Προς το περιεχόμενο

Κοκκινισμα Οθονης

j11h

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια 22αρα οθονη asus και τον τελευταιο καιρο ξαφνικα αρχισε και μου κοκκινιζει η οθονη.Κυριως οπου ειναι ασπρο το χρωμα γινεται κοκκινο.Αυτο βεβαια δεν το εχει συνεχεια και ανα τακτα διαστηματα επανερχετε στο κανονικο αλλα παντα για πολυ λιγο.Δοκιμασα να βγαλω και να ξαναβαλω την καρτα γραφικων(nvidia 8800 gts),εβαλα καινουργιο driver,αλλαξα το καλοδιο της οθονης,τον ανταπτορα του dvi,αλλα κανενα αποτελεσμα.

Λετε να τα εχει παιξει η οθονη η εινα κατι αλλο?

• Moderators
Δημοσ.

Θα πρεπει αναγκαστικα να δοκιμασεις και στο ιδιο setup καποια αλλη οθονη. Καβατζωσε κανενος φιλου για λιγο ή χρησιμοποιησε καποια CRT. Ή παρε τη καρτα σου και δοκιμασε τη σε κανα pc φιλου...

Το συγκεκριμενο προβλημα που περιγραφεις πρωτη φορα το ακουω. Συνηθως για προβληματα με τα χρωματα, εφταιγε 1) η καλωδιωση (ακυρο αφου την αλλαξες), 2) η καρτα γραφικων ετοιμαζοταν να παραδωσει πνευμα. Αλλα ηταν artifacts και οχι το ασπρο να κοκκινιζει...

Παντως κατι μου λεει οτι η οθονη φταιει εν προκειμενω...

Δημοσ.
Θα πρεπει αναγκαστικα να δοκιμασεις και στο ιδιο setup καποια αλλη οθονη. Καβατζωσε κανενος φιλου για λιγο ή χρησιμοποιησε καποια CRT. Ή παρε τη καρτα σου και δοκιμασε τη σε κανα pc φιλου...

Το συγκεκριμενο προβλημα που περιγραφεις πρωτη φορα το ακουω. Συνηθως για προβληματα με τα χρωματα, εφταιγε 1) η καλωδιωση (ακυρο αφου την αλλαξες), 2) η καρτα γραφικων ετοιμαζοταν να παραδωσει πνευμα. Αλλα ηταν artifacts και οχι το ασπρο να κοκκινιζει...

Παντως κατι μου λεει οτι η οθονη φταιει εν προκειμενω...

Θα δοκιμασω σημερα να βαλω καποια αλλη οθονη επανω.Επισης διαβασα ενα σχετικο αρθρο και στο google οπου εκει αναφερονταν σε μαγνητισμο κτλ.Δηλαδη ελεγε καποιος οτι για αυτο το μπερδεμα χρωματων ισως φταινε τα ηχεια 2.1 που εχω διπλα στην οθονη.Βεβαια το δοκιμασα κι αυτο αλλα τιποτα(απομακρινα τα ηχεια).Υπαρχει περιπτωση να φταει το router που ειναι διπλα στην οθονη?

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

να φταίει το ρούτερ είναι από λίγο έως ελάχιστα αδύνατον. Γιατί δε ρίχνεις το φταίξιμο σε κολλημένο controller των πιξελ; Και το κακό με τα κολλημένα είναι το ότι δημιουργεί πρόβλημα και στα διπλανά με αποτέλεσμα το πρόβλημα σου να επεκτείνεται σιγά σιγά.

Εγώ νομίζω ότι φταίει η οθόνη καθαρά.

Καλή συνέχεια...

Αλεξίου Αλέξιος.

Δημοσ.
Καλημέρα σας,

να φταίει το ρούτερ είναι από λίγο έως ελάχιστα αδύνατον. Γιατί δε ρίχνεις το φταίξιμο σε κολλημένο controller των πιξελ; Και το κακό με τα κολλημένα είναι το ότι δημιουργεί πρόβλημα και στα διπλανά με αποτέλεσμα το πρόβλημα σου να επεκτείνεται σιγά σιγά.

Εγώ νομίζω ότι φταίει η οθόνη καθαρά.

Καλή συνέχεια...

Αλεξίου Αλέξιος.

Κι εγω για οθονη το κοβω το θεμα,αλλα να το σιγουρεψω καλυτερα.Τωρα αρχισε και μου μπερδευει και το μπλε χρωμα :cry: Θα δοκιμασω πιο μετα με αλλη οθονη και θα σας πω τα αποτελεσματα.

