cd2matheos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 μια χαρα ειναι και οι msi οσο για σας που δεν λετε να ξεκολλησετε απο τις asus παρτε μια τωρα και οταν θα χρειαστει να την αλλαξετε σε 3-4 χρονιακια σιγουρα στην αγοαρα θα βρειτε καποιο αξιο αντικαταστατη της
liopyr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Μονο εγώ χάρηκα που δεν θα ξαναδώ Asus??? Όχι. ____
Street-Fighter Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 gigagyte και ξερο ψωμι.. Θύμα καταναλωτισμού και έτσι
benign Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Η Asus κανει την συνηθισμενη πρακτικη πολυεθνικων εταιριων που ειναι τεραστιες και φορολογουνται σκληρα.''Σπαει'' την εταιρια σε αλλες θυγατρικες και με αυτο τον τροπο εκμεταλευεται το παραθυρακι του νομου που τις βλεπει σαν ξεχωριστες και γλυτωνει πολλα λεφτα απο τους φορους. Περα ομως απο αυτο ειναι γεγονος οτι λογω της κρισης που μπορει τωρα να εχει ξεσπασει εδω και κατι μηνες αλλα υποβοσκει εδω και τουλαχιστον 4 χρονια,οι πωλησεις της ειχαν πεσει με αποτελεσμα να καταγραφει ζημιες.Αν πατε στο Wikipedia θα δειτε που εχει τον δεικτη ζημιων της με πτωση εισοδηματος 7.9% απο το 2008 ενω το καθαρο της εισοδημα εχει πεσει 37.9% απο το 2008! Βλεπετε οι Asus μητρικες εινα ακριβα προιοντα και ο μεσος καταναλωτης δεν θελει να δινει 250 ευρω για μια μητρικη οταν για απλες αναγκες με αλλα τοσα φιαχνει ενα φτωχο πλην τιμιο PC.Συν οτι ενας πρακτικος ανθρωπος ακομη και αν ειναι gamer αγοραζει μια κονσολα για games και ενα φτηνο λαπτοπ η φτιαχνει ενα φτηνο desktop για το ιντερνετ και απλες multimedia εφαρμογες.Επισης΅η Asrock εχει τρομερες πωλησεις στην budget αγορα γιατι συνεχως βελτιωνει τις μητρικες της σε ποιοτητα ενω οι τιμες της ειναι προσιτοτατες.Και παροτι ειναι και αυτη θυγατρικη της Asus παραδοξως την ''δαγκωσε'' την μαμα δηλαδη ηταν πιο επιτυχημενη απο οτι περιμεναν.Ειναι λιγο αστειο,αλλα ετσι ειναι.Απο το 2007 ειχε αρχισει να ''δαγκωνει'' η Asrock.Αυτο το λινκ εχει τιτλο:''Οι μετοχες της Asrock εκτινασσονται στα υψη''. http://www.taipeitimes.com/News/biz/archives/2007/11/09/2003386995 Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2009 από benign
liopyr Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 [..]Συν οτι ενας πρακτικος ανθρωπος ακομη και αν ειναι gamer αγοραζει μια κονσολα για games και ενα φτηνο λαπτοπ η φτιαχνει ενα φτηνο desktop για το ιντερνετ και απλες multimedia εφαρμογες. [..] Aυτό είναι ένα θέμα που καλύτερα να μην αγγίξουμε..
Agg3los Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 οι καλυτερες μεσες καρτες ειναι οι gigabyte,εχω βαλει τρεις και καμια δεν εκανε κανενα προβλημα.. η σταθεροτητα τους ειναι η καλυτερη ... οι asrock ειναι φτηνιαρες που με φρου φρου τυπου crossfire αλλα χαλια ποιοτητα προσπαθει να πουλησει.. δειτε στο e-shop stock που πολλες οι γυρισμενες καρτες ειναι asrock αλλα και asus ..για βαση του υπολογιστη μου ουτε που θα τις αγγιζα.. http://www.e-shop.gr/stockhouse.phtml οι gigabyte ειναι οι λιγοτερες εκει..
