνεχίσω να το κάνω, αν δεν αλλάξουν δραματικά τα πράγματα στο development του MeGUI), δες το νέο οδηγό για το RipBot264 στο Insomnia Wiki. DTS encoder opensource ή freeware, απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει. Αυτός που έχω δει να χρησιμοποιείται (σε συνδυασμό με το eac3to) είναι ο εμπορικός SurCode DVD DTS.
Sorath Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δεν ξέρω τι ακριβώς έκανε αλλά η συνολική διάρκεια είναι η ίδια, με την ομαλότητα στην κίνηση να είναι άθλια, όπως όταν παίζεις ένα παιχνίδι με χαμηλό fps. Στο script του Avisynth έλεγε κάπου fps=25 και παρακάτω convertfps=true. Ίσως να επέμβω και να κάνω convertfps=false ; Θα διαβάσω και για το RipBot264 να δω αν βολεύει κι αυτό (thanks for the tip).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.