el02154 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Παιδιά πρόσφατα έφτιαξα μία ιστοσελίδα. Σε κάποιο div είχα βάλει relative position και μέσα του ένα άλλο με absolute position ώστε να είναι 'κολλημένο' στο κάτω μέρος πάντα του μεγάλου div. Στο μεγάλο div το height μεταβάλλεται δυναμικά ανάλογα με κάποια accordions που έχω βάλει. Το πρόβλημα είναι πως ενώ όταν ανοίγει κάποιο accordion σε όλους τους explorers το div πιέζεται προς τα κάτω από το ανοιγόμενο accordion, στον ΙΕ7 το ανοιγόμενο accordion περνάει πάνω από το μικρό div χωρίς αυτό να πιέζεται όπως πρέπει προς τα κάτω. Έχει κανείς καμιά ιδέα γιατί συμβαίνει αυτο?
ΠάρηςΓ Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 σε ie8 δουλεύει; Δωσε μας το κωδικα σου να σου πουμε..
antonisid Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Συνηθως τετοια προβληματα μονο στον προβληματικο IE7 παρουσιαζονται.Γενικοτερα δεν τα πηγαινει πολυ καλα με εντολες τύπου absolute.Στον 8 λογικα θα παιζει οκ , αφου εχει διορθώσει τέτοια προβλήματα ασυμβατότητας και μαλιστα πολλές φορές εμφανίζει κι αντιστοιχο μήνυμα κατα την περιήγηση. Δοκίμασε να βρεις εναν διαφορετικο τροπο να παιζει οπως θες και στον 7 , φτιάχνοντας ένα διαφορετικό css , το οποίο θα "παιζει" μονο αν ο browser που βλεπει την σελιδα σου ειναι ο IE7 , με την εντολή if στο head.
el02154 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Στον 8 παίζει μια χαρά.Η σελίδα που σας λέω είναι αυτή: http://www.pantazis-nikos.gr/index-1.html. Αν κάποιος έχει καμιά ιδέα ας μου πει.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δε βλεπω καποιο ιδιαίτερο προβλημα... Για πες μας συγκεκριμένα....
el02154 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δε βλεπω καποιο ιδιαίτερο προβλημα...Για πες μας συγκεκριμένα.... σε ΙΕ7 όταν ανοίγω ένα πάνελ τότε αυτό περνάει μέσα από τα 3 φλασάκια αντί να τα πιέζει προς τα κάτω.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Το προσεξα τωρα.. Και ψαχνόμουν.. θα σου πω λυση μετα που θα γυρισω εαν δεν σου εχει πει καποιος η την εχεις βρει μονος σου.. παντως δε δουλευει σε 5.5 6 και 7!!! Δηλαδη μονο σε 8 , firefox,chrome παίζει
antonisid Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Καλα πλεον εχει σταματησει επισημα να υποστηριζεται και ο 6.Ποσο μαλλον και οι προηγουμενοι απ αυτον.
el02154 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Το προσεξα τωρα.. Και ψαχνόμουν.. θα σου πω λυση μετα που θα γυρισω εαν δεν σου εχει πει καποιος η την εχεις βρει μονος σου.. παντως δε δουλευει σε 5.5 6 και 7!!! Δηλαδη μονο σε 8 , firefox,chrome παίζει το ψάχνω και εγώ. Αν βρεις τίποτα πες μου αν θες. Σε ευχαριστώ.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Τωρα που το ειδα δε βλεπω το λογω που βαζεις position absolute. Αυτο πιστευω πως ειναι το πρόβλημα. Για καποιο λογο μπαινει σε quirks mode. Μηπως επειδη οταν εκανα viewsource εχει μεινει κατι <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> Τι δουλεια εχει αυτο μεσα στο αρχείο html!? Μηπως δε ξερω κατι; Βγαλε αυτο και βλέπουμε ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:46 ---------- Καλα πλεον εχει σταματησει επισημα να υποστηριζεται και ο 6.Ποσο μαλλον και οι προηγουμενοι απ αυτον. Mακάρι να ηταν ετσι φιλε μου... Επισιμα ειναι εως το 2014! http://www.sitepoint.com/blogs/2009/08/18/microsoft-support-ie6-2014/ Πίκρα
el02154 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Αυτό πράγματι δεν ξέρω γιατί έχει μείνει. Τι εννοείς δεν χρειάζεται το absolute position? Αν και δεν νομίζω πως το πρόβλημα το προκαλεί αυτο με το xml.
antonisid Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Mακάρι να ηταν ετσι φιλε μου... Επισιμα ειναι εως το 2014! http://www.sitepoint.com/blogs/2009/08/18/microsoft-support-ie6-2014/ Πίκρα :cry: ποοοο ρε γαμώτο ,δηλαδη μέχρι τότε θα βγάζουμε τα μάτια μας για τον χειροτερο browser όλων των εποχών.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Βγαλτο και δοκίμασε.... Απλα δεν βλέπει το doctype για αυτο το λόγο. Μπαινει σε αλλο mode! Αυτο το μαραφέρι που βγαίνει πάνω απο τα αλλα ειναι position:absolute... Πιστευω πως πρεπει να το σβησεις αυτο!
el02154 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Βγαλτο και δοκίμασε....Απλα δεν βλέπει το doctype για αυτο το λόγο. Μπαινει σε αλλο mode! Αυτο το μαραφέρι που βγαίνει πάνω απο τα αλλα ειναι position:absolute... Πιστευω πως πρεπει να το σβησεις αυτο! το έβγαλα αλλά επειδή έχω ΙΕ8 στην δουλειά δεν μπορώ να το δοκιμάσω. Όσο για το άλλο που λες, θέλω να έχει absolute position ώστε να είναι πάντα στο κάτω μέρος του div στο οποίο ανήκει....
ΠάρηςΓ Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2009 Υπάρχει ενα εργαλείο IE tester που δοκιμαζεις το site σου σε κάθε explorer! Καταλαβα το προβλημα σου... Κοιτα ισως υπάρχει καποια hackia για αυτο που θες.. Με javascript λύνεται αλλα καλυτερα να βρεις μια css μεθοδο.. αυτο παντως που θα εκανα εγώ θα ήταν να τα τοποθετούσα ΜΕΤΑ απο τα column left + column right.Εξάλου αυτο θες...Θα γλίτωνες και absolute position ετσι ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 06:59 ---------- 2 τροποι που σκεφτομια.. βαζεις ενα overflow:hidden στο conteντ και απο κάτω το div με τα κουτάκια. Η βαζεις ενα clear:both div και μετ α το div με τα κουτακια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.