kalifitos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Πριν λίγες μέρες αγόρασα από το ebay την συγκεκριμένη ip κάμερα http://cgi.ebay.com/WPA-Wireless-WiFi-IP-Internet-PTZ-Dual-Audio-Camera-ip_W0QQitemZ330388924749QQcmdZViewItemQQptZPCA_Video_Conferencing_Webcams?hash=item4cecb6e94d Ενώ έχω καταφέρει να την συνδέσω και να την βλέπω από το υπολογιστή μου, δεν μπορώ να την δω διαδυκτιακά από μακριά! Έχω κάνει τις ρυθμίσεις από το Interface της κάμερας όπως τα γράφει στο εγχειρίδιο! Για να βλέπω την κάμερα από μακριά με παραπέμπει σε μία σελίδα του τύπου http:// ****.ipcam.hk, όπου **** το όνομα της κάμερας μου. Κάνοντας λοιπόν τις απαραίτητες ρυθμίσεις μόλις πατάω την παραπάνω διεύθυνση, με βγάζει στο inteface του router μου και μου ζητάει να κάνω Port Forwarding. Η ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω στο Port Forwarding, το εγχειρίδιο έχει αυτή την εικόνα . Μπαίνοντας από τον δικό μου router στην αντίστοιχη κατηγορία, μου βγάζει την εξής εικόνα . Θα ήθελα την βοήθεια σας, σχετικά με τις ρυθμίσεις που πρέπει να γράψω στον δικό μου ρούτερ. Ποια IP πρέπει να γράψω στην καρτέλα remote ip? Επίσης τι θα πρέπει να κάνω μέτα, ώστε να έχω πρόσβαση στην κάμερα από οποιονδήποτε υπολογιστή με την βοήθεια του ίντερνετ Συγνώμη που ήμουν κουραστικ'ος, αλλά εδώ και λίγες μέρες έχω δοκιμάσει τα πάντα, δε γίνετε όμως τίποτα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
mpentenis Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 στην πρωτη γραμμη βάζεις τα εξής: 1&2 την πόρτα που χρησιμοποιεί η κάμερα (μάλλον η 80 απ' οτι φαινεται) 3 αφήνεις TCP ή ΒΟΤΗ αν υποστηρίζει το ρουτερ σου 4&5 βάζεις πάλι την πόρτα που παίζει η κάμερα, προφανώς όπως πριν στο τέλος βάζεις το IP της κάμερας στην 2η γραμμή θα βάλεις οτι και στην πρώτη με εξαίρεση το 3ο κελί που βάζεις UDP ΑΝ στο 3ο κελί εκτος απο τις επιλογές TCP kai UDP σου εμφανίζεις και επιλογή ΒΟΤΗ η TCP and UDP τοτε γράφεις μονο την πρώτη γραμμή και επιλέγεις BOTH
kostasR1 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Χωρίς να έχω χρόνο να κοιτάξω το μηχάνημα σου σου λέω με λίγα λόγια τι να κάνεις... 1. Βάλε μια static ip στην κάμερά σου (πχ 192.168.1.40) και όχι DHCP Δώσε Port στην κάμερα για περισσότερη ασφάλεια(8085) . Μπορείς να αφήσεις και την 80. 2. Στο Router σου - από ότι καταλαβαίνω χωρίς να το έχω δουλέψει- σε όλες τις πορτες βάλε την πόρτα που έχεις βάλει και στη κάμερα. Remote IP βάλε την IP της κάμερας από το βήμα 1. Πρόσεξε μήπως πρέπει να ανοίξεις επίσης και πόρτα στο Firewall. 2. Αν έχεις κάνει σωστά όλα τα παραπάνω για να δεις από το ιντερνετ την κάμερα θα πρέπει να κάνεις εγγραφή σε μια υπηρεσία όπως το http://www.DynDNS.COM. Θα φτιάξεις ένα λογαριασμό και θα φτιάξεις ένα host name.. Τα στοιχεία του λογαριασμού σου(username,password και hostname) θα τα εισάγεις στο Router σου σε κάποιο σημείο που το αναφέρει και αν επίσης τα έχεις κάνει σωστά τότε το router θα ανανεώνει την IP σου στο DynDns. Τέλος για να δεις από το ιντερνετ αν όλα είναι εντάξει (είναι λίγο δύσκολο στην αρχή) πληκτρολογώντας το hostname και την πόρτα κανονικά θα πρέπει να δεις την κάμερά σου. πχ http://myhostname.dyndns.com:8085 Αυτά τα λίγα...
