Προς το περιεχόμενο

Ψάχνω ένα παλιό (Γαλλικό?) ANIMATION, ταινία που προβλήθηκε στην ΕΡΤ1 γύρω στο 1985

stefanos78

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω ένα παλιό, (ίσως Γαλλικό) ANIMATION, ταινία που προβλήθηκε στην ΕΡΤ1 γύρω στο 1985 με 1990.

Η ώρα προβολής της ήταν αργά (μετά τις 11) διότι ήταν για ενήλικες.

Οι πρωταγωνιστές:

Βρισκόμαστε σ’έναν πλανήτη όπου ζούνε άτριχοι, μπλέ, ανθρωπόμορφοι γίγαντες σε μια υπερ-ανάπτυκτη, πολιτισμένη κοινωνία.

Πέρα από το γαλάζιο τους δέρμα, χαρακτηριστικά είναι τα μεγάλα γουρλωτά μάτια (χωρίς βλέφαρα) και τα αυτιά τους που είναι σαν κοχύλια ή βράγχια ψαριών.

Σαν τρωκτικά, υπάρχουν και άνθρωποι που ζούνε μαζί με τους μπλέ γίγαντες, πολλές φορές ως κατοικίδια. Για την ράτσα μας δεν τρέφουν και τα καλύτερα συναισθήματα και μας αντιμετωπίζουν όπως εμείς τα ποντίκια (άλλοι δεν μας θέλουν και άλλοι έχουν κάποιους κατοικίδιους σαν χάμστερ).

Η διαφορά μεγέθους μας είναι τεράστια μιας κ αναλογούμε στο 1/10 του ύψους τους.

Στην ιστορία, η κόρη μιας οικογένειας εξωγήινων γιγάντων έχει έναν άνθρωπο. Στον λαιμό, του έχει φορέσει ένα κολάρο το οποίο μπορεί να χειριστεί με κάτι σαν joystick και να το μετακινεί στον χώρο (μαζί με το “ζωάκι”). Έτσι, όταν το “ζωάκι” κρύβεται, το αιωρούμενο κολάρο τον φέρνει πίσω.

Οι τεχνολογικά πρωτόγονοι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν και αυτοί πολιτισμένα αλλά για κάποιο λόγο δεν είναι εφικτό, οπότε επαναστατούν ενάντια στους πανίσχυρους και εξελιγμένους γίγαντες. Κάποιο μάλιστα προσπαθούν να σώσουν από τα δεσμά άλλους κατοικίδιους συνανθρώπους τους. Ο ανταρτοπόλεμος αυτός αρχίζει ν’ανησυχεί τους γίγαντες μετά από την δολοφονία ενός από αυτούς.

Οι άνθρωποι πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα και σε συμβούλιο των γιγάντων με θέμα την εξόντωσή μας, αναφέρεται πόσο εύκολα πολλαπλασιαζόμαστε σε σχέση με αυτούς.

Η αναπαραγωγή τους είναι πολύπλοκη: Κάθε άτομο μπαίνει σε μια φυσαλίδα, έρχεται σε κατάσταση νιρβάνα και αιωρείται. Μετά από κάποια αναζήτηση, προσγειώνεται και δένει στον λαιμό ενός τεράστιου ανθρωπόμορφου αγάλματος (αρσενικού ή θηλυκού – αναλόγως) και παίρνει τον ρόλο του κεφαλιού. Δεκάδες τέτοια αγάλματα βρίσκουν ετεροφυλικά ταίρια και αρχίζουν έναν χορό όπως το βαλς πριν αποσυρθούν..

Διάφορα μηχανήματα παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούμε εμείς εναντίων των τρωκτικών και διάφορων εντόμων σκορπούν τον θάνατο προκειμένου να περιορίσουν την ανθρώπινη απειλή. Ένα από αυτά μοιάζει με επίγεια νάρκη όπου εκσφενδονίζει χημικές παστίλιες σε όλες τις κατευθύνσεις, δημιουργώντας ένα τοξικό νέφος όπως τα δακρυγόνα.

Στο τέλος, οι άνθρωποι καταφέρνουν να επιβιβαστούν σε διαστημόπλοια και κατά την απογείωσή τους από τον πλανήτη, καταστρέφουν με ακτίνες laser τα αγάλματα αναπαραγωγής των εξωγήινων.

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για την σαφήνεια της περιγραφής μου. Πιθανότατα να με ξεγελάει η μνήμη μου σε κάποιες λεπτομέριες.

Η ταινία στιγμάτισε την παιδική μου φαντασία και με μύησε στον υπέροχο κόσμο της επιστημονικής φαντασίας.

Έχω γεννηθεί το 1978 και ίσως συνομήλικοι ή λίγο μεγαλύτεροί μου να καταλαβαίνουν το συναίσθημά μου.

Γνωρίζει κανείς πώς λέγεται η ταινία ή πού μπορώ να την βρω;

Δημοσ.

Μηπως λες το La Planete Sauvage του 1973 (Γαλλικη και Τσεχοσλαβικη συμπαραγωγη)?

http://www.imdb.com/title/tt0070544/

H ταινια υπαρχει στα γνωστα μερη αλλα και σε παραγγελια απο Amazon.

Εδω η ταινια σε 8 parts:

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=ys8AkwMRvgo[/ame]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...