pepit1979 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπερα σε ολους , εχω ενα cd με mp3 το οποιο το εχω κανει περιπου 10 χρονια πριν ,προσπαθησα να το βαλω στο dvd μου για να περασο στο pc τα μπ3 σε windows xp sp 2 αλλα μου εμφανιζει το cdaki σαν αδειο ,δεν διαβαζει δηλ τα δεδομενα του . Το καθαρισα λιγο με ενα ειδικο υγρο που εχω μπας και αλλα τιποτα , να σημειωσω οτι εχεις και λιγες γρατσουνιες αλλα οχι και τοσες ωστε να μην το διαβαζει εχω βαλει και χειροτερα cdakia και μου τα εχει διαβασει κανονικα.Τελος να σημειωσω οτι καποτε το cdaki μπορουσε να διαβαστει κανονικα και οτι το dvd διαβαζει τα παντα δεν εχει καποιο προβλημα .. Υπαρχει καποιο ειδικο προγραμμα που μπορω να χρεισημοποιησω και να παρω τα δεδομενα απο το cd ή υπαρχει καποιος αλλος τροπος για να σωθουν τα δεδομενα και τι μπορει να φταιει για ποιον λογο δεν διαβαζεται ??????? .
TheELF Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 με το IsoBuster μπορείς να δεις αν υπάρχουν ακόμα τα αρχεία στον δίσκο. 10 χρονια είναι στο όριο αντοχής ενός cd ίδιος αν ήταν χαμηλής/μέτριας ποιότητας. Επίσης δοκίμασε σε φίλους/γνωστούς,μιας και κάποιο drive μπορεί να το δει το cd.
pepit1979 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 ευχαριστο. δοκιμασα το cd σε αλλο pc με windows 7 , δεν ξερω αν ειναι το drive η τα windows αλλα μου το διαβασε αν και καποια αρχεια δεν σωθηκαν??Αλλα θα δοκιμασω και το IsoBuster. Απορια και τα δικακια dvd εχουν οριο ζωης .. αν ναι ποσο ?? Δηλαδη μονο σε hdd λεει να περνεις backup ??
TheELF Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δυστυχώς όλα έχουν όριο ζωής,και το hdd κάποια στιγμή τα τινάζει, μπες στην κάθε εταιρία για τα DVD και κάπου θα σου λέει το όριο ζωής.
antonl Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δεν υπάρχει απόλυτο όριο για τη διάρκεια ζωής CD/DVD καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (ποιότητα, ποιότητα εγγραφής ίσως, αποθήκευση κλπ). Για backup μια χαρά είναι τα δισκάκια (εφόσον σου αρκεί η χωρητικότητα). Βέβαια backup σημαίνει πως θα υπάρχουν και σε κάποιο άλλο αποθηκευτικό μέσο, συνεπώς αν κάποιο απ τα δύο καταστραφεί, το αντικαθιστάς. Ούτε οι HDD είναι «αθάνατοι».
nick1993 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Πιθανοτατα τα εχει τιναξει το cd/dvd reader σου γι αυτο πρεπει να παρεις κανουργιο. Επισης δοκιμασε μηπως παιζει τυχον το cd με το windows media player μπας και σωθεις .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.