benign Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Συγνωμη φιλε Αγγελε αλλα επειδη εσυ εβαλες 3 Gigabyte και σου βγηκαν καλες αυτο δεν σημαινει τιποτε στατιστικα.Εδω ακομη,στο insomnia,εχω δει παρα πολλους χρηστες που γραφουν στο configuration τους οτι εχουν Asrock στο συστημα τους.Σημαινει οτι ειναι ευχαριστημενοι.Εγω εχω δυο PC και εχω στησει δεκαδες τα τελευταια 6 χρονια για φιλους μου και μαθητες μου.(Ειμαι καθηγητης Αγγλικων)Σε οσους ειχαν περιορισμενο budget τους εβαλα Asrock και δεν ειχαν το παραμικρο προβλημα.Μιλαμε για πανω απο 14 μητρικες Asrock διαφορων τυπων μεσα σε αυτα τα χρονια. Αντιθετα για την Gigabyte εχω σοβαρα παραπονα.Εδω και περιπου 4 χρονια βγαζει μητρικες με ελλατωματικα bios και μεγαλες ασυμβατοτητες με μνημες.Εχω και προσωπικη εμπειρια οταν ειχα αγορασει ενα με το 965 chipset οταν ειχαν πρωτοβγει οι core 2 duo και ειχα αλλαξει 3 μαρκες μνημης για να μπορεσω να δουλεψω με αυτην.Γενικα οι Gigabyte εχουν συχνα προβλημα με bios.Οταν βγουν σωστες ειναι εξαιρετικες ,γι αυτο και εγω τωρα εχω την GA-EX58-UD3R.Αυτη σκιζει.Παντως ειναι γεγονος οτι η Asrock βγαζει μητρικες φτηνες και με επιδοσεις και πολλα extra που συνηθως βλεπουμε σε πολυ ακριβα μοντελα αλλων εταιριων.Και βγαζει και μερικες μητρικες που ανασταινουν παλιο hardware οπως αυτη ASRock 939A785GMH128M.Ειναι 939 Socket με το chipset 785G! Δηλαδη ενας που ηταν ετοιμος να πεταξει το 939 συστημα του το ανανεωνει αλλα 2 χρονια!Για εναν που εχει απλες αναγκες και δεν θελει να πληρωνει πολλα στο PC του η εταιρια αυτη σκιζει. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2009 από benign
parsifal Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Συγνωμη φιλε Αγγελε αλλα επειδη εσυ εβαλες 3 Gigabyte και σου βγηκαν καλες αυτο δεν σημαινει τιποτε στατιστικα. Συμφωνώ απολύτως. Les taux de pannes des composants, από το HardWare.fr. Και στα Αγγλικά, μέσω του Google Translate: The failure rate of components Για τους κατασκευαστές μητρικών, δυστυχώς η έρευνα αφορά μόνο 4 από αυτούς (MSI, Gigabyte, ASRock, ASUSTeK).
benign Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Πολυ καλο λινκ και δινει χρησιμες πληροφοριες.Αυτο βεβαια που δεν λεει ειναι τι χρηση κανουν οι χρηστες.Γιατι αν π.χ. καποιος παιρνει μια φτηνη Asrock των 45 ευρω και θελει να την οβερκλοκαρει κιολας ειναι για ψυχιατρο.Δυστυχως πολυ πιτσιρικαδες ασχετοι τα κανουν αυτα με το σκεπτικο,''ετσι κι αλλιως φτηνη ειναι''. Επισης βλεπω στα αρχικα ποσοστα επιστροφων η Asrock διαφερει μονο κατα 0,4 περιπου τοις εκατο απο την κατα πολυ ακριβοτερη Gigabyte! χαχαχα! Παντως με λογικη χρηση αναλογως τι πληρωνεις η εν λογω εταιρεια ειναι As-ROCK solid.
liopyr Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Εξαρτάται και σε τι κοινό απευθύνονται οι μητρικές πάντα. Προφανώς οι high end μητρικές συνήθως καταλήγουν σε πιο "βλαμμένους" users που συνηθίζουν να τους πίνουν το αίμα, άρα και οι πιθανότητες fail είναι μεγαλύτερες. (βέβαια γι'αυτό και τις χρυσοπληρώνουν θα μου πει κάποιος, και δε θα ξέρω τι να απαντήσω).
Agg3los Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) το θεμα ειναι ομως πιο ειναι το αντιτιμο -γιατι παντα υπαρχει- για τη φτηνια της asrock .... σε σχεση πχ με τη gigabyte..η τελευταια εχει τη μεγαλυτερη γκαμα μεσαιων καρτων...οποιος ψαξει στην αγορα το βλεπει...εγω εψαξα απειρες φορες ... για παραδειγμα εψαχνα μια καρτα με 4 θηκες μνημη 667 και ενσωματωμενη καρτα γραφικων..Ε μονο μια υπηρχε σε τιμη 70 ευρω το πολυ..η ga-945gm-s2..οι msi ειναι λιγες..οι asrock εχουν κολπακια και μισες στηριξεις με τη μνημη κλπ.και οι asus πανακριβες ή φτηνιαρες...μεση λυση οχι.. γιαυτο γουσταρω gigabyte γιατι εχει τις ποιοτικοτερες μεσαιες καρτες..μετα ερχονται οι msi ειναι αλλη νοοτροπια ..πως το λενε..αμα ψαχνεις καλη καρτα με μεσα λεφτα (ουτε πανακριβη ουτε φτηνιαρα). σε gigabyte θα καταληξεις ή μετα σε καμια msi.. το βλεπεις αμεσως μολις ψαξεις την αγορα.. α, και οι asrock ειναι απλα οι φτηνες asus..που για μενα δεν ειναι καλο... οι asus ειναι ελιτιστικες και οι asrock το αλλο ακρο φτηνιαρες .... δεν μου αρεσουν τα ακρα οπως καταλαβατε.. και η Μητρικη που ειναι η βαση του συστηματος ,πιστευω οτι δεν πρεπει να ειναι ουτε φτηνιαρα,ουτε ομως ωφελουν τελικα τα υπερπροσοντα και υπερεπιδοσεις.. κυριως πρεπει να ειναι ποιοτικη και Σταθερη.... αποψη μου βεβαια.. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2009 από Agg3los
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 αμα ψαχνεις καλη καρτα με μεσα λεφτα (ουτε πανακριβη ουτε φτηνιαρα). αναλόγως τι θεωρείς πανάκριβη και τι φτηνιάρα... αν η μέση είναι τα 100-150 euro τότε και η Asus έχει πολύ καλά μοντέλα... γιαυτο γουσταρω gigabyte γιατι εχει τις ποιοτικοτερες μεσαιες καρτες..μετα ερχονται οι msi και πάλι αναλόγως την "χρήση" για τις οποίες τις προορίζει κάποιος, δλδ για overclocking ή όχι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα