Προς το περιεχόμενο

Nvidia 8600GT 512mb - audio

lionheart75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.

Σκέφτομαι να βάλω τελικά στο αθόρυβο htpc μου αυτή την καρτούλα που είχα καβάτζα απο ένα παλιότερο tower και δουλεύει ρολόι μιάς και το 350άρη psu δύσκολα να σηκώσει κάτι πιο hi end απο κάρτα γραφικών (σαν την 4850 που σκεφτόμουν) και απο την άλλη δεν σκοπεύω να παίζω και κανένα new game σε αυτή τη σύνθεση, περισσότερο για ταινίες θα είναι.

Βέβαια η onboard της asrock A785GMH/128 μια HD 4200 με HDMI out, μια χαρά δουλειά κάνει σε αυτόν τον τομέα, αλλά όπως και να 'χει θεωρώ οτι η 8600GT είναι καλύτερη απο την onboard,είναι passive (αθόρυβη) και μπορεί εν ανάγκη να σηκώσει και κανα game με αρκετές παραχωρήσεις βέβαια στις αναλύσεις.

Το θέμα είναι οτι δεν ξέρω αν θα μπορέσω να περάσω ήχο απο κάποια απο τις 2 dvi εξόδους της. Έχω 2 καλώδια. Ένα dvi to hdmi και ένα hdmi to hdmi στο οποίο θα χρειαζόμουν έναν αντάπτορα. Για να μην πηγαίνω όμως να αγοράζω αντάπτορα, θέλω να ρωτήσω,

Θα μπορέσω να περάσω ήχο απο κάποιο απο τα dvi out της κάρτας μέσω του καλωδίου dvi to hdmi που έχω? να πάρω αντάπτορα απο dvi to hdmi για να χρησιμοποιήσω το hdmi καλώδιο? ή η 8600gt δεν δύναται να βγάζει ήχο απο τις dvi εξόδους της και θα χρειαστεί να συνδέσω την TV με άλλο καλώδιο για ήχο? (πράγμα που φοβάμαι πιθανότερο)... :fear:

H κάρτα είναι αυτή:

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=vsdo7ofSHmF5wXfY#

thanks in advance παιδιά. :-)

Δημοσ.

Επειδη εχω κανει κατι αντιστοιχο-μικρο κουτακι,με mini psu- η συγκεκριμενη καρτα χτυπαει 110αρες (και ριχνει τα ρολογια της) εαν δεν εχεις καθολου airflow.

Απο την αλλη,μπορεις να της δεσεις ενα ανεμιστηρακι και να της ριξεις 25-30 βαθμους την θεροκρασια+ οτι κλοκαρετε μετα μεχρι το θεο...

Την δικια μου την εχω με rivatuner 810/1744/750 και με την παραπανω απλη moda εχω max 80 βαθμους και παιζω σε αναλυσεις 1368χ768 τα batman arkham asylum,prince of persia,dirt2,nfs shift.

Y.Γ Δεν νομιζω οτι μπορεις να παρεις ηχο απο την 8600Gt.

Δημοσ.

Της αγόρασα σήμερα μια ψύκτρα αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650128 και της την έβαλα.

Πολύ εύκολη στην τοποθέτηση αν και έβαζα πρώτη φορά και πραγματικά αθόρυβη ακόμα και στα 12V.

Το καλύτερο απο όλα βέβαια είναι οτι μου έριξε τη θερμοκρασία απο 68 C idle σε 39 C.

Σε full load δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, πάντως πραγματικά τα άξιζε τα λεφτά της με το παραπάνω.

Btw πώς θα μπορούσα να κάνω έλεγχο των στροφών της καθώς πέρα απο τα 7V και τα 12V συνδέοντας την στην τροφοδοσία μέσω ενός αντάπτορα που είχε στην συσκευασία, δεν υπάρχει κάποιος άλλος αντάπτορας προκειμένου να την συνδέσω κατευθείαν στην μητρική.

Δε με χαλάει και έτσι, απλά ήθελα να ξέρω αν υπάρχει τρόπος.

Δημοσ.

Y.Γ Δεν νομιζω οτι μπορεις να παρεις ηχο απο την 8600Gt.

Aυτό.

