Προς το περιεχόμενο

Οθόνη/Τηλεόραση LCD BENQ 23.6'' MK 2442 YOU.GR

tsiartas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την έχει με 199€. Νομίζω ότι δεν έχει MPEG4, οπότε εγώ δεν την παίρνω. Κατά τα άλλα είναι μακράν η πιο φθηνή 24άρα monitor/TV της αγοράς:

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=50A5E2386E16CC418156EED7865DFBB4&pa=B698649CE2E525469E8BD5CC5B875D17

Δημοσ.
Την έχει με 199€. Νομίζω ότι δεν έχει MPEG4, οπότε εγώ δεν την παίρνω. Κατά τα άλλα είναι μακράν η πιο φθηνή 24άρα monitor/TV της αγοράς:

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=50A5E2386E16CC418156EED7865DFBB4&pa=B698649CE2E525469E8BD5CC5B875D17

Μία από τα ίδια φίλε μου. Κι εγώ πριν από καμιά ώρα έιδα την προσφορά και έψαξα να δω αν έχει MPEG-4,αλλά ...

http://benq.gr/products/LCD/index.cfm/page/specifications/product/1120

δεν έχει! Οπότε κι εγώ με βλέπω να συνεχίζω το ψάξιμο για οθόνη. Πάντως, φαίνεται άλλη μία καλή προσφορά από you.gr .

Δημοσ.
Εκτός του mpeg-4 πως σας φαινεται η οθόνη?

Γενικώς φαίνεται μια χαρά. Υστερεί σε εμφάνιση σε σχέση με αντίστοιχες Samsung,αλλά σε αυτά τα χρήματα σίγουρα είναι ό,τι καλύτερο. Το panel είναι σε όλες τις Monitor+TV το κλασικό TN.Αν υποστήριζε MPEG-4, εγώ θα την έπαιρνα ασυζητητή. Και η επιφυλακτικότητά μου έγγυται σ'αυτό που έχει ακουστεί ότι σε λίγο ,σχετικά, καιρό θα γυρίσουν όλα τα κανάλια το σήμα τους σε ψηφιακό MPEG-4. Αν τώρα το "λίγο" που ακούγεται πάει με τους ρυθμούς Ελλάδας, τότε ίσως να έκανα λάθος επιλογή που δεν την πήρα.

Δημοσ.

Όπως και να έχει ... εξαντλήθηκε

Και εγώ άρχισα να το σκέφτομαι, ότι ίσως έκανα λάθος που δεν την πήρα, καθώς θα μπορούσα στο μέλλον να έπαιρνα έναν δέκτη MPEG4 σε Scart και όλα μέλι γάλα. Περιμένω την LG2362 κάτω από 220€ και έφυγα...

Ήδη πήγε 245€ PC1

Δημοσ.

μπορει καποιος να πει τι διαφορα εχει το απλο ψηφιακο σημα με το Mpeg4 γιατι και εγω σκεφτομαι σοβαρα να κανω την παραγγελια? ειναι καλυτερης ποιοτητας ψηφιακο σημα η τιποτε αλλο?

edit. απομενουν 2 τεμαχια λεει

Δημοσ.
μπορει καποιος να πει τι διαφορα εχει το απλο ψηφιακο σημα με το Mpeg4 γιατι και εγω σκεφτομαι σοβαρα να κανω την παραγγελια? ειναι καλυτερης ποιοτητας ψηφιακο σημα η τιποτε αλλο?

edit. απομενουν 2 τεμαχια λεει

Απο το site της Digea(ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR)

Σεπτέμβριος

Στις 24/9 ξεκίνησε η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος

στην περιοχή του Κορινθιακού κόλπου.

Ιανουάριος 2010

Στις 14 Ιανουαρίου 2010, θα ξεκινήσει η εκπομπή ψηφιακού σήματος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, από τα κέντρα εκπομπής Χορτιάτη και λόφος Φιλίππειου.

1ο εξάμηνο 2010

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010, αναμένεται να ξεκινήσει η εκπομπή ψηφιακού σήματος στην Αθήνα, από τα κέντρα εκπομπής Υμηττού και Αίγινας, στην Λάρισα και στην Πάτρα.......

