Προς το περιεχόμενο

Μπορω να μετατρεψω το Ubuntu σε Kubuntu?

aris1986

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορω να μετατρεψω το Ubuntu σε Kubuntu?Αποφασισα να αλλαξω και να παω σε kde!Γινεται μετατροπη απ'ευθειας με τα πραγματα μου μεσα?*(μην παιρνω back up)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για βάλε τα kde4 repositories στον synaptic από εδω

https://launchpad.net/~kubuntu-members-kde4/+archive/ppa

και μετά δώσε ένα apt-get install kde4 να δούμε τι θα συμβεί,χεχ..

Όσο για τα δεδομένα σου όχι, δεν πρόκειται να τα χάσεις.

Μπορείς απλά να εγκαταστήσεις το KDE και στο login να διαλέγεις αν θέλεις Gnome ή KDE ή οποιοδήποτε άλλο γραφικό περιβάλλον (εφόσον το έχεις εγκαταστήσει).

Ψάξε λοιπόν στο Synaptic Package Manager για το KDE.

Θα έχεις και gnome και kde και απλά θα επιλέγεις με ποιον θες να μπεις κατα το login. Θα θυμάται την προηγούμενη επιλογή σου αρα θα χρειαστεί να το κάνεις μία μόνο φορά. Μικρές παρανέργειες μπορεί να υπάρχουν αλλα τίποτα το ιδιαίτερο.

Η διανομή πάντα ubuntu είναι. Αυτό που αλλάζει είναι το DE. Ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι αυτός που σου είπε ο firewalker.

(η load screen δεν θα αλλάξει, ubuntu θα γράφει και πάλι. Μετά θα σε βγάζει σε gdm/kdm -gdm υποθέτω αν δεν επιλέξεις κάτι διαφορετικό- και θα διαλέγεις πιο από τα δυο DE θέλεις).

και αμα σ αρεσει ολο το σετακι και τα προγραμματα του kde σε βολεψουν περισσοτερο απο του gnome μην ξεχασεις να βγαλεις το gnome μιας και πιανει πολυ χωρο (sudo aptitude remove gnome)

Ευχαριστω παιδες τα σημειωνω γτ θα τα κανω αλλη στιγμη μετα τις γιορτες!Τωρα μαθαινω σε φιλους μου τo λινουξ και δεν λεει να κανω μια αποτομη αλλαγη σε αυτους και σε μενα!

Ευχαριστω τους παντες!

Η διανομή πάντα ubuntu είναι. Αυτό που αλλάζει είναι το DE. Ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι αυτός που σου είπε ο firewalker.

(η load screen δεν θα αλλάξει, ubuntu θα γράφει και πάλι.)

Για ευκολία γίνεται να βάλεις το kde και μέσω synaptics. Είναι το πακέτο kubuntu-desktop (αυτό που θα εγκαθιστούσες και μέσω τερματικού με την παραπάνω εντολή).

Επίσης η load screen γράφει kubuntu ακόμα και αν μπαίνεις απευθείας στο gnome.:-D

Ευχαριστω παιδες τα σημειωνω γτ θα τα κανω αλλη στιγμη μετα τις γιορτες!Τωρα μαθαινω σε φιλους μου τo λινουξ και δεν λεει να κανω μια αποτομη αλλαγη σε αυτους και σε μενα!

Ευχαριστω τους παντες!

respekt.gif thumbsup1.gif

Και εγώ έχω και τα 2 εγκατεστημένα. Βασικά το έκανα για δοκιμή (και για να γράψω κάποιον οδηγό). Κάποια στιγμή θα κάνω φορματ όμως και νεα εγκατάσταση. Το gnome-shell που θα βάλουν στο Gnome 3 είναι χάλια. Δείτε τον οδηγό.

Είναι ακόμα νωρίς να κρίνουμε το gnome-shell γιατί και θα βγεί σε ένα χρόνο περίπου αλλά και για να πούμε ότι θα είναι πληρες λειτουργικό θα πάρει τουλάχιστον δύο χρόνια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...