Τσέκαρε αν υπάρχουν 2 ελεύθερα pins κάπου στην κάρτα.

(στην φωτό δε φαίνεται κάτι τέτοιο).

Δημοσ.

Δεν υπάρχουν ελέυθερα pins στην κάρτα, οπότε υποθέτω οτι δεν γίνεται. :-(

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:38 ----------

Ρε παιδιά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την συγκεκριμένη κάρτα που δεν μου έχει ξανασυμβεί ποτέ.

Λοιπόν έβαλα την κάρτα στο pc και συνδέοντας την με τη full hd tv μέσω ενός καλωδίου dvi - hdmi (μιας και η κάρτα έχει dvi έξοδο), στην ανάλυση 1080χ1920 ή οποία προτείνεται απο τα win 7 σύμφωνα με την ανάλυση του monitor, η κάρτα μου μεγαλώνει το περίγραμμα με αποτέλεσμα αυτά να βγαίνουν έξω απο τα περιθώρια της οθόνης (σαν να γίνεται ζουμ ένα πράγμα). Επέλεξα και άλλες αναλύσεις π.χ 1680χ1050 και πάλι το ίδιο. Το μόνο που κατάφερα είναι να ορίσω τα περιθώρια της οθόνης χειροκίνητα μέσω των settings του προγράμματος της κάρτας. Συγκεκριμένα για 1080p έχω με αυτόν τον τρόπο 1838χ1022 αφού μίκρυνα τα περιθώρια για να χωρέσουν στην οθόνη.

Πραγματικά δεν ξέρω τι παίζει. Μήπως φταίει το καλώδιο που χρησιμοποιώ και είναι καλύτερα να πάρω αντάπτορα και να χρησιμοποιήσω το hdmi to hdmi καλώδιο που έχω?

Θα λυθεί το πρόβλημα έτσι ή κάτι παίζει με την κάρτα και τις ρυθμίσεις?

Το θέμα είναι οτι έτσι θα έχω πρόβλημα και στις ταινίες full hd αλλά και στα παιχνίδια αφού οι αναλύσεις που θα βάζω απο τις επιλογές δεν θα συμβαδίζουν με την οθόνη και θα βγαίνει το περίγραμμα έξω απο τα περιθώρια αυτής.....

Confused!!:-(

p.s έχω βάλει τους τελευταίους drivers της nvidia για win 7 x64, σε περίπτωση που με ρωτήσετε αλλά δεν παίζει να φταίνε αυτοί αλλού είναι το θέμα, που όμως.... :mad:

Δημοσ.

Για δες μηπως εχεις ορισει καδρο "zoom" στην tv...

Ψαξε στο μενου "aspect ratio".

Y.Γ Δοκιμασες να δεις εαν κλοκαρει η 8600gt καθολου?τρεξε κ κανενα 3mark εαν δεν βαριεσαι...

Εμενα με c2d [email protected] 2gb ram βγαζει ~6450(~2650 βγαζει η cpu) με την 8600 κλοκαρισμενη(810/1744/770).

Δημοσ.

Απο την αλλη,μπορεις να της δεσεις ενα ανεμιστηρακι και να της ριξεις 25-30 βαθμους την θεροκρασια+ οτι κλοκαρετε μετα μεχρι το θεο...

Την δικια μου την εχω με rivatuner 810/1744/750 και με την παραπανω απλη moda εχω max 80 βαθμους και παιζω σε αναλυσεις 1368χ768 τα batman arkham asylum,prince of persia,dirt2,nfs shift.

Πραγματι, με 1 ανεμιστηρ(ακ)ι θα 'χε περιπου το ιδιο αποτελεσμα,

ειναι ψιλουπερβολη το aftermarket cooler, σε αυτη την 8600GT.. :rolleyes:

Τσεκαρε google για mods, υπαρχουν καμποσα

και το 800αρισμα core, ειναι αρκετα εφικτο! B)

Βεβαιως, 4850 δεν προκειται να γινει,

οποτε μηπως να το ξανασκεφτεις? :P

Δημοσ.
Πραγματι, με 1 ανεμιστηρ(ακ)ι θα 'χε περιπου το ιδιο αποτελεσμα,

ειναι ψιλουπερβολη το aftermarket cooler, σε αυτη την 8600GT.. :rolleyes:

Τσεκαρε google για mods, υπαρχουν καμποσα

και το 800αρισμα core, ειναι αρκετα εφικτο! B)

Βεβαιως, 4850 δεν προκειται να γινει,

οποτε μηπως να το ξανασκεφτεις? :P

Εννοειτε πως 4850 δεν γινετε,αλλα την 4650 την κυνηγαει...B)

Στο μονο που θα κερδισει αρκετα ειναι ισως στις μνημες,μιας και η γκουμουτσα στοκ δεν τις αφηνει να "δροσιστουν".

