timekeeper Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Σας γράφω τώρα στα γρήγορα μπας και πέσει πάλι η γραμμή... Μετά από 2 οδυνηρούς μήνες στην Tellas, έκανα φοιτητικό συμβόλαιο Conn-x στα 8Μbit. Η γραμμή μου είναι ψιλοχάλια. Καμαρώστε δεδομένα: Downstream Upstream SNR Margin : 10.0 25.1 db Line Attenuation : 28.9 19.9 db Data Rate : 5738 380 kbps Λόγω συνεχών αποσυνδέσεων, δήλωσα βλάβη. Οι τεχνικοί που ήρθανε, μου είπανε ότι η γραμμή μου είναι οριακή και ή παραμένω στα 8 με αποσυνδέσεις όταν πιτάρει το DSLAM, ή κάνω υποβάθμιση στα 2 αλλά η πραγματική ταχύτητα θα είναι 4 (WTF???)!!! αφού η ταχύτητα 2 έχει καταργηθεί... Τέλος πάντων, για να μην μακρηγορώ, υπάρχει κανένα σκριπτάκι που να υποχρεώνει το ρούτερ να κλειδώνει σε συγκεκριμένη ταχύτητα;
isay Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Τίποτα δεν έχει καταργηθεί. Ακόμα και στα 256ΚΒ μπορούν να σε κλειδώσουν. Για το ερώτημα σου. Εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Παίρνεις στο customer care και λες ότι θέλεις να σε κλειδώσουν σε αυτή την ταχύτητα. Ουσιαστικά αυτοί αλλάζουν το μέγιστο όριο.
poulinos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Σας γράφω τώρα στα γρήγορα μπας και πέσει πάλι η γραμμή... Μετά από 2 οδυνηρούς μήνες στην Tellas, έκανα φοιτητικό συμβόλαιο Conn-x στα 8Μbit. Η γραμμή μου είναι ψιλοχάλια. Καμαρώστε δεδομένα: Λόγω συνεχών αποσυνδέσεων, δήλωσα βλάβη. Οι τεχνικοί που ήρθανε, μου είπανε ότι η γραμμή μου είναι οριακή και ή παραμένω στα 8 με αποσυνδέσεις όταν πιτάρει το DSLAM, ή κάνω υποβάθμιση στα 2 αλλά η πραγματική ταχύτητα θα είναι 4 (WTF???)!!! αφού η ταχύτητα 2 έχει καταργηθεί... Τέλος πάντων, για να μην μακρηγορώ, υπάρχει κανένα σκριπτάκι που να υποχρεώνει το ρούτερ να κλειδώνει σε συγκεκριμένη ταχύτητα; α.η γραμμη δεν πεφτει οταν πιταρει το dslam αλλα πεφτει λογω οτι πεφτει το Snr.β.οταν θα εισαι στα 2 σημαινει οτι θα κλειδωνεις στα 2 και θα κατεβαζεις σαν 2.μπορεις με το dmt να ορισεις target noise οποτε να πεις οτι αντι για 10 snr θελω πχ 13.ετσι θα πεσει η ταχυτητα αλλα θα ειναι πιο σταθερη.και με τι ρουτερ εισαι τωρα?πχ το thomson ειναι οτι καλυτερο για αποσυνδεσεις.
timekeeper Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 α.η γραμμη δεν πεφτει οταν πιταρει το dslam αλλα πεφτει λογω οτι πεφτει το Snr.β.οταν θα εισαι στα 2 σημαινει οτι θα κλειδωνεις στα 2 και θα κατεβαζεις σαν 2.μπορεις με το dmt να ορισεις target noise οποτε να πεις οτι αντι για 10 snr θελω πχ 13.ετσι θα πεσει η ταχυτητα αλλα θα ειναι πιο σταθερη.και με τι ρουτερ εισαι τωρα?πχ το thomson ειναι οτι καλυτερο για αποσυνδεσεις. Αχά... Τώρα έχω διαθέσιμα Baudtec T263R1U-A1 (το ενσύρματο που δίνει τελευταία ο ΟΤΕ), Gennet Oxygen (Tellas), Sagem Fast 1500 (νομίζω...) και το ενσύρματο Siemens που έδινε η Forthnet (μοντέλο δεν θυμάμαι). Σε παρακαλώ αν ξέρεις κάτι πες το μου γιατί έχει παραγίνει το κακό... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:17 ---------- Λοιπόν, έκανα μια αναζήτηση για το DMT Tool. Το Baudtec δεν υποστηρίζεται αλλά το Siemens CL 110 υποστηρίζεται. Όμως δεν το έχω πρόχειρο αυτή τη στιγμή. Όπως και να 'χει ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
poulinos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 eixa ακουσει οτι για τα Modem που δεν υπποστηριζονται διαλεγειςμια επιλογη μεσα απο το dmt για να παιξουν.δεν το εχω ψαξει ομως για να σου πω.
timekeeper Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Από αυτά που κατάλαβα εγώ, πρέπει το ρουτεράκι να υποστηρίζει telnet, κάτι που δεν ισχύει για όλα. To Oxygen, αν και φτηνό, υποστηρίζει τα κέρατά του, αλλά δεν έχει ικανοποιητική τεκμηρίωση και δεν πρόκειται να το κουράσω. Θα πάω κατευθείαν στο Siemens CL110 και θα ποστάρω αποτελέσματα. Και πάλι ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 το siemens ειναι πολυ σταθερο οποτε ισως παιξει και χωρις αποσυνδεσεις.κατα τα αλλα το μεγαλο του κακο ειναι οτικαιγεται ευκολα λογω temp
timekeeper Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπόν... Όποιος ψάχνει βρίσκει! Βρήκα αυτό http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=295799 Δίνω στο τερματικό: >telnet 192.168.1.1 password 1234 tc>wan dmt2 set snrmoffset -2048 -2048 tc>wan adsl reset και το μικρό Baudtec κάνει αυτό που ήθελα! Πριν κάνω όσα αναφέρονται στο παραπάνω topic ο μέσος χρόνος συγχρονισμού ήταν 5+ λεπτά! Τώρα είμαι στα 20 δευτερόλεπτα! Επίσης να αναφέρω ότι, λόγω ομοιότητας με router της Zyxel, δουλεύει το ZyxMon, το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ: http://zyxmon.3daffex.com/downloade.php. Έκδοση 0.62b
androu Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 αυτό που έκανες τι ακριβώς κάνει?? είδες την ταχύτητα σου να κλειδώσει στα 4?
timekeeper Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Η ταχύτητα κλείδωσε στα 6, όπως και πριν. Το ζητούμενο ήταν οι συχνές αποσυνδέσεις και το μεγάλο διάστημα που χρειαζόταν για να συγχρονίσει. Μέχρι στιγμής όλα καλά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.