Feth Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Καταρχάς καλές γιορτές, To the point. Έχω σε ένα δωμάτιο wireless router Speedtouch και σε απόσταση 8-9 μέτρα, ένα PC και δίπλα του ένα Laptop (2 τοίχοι ανάμεσα σε router και μηχανήματα). Το laptop (όπως και το iPhone μου) δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη σύνδεση. Τα προβλήματα αρχίζουν στο PC: αρχικά χρησιμοποιούσα ένα USB adapter της Netgear, το οποίο και χάλασε στον 1 μήνα, οπότε το αντικατέστησα με ένα της ASUS (WL-169gE). Δεν είχα για 1 χρόνο κανένα πρόβλημα, μέχρι που το PC άρχισε από μόνο του να "αποσυνδέεται" (ή να έχει 0 signal), με μόνη λύση να κάνω repair connection (μετά τα 3-4 repair σταματάει να πιάνει κι αυτό). Φαντάστηκα ότι θα είχε να κάνει με το USB μιας και το λαμπάκι του σταμάταγε να αναβοσβήνει όταν παρατηρούσα το πρόβλημα, οπότε αγόρασα χθες μία Wireless PCI Adapter κάρτα (TP-Link WM951N), την εγκατέστησα και μετά από καμιά ώρα είχα το ίδιο πρόβλημα. Η μόνη διαφορά είναι ότι με την PCI απλά υπάρχουν τεράστιες αυξομειώσεις στο σήμα, οπότε και χωρίς να κάνω repair, κάποια στιγμή έχω ξανά σήμα και το Wireless λειτουργεί. Δοκίμασα να πειράξω διάφορα router-side settings (channel change, διαφορετικό η καθόλου κλείδωμα) αλλά δεν είδα διαφορά. Drivers της κάρτας PCI έκανα update, δεν έχω δοκιμάσει firmware update του router βέβαια. Επίσης δοκίμασα να συνδεθώ και με ..ehm.. άλλα routers και πάλι επικρατούσε το ίδιο πρόβλημα, unstable connection, απότομες αυξομειώσεις σήματος. Specs: Windows XP Home SP3 Intel Pentium D 3.00Ghz 1GB RAM Το router είναι το Speedtouch 780 WL. Thanks in advance =)
stefanos_79 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Εφοσον το λαπτοπ και το κινητο σου δεν εχουν προβλημα να συνδεθουν τοτε το προβλημα ειναι σιγουρα στο πισι.Σκεφτηκες να κανεις καποιο φορματ και να περάσεις ξανα τους drivers?
Feth Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Εφοσον το λαπτοπ και το κινητο σου δεν εχουν προβλημα να συνδεθουν τοτε το προβλημα ειναι σιγουρα στο πισι.Σκεφτηκες να κανεις καποιο φορματ και να περάσεις ξανα τους drivers? Reinstall των drivers της κάρτας δοκίμασα, τώρα όσο για το format προτιμώ να το αποφύγω προς το παρόν και λόγω χρόνου και επειδή δεν έχω atm κάποιο μέσο για backup. Επίσης, πλέον μπορεί να έχω μία σταθερή σύνδεση (όχι απαραίτητα με καλό σήμα) για πολλές ώρες ή και μία μέρα πριν να εμφανιστεί το πρόβλημα και σκέφτικα μήπως φταίνε παρεμβολές, αλλά και πάλι δε μπορώ να σκεφτώ τι παρεμβολή μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα στο PC και όχι στο laptop ή το iPhone :/ Υπάρχει περίπτωση να είναι hardware-side το πρόβλημα? και κατ'επέκταση υπάρχει περίπτωση να γυρίσω την κάρτα στο κατάστημα για να την δοκιμάσουν εκεί? (άλλο PC στο σπίτι δεν έχω για να τη δοκιμάσω εκεί) PS: Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.