--Shady-- Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Γεια σας μετά από 8 χρόνια με το ίδιο κονσερβοκούτι αποφάσισα να πάρω καινούριο PC. Χρειάζομαι μόνο κουτί καθώς έχω οθόνη και περιφερειακά. Ο υπολογιστής προορίζεται για γενική χρήση(Internet,μουσική,HD ταινίες,ελαφρύ Photoshop και encoding), gaming και λίγο ερασιτεχνικό 3DS Max. Το οικονομικό όριο είναι μέχρι 1400€ με απόκλιση max 10€. Σκληρό δίσκο για storage έχω,όπως και DVD Writer. Θα παίζω σε ανάλυση 1680 x 1050 . GPU: Νομίζω αυτήν την εποχή η ATI 5850 είναι ότι πρέπει για έμενα. PSU: Θέλω κάτι πολύ αξιόπιστο & ποιοτικό με αρκετό headroom γιατί σκέφτομαι να βάλω να βάλω 2η 5850 στο μέλλον. SSD: Ο Intel Postville είναι ότι πρέπει σε χωρητικότητα και τιμή. Case: Το μόνο που θέλω είναι να είναι μαύρο . RAM: Επειδή δεν ξέρω και πολλά το μόνο που θέλω είναι να είναι απόλυτα συμβατή με την Mobo και να είναι μπόλικη 6/8GB.Δεν σχεδιάζω να πειράξω MHz και δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει.. CPU και Mobo: Είμαι ανάμεσα σε i7/i5,X58/P55,1366/1156 :-S Βλέπω ότι οι περισσότεροι προτιμούν i5 αλλα άμα χωρέσει ο i7 στο budget γιατί όχι? Cooler: Δεν σχεδιάζω(ούτε αποκλείω) overclocking αλλά θέλω να έχω το κεφάλι μου απόλυτα ήσυχο για την θερμοκρασίες. Θα ήθελα να είναι όσο πιο future proof γίνετε Ελπίζω όλοι οι gurus του forum να με βοηθήσουν,Ευχαριστώ.
pabou13 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 +1 στο mihachris, παρομοια συνθεση του ετοιμαζα και εγω αλλα με ενα πιο ηρεμο κουτακι
sozz Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 ωραια αυτη απο πανω αλλα αμα δεν βαλεις 64 bit πανε τσαμπα τα 8gb ram http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-Haf-932-Black-RC-932-KKN1-GP.htm αυτο το κουτι το βλεπω καλο και ειναι full tower ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:34 ---------- αλλα αμα μπορεις περιμενε μεχρι να βγουνε και η καρτες της nvidia τοσα χρονια περιμενες λιγο ακομα μπορεις
FaRMaKhs Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Aπο τι στιγμη που δεν θα πειραξει χρονισμο στις ram για μενα δεν αξιζει να δωσει 250Ε σε αυτες αφου ουτος η αλλος stock στα 1333 θα δουλεψουν. Ας δωσει σε cpu&mobo αυτα που περισευουν!ΑΝ και για τετοιο budget εγω θα περιμενα λιγο για τις αφιξεις nvidia
--Shady-- Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 99,9% θα βάλω Win7 64bit γιατί θα ξεράσω άμα δω ΧΡ σε τέτοιο PC. Μερικές ερωτήσεις πάνω στην σύνθεση του mihachris: Αξίζει να πάρω το HAF 932 που είναι full γιατί δεν ξέρω κατά πόσο ένα midi θα με καλύψει και στο μέλλον,άλλωστε κουτί και τροφοδοτικό είναι αυτά που αλλάζεις πιο δύσκολα. Αξίζει να κοιτάξω τον i7 860 που έχει hyper threading και από ότι έχω διαβάσει clockαρει και πιο καλά. Μητρική αφού περισσεύουν λεφτά υπάρχει καλύτερη γιατί συνήθως βλέπω να προτείνουν οι περισσότεροι MSI P551000 ευχαριστώ για την βοήθεια σου Δεν μπορώ να περιμένω τις Fermi,σχεδιάζω αναβάθμιση τα χριστούγεννα του 2009 εδώ και 3 χρονια και ψυχολογικά δεν θα αντέξω άλλους 2 μήνες
sozz Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 αφου δεν κανεις oc βαλε μια 5870 αρε και εναν i7 860 γιατι βλεπω να ξανακανεις μετα απο αλλα 10 χρονια αναβαθμισει
mihachris Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Πιστεύω το κουτί είναι επιλογή σου. Άμα εσυ αισθάνεσαι καλύτερα με ενα full τότε go for it. Εξάλλου είσαι ακόμα μέσα στο budget. Όσο για τον i7 νομίζω πως για τη χρήση που θα κάνεις είναι λίγο υπερβολικός και δεν αξίζει να δώσεις τα 70Ε για το ΗΤ. Πιστεύω πως η ASUS είναι οκ. Γενικά, είναι καλύτερα να δώσεις τα παραπάνω λεφτά για ένα καλύτερο κουτί ή ακόμα και την 5870 αν θες να αξιοποιήσεις πλήρως το budget σου.
