Προς το περιεχόμενο

ACPI Compliant and BIOS Update

Venag89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!!

Αντιμετωπίζω το εξής θέμα: Έχω ενα PC με cpu p4/2.8GHz το οποίο φοράει xp.. Ξαφνικά μια φορά, όταν το άναψα και πήγα να εργαστώ, μου έκανε restart μόνο του όταν μου έβγαζε το λογότυπο windows xp.. Επέλεξα safe mode και ξανά πάλι τα ίδια.. restart συνέχεια χωρίς να μπορώ να μπώ στα windows. Ούτε normal mode, ούτε safe. Τα ίδια..

Έβαλα το windows xp cd και μου έβγαλε μια μπλε οθόνη που έγραφε τα εξής: Το BIOS μου δεν είναι ACPI COMPLIANT (έτσι ξαφνικά!!!) και πως πρέπει να πάρω ενα updated bios. Στην δε περίπτωση που δεν μπορώ, ας πατήσω το F7 την ώρα που με ρωτάει αν θέλω να κάνω install τους storage drivers. Το έκανα αυτό και πράγματι προχώρησε παρακάτω το CD, αλλά μου έχει επιλογή μόνο να κάνω καινούρια xp εγκατάσταση και δεν θέλω! Έχω data που τα χρειάζομαι και δεν ρισκάρω format..

Ψάχνω λοιπόν bios update και δεν μπορώ να το βρώ, καθώς επίσης και εργαλεία για dump του bios που έχω ήδη (για backup). Τα στοιχεία είναι τα ακόλουθα:

Program: eSupport.com BIOS Detect v1.2 July 21, 2003

BIOS Date: 02/13/04

BIOS Type: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG

BIOS ID: 02/13/2004-I865P/PE-6A79AD4DC-00

OEM Sign-On: (83iid213) EVALUATION ROM - NOT FOR SALE

Chipset: Intel 2570 rev 2

Superio: Winbond 627F/HF rev 7 found at port 2Eh

CPU Type: Intel® Pentium® 4 CPU

CPU Speed: 2800 Mhz

CPU Max: 3066 Mhz

BIOS ROM In Socket: Yes

BIOS ROM Size: 512K

Memory Installed: 1280 MB

Memory Maximum: 4096 MB

Έχει κανείς καμμία ιδέα τι μπορώ να κάνω; Το pc έχει βγεί εκτός λειτουργίας.. :(

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Αν ο υπολογιστης σου μέχρι τώρα δούλευε κανονικά τοτε το πρόβλημα σου δεν οφείλεται στο bios.

Εγώ από τα συμπτώματα που παραθέτεις ψιλιάζομαι ή πρόβλημα μνημών ή τροφοδοτικού. Με μια κλήση προς τις μνήμες.

Δοκίμασε να κάνεις κανενα memtest και αν το βγάλει βλέπουμε!!

A by the way κάνε και ένα clear cmos έτσι μήπως και έχει φάει καμια φρίκη!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...