Προς το περιεχόμενο

Επικείμενη αναβάθμιση (cpu/ram)

akpe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες

Προς Γενάρη πρόκειται να προβώ σε αναβάθμιση του rig μου, το οποίο for now αποτελείται από τα εξής:

CPU: Intel Core2Duo E6600 2.40GHz

M/B: Asus P5W DH Deluxe

RAM: 2x1GB Corsair XMS2 DDR2 PC6400 (Dual Channel kit) + 1GB Corsair XMS2 DDR2 PC6400 (κρατάει το φανάρι)

GPU: 8800gtx

HDD: 2x250gb WD

Τον υπολογιστή τον χρησιμοποιώ κυρίως για παιχνίδια, ταινίες (>=720p τρομάρα μου), video/audio encoding και λοιπές καθημερινές εργασίες. Η αναβάθμιση αρχικά θα γίνει σε επεξεργαστή και μνήμη. Αργότερα θα προχωρήσω για κάρτα γραφικών και δίσκους.

Όσον αφορά τη μνήμη σκέφτομαι προς το παρόν να προσθέσω ένα ακόμα στικάκι Corsair ώστε να έχω ουσιαστικά και τα 4 gb σε dual channel. Στο μέλλον σκέφτομαι κάαααποια στιγμή να μεταβώ σε κάποιο 4gb kit (αλήθεια, θα μου προσφέρει κάτι παραπάνω;)

Όσον αφορά τώρα τον επεξεργαστή, είμαι ανάμεσα σε αρκετούς, ανάλογα με το budget που θα έχω: Πρώτη μου επιλογή (και η πιό πιθανή λύση) είναι ο Q8400 στα 2.66GHz. Τώρα, αν τυχόν ο Σάντα έρθει φουριόζος, σκέφτομαι και για κάποιον ισχυρότερο, φερ'ειπείν τον Q9550 στα 2.83GHz ή τον Q9650 στα 3.00GHz.

Θα ήθελα, εκτός από τις απόψεις σας, και την γνώμη σας για το κατά πόσο θα με περιορίζει η μνήμη και η κάρτα γραφικών, στην περίπτωση που μεταβώ είτε στον Q8400 είτε σε κάποιον ισχυρότερο. Τέλος, αν και δεν επείγει, αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι για κάρτα γραφικών και δίσκους please do so!

Regards

Δημοσ.

Θέλεις διάβασμα αδερφέ.

Βάλε άλλο 1gb ραμ όσο μα όσο πιο φθηνά το βρεις,ψάξε και για έναν c2Q μεταχειρισμένο γύρω στα 80-100€ το πολύ και πας έτσι μέχρι να παραδώσει πνεύμα.Βάλε και ένα σκληρό 1,5tb να υπάρχει για τις HD ταινίες και αυτό ήταν.

Quad και περισσότερη ραμ θα σου φανούν πολύ χρήσιμα σε encoding που λες ότι κάνεις.Τώρα η κάρτα γραφικών να κόβει τι και γιατί;Αν βάλεις καμιά πολύ δυνατότερη,να κόβει την κάρτα η ram ή ο επεξεργαστής ναι.Αλλά το αντίθετο πρώτη φορά ακούω.

Δημοσ.

Θελω να κανω overclocking το cpu μου οποιοσ ξερει κατι

καλα θα ειναι να μ βοηθησει...Εχω ενα pentium 4 στα 2.3

πως μπορω να τν αναβαθμισω...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δημοσ.
Θελω να κανω overclocking το cpu μου οποιοσ ξερει κατι

καλα θα ειναι να μ βοηθησει...Εχω ενα pentium 4 στα 2.3

πως μπορω να τν αναβαθμισω...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δημιούργησε δικό σου thread και στο σωστό section αρχικά και βλέπουμε.

Δημοσ.

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!

Ναι Νίκο, η αλήθεια είναι πως μπερδεύτηκα ως προς τι μπορεί να κάνει bottleneck σε τι :P Τελικά θα προχωρήσω για τον Q9650 +μνήμη +1 ή 1.5tb σκληρό.

Θένξ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...