Προς το περιεχόμενο

Baudtec T263R1U-A1. Μπορώ να υποβαθμίσω μέσω router την γραμμή μου;

timekeeper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας γράφω τώρα στα γρήγορα μπας και πέσει πάλι η γραμμή... Μετά από 2 οδυνηρούς μήνες στην Tellas, έκανα φοιτητικό συμβόλαιο Conn-x στα 8Μbit. Η γραμμή μου είναι ψιλοχάλια. Καμαρώστε δεδομένα:

Downstream Upstream

SNR Margin : 10.0 25.1 db

Line Attenuation : 28.9 19.9 db

Data Rate : 5738 380 kbps

Λόγω συνεχών αποσυνδέσεων, δήλωσα βλάβη. Οι τεχνικοί που ήρθανε, μου είπανε ότι η γραμμή μου είναι οριακή και ή παραμένω στα 8 με αποσυνδέσεις όταν πιτάρει το DSLAM, ή κάνω υποβάθμιση στα 2 αλλά η πραγματική ταχύτητα θα είναι 4 (WTF???)!!! αφού η ταχύτητα 2 έχει καταργηθεί... Τέλος πάντων, για να μην μακρηγορώ, υπάρχει κανένα σκριπτάκι που να υποχρεώνει το ρούτερ να κλειδώνει σε συγκεκριμένη ταχύτητα;

Δημοσ.

Τίποτα δεν έχει καταργηθεί. Ακόμα και στα 256ΚΒ μπορούν να σε κλειδώσουν.

Για το ερώτημα σου. Εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Παίρνεις στο customer care και λες ότι θέλεις να σε κλειδώσουν σε αυτή την ταχύτητα. Ουσιαστικά αυτοί αλλάζουν το μέγιστο όριο.

Δημοσ.
Σας γράφω τώρα στα γρήγορα μπας και πέσει πάλι η γραμμή... Μετά από 2 οδυνηρούς μήνες στην Tellas, έκανα φοιτητικό συμβόλαιο Conn-x στα 8Μbit. Η γραμμή μου είναι ψιλοχάλια. Καμαρώστε δεδομένα:

Λόγω συνεχών αποσυνδέσεων, δήλωσα βλάβη. Οι τεχνικοί που ήρθανε, μου είπανε ότι η γραμμή μου είναι οριακή και ή παραμένω στα 8 με αποσυνδέσεις όταν πιτάρει το DSLAM, ή κάνω υποβάθμιση στα 2 αλλά η πραγματική ταχύτητα θα είναι 4 (WTF???)!!! αφού η ταχύτητα 2 έχει καταργηθεί... Τέλος πάντων, για να μην μακρηγορώ, υπάρχει κανένα σκριπτάκι που να υποχρεώνει το ρούτερ να κλειδώνει σε συγκεκριμένη ταχύτητα;

α.η γραμμη δεν πεφτει οταν πιταρει το dslam αλλα πεφτει λογω οτι πεφτει το Snr.β.οταν θα εισαι στα 2 σημαινει οτι θα κλειδωνεις στα 2 και θα κατεβαζεις σαν 2.μπορεις με το dmt να ορισεις target noise οποτε να πεις οτι αντι για 10 snr θελω πχ 13.ετσι θα πεσει η ταχυτητα αλλα θα ειναι πιο σταθερη.και με τι ρουτερ εισαι τωρα?πχ το thomson ειναι οτι καλυτερο για αποσυνδεσεις.

Δημοσ.
α.η γραμμη δεν πεφτει οταν πιταρει το dslam αλλα πεφτει λογω οτι πεφτει το Snr.β.οταν θα εισαι στα 2 σημαινει οτι θα κλειδωνεις στα 2 και θα κατεβαζεις σαν 2.μπορεις με το dmt να ορισεις target noise οποτε να πεις οτι αντι για 10 snr θελω πχ 13.ετσι θα πεσει η ταχυτητα αλλα θα ειναι πιο σταθερη.και με τι ρουτερ εισαι τωρα?πχ το thomson ειναι οτι καλυτερο για αποσυνδεσεις.

Αχά... Τώρα έχω διαθέσιμα Baudtec T263R1U-A1 (το ενσύρματο που δίνει τελευταία ο ΟΤΕ), Gennet Oxygen (Tellas), Sagem Fast 1500 (νομίζω...) και το ενσύρματο Siemens που έδινε η Forthnet (μοντέλο δεν θυμάμαι). Σε παρακαλώ αν ξέρεις κάτι πες το μου γιατί έχει παραγίνει το κακό...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:17 ----------

Λοιπόν, έκανα μια αναζήτηση για το DMT Tool. Το Baudtec δεν υποστηρίζεται αλλά το Siemens CL 110 υποστηρίζεται. Όμως δεν το έχω πρόχειρο αυτή τη στιγμή. Όπως και να 'χει ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Δημοσ.

eixa ακουσει οτι για τα Modem που δεν υπποστηριζονται διαλεγειςμια επιλογη μεσα απο το dmt για να παιξουν.δεν το εχω ψαξει ομως για να σου πω.

Δημοσ.

Από αυτά που κατάλαβα εγώ, πρέπει το ρουτεράκι να υποστηρίζει telnet, κάτι που δεν ισχύει για όλα. To Oxygen, αν και φτηνό, υποστηρίζει τα κέρατά του, αλλά δεν έχει ικανοποιητική τεκμηρίωση και δεν πρόκειται να το κουράσω. Θα πάω κατευθείαν στο Siemens CL110 και θα ποστάρω αποτελέσματα. Και πάλι ευχαριστώ.

Δημοσ.

το siemens ειναι πολυ σταθερο οποτε ισως παιξει και χωρις αποσυνδεσεις.κατα τα αλλα το μεγαλο του κακο ειναι οτικαιγεται ευκολα λογω temp

Δημοσ.

Λοιπόν... Όποιος ψάχνει βρίσκει! Βρήκα αυτό http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=295799

Δίνω στο τερματικό:

>telnet 192.168.1.1
password 1234 
tc>wan dmt2 set snrmoffset -2048 -2048 
tc>wan adsl reset

και το μικρό Baudtec κάνει αυτό που ήθελα! Πριν κάνω όσα αναφέρονται στο παραπάνω topic ο μέσος χρόνος συγχρονισμού ήταν 5+ λεπτά! Τώρα είμαι στα 20 δευτερόλεπτα! Επίσης να αναφέρω ότι, λόγω ομοιότητας με router της Zyxel, δουλεύει το ZyxMon, το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ: http://zyxmon.3daffex.com/downloade.php. Έκδοση 0.62b

Δημοσ.

Η ταχύτητα κλείδωσε στα 6, όπως και πριν. Το ζητούμενο ήταν οι συχνές αποσυνδέσεις και το μεγάλο διάστημα που χρειαζόταν για να συγχρονίσει. Μέχρι στιγμής όλα καλά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...