Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για διάθεση ποσού σε φιλανθρωπικό σκοπό

Mirodin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
...όχι απαραίτητα.

Ξεχνάς ότι λειτουργεί και ως παράδειγμα προς μίμηση (άσχετα αν ο σκοπός αυτουνού που το κάνει, είναι ΙΣΩΣ η αυτοπροβολή).

Παράδειγμα προς μίμηση είναι να κάνεις φιλανθρωπίες όποτε σου δίνεται η ευκαιρία (με την προυπόθεση να το νοιώθεις), και όχι μόνο κάθε χριστούγεννα και πάσχα. Το "κάνω φιλανθρωπίες για τα έχω καλά με τον εαυτό μου χρονιάρες μέρες" είναι εμετικό και υποκριτικότατο imo.

Mirodin. Προφανώς δεν αναφέρομαι σε εσένα.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Παράδειγμα προς μίμηση είναι να κάνεις φιλανθρωπίες όποτε σου δίνεται η ευκαιρία (με την προυπόθεση να το νοιώθεις), και όχι μόνο κάθε χριστούγεννα και πάσχα. Το "κάνω φιλανθρωπίες για τα έχω καλά με τον εαυτό μου χρονιάρες μέρες" είναι εμετικό και υποκριτικότατο imo.

Mirodin. Προφανώς δεν αναφέρομαι σε εσένα.

...θεωρείς παράδειγμα προς μίμηση, την εν κρυπτώ αγαθοεργία;

Σόρι, αλλά σκέψου λίγο.

Όσον αφορά το να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση πέραν Χριστουγέννων και Πάσχα, συμφωνώ απολύτως.

Δημοσ.
...θεωρείς παράδειγμα προς μίμηση, την εν κρυπτώ αγαθοεργία;

Σόρι, αλλά σκέψου λίγο.

Όσον αφορά το να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση πέραν Χριστουγέννων και Πάσχα, συμφωνώ απολύτως.

Η εν κρυπτώ αγαθοεργία καθ' αυτή σαν πράξη πρέπει να είναι παράδειγμα για όλους μας. (Όχι παράδειγμα προς μίμηση, κάποιος συγκεκριμένος που την κάνει (είναι αδύνατον να τον γνωρίζουμε, αφου είναι "εν κρυπτώ", γενικά σαν πράξη εννοείται πάντα.

Δημοσ.

Εγώ πάλι, παρ' όλο που μοιράζομαι τις ίδιες ηθικές θεωρήσεις και με 'σένα, και με τον liopyr (=ΔΕΝ είναι σωστό η αγαθοεργία να γίνεται μόνο για προσωπικό ψυχικό όφελος), την καταλαβαίνω και ως αποτέλεσμα. In other words, ας συνεχίσουν οι όποιοι δήθεν τις αγαθοεργίες τους. Και πρακτικό καλό θα γίνεται, και δε θα σβύσει η ιδέα (εδώ κολλάει το περί της μίμησης). Όπως καλό είναι κάθε φορά που μας παίρνει, να τονίζουμε ότι ολ' αυτά οφείλουν να γίνονται και για όλον τον υπόλοιπο χρόνο, και να δακτυλοδείχνουμε και την αυτοπροβολή.

Δημοσ.
μια καλή ''λύση'' είναι και η οικονομική ενίσχυση για τις εγγυήσεις των συλληφθέντων του Ρεσάλτο...να κάνουν οι άνθρωποι Χριστούγεννα
Μας δουλευεις;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...