Προς το περιεχόμενο

Dual Channel με 3 sticks

Tonysix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρησιμοποιω 3 1gb sticks προφανως 1 giga στο ενα channel και 2 στο αλλο, το CPU-Z αναφερει (dual channel / symmetric) ξερει κανείς τι παίζει ? Γίνεται αυτό ?

συγκεκριμένα χρησιμοποιώ τα Α1 Β1 και Β2 slots

η mobo ειναι X38

Δημοσ.
Δεν καταλαβαίνω τι σε προβληματίζει και τι θες να κάνεις ακριβώς.

Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν είμαι όντως σε dual channel η κάποιο άλλο hybrid mode *που μεν υποστηρίζεται απο την mobo για μεγιστοποίηση απόδοσης/συμβατότητας (που το cpu-z διαβάζει σαν DC) ουσιαστικά όμως δεν έχει την ίδια απόδοση με το "πραγματικό" DC mode που θα χρησιμοποιούσα αν ειχα άρτιο αριθμό ισομεγεθων stickακιων (τσσσ) 1 δηλαδή ή 2 σε κάθε channel.

Η ερώτηση άφορά δηλαδή περισσότερο το memory controller των X38 και το πως αυτό διαχειρίζεται τις μνήμες.

Σε κάθε περίπτωση η μέση διαφορά στην απόδοση υπολογίζω οτι πρέπει να ειναι ~5%

Εαν κάποιος δεν γνωρίζει κάτι το μόνο που μου μένει είναι να τρέξω κάποια benchmarks για να διαπιστώσω οποιεσδήποτε διαφορές.

EDIT Βρηκα κατι σχετικο : http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=167472&page=4 συγκεκριμένα το post #34 ηταν διαφωτιστικό σε κάποιο βαθμό όμως δεν ξερω τι συμβαίνει ακριβώς με τα x38 και μεταγενέστερα chipsets φυσικα

Δημοσ.

Για το X-38 συγκεκριμένα βρήκα αυτό, αλλά δεν αναφέρει τον δικό σου συνδυασμό.

Αν αναγνωρίζεται ως dual channel, ελάχιστες διαφορές θα έχει (αν έχει) από το συνηθισμένο dual channel.

Δημοσ.
Για το X-38 συγκεκριμένα βρήκα αυτό, αλλά δεν αναφέρει τον δικό σου συνδυασμό.

Αν αναγνωρίζεται ως dual channel, ελάχιστες διαφορές θα έχει (αν έχει) από το συνηθισμένο dual channel.

Το περίεργο ειναι οτι ενω σύμφωνα με το pdf θα επρεπε να εμπίπτω σε καποια asymmetric κατηγορία το cpu-z αναφέρει symmetric. Κάποιοι χρήστες με παρομοιο setup λένε οτι το Sandra αναγνωρίζει 1,5gb στο ένα channel και 1,5 στο άλλο. Εγω δεν μπορώ να βρω τέτοια ένδειξη.. Το μόνο που μπορώ να κάνω σχετικά είναι να τρέξω ένα memory bandwidth test. Το οποίο και έκανα και βγάζει περιπου 55-60% efficiency επι του θεωρητικού max 12,8GB/s Κατι που αντιθετα με τα εύρηματα του Sandra παραπέμπει σε single channel operation. Τωρα για αυτο δεν είμαι εντελώς σίγουρος γιατί δεν είμαι εξοικειωμένος με το Sandra, θα τρέξω και άλλα test οταν βρω χρόνο με 2 stickakia να δω διαφορες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...