Υ.Γ Με rivatuner την κλοκαρα και σε 5 βηματα ειχα τερματισει τις μπαρες για gpu/shadders οποτε ισως να ανεβαινει κ αλλο αλλα ειπα να μην φανω πλεονεκτης... :-D

Δημοσ.

Το θέμα λύθηκε τελικά απο τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης αν και ποτέ κατά το παρελθόν δεν είχα μπεί στο μενού αυτό χρησιμοποιώντας απευθείας καλώδιο hdmi είτε απο την onboard κάρτα της μητρικής είτε απο την hdmi έξοδο της ati που έχω στην άλλη σύνθεση.

Τελος πάντων, πιθανόν η 8600 ήθελε λίγο χεράκι.... :P

thanks @topos :-)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:29 ----------

Παιδιά πραγματικά είναι απίστευτο.

Η καρτούλα είναι μια πάρα πολύ τίμια κάρτα την οποία μπορεί να πάρει κανείς με 25-30 ευρώ used.

Και να παίζει και κάνα game με παραχωρήσεις αλλά όχι πάτο...

Oι απο πάνω με βάλατε ορθά στην πρίζα και ψάχτηκα με την καρτούλα. Πάνω που είχα αρχίσει να μετανιώνω και τα 14 ευρά που έδωσα για την accelero....αλλά με αντάμειψε πλουσιοπάροχα. :lol:

Δοκίμασα λοιπόν με riva tuner και ακολούθησα κάποιους οδηγούς απο net και την έχω φτάσει stable χωρίς το παραμικρό artifact όσο και αν φαίνεται περίεργο στις εξής συχνότητες:

Clocks:

core 810/ shader 1750 / memory 800

απο default 540 / 1188 / 700 :shock:

Εν τω μεταξύ έτρεξα furmark stability test με παρακολούθηση της θερμοκρασίας σε ανάλυση 1600x900, με avg frames 17, για διάρκεια 1000sec ( περίπου 15min) και το max temp στο οποίο σταθεροποιήθηκε η κάρτα ήταν στους 70 C, χωρίς το παραμικρό artifact, το τονίζω!!

Και όλα αυτά με τις χαμηλές στροφές της accelero (στα 7v όχι στα 12v). Αν και δεν καταλαβαίνω καμμία διαφορά στον θόρυβο ανάμεσα στα 2.

Πιστεύω για την δουλειά που τη θέλω είναι καλή με το παραπάνω, άλλωστε η συγκεκριμένη σύνθεση δεν προορίζεται για games.

Kαι φυσικά κατά τη γνώμη μου αξίζαν τα 14 ευρά. Δεν νομίζω οτι θα είχα τις ίδιες επιδόσεις σε clocks και temps με ένα ανεμιστήρα κοτσαρισμένο στην μαμα passive cooler.

θα δοκιμάσω να δώσω και άλλο στο memory clock, άλλωστε στα υπόλοιπα έφτασα ταβάνι... :P

Btw @atopos πράγματι το dirt2 το παίζεις άνετα και σε καλύτερη ανάλυση απο αυτή που αναφέρεις.

Επειδή θέλω να ανεβάσω και ένα screenshot απο furmark μπορείτε να μου πείτε που πηγαίνει μετά το F9 διότι έφαγα τον τόπο και δεν το βρίσκω....

Thanks in advance :-)

Δημοσ.
Επειδή θέλω να ανεβάσω και ένα screenshot απο furmark μπορείτε να μου πείτε που πηγαίνει μετά το F9 διότι έφαγα τον τόπο και δεν το βρίσκω....

