KedrosS Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέρα σας. Θα΄θελα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Μένω σε μονοκατοικία στην Αθήνα στον Νέο Κόσμο. Δεν έχω οπτική επαφή με Υμηττό. Συνορεύω με τριόροφα και μπρος πίσω πολυκατοικίες. Αντικατέστησα την παλιά κεραία που βρήκα στο σπίτι με μια καινούρια για καλύτερα λέει αλλα τζίφος. Η παλιά κεραία ήταν πάνω σε μπετόβεργα στο 0,50 m και η καινούρια κεραία σε καινούριο ιστό 3,50 m και παίζει το ίδιο ίσως και χειρότερα. Τι προτείνετε να κάνω, να βάλω ενισχυτή; Δεν θα χαλάσουν τα κανάλια που έχουν τώρα καλό σήμα; Η κεραία που έβαλα μοιάζει με την televes dat 75 και έβαλα και καινούριο καλώδιο.
xpapias Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δε δοκιμάζεις και τις καλωδιώσεις του σπιτιού?
frenzy Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Με ενισχυτή δεν θα χάσεις τίποτε, τον ρυθμίζεις εσύ. Αν έχεις είδωλα στην εικόνα παίζεις με αντανακλάσεις και δεν θα βοηθήσει ο ενισχυτής πρέπει να αλλάξεις θέση στην κεραία. Αν έχεις λίγο θόρυβο βοηθά αρκετά.
yioula Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 σκεψου κ την πιθανοτητα ενος καλου γειτονα- δχστη η χυμα καταστασης διπλα ωστε να στησεις σε ψηλη-διπλανη ταρατσα γενικοτερα βρες καποιον που πιανει καλα και αντεγραψε κατασκευη/υλικα/κατευθυνση κλπ και προσπαθησε να φθασεις μεχρι εκει σε αποτελεσμα....
De@th L0rd Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 υπομονή να έρθει η ψηφιακή.. Μη γελιέστε.Εκεί που παίζει η αναλογική με λίγο χιονάκι και κανα είδωλο,η ψηφιακή θα βγάζει παγώματα,πιξέλιασμα κ στη χειρότερη θα λέει "Δεν υπάρχει σήμα". Ψηφιακή αναμετάδοση δε σημαίνει πιο ισχυρό σήμα κ καλύτερο.Το ότι πρέπει η κεραία να έχει οπτική επαφή με τις κεραίες εκπομπής δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση αν θέλουμε να έχουμε καλή αναπαραγωγή του σήματος στο δέκτη.Εκτός βέβαια κι αν είναι καμια αναμετάδοση σε GHz.
Mika Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δε δοκιμάζεις και τις καλωδιώσεις του σπιτιού? και γω αυτα θα κοιταζα. αφου λες μονοκατοικια στο νεο κοσμο φανταζομαι ειναι παλια η κατασκευη. στο σπιτι μου στου παπαγου που ειναι 35ετιας εχουμε περασει καλωδια απο τα μπαλκονια. μπορεις να δοκιμασεις ανεβαζοντας μια μικρη τηλεοραση στην ταρατσα και συνδεοντας την με ενα μικρο καλωδιο με την κεραια του ιστου να δεις πως θα πιανει
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 υπομονή να έρθει η ψηφιακή.. Αν ειχε ψηφιακη ο φιλος που ξεκινησε το thread, μαλλον δε θα εβλεπε απολυτως τιποτα με το σημα που φτανει στον δεκτη του.
minarokeftes Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Μη γελιέστε.Εκεί που παίζει η αναλογική με λίγο χιονάκι και κανα είδωλο,η ψηφιακή θα βγάζει παγώματα,πιξέλιασμα κ στη χειρότερη θα λέει "Δεν υπάρχει σήμα". Ψηφιακή αναμετάδοση δε σημαίνει πιο ισχυρό σήμα κ καλύτερο.Το ότι πρέπει η κεραία να έχει οπτική επαφή με τις κεραίες εκπομπής δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση αν θέλουμε να έχουμε καλή αναπαραγωγή του σήματος στο δέκτη.Εκτός βέβαια κι αν είναι καμια αναμετάδοση σε GHz. Δεν είναι τόσο τραγικό!!! Εμείς που έχουμε ψηφιακή, ειδικά τον χειμώνα πιάναμε 2-3 κανάλια. Τώρα τα ψηφιακά είναι ΚΑΜΠΑΝΑ!!! Οτι κάνει ένα τρέμουλο το κάνει, αλλα αυτό μπορεί να είναι κάθε 1 ώρα περίπου.
