Laneghen Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέρα άπαντες insomniacs, θα ήθελα τη έμπειρη και αξιόπιστη συμβουλή σας! Στον hardwarικό τομέα έχω μείνει αρκετά πίσω, καθώς διατηρώ μετά κόπων και βασάνων ζωντανό ένα desktop 7-8 ετών σε χρήση 24/7 (amd 1000άρη, 256 ram - ναι υπάρχουν ακόμα αυτά) και όπως καταλαβαίνετε δε ρισκάρω ακόμα να κάνω σύνθεση γιατί δε γνωρίζω τις ασυμβατότητες που μπορεί να προκύψουν. Ήρθε η μεγάλη στιγμή όμως... και πάμε για κάτι απαιτητικό. Το χρειάζομαι για όλες τις βαριές διεργασίες, όπως (ημι)επαγγελματικό image/video editing, audio editing, music composition και εν συνεχεία games και ακατάπαυστο browsing. ΔΕΝ θέλω οθόνη, σκληρούς, dvd players, λειτουργικό. Πάμε για ένα budget που θα αγγίζει το τετραψήφιο, αλλά αφήνω ένα +-200e περιθώριο για να δω τις διαφορές επί του αποτελέσματος. Λοιπές παρατηρήσεις: * Ας ΜΗΝ είναι intel σύνθεση - ο amd με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο και φαντάζομαι οι amd συνθέσεις εξακολουθούν να είναι φθηνότερες και με option μελλοντικής αναβάθμισης * Θα έλεγα nVidia για γραφικά που είχα πάντοτε, διότι μία εμπειρία είχα με ATI και βάρεσε αποτυχία, και ξαναγύρισα στην nVidia. Αλλά πολλοί προτείνουν ΑΤΙ χωρίς δεύτερη κουβέντα πλέον, γι' αυτό και θα λάβω υπόψην μου την οποιαδήποτε πρόταση. * Σκληρούς είπα όχι γιατί έχω ήδη 2 IDE (o Primary μου είναι FAT32), οπότε θα χρησιμοποιήσω αυτούς. ΑΝΤΕ να βάλουμε μέσα κι έναν SATA και να κάνω restore το backup μου εκεί, αν και δεν έχω εμπειρία με αυτά τα πράγματα του διαβόλου ;p * Ακούγεται ότι δεν πολυσυμφέρει 'επαγγελματική' κάρτα ήχου, αφού δε δίνει και πολλά περισσότερα από την onboard. Παρολαυτά θέλω να ακούσω απόψεις αν πάρω, για ποια να πάω, μιας και θα ασχοληθώ με editing και μουσικά προγράμματα. * Οθόνη και λειτουργικό μένω με αυτά που έχω (LG Flatron T910B, έτσι γιατί γουστάρουμε CRT - και XP SP3 αντίστοιχα), για να δώσω περισσότερο budget στα υπόλοιπα. Άλλωστε τα συγκεκριμένα έχουν κάποιο χρόνο ζωής ακόμη, κι όταν έρθει η ώρα τους έχει ο θεός. * Καλό θα ήταν να βγει η σύνθεση και μέσα από το e-shop, διότι πρόκειται να κάνω και άλλες αγορές εκεί και θα με βόλευε, αλλά δεν είναι και απαραίτητο. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! (και άντε τώρα να συγχρονιστώ με τεχνολογία δέκα ετών νεώτερη...)