Thanks in advance :-)

Με τον κλασικό τρόπο (PrtScn + Paint) δε γίνεται τίποτα;

Τραβα παρε την 4650 1gb στα 40 ευρο. Μια χαρα παιζει ολα τα παιχνιδια(ενταξει αν θες να παιζεις crysys σε full ξεχνα την)

Αφού την έχει ήδη την 8600GT o άνθρωπος..

Δημοσ.

Φάνη τπτ με το printsc μου το βγάζει ολόμαυρο.

@ Yperaspisth τι να την κάνω την 4650 όταν έχω 5850 ? :P

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:31 ----------

Λοιπόν μετά απο αρκετό ψάξιμο η κάρτα στις εξής τελικά ρυθμίσεις:

core 810/ shader 1730 / memory 800

(Άλλωστε πάνω απο 1730 shader δεν πάει όσο και να βάλω, ενώ πάνω απο 800 memory έχω αραιά και πού artifacts).

Βenchmarks:

Mε furmark stability test 69 - 70 C max temp. (στο dirt2 που έπαιξα λίγο πήγε μέχρι 62 C).

Με ανάλυση 1680x1050 FPS min 11/avg 13/max 18

1600x900 13 / 17 / 24

1360x768 18 / 21 / 31

Τώρα στο σπουδαιότερο.

Παίζοντας το dirt2 στα παραπάνω clocks σε ανάλυση 1600χ900, refresh rate 50Ηz, και σχεδόν όλα στο high εκτός απο το croud, trees & objects που έβαλα στο medium, είχα FPS 27-31.

Παιζόταν κανονικά το παιχνίδι χωρίς κολλήματα - crashes.

Θερμοκρασία κανα τέταρτο που έπαιξα έφτασε max 62 C.

Αυτά με την 3 σχεδόν χρονών καρτούλα.... :P

Δημοσ.
κανε ενα κοπο κ τρεξε κ ενα 3dmark 06...

Υ.Γ Υποθετω λογω cpu θα εισαι στο 6800~7000

Eυχαρίστως φίλε αλλά ποιός κατεβάζει 500mb....

ok θα το κατεβάσω και θα ποστάρω αυριο αποτελέαματα.

Πάντως απο εκεί που την είχα στην ντουλάπα του πεταματού, τελικά μια χαρά καρτούλα είναι ακόμα, τίμια... :-)

Δημοσ.
Εννοειτε πως 4850 δεν γινετε,αλλα την 4650 την κυνηγαει...B)

Στο μονο που θα κερδισει αρκετα ειναι ισως στις μνημες,μιας και η γκουμουτσα στοκ δεν τις αφηνει να "δροσιστουν".

Δυσκολα 4650, οχι σε πραγματικες συνθηκες, ισως σε 3DMarkια μονο :eek:

(Κι οσo θυμαμαι) μεγαλυτερα κερδη ειχε απο αυξησεις στα Core MHz :devil:

Παντως -τοσο γερα overclocked- ξεπερναει παντα τη stock 8600GTS :P

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:50 ----------

Δοκίμασα λοιπόν με riva tuner και ακολούθησα κάποιους οδηγούς απο net και την έχω φτάσει stable χωρίς το παραμικρό artifact όσο και αν φαίνεται περίεργο στις εξής συχνότητες:

Clocks:

core 810/ shader 1750 / memory 800

απο default 540 / 1188 / 700 :shock:

Δεν νομίζω οτι θα είχα τις ίδιες επιδόσεις σε clocks και temps με ένα ανεμιστήρα κοτσαρισμένο στην μαμα passive cooler.

θα δοκιμάσω να δώσω και άλλο στο memory clock, άλλωστε στα υπόλοιπα έφτασα ταβάνι... :P

Κι ομως δεν ειναι "περιεργο" :lol: Μερικες, παιζουν μεχρι και 900 :P

Αν και γενικως, το ταβανι του core clock, ειναι περιπου 870MHz,

αυτα μολις ξεπερνουσα, η σταθεροτητα αρχιζε να χανει μετα :cry:

Ενας 80-90 ανεμιστηρας, νομιζω θα 'κανε δουλεια,

φαντασου οτι μου εχει κανει, ακομη και 40αρης... :o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...