kalifitos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 στην πρωτη γραμμη βάζεις τα εξής:1&2 την πόρτα που χρησιμοποιεί η κάμερα (μάλλον η 80 απ' οτι φαινεται) 3 αφήνεις TCP ή ΒΟΤΗ αν υποστηρίζει το ρουτερ σου 4&5 βάζεις πάλι την πόρτα που παίζει η κάμερα, προφανώς όπως πριν στο τέλος βάζεις το IP της κάμερας στην 2η γραμμή θα βάλεις οτι και στην πρώτη με εξαίρεση το 3ο κελί που βάζεις UDP ΑΝ στο 3ο κελί εκτος απο τις επιλογές TCP kai UDP σου εμφανίζεις και επιλογή ΒΟΤΗ η TCP and UDP τοτε γράφεις μονο την πρώτη γραμμή και επιλέγεις BOTH Φίλε ευχαριστώ για την άμμεση απάντησή σου, ωστόσο το πρόβλημα μου δεν λύθηκε. Ακολούθησα τις εντολές σου, αλλά πάλι τίποτε.. Στο κουτάκι που γράφει Server IP Address, ποια ip πρέπει να βάλω?
kostasR1 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 server ip address θα βάλεις την IP της κάμερας.
kalifitos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 server ip address θα βάλεις την IP της κάμερας. Ok fle doulepse... Eyxaristw polu!
gio23 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Παιδιά καλώς σας βρήκα.Πριν από μερικές μέρες πήρα και εγώ την ίδια κάμερα.Αντιμετωπίζω και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Ενώ από το δίκτυο την βλέπω κανονικά, δεν μπορώ να την δω απο το διαδίκτυο.Και μένα μου η διεύθυνση που με έστελνε δεν λειτουργούσε.Τελικά ανακάλυψα οτι έπρεπε να κάνω και εγώ προώθηση θύρας. Και εμένα με πέταγε στη σελίδα του router αλλά αυτό ήταν γιατί η κάμερα είχε την ίδια πόρτα με το router (80). Αλλάζω λοιπόν την πόρτα και την κάνω 81.Έχω κάνει ήδη την ip μου static 192.168.1.2 και της κάμερας 192.168.1.3. Aλλά πάλι τίποτα.Παλεύω 3 μέρες τώρα και δεν γίνεται τίποτα.Ακολούθησα και εγώ όλα τα βήματα και είπατε και εδώ.Κάτι κάνω λάθος και δεν μπορώ να το βρω. Έχετε καμιά ιδέα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν μακρυγόρισα.
_Anonymous_ Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Χωρίς να έχω χρόνο να κοιτάξω το μηχάνημα σου σου λέω με λίγα λόγια τι να κάνεις... 1. Βάλε μια static ip στην κάμερά σου (πχ 192.168.1.40) και όχι DHCP Δώσε Port στην κάμερα για περισσότερη ασφάλεια(8085) . Μπορείς να αφήσεις και την 80. 2. Στο Router σου - από ότι καταλαβαίνω χωρίς να το έχω δουλέψει- σε όλες τις πορτες βάλε την πόρτα που έχεις βάλει και στη κάμερα. Remote IP βάλε την IP της κάμερας από το βήμα 1. Πρόσεξε μήπως πρέπει να ανοίξεις επίσης και πόρτα στο Firewall. 2. Αν έχεις κάνει σωστά όλα τα παραπάνω για να δεις από το ιντερνετ την κάμερα θα πρέπει να κάνεις εγγραφή σε μια υπηρεσία όπως το http://www.DynDNS.COM. Θα φτιάξεις ένα λογαριασμό και θα φτιάξεις ένα host name.. Τα στοιχεία του λογαριασμού σου(username,password και hostname) θα τα εισάγεις στο Router σου σε κάποιο σημείο που το αναφέρει και αν επίσης τα έχεις κάνει σωστά τότε το router θα ανανεώνει την IP σου στο DynDns. Τέλος για να δεις από το ιντερνετ αν όλα είναι εντάξει (είναι λίγο δύσκολο στην αρχή) πληκτρολογώντας το hostname και την πόρτα κανονικά θα πρέπει να δεις την κάμερά σου. πχ http://myhostname.dyndns.com:8085 Αυτά τα λίγα... Κανε ολα αυτα που λεει ο φιλος εδω, απο την αρχη, ddns, ολα
gio23 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Δημοσ. 17 Απριλίου 2010 Τα στοιχεία του λογαριασμού σου(username,password και hostname) θα τα εισάγεις στο Router σου σε κάποιο σημείο που το αναφέρει και αν επίσης τα έχεις κάνει σωστά τότε το router θα ανανεώνει την IP σου στο DynDns. Αυτό πώς γiνεται στο router;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.