Σύμφωνα με τη συμφωνία της Γενεύης (2006), όλες οι χώρες θα πρέπει να έχουμε διακόψει την αναλογική εκπομπή και να προχωρήσουμε στην εκπομπή ψηφιακού σήματος για την τηλεόραση, έως το 2015

Καμία μεγάλη αλλαγή δεν γίνεται αυτόματα. Πάντα υπάρχει μία περίοδος προσαρμογής και εξοικείωσης με τις νέες συνθήκες που πολλές φορές μας χρησιμεύει στο να κατανοήσουμε και να αξιολογήσουμε τα εκάστοτε οφέλη.

Στην περίπτωση της Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης, η περίοδος αυτή ονομάζεται «ψηφιακή μετάβαση».

Μετά το τέλος της περιόδου αυτής (τέλος του 2012), η εκπομπή αναλογικού σήματος θα τερματιστεί και θα υπάρχει μόνο ψηφιακό σήμα.

Δημοσ.

Σεπτέμβριος

Ιανουάριος 2010

Στις 14 Ιανουαρίου 2010, θα ξεκινήσει η εκπομπή ψηφιακού σήματος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, από τα κέντρα εκπομπής Χορτιάτη και λόφος Φιλίππειου.

1ο εξάμηνο 2010

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010, αναμένεται να ξεκινήσει η εκπομπή ψηφιακού σήματος στην Αθήνα, από τα κέντρα εκπομπής Υμηττού και Αίγινας, στην Λάρισα και στην Πάτρα.......

Σύμφωνα με τη συμφωνία της Γενεύης (2006), όλες οι χώρες θα πρέπει να έχουμε διακόψει την αναλογική εκπομπή και να προχωρήσουμε στην εκπομπή ψηφιακού σήματος για την τηλεόραση, έως το 2015

Καμία μεγάλη αλλαγή δεν γίνεται αυτόματα. Πάντα υπάρχει μία περίοδος προσαρμογής και εξοικείωσης με τις νέες συνθήκες που πολλές φορές μας χρησιμεύει στο να κατανοήσουμε και να αξιολογήσουμε τα εκάστοτε οφέλη.

Στην περίπτωση της Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης, η περίοδος αυτή ονομάζεται «ψηφιακή μετάβαση».

Μετά το τέλος της περιόδου αυτής (τέλος του 2012), η εκπομπή αναλογικού σήματος θα τερματιστεί και θα υπάρχει μόνο ψηφιακό σήμα.

Ναι αλλά δεν εξήγησες τη διαφορά απλού ψηφιακού σήματος από mpeg4. (Αυτό που παραθέτεις στο post σου)

• Moderators
Δημοσ.
Ναι αλλά δεν εξήγησες τη διαφορά απλού ψηφιακού σήματος από mpeg4. (Αυτό που παραθέτεις στο post σου)

http://www.digea.gr/002005/faq23.html :

Ποια είναι τα οφέλη της ψηφιακης τηλεορασης;

Δύο από τα κυριότερα οφέλη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης είναι η κορυφαία ποιότητα εικόνας και ήχου. Η εικόνα θα είναι αψεγάδιαστη και αντίστοιχα και ο ήχος δεν θα έχει απώλειες όπως συνέβαινε επίσης συχνά ως σήμερα. Σχετικά με το ήδη υπάρχον σύστημα τηλεοπτικής εκπομπής που ονομάζεται αναλογικό, η υπεροχή της ψηφιακής τεχνολογίας είναι ξεκάθαρη σε όλα τα επίπεδα. Δεν θα υπάρχει πλέον το πρόβλημα κακής ή μέτριας λήψης που εμφανιζόταν ως σήμερα σε πολλές περιοχές με χιόνια (λόγω αδύναμου σήματος ή περίεργης μορφολογίας εδάφους) ή είδωλα που εμφανίζονται στο περίγραμμα των μορφών των ανθρώπων ή των πραγμάτων που εμφανίζονται και περιορίζουν την ευκρίνεια της εικόνας.

