Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για διάθεση ποσού σε φιλανθρωπικό σκοπό

Mirodin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εχμ, ας κάνω εγώ τον πικρόχολο της κατάστασης.

Αντιλαμβάνομαι την πιθανή αγνότητα τέτοιων προθέσεων, αλλά δεν μπορώ να μην επισημάνω το γεγονός πως όσοι πεινούν χρειάζονται φαϊ και τις υπόλοιπες 350 μέρες του χρόνου.

Σόρρυ για την παρένθεση, αλλά οι φιλανθρωπικές μας τάσεις τις άγιες τούτες μέρες βαράνε φόλς αλάρμ στο νευρικό μου σύστημα.

Αυτά, χωρίς καμία επιθετική διάθεση, άλλωστε δε βγάζω την ουρά μου απ'έξω, απλά βρίσκω πιο ειλικρινές να πνίγει κάποιος τις ενοχές του σε ψυχοφάρμακα παρά σε εορταστικές φιλανθρωπίες.

(Σε φιλικο τονο παντα)

τις αλλες 350 μερες δεν ξερω τι 8α κανουν αλλα τουλαχιστον για τα χριστουγεννα που δεν ειναι οπως οι αλλες 350 μερες και ειναι κατι ξεχωριστο,ξερω οτι καποιος περιμενει πως και πως να ερθουν τα χριστουγεννα για να μπορεσει να φαι...

Μην ξεχναμε τι σημαινουν τα χριστουγεννα.Καθημερινες μερες δεν μπορουμε να δινουμε γιατι πολυ απλα δεν εχουμε.Μια στις τοσες ε ολο και κατι 8α μπορεσουμε να βαλουμε στην ακρι για να μπορεσουμε να βοηθησουμε τους συνανθροπους μας.

Σκεφτητε ενα πραγμα.Μονο αυτο.

Θα μπορουσαμε να γεννηθουμε εμεις φτωχοι και αυτοι που ειναι φτωχοι να ειναι στη θεση μας.Καποιοι προκαλουν μονοι τους την φτωχια συμφωνω...αλλα καποιοι αλλοι γεννιουντε ετσι.Πραγματικα θεωρω τον εαυτο μου πολυ τυχερο που ειμαι υγειης(και οχι οπως πολυ γενιουντε χορις μελη του σωματος τους η που πασχουν απο καποιες πολη συμαντικες αρρωστιες που επηρεαζει τη ζωη τους),δεν πεθενω απο τη πεινα(ανω πολλα πεδια γεννιουντε φτωχα).Ειναι θεμα τυχης πιστευω αν γεννηθω σε καλη η κακη οικογενοια η αν γεννηθω γενικα...

Γιαυτο αυτο το κατι τοσο λιγο αν το καναμε ολοι...εστω μονο σε αυτες τις ξεχωριστες μερες.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Σωστό κι αυτό,

σωστό όμως κι ότι κάποιοι άποροι "τέτοιες μέρες περιμένουν" για αυτά τα ψίχουλα έστω

Αν θες την άποψή μου, ντρέπομαι να πετάξω ψίχουλα σε κάποιον που του κλέβω (έστω έμμεσα και εν αγνοία μου) το καρβέλι.

Το μόνο που καταφέρνουν αυτές οι "φιλανθρωπίες" είναι ένα λιθαράκι στην διαιώνιση αυτής της κωλοκατάστασης.

Η μία λογική λέει να δώσουμε ένα ευρώ στον τύπο που δεν έχει να φάει, ως έκρηξη φιλανθρωπικής συνείδησης άγιων ημερών.

Η άλλη λέει να διεκδικήσουμε αυτονόητη πρόνοια για όσους δεν έχουν πρόσβαση στις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης.

Εμένα μου κάνει το βού, και το κόβω εδώ πριν ξεφύγει τελείως.

Μέρι φάκιν κρίστμας.

Δημοσ.

όπως είπαν και άλλοι αν δημιουργήσει κάποιο υπεύθυνο άτομο έναν τραπεζικό λογαριασμό, θα συμβάλλω :)

το θέμα είναι που θα βρεθεί!

Δημοσ.

Υπάρχουν ορφανοτροφεία.

Υπάρχει το κέντρο βρεφών ''Μητέρα''.

Μπορείς να απευθυνθείς στον ιερέα της ενορίας σου ώστε να σε κατευθύνει προς κάποιες φτωχές οικογένειες που σίγουρα θα γνωρίζει.