pabou13 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Ο i7 860 με την 5870 χωραει ανετα στο budget.. Εαν θες σου φτιαχνω και μια γρηγορη συνθεση
--Shady-- Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 αφου δεν κανεις oc βαλε μια 5870 Θα έπαιρνα αλλα νομίζω θα ήταν overkill με την ανάλυση που παίζω. γιατι βλεπω να ξανακανεις μετα απο αλλα 10 χρονια αναβαθμισει Καλά όχι και έτσι απλός με την AGP μητρική και το s478 δεν είχα και πολλές επιλογές Eαν θες τον i7 860 με 5870 να ξερεις οτι χωραει ανετα στο budget.. Σου φτιαχνω και συνθεση εαν θες Θέλω αλλά μήπως αξίζει να πάω σε κανονικούς i7?Φτιάξε να περνώ ιδέες Πιστεύω το κουτί είναι επιλογή σου. Άμα εσυ αισθάνεσαι καλύτερα με ενα full τότε go for it. Εξάλλου είσαι ακόμα μέσα στο budget.Όσο για τον i7 νομίζω πως για τη χρήση που θα κάνεις είναι λίγο υπερβολικός και δεν αξίζει να δώσεις τα 70Ε για το ΗΤ. Πιστεύω πως η ASUS είναι οκ. Γενικά, είναι καλύτερα να δώσεις τα παραπάνω λεφτά για ένα καλύτερο κουτί ή ακόμα και την 5870 αν θες να αξιοποιήσεις πλήρως το budget σου. Μάλιστα.Το X58,1366,η7 920 να το ξεγράψω λόγο budget η λόγο overkill?
pabou13 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Θέλω αλλά μήπως αξίζει να πάω σε κανονικούς i7? Φτιάξε να περνώ ιδέες Mια χαρα Core i7 ειναι ο 860, κοντραρει ανετα τον 920.
mihachris Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Πιστεύω δεν αξίζει να πας σε ι7 καθώς, όπως είπα και πριν, δε νομίζω να τον χρειάζεσαι. Χρησιμοποίησέ τα κάπου αλλού τα λ7. Πάντως η επιλογή είναι δική σου.
--Shady-- Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Mια χαρα Core i7 ειναι ο 860, κοντραρει ανετα τον 920. Απλός με προβληματίζουν τα λιγότερα PCI lanes του P55 και το αν έχει μέλλον έχει το s1156. Σχετικά με την σύνθεση σου: Μου κάνει γάντι μονο που μου φαίνεται ότι οι μνήμες του mihachris είναι καλύτερες(αν και 50euro διαφορά είναι μεγάλη).Και η 5870 έχω διαβάσει ότι είναι overkill για 1920×1080 για την δίκια μου θα είναι overkill^2 Πιστεύω δεν αξίζει να πας σε ι7 καθώς, όπως είπα και πριν, δε νομίζω να τον χρειάζεσαι. Χρησιμοποίησέ τα κάπου αλλού τα λ7. Πάντως η επιλογή είναι δική σου.Το θέμα είναι άμα θα τα χρησιμοποιήσω η θα τα πετάξω. Headroom με αυτό το PSU θα έχω? Επίσης προτιμώ κανονικό αντί για modular καθώς έχω διαβάσει ότι είναι καλύτερα :\
pabou13 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Απλός με προβληματίζουν τα λιγότερα PCI lanes του P55 και το αν έχει μέλλον έχει το s1156. Σχετικά με την σύνθεση σου: Μου κάνει γάντι μονο που μου φαίνεται ότι οι μνήμες του mihachris είναι καλύτερες(αν και 50euro διαφορά είναι μεγάλη).Και η 5870 έχω διαβάσει ότι είναι overkill για 1920×1080 για την δίκια μου θα είναι overkill^2 Το θέμα είναι άμα θα τα χρησιμοποιήσω η θα τα πετάξω. To s1156 πιστεψε με εχει πιο πολυ μελλον ακομη και απο το s1366.. Εαν δεν σκοπευεις να benchmarkαρεις δεν θα δεις καμια απολυτως οσον αφορα στις αποδοσεις των μνημων και θα γλυτωσεις και 80 ευρουλακια που τα βαζεις ανετα για αγορα του i7 860 αντι του i5. Tωρα σου εβαλα την 5870 για προφανεις λογους, θα σου κρατησει για πολυ περισσοτερο καιρο αλλα πιστευω οτι και μια 5850 θα ειναι ok
--Shady-- Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Αξίζει να πάρω την MSI P55 GD-80 αντί για την ASUS? Ψήκτρα μου προτείνεις την ίδια με τον mihachris?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.