Επιπλέον, η ψηφιακή τηλεόραση σε αντίθεση με την αναλογική «καταλαβαίνει τι δείχνει». Μελλοντικά λοιπόν, η ψηφιακή τηλεόραση θα προσφέρει και την υπηρεσία ηλεκτρονικού οδηγού προγράμματος (EPG). Ο ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος θα μας παρέχει πληροφορίες για το πρόγραμμα το όποιο παίζει αλλά και για αυτό που ακολουθεί, δίνοντας μας παράλληλα την δυνατότητα να προγραμματίσουμε εγγραφή του προγράμματος.

Με λιγα λογια: Οχι χιονια, οχι ειδωλα. Απο ενα ποσοστο ποιοτητας ληψης και πανω, θα τα πιανεις ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ.

Σε πρωτη φαση θα ειναι βεβαια 4:3 και χωρις EPG, αλλα θα ερθουν κι αυτα αργοτερα. Και σε καθε περιπτωση, τι σχεση εχει αυτο με το παρον thread?

Edit: Λαθος κατανοηση ερωτησης, παρακατω βρισκεται η σωστη απαντηση.

Δημοσ.

Σεπτέμβριος

Ιανουάριος 2010

1ο εξάμηνο 2010

χαιρω πολυ...

Εκανες τον κοπο να ψαξεις ΚΑΘΟΛΟΥ?

Εκανα ισα με 2 λεπτα να το βρω...

Με λιγα λογια: Οχι χιονια, οχι ειδωλα. Απο ενα ποσοστο ποιοτητας ληψης και πανω, θα τα πιανεις ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ.

Σε πρωτη φαση θα ειναι βεβαια 4:3 και χωρις EPG, αλλα θα ερθουν κι αυτα αργοτερα. Και σε καθε περιπτωση, τι σχεση εχει αυτο με το παρον thread?

εγω ρωτησα ποια η διαφορα του ψηφιακου δεκτη του παραπανω μονιτορ με ενα δεκτη που παιζει και mpeg4. (προφανως καμια σχεση με το thread ε?) τι δεκτη εχει το μονιτορ αυτο mpeg3? πιο παλιο?

• Moderators
Δημοσ.

Συγγνωμη, το "επιθετικο" ποστ πηγαινε στον xpapias, οχι σε εσενα :-) [δικο μου λαθος δεν εκανα quote - fixed now]

Αν λεει οτι εχει ψηφιακο δεκτη και δεν ειναι Mpeg4, τοτε ειναι mpeg2.

Δηλαδη θα μπορεις αυτη τη στιγμη να βλεπεις Σπορ+, Σινε+, Πρισμα+ και ΡΙΚ ψηφιακα σε αριστη ποιοτητα, αλλα μελλοντικα δε θα μπορεις να δεις κανενα αλλο καναλι ψηφιακα, γιατι οταν εκπεμψουν θα εκπεμψουν σε mpeg4. Mη σου πω οτι και τα παραπανω καναλια θα το γυρισουν σε mpeg4 και αρα ουσιαστικα θα σου ειναι αχρηστος ο δεκτης.

PS: Mpeg3 αμφιβαλλον αν υπηρξε ποτε. Ειτε ως προτυπο κωδικοποιησης ειτε ως ονομασια ψηφιακου δεκτη :P

Δημοσ.
Εκανες τον κοπο να ψαξεις ΚΑΘΟΛΟΥ?

Ποια είναι τα οφέλη της ψηφιακης τηλεορασης;

Δύο από τα κυριότερα οφέλη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης είναι η κορυφαία ποιότητα εικόνας και ήχου. Η εικόνα θα είναι αψεγάδιαστη και αντίστοιχα και ο ήχος δεν θα έχει απώλειες όπως συνέβαινε επίσης συχνά ως σήμερα. Σχετικά με το ήδη υπάρχον σύστημα τηλεοπτικής εκπομπής που ονομάζεται αναλογικό, η υπεροχή της ψηφιακής τεχνολογίας είναι ξεκάθαρη σε όλα τα επίπεδα. Δεν θα υπάρχει πλέον το πρόβλημα κακής ή μέτριας λήψης που εμφανιζόταν ως σήμερα σε πολλές περιοχές με χιόνια (λόγω αδύναμου σήματος ή περίεργης μορφολογίας εδάφους) ή είδωλα που εμφανίζονται στο περίγραμμα των μορφών των ανθρώπων ή των πραγμάτων που εμφανίζονται και περιορίζουν την ευκρίνεια της εικόνας.