moldovan20 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 "Λυπαμαι" αλλα δεν ακουσα σχεδον τιποτα απο αυτα που ειπες Παρακατω λοιπον : 1)για τη δουλεια που το θελεις ο intel ειναι καπως πιο γρηγορος 2)Ati θα σου εβαζα μια και παιζει χωρις αντιπαλο αυτη τη στιγμη ,αλλα σου βαζω στη συνθεση την nvidia λογο cuda . 3)Βαζω το sata να υπαρχει ,οχι και με τους ide:-D 4)Eχουνε πολυ καλες onboard τη σημερον ημερα ,θα σε καλυψει. 5)Ουτε να το σκεφτεσαι σε τετοιο συστημα να βαλεις xp (64bit os εχω βαλει 8gb ram).Βαζω και μια οθονη γιατι κριμα ειναι. 6)Για κανενα λογο δε θα σου προτεινα e-shop μετα απο τοσες εμπειριες που εχω απο αυτους.Καθαρα προσωπικα, εσυ φυσικα μπορεις να τον παρεις και απο εκει τα ιδια προιοντα και τιμες εχουνε Οπως βλεπεις μονο στην nvidia τα βρηκαμε και παλι τυχερος ησουν
Laneghen Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Ε εντάξει, δεν έχουμε τίποτα να 'χωρίσουμε'. Προτιμήσεις είναι αυτές. Πήρα σοβαρά υπόψιν μου και τις δικές σου αλλά και πολλές ακόμη προτάσεις. Για κουτί θα πάω σε full και όχι midi (ThermalTake ή CoolerMaster, dunno), για cpu/mobo εφόσον πάμε intel τελικά, είμαι μεταξύ του i7 και i5, οπότε πάμε σε αντίστοιχη mobo GIGABYTE GA-P55A-UD3R, ή P55A-UD3 που έχουν ένα 20ευρο διαφορά, με εναλλακτική την GA-P55A-UD5 η οποία είναι όμως στα 200 ευρώ κ δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει. Για γραφικά είναι η nVidia 260 που λες αλλά και η 275 overclocked 1.8Ghz μνήμη! Στην Ati μεριά η πιο ακριβή HD 5850, αλλά ίσως την αλλάξω με μία εκ των Sapphire/Gigabyte 5770. Πρακτικά κι εμπειρικά δεν έχω άποψη για το ποια θα αποδώσει καλύτερα σε αυτό που θέλω. Εντάξει, ίσως κάνουμε τη μετάβαση σε SATA, κι αυτό κυρίως λόγω περιορισμού ATA από την mobo, οπότε in that case αν δε μας ικανοποιήσει απλά ένας 500άρης, τι προτείνετε μεταξύ ενός 40άρη SSD Intel κι ενός 150άρη Velociraptor WD (σαν καλύτερη συμβιβαστική λύση) για κύριο σκληρό του λειτουργικού - μιας κ είναι περίπου στην ίδια τιμή; Ο 40άρης πολύ πιθανό να μου φανεί λίγος στο πέρασμα του χρόνου, ειδικά αν μπουν installations πέραν του λειτουργικού - αν κ ανέκαθεν τα installations τα έκανα σε ξέχωρο partition. Οι διαφορές ταχύτητας και ομαλής λειτουργίας πόσο εμφανείς είναι; Και ακόμα μία ερώτηση. Εφόσον βλέπω ότι οι mobos έχουν παρατήσει την onboard wi-fi, αξίζει να πάρω μία pci, ή ας μείνω με την ethernet? Παρακάτω είναι μία χοντρική σύνθεση, ίσως γίνει η τράμπα στις κάρτες γραφικών ή στον SSD. Αν έχετε κάτι να προτείνετε στην χρυσή τομή κόστους/σοβαρής απόδοσης, θα ήθελα να το ακούσω. Thanks
caution Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 -Αν χρειάζεσαι wifi αγοράζεις μια κάρτα, αλλιώς το ethernet είναι μια χαρά και πιο disease-free. -Σκληρός -> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301778 -Η 5850 "σκοτώνει" αλλά σε τι ανάλυση θα παίζεις; -40gb ssd μου φαίνεται ασφυκτικά μικρός, αν νομίζεις ότι θα σε βολέψει/"χωρέσει" - πάσο! Cheers
grimpr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστείς τίποτα παραπάνω, πέραν από μια νέα κάρτα της Nvidia που αναμένετε σε 2-3 μήνες από τώρα, κράτησα το budget στα 1000 ευρώ ακριβώς για να κάνω χώρο για την κάρτα και τις μελλοντικες αναγκες σου στο Video Editing, Full HD για παράδειγμα... Το μοναδικό πρόβλημα είναι η εμμονή σου με τα Windows XP. Κριμας, γιατί τα 8GB RAM με τον SSD δίσκο και τα Windows Vista 64 SP2 η Windows 7 64bit θα σε βάλουν να τρίβεις τα μάτια σου.