Υπάρχουν γηροκομεία.

Δημοσ.

μια καλή ''λύση'' είναι και η οικονομική ενίσχυση για τις εγγυήσεις των συλληφθέντων του Ρεσάλτο...να κάνουν οι άνθρωποι Χριστούγεννα

Δημοσ.
Αν θες την άποψή μου, ντρέπομαι να πετάξω ψίχουλα σε κάποιον που του κλέβω (έστω έμμεσα και εν αγνοία μου) το καρβέλι.

Το μόνο που καταφέρνουν αυτές οι "φιλανθρωπίες" είναι ένα λιθαράκι στην διαιώνιση αυτής της κωλοκατάστασης.

Η μία λογική λέει να δώσουμε ένα ευρώ στον τύπο που δεν έχει να φάει, ως έκρηξη φιλανθρωπικής συνείδησης άγιων ημερών.

Η άλλη λέει να διεκδικήσουμε αυτονόητη πρόνοια για όσους δεν έχουν πρόσβαση στις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης.

Εμένα μου κάνει το βού, και το κόβω εδώ πριν ξεφύγει τελείως.

Μέρι φάκιν κρίστμας.

Το πώς το βλέπεις στην πρώτη πρόταση, το καταλαβαίνω. Με την έννοια ότι ο καθ' ένας έχει δικό του τρόπο να βλέπει τα πράγματα. Και δεν είναι απαραίτητα λάθος, αν μιλάμε για κάτι που σηκώνει γενική εφαρμογή.

Στη δεύτερη όμως, περί διαιώνισης, σκαλώνω : Σαν τί δηλαδή θα γίνει αν σταματήσουν οι φιλανθρωπίες; Θα αγριέψουν οι μέχρι τώρα φιλανθρωπηθέντες, και θα κάνουν (επιτέλους) Την Επανάσταση; (δεν το κόβω-δεν ξέρω πώς το κόβεις)

Ή εννοείς πως (δυστυχώς) θα ψοφήσουν, και θα τελειώνουν μ' αυτή την τυράννια των ψίχουλων; Όταν δε είσαι άπορος, δεν έχεις ακριβώς ταξική συνείδηση, αλλά πεινασμένο στομάχι κι άθλια ζωή.

[Κι αν κάνεις το λάθος να συμβάλλεις στη διαιώνιση αθλίων ζωών (σπέρνοντας κουτσούβελα τα οποία ούτε να τα θρέψεις μπορείς, ούτε να τα εξοπλίσεις για έναν σκληρό κόσμο), κατά πάσα πιθανότητα συμβάλλεις απλά στη διαιώνιση αταξικών συνειδήσεων (προβάτων, αλλιώς). Με άλλα λόγια, τα απανταχού πχ τσιγγανάκια, η παιδιά εξαθλιωμένων μεταναστών, κατά το συντριπτικό ποσοστό τους δε θα διαμορφώσουν ποτέ ταξική/πολιτική συνείδηση. 'Η έστω θα χρειαστεί να περάσουν αιώνες. Στο μεταξύ όμως, κάποια από αυτά θα χρειάζονται και κα'να ρούχο, κανένα παιχνίδι, τροφή, θέρμανση κ.ο.κ. Το να τους παρέχεται υπό μορφή φιλανθρωπίας, με το δικό σου ευρώ στο χέρι, με τις προσφορές της Εκκλησίας, με φιλανθρωπικά γκαλά της ΑΓΑΠΗΣ Βαρδινογιάννη, με τηλε-μαραθωνίους της Κορομηλά, με, με, με, είναι κάτι που έχει ουσία γι' αυτά. Ίσως μάλιστα τέτοιες κινήσεις αποτρέπουν κάποια πιτσιρίκια, ανεξαρτήτου φυλής και προέλευσης και αιτιών εξαθλίωσης, να στρέφονται προς το έγκλημα. Και άντε πες στο ορφανό που περιμένει από το ψίχουλό σου "δεν μπορώ να σου δώσω, διότι ντρέπομαι, διότι έτσι συμβάλλω στο παιχνίδι των μεγάλων που ευθύνονται ή δεν κάνουν κάτι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ για 'σενα. Πρέπει είτε ταξική συνείδηση ν' αποκτήσεις και ν' αντιδράσεις, είτε να ψοφήσεις. Λυπάμαι και καλά Ψευτούγεννα". Το πιθανότερο που θα λάβεις ως απάντηση θα είναι "μα τί μαλάκας...". Και από μεριά του, έτσι το βλέπει. Και δεν ξέρω πόσο άδικο έχει να το βλέπει έτσι.]