Επιπλέον, η ψηφιακή τηλεόραση σε αντίθεση με την αναλογική «καταλαβαίνει τι δείχνει». Μελλοντικά λοιπόν, η ψηφιακή τηλεόραση θα προσφέρει και την υπηρεσία ηλεκτρονικού οδηγού προγράμματος (EPG). Ο ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος θα μας παρέχει πληροφορίες για το πρόγραμμα το όποιο παίζει αλλά και για αυτό που ακολουθεί, δίνοντας μας παράλληλα την δυνατότητα να προγραμματίσουμε εγγραφή του προγράμματος.

Εκανα ισα με 2 λεπτα να το βρω...

Το ερώτημα ήταν - Ποιά είναι η διαφορά του απλού ψηφιακού σήματος [1] από το ψηφιακό σήμα mpeg4 [2]

Όπως έχει συντάξει το post του φαίνεται ότι το site που δίνει το χρησιμοποιεί για να αναφέρει την πηγή του χρονοδιαγράμματος.

Συγγνώμη για τον τόνο

• Moderators
Δημοσ.

Ω, με συγχωρεις τοτε!

my bad! Αφαιρω αμεσως τα επιθετικα σχολια...

Λοιπον, το mpeg4 προτυπο απλα σηκωνει μεγαλυτερη συμπιεση στο σημα, και ως εκ τουτου μπορουν να "χωρεσουν" 4 καναλια σε καθε συχνοτητα (σε αντιθεση με τα 2 του mpeg2).

Εκτος τουτου, στην ελλαδα η καθε συχνοτητα θα περιλαμβανει το μεγιστο 2 καναλια, οποτε μελλοντικα θα μπορεσει να χωρεσει ακομα και FULL HD σημα στο καθε καναλι χωρις καποια αλλαγη :-)

Δημοσ.
Ω, με συγχωρεις τοτε!

my bad! Αφαιρω αμεσως τα επιθετικα σχολια...

Λοιπον, το mpeg4 προτυπο απλα σηκωνει μεγαλυτερη συμπιεση στο σημα, και ως εκ τουτου μπορουν να "χωρεσουν" 4 καναλια σε καθε συχνοτητα (σε αντιθεση με τα 2 του mpeg2).

Εκτος τουτου, στην ελλαδα η καθε συχνοτητα θα περιλαμβανει το μεγιστο 2 καναλια, οποτε μελλοντικα θα μπορεσει να χωρεσει ακομα και FULL HD σημα στο καθε καναλι χωρις καποια αλλαγη :-)

Σ' ευχαριστώ πολύ ήσουν κατατοπιστικότατος! Και συγγνώμη και από εμένα για τον τόνο μου.

Δημοσ.
χαιρω πολυ...

εγω ρωτησα ποια η διαφορα του ψηφιακου δεκτη του παραπανω μονιτορ με ενα δεκτη που παιζει και mpeg4. (προφανως καμια σχεση με το thread ε?) τι δεκτη εχει το μονιτορ αυτο mpeg3? πιο παλιο?

Συγγνώμη για το βιαστικό της απάντησης αλλά μου έδωσες την εντύπωση ότι βιαζόσουν να επιλέξεις και γι'αυτο και η παραπομπή στο site

To ''χαιρω πολυ'' σημαίνει μάλλον οτι γνωρίζεις οτι απο το τέλος του 2012 με το συγκεκριμένο μονιτορ ΔΕΝ θα μπορείς να δεις τα κανάλια της digea ...

....οπότε

...''η διαφορα του ψηφιακου δεκτη του παραπανω μονιτορ με ενα δεκτη που παιζει και mpeg4'' βασικά είναι αυτή.

Με το μονιτορ αυτο θα βλεπεις μόνο τα ψηφιακά της ΕΡΤ (mpeg2)

Τα υπόλοιπα τα ανέπτυξε άριστα ο GeorgeMan .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...