De@th L0rd Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δεν είναι τόσο τραγικό!!! Εμείς που έχουμε ψηφιακή, ειδικά τον χειμώνα πιάναμε 2-3 κανάλια. Τώρα τα ψηφιακά είναι ΚΑΜΠΑΝΑ!!! Οτι κάνει ένα τρέμουλο το κάνει, αλλα αυτό μπορεί να είναι κάθε 1 ώρα περίπου. Ναι, να φανταστώ όμως πως η κεραία σας δεν έχει εμπόδια προς τους αναμεταδότες;
minarokeftes Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Ναι, να φανταστώ όμως πως η κεραία σας δεν έχει εμπόδια προς τους αναμεταδότες; Ναι δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο εκτός απο δέντρα. Αλλα απο την στιγμή που ήδη δεν πιάναμε καλό σήμα, δεν θα έπρεπε να έχουμε πρόβλημα?
xpapias Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δεν είναι τόσο τραγικό!!! Εμείς που έχουμε ψηφιακή, ειδικά τον χειμώνα πιάναμε 2-3 κανάλια. Τώρα τα ψηφιακά είναι ΚΑΜΠΑΝΑ!!! Οτι κάνει ένα τρέμουλο το κάνει, αλλα αυτό μπορεί να είναι κάθε 1 ώρα περίπου. Πόσα κανάλια πιάνεις και ποιά αν επιτρέπεται; Εγώ πιάνω συνολικά 4 αν και δεν έχω δοκιμάσει τελευταία...
minarokeftes Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Πόσα κανάλια πιάνεις και ποιά αν επιτρέπεται; Εγώ πιάνω συνολικά 4 αν και δεν έχω δοκιμάσει τελευταία... Πιάνω Mega-Ant1-Skai-Star-Alter-Alpha-Macedonia TV. ΡΙΚ πιάνω αλλα δεν εμφανίζει εικόνα και τα ψηφιακά της ΕΡΤ όποτε τους βαρέσουν δείχνουν.
KedrosS Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 και γω αυτα θα κοιταζα. αφου λες μονοκατοικια στο νεο κοσμο φανταζομαι ειναι παλια η κατασκευη. στο σπιτι μου στου παπαγου που ειναι 35ετιας εχουμε περασει καλωδια απο τα μπαλκονια. μπορεις να δοκιμασεις ανεβαζοντας μια μικρη τηλεοραση στην ταρατσα και συνδεοντας την με ενα μικρο καλωδιο με την κεραια του ιστου να δεις πως θα πιανει[/quote Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Παιδιά η μονοκατοικία είναι παλιά, όμως κεραία, ιστός και καλώδιο καινούρια. Δυστυχώς δεν παίζει να βάλω την κεραία σε ταράτσα γείτονα. Πάντως πιάνει σχεδόν όλα τα κανάλια αλλά π.χ ALPHA, ANT1, MEGA δεν παίζουν πολύ καλά έχουν χιόνια. STAR, ΣΚΑΪ, ΝΕΤ, ΑLTER σχεδόν τέλεια αλλά με σκιές (έτσι το λέω εγώ, δεν ξέρω αν αυτός είναι ο σωστός όρος) π.χ στο ALTER πάνω αριστερά που γράφει ALTER βγαίνει δεξιά και πίσω από το R η σκιά του R. Αν αυτό συμβαίνει για διαφορετικό λόγο από τα χιόνια στα άλλα κανάλια θα κάνει καλό ένας ενισχυτής ή θα φτιάξει τα κανάλια με τα χιόνια και τα κανάλια που τώρα είναι καλύτερα θα τα χαλάσει; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:22 ---------- αα πιάνω και τα 4 ψηφιακά πολύ καλά.
kfyros Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Μόνο Nova ή καλωδιακή (conn-x TV ή ON). Και η Nova με επιφύλαξη γιατί πρέπει να υπάρχει οπτική επαφή με τον δορυφόρο (να μην τον κρύβουν οι πολυκατοικίες). Επίσης για τις άλλες δύο δεν ξέρω τι ελεύθερα κανάλια δείχνουν . ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:33 ---------- Δεν ξέρω βέβαια αν γίνεται να βάλεις και 2η κεραία (η μία να είναι στραμένη προς Υμηττό, η άλλη προς Πάρνηθα) μπας και βελτιωθεί η κατάσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.