Laneghen Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπόν επειδή εκεί που πάω σιγά σιγά να καταλήξω, περισσότερο θα μπερδευτώ με τις εναλλακτικές σας όταν δεν έχω πλήρη εικόνα γιατί τις κάνατε (), θα κρατήσω υπόψιν μου τις αλλαγές που μπορώ να κατανοήσω το σκεπτικό, λ.χ. grimpr καταλαβαίνω ότι 'έριξες' μεταξύ άλλων mobo/cpu για να κάνεις χώρο για την nVidia, αλλά περισσότερο κρίμα δεν είναι; Το μοναδικό πρόβλημα είναι η εμμονή σου με τα Windows XP. Κριμας, γιατί τα 8GB RAM με τον SSD δίσκο και τα Windows Vista 64 SP2 η Windows 7 64bit θα σε βάλουν να τρίβεις τα μάτια σου. Ο καθένας έχει τους λόγους του, πχ μπορείς να καταλάβεις ότι, όπως με τις νέες γενιές κονσολών ή με τους προπονητές του Ολυμπιακού, προσωπικά δεν κρίνω κανέναν αν δεν εδραιωθεί κάποιο καιρό (αν προλάβει). Οπότε ναι θα βάλουμε 64-bita Win7, αλλά αφού περάσει κάποιος καιρός, μη γίνει όπως με τα Vista που έτρεξαν όλοι και να τι πάθανε. Περισσότερο τράβηγμα μου φαίνεται η αλλαγή λειτουργικού - για κάποιον σαν κι εμένα που φρόντιζε το os του 8 χρόνια χωρίς format - παρά η αλλαγή hardware. Και όπως και να χει, μακροπρόθεσμα σκοπεύω dual boot μηχάνημα, οπότε σε αυτή την περίπτωση, χώνω άλλα 4gb και win7 και απολαμβάνω αυτά που θέλω στο 64bitο. Για την ώρα όμως βολεύομαι με XP (εδώ είμαι ακόμα με dual σε 98 στο primary) και γιατί να μην έχουν πολύ ζωή ακόμα μπροστά τους; Καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλά υπάρχει καιρός για τέτοιες αλλαγές, σκοπός μας είναι να θέσουμε μια σωστή βάση κι από κει και πέρα να μπορούμε όταν δεν ικανοποιούμαστε να κάνουμε upgrades (είτε softwarικές, είτε περιφερειακών, ή με την οθόνη ή την κάρτα γραφικών κοκ). Παρεπιπτόντως, για ποια κάρτα της nVidia μιλάμε; Γιατί η μόνη κάρτα που κάνει ουσιαστική διαφορά στα του editing από τις προτάσεις που πήρα είναι η matrox rt.x2 που πάει στα... 1000 κ βάλε. Ας είμαστε και προνοητικοί, αλλά ας κρατάμε και μικρό καλάθι, να βάλουμε λοιπόν μια radeon ή nVidia των 150e αντί των 250e από αυτές που ανέφερα και βλέπουμε σε 2-3 μήνες (?), σκέφτηκα ταπεινά εγώ ;p Σκληρός -> [url']http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301778[/url] γιατί, τι έχει ο WD? Τώρα το μεγαλύτερο δίλημμα απ' όλα φαίνεται να είναι ο main HD, γιατί δεν τους έχω δει "στην πράξη" και με ελκύει περισσότερο το ενδεχόμενο του Velociraptor σε συνδυασμό με την τιμή, γιατί απ' ότι καταλαβαίνω, αν είναι να πάρεις SSD να σκάσεις άλλα 100 κ να πάρεις τον 80gb-άρη (και μπορεί ούτε καν αυτός να σου φτάσει αν αρχίσεις και βάζεις 2 OS, adobe πακέτα και apps/games installations μέσα), οπότε πάμε πάλι over σε budget. Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα προτάσεις σας κι ακόμη περισσότερο για όποιον μπαίνει στον κόπο να αναλύει το σκεπτικό και τους λόγους του
grimpr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Καθόλου κρίμα, μιας και διαφορά με τον 860 ΔΕΝ πρόκειται να δεις από τον σκελετό i5 750/8GB/SSD που κατά κράτος θα ξεφτιλίσει την ποιο ακριβή CPU και 2ον. μάλλον δεν είδες τι κουτί έβαλα στην 2η εικόνα. Your choise pal.
caution Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2009 ( ο συγκεκριμένος seagate είναι ο ταχύτερος (μαζί με τον F3 της samsung) consumer 500άρης, αν δεις και την τιμή του δε... )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.