Καταλαβαίνω πώς αυτό που σου τη δίνει είναι οι όσοι ψάχνουν για άφεση (ίσως και από έναν αμφισβητούμενα υπαρκτό θεό) και για να νιώσουν καλύτερα με την πάρτη τους, κι εκεί τελείωσε το ζήτημα γι' αυτούς, τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου - παραμένει όμως το ζήτημα των αποδεκτών της είτε καλοπροαίρετης, είτε κακοπροαίρετης βοήθειας.

Είναι επίσης πολύ λεπτό το ζήτημα : σε ποιόν να πρωτοδώσεις; Και τί, όταν δεν έχεις για 'σένα; Άσε που όπως είπαμε, παίζει να καταλήξει η προσφορά σου και σε λάθος χέρια, το ξέρω. Δε γίνεται όμως να γυρίσεις την πλάτη.

Γι' αυτό εγώ λέω "δώστε", καλοπροαίρετοι και κακοπροαίρετοι, κομπλεξικοί και άρρωστοι, και αυτό που θα μετρήσει στην τελική είναι αυτά που θα δοθούν.

Κι όταν δίνεις ο ίδιος , όταν σου περισσεύουν, μην το κάνεις για να νιώσεις καλά. Ούτε "για τις άγιες μέρες των Χρστουγέννων" ή του Πάσχα ή ξερωγω. Καν' το απλά για τον άλλον, και δε χρειάζεται να επαναπαύεσαι για τις "άγιες μέρες".

Γράφε και μίλα για όλους τους δήθεν που το κάνουν και το καρπώνονται με τον οποιονδήποτε τρόπο, πάνε σε τσιγγανάκια και σε παιδιά μεταναστών και μίλα τους μέχρι και για Μαρξ που λέει ο λόγος. Δώσε τους βιβλία σχετικά, σε όσα ξέρουν να διαβάζουν. Κι εκεί κολλάει και η δεύτερή σου παράγραφος, με την οποία συμφωνώ (πώς όχι), και ως θεωρία, και ως προτροπή, και ως πράξη.

Το γύρισμα της πλάτης όμως νομίζω είναι η χειρότερη επιλογή, δεν φέρνει λύσεις, και δεν έχει ούτε δικαιολογία, ούτε στέκουν αναλύσεις.

Δημοσ.

Στο κατω κατω αν δεν μου αρεσει μια ιδεα,εγω προσωπικα δεν θα εγραφα τιποτα και δεν θα ασχολιωμουν καν.Σεβαστη η γνωμη σου(αν και αμα κανω κατι θα το κανω για να εχω καθαρη τη συνηδηση μου ξερωντας οτι ειχα κατι και το εδωσα και οχι να αναλυσω σε τοσο μεγαλο βαθμο αν πανε εκει που θελω η αν ετσι η αν αλλιως.Αλλωστε αν το ψαξεις θα βρεις κατι που θα σε κανει να νιωσεις σιγουρια οτι τα λεφτα θα πανε εκει που τα δινεις.Γιαυτο ενας απο τους λογους που ανοιξα αυτο το θεμα ηταν να μαθω μερη που μπορω να τα στειλω που ειναι αξιοπιστα και γνωστα) αλλα πολλες φορες δεν χρειαζετε να ασχολισε με κατι που δεν σε ενδιαφερει(φιλικα παντα).

Δημοσ.

Το πώς το βλέπεις στην πρώτη πρόταση, το καταλαβαίνω. Με την έννοια ότι ο καθ' ένας έχει δικό του τρόπο να βλέπει τα πράγματα. Και δεν είναι απαραίτητα λάθος, αν μιλάμε για κάτι που σηκώνει γενική εφαρμογή.

Στη δεύτερη όμως, περί διαιώνισης, σκαλώνω : Σαν τί δηλαδή θα γίνει αν σταματήσουν οι φιλανθρωπίες; Θα αγριέψουν οι μέχρι τώρα φιλανθρωπηθέντες, και θα κάνουν (επιτέλους) Την Επανάσταση; (δεν το κόβω-δεν ξέρω πώς το κόβεις)

Ή εννοείς πως (δυστυχώς) θα ψοφήσουν, και θα τελειώνουν μ' αυτή την τυράννια των ψίχουλων; Όταν δε είσαι άπορος, δεν έχεις ακριβώς ταξική συνείδηση, αλλά πεινασμένο στομάχι κι άθλια ζωή.