Δημοσ.

Έχω κατεβασμένο ένα DVD το οποίο είναι ειδικό για να ξεκολλάει κολλημένα πίξελ το οποίο το παίζεις για 2 ώρες περίπου. Κρίμα που είναι προσωρινά εκτός το σάιτ να σου έδινα το λινκ να το δοκιμάσεις.

Δημοσ.

Μολις αλλαξα οθονη και ολα δειχνουν οκ μεχρι τωρα.Θα το δουλεψω κανα 2ωρο για να ειμαι 100% σιγουρος.

• Moderators
Δημοσ.

H οθονη σου ειναι CRT? Αν ναι, παιζει να επηρεαστηκε απο μαγνητικο καποια στιγμη? (σιγουρα οχι απο το ρουτερ). ΕΒαλες κανα σκληρο δισκο πανω της?

Αν ειναι TFT δεν υπαρχει κανενα προβλημα ως προς αυτο... δεν επηρεαζονται.

Μια φωτο θα βοηθουσε...

Δημοσ.
H οθονη σου ειναι CRT? Αν ναι, παιζει να επηρεαστηκε απο μαγνητικο καποια στιγμη? (σιγουρα οχι απο το ρουτερ). ΕΒαλες κανα σκληρο δισκο πανω της?

Αν ειναι TFT δεν υπαρχει κανενα προβλημα ως προς αυτο... δεν επηρεαζονται.

Μια φωτο θα βοηθουσε...

TFT ειναι η οθονη.Τελικα δουλεψα με την αλλη οθονη σημερα και δεν μου εβγαλε κανενα απολυτος προβλημα.Οποτε παω για καινουργια και ειμαι οκ.Τωρα απο τι το επαθε ειναι μυστηριο.

Δημοσ.

Ελεγκτές των πίξελ είναι και μάλλον θα πρέπει να την κρατήσεις ως εφεδρική για παν ενδεχόμενο.

Αν θα κάνεις έρευνα αγοράς, εδώ είμαστε.

Καλό βράδυ...

Αλεξίου Αλέξιος.

• Moderators
Δημοσ.
TFT ειναι η οθονη.

Τοτε δε παιζει προβλημα ακομα και ισχυρο ηλεκτρομαγνητη να εβαλες διπλα :-)

Αν εχει εγγυηση βουρ...!

Αν οχι, εδω ειμαστε οπως ειπε ο... Αλεξίου Αλέξιος (:rolleyes:) για να σε βοηθησουμε στην επιλογη νεας.

Δημοσ.

Καταρχην θα ηθελα να σας ευχαριστησω για την μεχρι τωρα βοηθεια!

Δυστυχως δεν ειναι μεσα στην εγγυηση.

Μια και ρωτησατε παντος,εχω καταληξει σε αυτη την οθονη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169560

Βεβαια δεν θα την παρω απο eshop,γιατι δεν θελω να εχω κανενα θεμα με την εγγυηση και το service τους,απλα εβαλα αυτο το link επειδη αναγραφονται ολα τα χαρακτηριστικα της.

• Moderators
Δημοσ.

Τη συγκεκριμενη την εχει ο ξαδελφος μου και την εχω δουλεψει απο κοντα.

Μια χαρα ειναι για τα λεφτα της.

Εμενα μου εκανε θετικη εντυπωση ο αισθητηρας φωτεινοτητας και τα κουμπια αφης που ενεργοποιουνται μολις ΠΛΗΣΙΑΣΕΙΣ το χερι κοντα τους...! :-D

Απο εικονα, μη περιμενεις κατι το εξαιρετικο-διαφορετικο. Ενα τυπικο ΤΝ panel ειναι, με μεγαλη αναλυση. Μια χαρα για απλη χρηση. Φυσικα να προτιμησεις ψηφιακη συνδεση για να εκμεταλλευτεις στο μεγιστο ο,τι εχει να σου δωσει.

Δημοσ.

Καλησπέρα...

μια χαρά είναι αν και δε θα πήγαινα σε τόσο ακριβή 22". Δε ξέρω το τι θες να κάνεις με μια οθόνη, αλλά ΟΚ. Χριστούγεννα είναι, πάρτην σε συσκευασία δώρου, κότσαρε την κάτω από το δέντρο και την Πρωτοχρονιά μετά το ποτό, κάνε τον έκπληκτο. χα,χα,χα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...