StavrosD Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Επειδή λέγονται πολλά για το αν είναι καλό ή κακό πράγμα το κατέβασμα και η πειρατεία, είπα να κάνω ένα δημοψήφισμα να δούμε τι ισχύει στην πράξη. Έχετε αγοράσει ποτέ κάτι (εφαρμογή, παιχνίδι, τραγούδι) που έχετε ήδη βρει από το ίντερνετ ή από φίλο; Προσωπικά ναι, με τελευταίο το Spellforce 1 & 2 με όλα τα expansions, τον προηγούμενο μήνα, καθώς και μερικές ταινίες σε HD-DVD (βιάστηκα δυστυχώς να το πάρω και τώρα καταργήθηκε).
Praetorianos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Το απίστευτο Commandos, όλη τη σειρά από το 1 έως το 3d και τα Rome: Total War μαζί με τα expansion. Επίσης το Max Payne 2 ως εξιλέωση που είχα πειρατικό το καταπληκτικό 1. Απο μουσική πήρα επίσης ως ανταμοιβή για τις άπειρες κασσέτες που είχα γράψει το cd των Active Member, Μύθοι του βάλτου όταν ακόμα άκουγα low bap.
Chrisxxx Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Nαι τυχαίνει κατι που μου αρέσει να το αγοράζω αυθεντικό και ας το εχω απλώς και μονο για να το βάλω στη συλλογη μου. π.χ. αγόρασα ξανα το starcraft επειδη τα cd που είχα (αυθεντικά) είχαν χαλάσει και δεν έπαιζαν.. Αλλά όπως είπαν και οι αλλοι αν κατι αξίζει ξοδευω χρήματα.. π.χ. αγοράζω cd μουσικής ασχετα αν παλι τα ακουω απο κατεβασμενα mp3..
klainmaingr Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Πολλάκις για μουσικούς/παιχνίδια της προκοπής. Ιδιαίτερα "κλασσικά" παιχνίδια, μου είναι δύσκολο να μην τα πάρω, για συλλεκτικούς λόγους. Είμαι της άποψης ότι αξίζει πρέπει να το στηρίζεις.. (γιατί τα cd και τα παιχνίδια δεν τα εχ$#@σε γάιδαρος.. κάποιος έφαγε νιάτα για να βγούνε). Αλλά μόνο για ΑΑΑ τίτλους και μόνο απο έξω σε λογικές τιμές. Όχι τους δικούς μας ηλίθιους με τα 70ρια τους.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Πολλάκις έχω αγοράσει software που είχα ήδη ως παράνομα αντίγραφα, ταινίες και μουσική. Πρόσφατη "μεγάλη" αγορά, το The West Wing το οποίο αν και το είχα σε DVDrip, το αγόρασα αυθεντικό από το amazon.co.uk (γύρω στα 45 ευρώ, αν θυμάμαι καλά). Ταινίες εκατοντάδες αυθεντικές (όχι από εφημερίδες). Αδυνατώ να αγοράσω παλαιότερα παιχνίδια οπότε, αναγκαστικά, τα βρίσκω σε παράνομα αντίγραφα. Εάν είχα τη δυνατότητα, θα αγόραζα τα περισσότερα εξ αυτών (εφ' όσον είναι και παλαιότερα, θα τα έβρισκα σε καλύτερες τιμές).
nikos21aek Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Χθές ήμουν σε ένα public.Πήγα λοιπόν και κανένα μισάωρο με ώρα χάζευα τα bluray.Τέλειες τιμές.Σκέφτηκα αρκετές φορές μωρέ λες αυτή την ταινία που την γουστάρω απίστευτα να την πάρω στην καλύτερη ποιότητα που υπάρχει ασυμπίεστη τελείως να την έχω; Αλλά τελικά κατέληξα στο εξής.Για τα κυκοφορούν οι ταινίες από το Αμέρικα στην Έλλαδίτσα και έτσι όμορφα που είναι στη βιτρίνα να με βάζουν σε σκέψη να αγοράσω κάποια,σίγουρα θα υπάρχουν και πάρα πολλά άτομα που αποφασίσαν να αγοράσουν ή και που δεν σκέφτηκαν καθόλου και αγόρασαν.Και για να γίνεται αυτό στη Ελλαδίτσα,θα γίνεται και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.Πράγμα που σημαίνει πολλά πολλά πολλά εκατομμύρια €. Και παρόλο που μπήκα στον πειρασμό συνειδητά ξανααποφάσισα να μην δώσω ούτε δεκάρα τσακιστή σε μια βιομηχανία θεάματος που κονομάει εκατομμύρια καθημερινά.
coolman Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Βιβλία. Τα παίρνω από τον θείο μου να τα διαβάσω αλλά επειδή δεν με βολεύει η ανάγνωση στην οθόνη του υπολογιστή, αν αξίζει να συνεχίσω την ανάγνωση, τα αγοράζω. Το software το παίρνω πλέων τσάμπα και νόμιμα.
Elric_The_Melnibonian Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Παιχνίδια. Μουσική μόνο κανένα άγνωστο cd από άγνωστο group και μόνο από το site τους. Ας κλείσουν όλες οι δισκογραφικές θα ξεθάψω το παλιό pstn modem και θα ακούω αυτό. Ειλικρινά δεν παίζει να ξαναγοράσω ποτέ μουσικό cd.
peravrexei Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Οτιδήποτε ΄΄τρέχει ΄΄ στον υπολογιστή μου είναι από τον ΄΄θείο΄΄ μόνο το hardware έχω αγοράσει.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Οτιδήποτε (μουσική, παιχνίδια, ταινίες, σειρές) βρίσκω σε πολύ καλές τιμές, δηλαδή πάντα παλιότερων εποχών. Αυτό είναι προϋπόθεση. Από εκεί και έπειτα μου αρέσει να βρίσκω συλλογές (πχ Myst 1-Riven-3, τα είχα αγοράσει κάπου 30€ ή ολόκληρο το Flying Circus περίπου 40€), παιχνίδια ή ταινίες που μου αρέσουν πάρα πολύ θέλω να τα έχω αυθεντικά κτλ Για λόγους multiplayer έχω αγοράσει το PES6.
leftermann Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Τίποτα. Απολύτως. Θα αγόραζα ευχαρίστως μουσική σε βινύλιο, αν έβρισκα αυτά που θέλω, και αν τα πουλούσαν σε "λογικές" τιμές. Αλλά δεν, ούτε το ένα ισχύει ούτε το άλλο. Αυθεντικό cd μουσικής δεν θα αγόραζα με τίποτα για την πάρτη μου, μόνο για δώρο αγοράζω που και που.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.