[Κι αν κάνεις το λάθος να συμβάλλεις στη διαιώνιση αθλίων ζωών (σπέρνοντας κουτσούβελα τα οποία ούτε να τα θρέψεις μπορείς, ούτε να τα εξοπλίσεις για έναν σκληρό κόσμο), κατά πάσα πιθανότητα συμβάλλεις απλά στη διαιώνιση αταξικών συνειδήσεων (προβάτων, αλλιώς). Με άλλα λόγια, τα απανταχού πχ τσιγγανάκια, η παιδιά εξαθλιωμένων μεταναστών, κατά το συντριπτικό ποσοστό τους δε θα διαμορφώσουν ποτέ ταξική/πολιτική συνείδηση. 'Η έστω θα χρειαστεί να περάσουν αιώνες. Στο μεταξύ όμως, κάποια από αυτά θα χρειάζονται και κα'να ρούχο, κανένα παιχνίδι, τροφή, θέρμανση κ.ο.κ. Το να τους παρέχεται υπό μορφή φιλανθρωπίας, με το δικό σου ευρώ στο χέρι, με τις προσφορές της Εκκλησίας, με φιλανθρωπικά γκαλά της ΑΓΑΠΗΣ Βαρδινογιάννη, με τηλε-μαραθωνίους της Κορομηλά, με, με, με, είναι κάτι που έχει ουσία γι' αυτά. Ίσως μάλιστα τέτοιες κινήσεις αποτρέπουν κάποια πιτσιρίκια, ανεξαρτήτου φυλής και προέλευσης και αιτιών εξαθλίωσης, να στρέφονται προς το έγκλημα. Και άντε πες στο ορφανό που περιμένει από το ψίχουλό σου "δεν μπορώ να σου δώσω, διότι ντρέπομαι, διότι έτσι συμβάλλω στο παιχνίδι των μεγάλων που ευθύνονται ή δεν κάνουν κάτι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ για 'σενα. Πρέπει είτε ταξική συνείδηση ν' αποκτήσεις και ν' αντιδράσεις, είτε να ψοφήσεις. Λυπάμαι και καλά Ψευτούγεννα". Το πιθανότερο που θα λάβεις ως απάντηση θα είναι "μα τί μαλάκας...". Και από μεριά του, έτσι το βλέπει. Και δεν ξέρω πόσο άδικο έχει να το βλέπει έτσι.]

Καταλαβαίνω πώς αυτό που σου τη δίνει είναι οι όσοι ψάχνουν για άφεση (ίσως και από έναν αμφισβητούμενα υπαρκτό θεό) και για να νιώσουν καλύτερα με την πάρτη τους, κι εκεί τελείωσε το ζήτημα γι' αυτούς, τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου - παραμένει όμως το ζήτημα των αποδεκτών της είτε καλοπροαίρετης, είτε κακοπροαίρετης βοήθειας.

Είναι επίσης πολύ λεπτό το ζήτημα : σε ποιόν να πρωτοδώσεις; Και τί, όταν δεν έχεις για 'σένα; Άσε που όπως είπαμε, παίζει να καταλήξει η προσφορά σου και σε λάθος χέρια, το ξέρω. Δε γίνεται όμως να γυρίσεις την πλάτη.

Γι' αυτό εγώ λέω "δώστε", καλοπροαίρετοι και κακοπροαίρετοι, κομπλεξικοί και άρρωστοι, και αυτό που θα μετρήσει στην τελική είναι αυτά που θα δοθούν.

Κι όταν δίνεις ο ίδιος , όταν σου περισσεύουν, μην το κάνεις για να νιώσεις καλά. Ούτε "για τις άγιες μέρες των Χρστουγέννων" ή του Πάσχα ή ξερωγω. Καν' το απλά για τον άλλον, και δε χρειάζεται να επαναπαύεσαι για τις "άγιες μέρες".

Γράφε και μίλα για όλους τους δήθεν που το κάνουν και το καρπώνονται με τον οποιονδήποτε τρόπο, πάνε σε τσιγγανάκια και σε παιδιά μεταναστών και μίλα τους μέχρι και για Μαρξ που λέει ο λόγος. Δώσε τους βιβλία σχετικά, σε όσα ξέρουν να διαβάζουν. Κι εκεί κολλάει και η δεύτερή σου παράγραφος, με την οποία συμφωνώ (πώς όχι), και ως θεωρία, και ως προτροπή, και ως πράξη.

