Προς το περιεχόμενο

NIC προβλημα? δε βλεπει δικτυο

Rabican

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ιδέα!!!Οταν δεν έχεις καλώδιο πάνω στο PC, πάνω στην κάρτα δικτύου εξακολουθούν μα ανάβουν τα λαμπάκια της lan κάρτας;Αν ναι κλείσε το PC και μετά βγάλτο απο το ρεύμα μέχρι να σβήσουν και μετά βάλτο πάλι στο ρεύμα και δοκίμασε να το συνδέσεις πάλι και δες αν έφτιαξε (λίγο σπάνια περίπτωση αλλά μου έχει συμβεί μια φορά)

Δημοσ.

οπως βλεπεις το προβλημα δεν ειναι δικτυακο, αρα δεν αντιλαμβανομαι που εμπλεκεται το CCNP και οι γνωσεις αυτου με το θεμα. επειδη νομιζω πως το προβλημα ειναι συστημικο (δηλαδη αφορα το PC και την καρτα δικτυου του) εκατσα και το εψαξα μεσω insomnia. δε θεωρω πως επραξα λαθος αφου καποιοι εκατσαν και ασχοληθηκαν με το προβλημα μου (και τους ευχαριστω γιαυτο). επισης, η υλη που εκανα στο CCNP δεν απτεται τετοιων θεματων (φανταζομαι αυτο το γνωριζεις).

ΥΓ: επισης βλεπω την ολη διαδικασια σαν outsourcing. γιατι το κατακρινεις αυτο, και ειδικα μεσω του insomnia? αν γκουγκλιαζα το προβλημα μου το ιδιο πραγμα δε θα εκανα?

Δημοσ.

Ειπες ηδη οτι δεν ξερεις απο linux, παρολα αυτα, μαλλον θα πρεπει τελικα να κανεις τον κοπο να το δοκιμασεις

http://monomaxos.host56.com/download.htm

Μπορεις να κατεβασεις το monomaxos lite. Πραγματικα δεν κανεις ΤΙΠΟΤΑ. Κατω δεξια θα βρεις το εικονιδιο για το δικτυο και με δεξι κλικ θα παρεις τις παραμετρους δικτυου, ακριβως οπως στα windows. Αν δεν παρει μονο του διευθυνση απο DHCP, παπαλα η καρτα

Επισης, σε επιπεδο BIOS μπορεις να απενεργοποιησεις την καρτα και να την ξαναενεργοποιησεις. Κανε πρωτα αυτο

Νομιζω οτι με αυτα πλεον το θεμα εχει εξαντληθει

Δημοσ.

δεν σε κρινω για αυτα αλλα θεωρώ οτι καποιος που έχει το επίπεδό σου έχει μια στοιχειώδη λογική να δοκιμάσει πρώτα κάποια πράγματα , π.χ να αλλάξει μια κάρτα δικτύου και μετα να ρωτήσει κάτι. Οι σπουδές που κάνεις και τα πτυχία δεν είναι μεμονωμένες γνωσεις π.χ να ξέρεις το RIP και το OSPF αλλά γενικότερα θέματα. Σου θυμίζω οτι πριν το CCNP υπάρχει το IT Essentials και το CCNA που θα επρεπε να κάνουν εσένα να δίνεις απαντήσεις στο ερώτημα σου.

Δηλαδη ειναι σαν να μου λες οτι ενας χειρούργος καρδιολόγος δεν ξέρει να σου πει να παρεις ενα σιρόπι για τον βήχα. Ισως να το βλέπω και λάθος αλλά αυτή ειναι η γνώμη μου. Και ειναι και απλό να το εξηγήσω με την λογική οτι εσυ αν πας σε μια δουλεια θα παρεις 3000 € τον μήνα και το παιδί που θα σου πει εδω να αλλάξεις την κάρτα δικτύου θα παίρνει 800 το οποίο έτσι όπως το βλέπω το θεωρω απίστευτα άδικο εφόσων δεν υπάρχουν πραγματικά ολοκληρωμένες αλλά μεμονομένες γνώσεις.

Προφανώς και δεν κρίνω τα παιδιά που σου απαντάνε και ειλικρινά θα προσπαθούσα και εγω να βοηθούσα αλλά νομίζω η απάντηση του geioannou με καλυπτει απολυτα.

Δημοσ.

στοιχειωδη λογικη διαθετω, και το να δοκιμασω με μια αλλη καρτα δικτυου ηταν απο τα πρωτα που σκεφτηκα. ελα ομως που, οπως ειπα πριν, το μηχανημα καλυπτεται με εγγυηση και δεν μου επιτρεπουν να το ανοιξω. οι γνωσεις μου, αν εξαιρεσεις το δικτυακο κομματι, φτανουν σε ενα περιορισμενο σημειο αναφορικα με το PC. δυστυχως δεν εχω οικειοτητα με περιβαλλον Linux, ενω και απο Windows δεν εχω εις βαθος γνωσεις. Επομενως γιαυτο θεωρησα οτι το σχολιο περι του CCNP δεν "ταιριαζε". επισης ποιος σου ειπε οτι ενα CCNP θα σου δωσει 3000 ευρω το μηνα..? αν ηξερες ποσα παιρνω...

τελωσπαντων, νομιζω ξεφυγαμε του θεματος.

το θεμα ειναι, αν διαβασεις και ολο το τοπικ απο την αρχη, οτι τα βασικα και στοιχειωδη τα δοκιμασα, αλλα απο ενα σημειο και μετα ηθελα να βρω ενα τροπο να βεβαιωθω οτι τα εφτυσε η NIC. απλα ειχα τον περιορισμο να μην ανοιξω το PC.

Δημοσ.

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί προσπαθείς να προστατεύσεις εγγύηση, χρήση της οποίας όμως για το συγκεκριμένο θέμα του LAN controller δε σκοπεύεις να κάνεις (απ' ό,τι έχω καταλάβει τουλάχιστον και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος)! Θέλω να πώ: Αν με κάποιον τρόπο σιγούρευες 100% (είτε από μόνος σου είτε με τη βοήθεια κάποιας απάντησης εδώ στο thread) ότι έχει hardware πρόβλημα ο onboard LAN controller, θα επέστρεφες το μηχάνημα "en bloque" στον προμηθευτή για να εκμεταλλευτείς την εγγύηση; Ή θα το έλυνες με κάποιον άλλον τρόπο, όπως αγορά Ethernet interface σε USB που προτάθηκε πιο πάνω... ;

Δημοσ.

φυσικα θα εκανα χρηση εγγυησης, οπως και τελικα θα γινει (δευτερα θα ερθει ο προμηθευτης του PC να το παρει για αλλαγη mobo). ας πουμε οτι ειμαι νιουφης εκει, και τελωσπαντων ακομη δε με εμπιστευονται πληρως, επομενως δε με αφηνουν τελειως free να κανω οτι θελω..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...