miza Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Σκέφτομαι να κάνω ένα raid0 με 2x500Gb σκληρούς. Σχετικές απορίες επί του θέματος. Hardware raid 0: 1) Έστω ότι φτιάχνω ένα hardware raid 0, τι θα συμβεί στην περίπτωση που μου καεί η μητρική; Θα μπορέσει να το δει κάποια ali μητρική; 2) Το κύριο λειτουργικό μου είναι Debian Squeeze, θα το βλέπει το hardware raid0; Software raid 0: 1) Έστω ότι στήνω software raid 0, πια είναι η διαφορα απόδοσης στην ταχύτητα σε σχέση με το hardware; 2) Μπορώ να έχω ένα partition με software raid Linux, ένα άλλο με Windows raid και ένα που να μην είναι καν raid;
pigeon Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Hardware raid 0: 1) Έστω ότι φτιάχνω ένα hardware raid 0, τι θα συμβεί στην περίπτωση που μου καεί η μητρική; Θα μπορέσει να το δει κάποια ali μητρική; Μου εχει συμβει το πρόβλημα που περιγράφεις στο παρελθον (εχω γραψει σε αλλο θέμα σχετικά). Τελικά το ζευγάρι δούλεψε σε νεα motherboard ιδια μάρκα, αλλο μοντέλο με ιδιο sata chip, jmicron ειχε αν θυμαμαι σωστα. Σε software raid πχ. intel matrix μεσω του ICH9R , θα χρειαστείς motherboard με chipset intel και southbridge ICH9R ή συμβατό (νεότερο?). 1) Έστω ότι στήνω software raid 0, πια είναι η διαφορα απόδοσης στην ταχύτητα σε σχέση με το hardware; Εχω δοκιμάσει raid0 σε jmicron SATA (φτηνιάρικη υλοποίηση ) , σε promise IDE και σε software ICH9R μεσω intel matrix storage. Μπορω να πω οτι σε μετριας ισχυος υπολογιστή δεν ειδα διαφορά ή κάποια καθυστέρηση στο software raid. Λενε πως ειναι πιο αναξιόπιστο αλλα σε σχέση με το θλιβερό jmicron που εχουν οι ASUS προτιμω το software raid. Παντως σωστή λύση για αξιόπιστο raid ειναι ξεχωριστός controller με chip Silicon Image, σε χαμηλό κόστος και καλυτερες επιδόσεις.
Red_Phantom Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Σκέφτομαι να κάνω ένα raid0 με 2x500Gb σκληρούς. Σχετικές απορίες επί του θέματος. Hardware raid 0: 1) Έστω ότι φτιάχνω ένα hardware raid 0, τι θα συμβεί στην περίπτωση που μου καεί η μητρική; Θα μπορέσει να το δει κάποια ali μητρική; Αν έχεις ICHR9,10 δεν είναι καθαρά hardware το raid. Μπορείς να βάλεις linux και windows (έχω kubuntu/win7 σε raid0). Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι το partiotioning. /boot στο πρωτο partition , στο δεύτερο windows loader και μετά τα 2 partition για τα ΛΣ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.