Το γύρισμα της πλάτης όμως νομίζω είναι η χειρότερη επιλογή, δεν φέρνει λύσεις, και δεν έχει ούτε δικαιολογία, ούτε στέκουν αναλύσεις.

Το χειρότερο είναι όταν προσφέρεις βοήθεια (έστω και μόνο τα χριστούγεννα), και το κάνεις στα φανερά...

Δημοσ.
Το χειρότερο είναι όταν προσφέρεις βοήθεια (έστω και μόνο τα χριστούγεννα), και το κάνεις στα φανερά...

Φυσικα και σκοπος μου δεν ηταν να δειξω σε ολο το INSOMNIA οτι θα δωσω λεφτα στους φτωχους αλλα σκοπως μου ηταν

1)να ρωτησω μερη που μπορω να τα δωρησω(θα μου πεις καποιον κοντινο μου δεν μπορουσα να ρωτησω??δεκτο αλλα εδω τα ατομα ειναι περισοτερα και θα ειχα πολλες επιλογες

2)να ρωτησω οποιον ενδιαφερετε να βοηθησει και αυτος γιατι πολλες φορες αν δεν μας σπρωξει καποιος...δεν θα κανουμε τιποτα εμεις.

Και πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω πως καποιοι θεωρητε οτι καποιος κανει κατι μονο και μονο για να δειξει..τι θα καταλαβω δηλαδη αν μαθει ολο το INSOMNIA οτι εδωσα τοσα λεφτα καπου?Αυτο θα ξεχαστει πολυ γρηγορα.Αλλα η πραξει θα μεινει...

Δημοσ.

Ρε πόστη, μη πυροβολάς λέξεις, ποια Επανάσταση - Μαρξ και ταξικές συνειδήσεις, για στοιχειώδη πρόνοια έκανα λόγο.

Δεν χρειάζεται να έχεις διδακτορικό για να καταλάβεις πως σου αναλογεί κάτι περισσότερο από την ελεημοσύνη της ΑΓΑΠΗΣ.

Mirodin

Σόρρυ που κατέστρεψα (συνειδητά είναι η αλήθεια) το θέμα σου.

Δημοσ.
Ρε πόστη, μη πυροβολάς λέξεις, ποια Επανάσταση - Μαρξ και ταξικές συνειδήσεις, για στοιχειώδη πρόνοια έκανα λόγο.

Δεν χρειάζεται να έχεις διδακτορικό για να καταλάβεις πως σου αναλογεί κάτι περισσότερο από την ελεημοσύνη της ΑΓΑΠΗΣ.

Mirodin

Σόρρυ που κατέστρεψα (συνειδητά είναι η αλήθεια) το θέμα σου.

liopyr εμενα ο κυριος σκοπος μου ηταν να μαθω που να δωσω τα λεφτα.Και πηρα πολλες ιδεες.Απλα αφου ειχα και την ευκαιρια,εκανα μια προταση που δεν ειναι καθόλου αργα να γινει πραξη.Το πρωτο βημα ειναι να μαζευτουμε ατομα.Αν μαζευτουμε πιστευω θα βοηθησουν οι παραγωντες του INSOMNIA ωστε να περασουμε στο βημα 2.

Δημοσ.

...όχι απαραίτητα.

Ξεχνάς ότι λειτουργεί και ως παράδειγμα προς μίμηση (άσχετα αν ο σκοπός αυτουνού που το κάνει, είναι ΙΣΩΣ η αυτοπροβολή).

liopyr, δεν κατάλαβα τις τελευταίες σου ενστάσεις. Δε νομίζω πάντως πως ακομά και οι επαναστατομαρξισμοί που έγραψα, είναι άσχετοι.

Πάντως, το ζουμί αυτού που ήθελα να πω, ήταν "αν σε παίρνει δίνε, και μη σταματάς στην ελεημοσύνη, κάνε και τα άλλα που είπες - αλλά ΔΙΝΕ κι όλας". Όχι μόνο εσύ, όλοι.

Επίσης δε νομίζω ότι "καταστρέφουμε" κάτι, όσον αφορά το θρεντ.

Κι αν τελικά αποφασίσει η διαχείριση του φόρουμ να οργανώσει κάτι σχετικό, μέσα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...