dimitris212 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Το Pc του κολλητού έχει βαρβάτο ιο από ότι φαίνεται! Όταν ανοίγει το PC μετά από 4 δευτερολεπτα όλα κολλάνε, πήγα να βάλω spybot κτλ αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Έκανα boot σε safe mode και το μόνο που καταφερα ειναι να βάλω το malwarebytes το οποίο βρήκε καμια 20αρια και τα αφαίρεσα. Δεν μπορώ να τρεξω το spybot σε safe mode γιατί λέει ότι πρώτα πρεπει να γίνει update αλλά μόλις το κατεβασα. Τι κάνουμε??? Το λειτουργικό ειναι: Vista Ultimate
zanzavar Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Εγώ χωρίς να έχω να προτείνω κάποια λύση έχω μία απορία: πως είσαι σίγουρος ότι είναι ιός και όχι προβληματικό hardware? Έκανε τίποτα κόλπα πριν αρχίσει να έχει διάρκεια ζωής 4 δεύτερα? Για την ερώτησή σου: μπορείς να κατεβάσεις το αρχείο με τα updates από το site του προγράμματος και να τα εγκαταστήσεις χειροκίνητα, δε ξέρω για το spybot συγκεκριμένα, αλλά δε νομίζω να μην έχει τέτοια δυνατότητα. edit: ορίστε και το update!!! για το Spybot - Search & Destroy©® 1.6.2 έτσι;
nick#18 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Εχεις κανει overclocking ? αν ναι ξαναγυρισε τον επεξεργαστη και ο,τι αλλο εχεις clockαρει στις αρχικες συχνωτητες
dimitris212 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 nick#18: όχι δεν έχω κάνει overclocking!! (δεν ξερω πως γίνεται!) zanzavar: Υποθέτω ότι είναι ιος γιατί το malwarebytes βρήκε καμια 20ρια σε safe mode και τώρα το spybot έχει ηδη βρει κάτι (adware zango περίπου 30 τι γίνεται εδω). Επίσης κολλάει σε κανονική εκκίνηση ενώ σε safe mode είναι οκ. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:26 ---------- Το malwarebytes και το spybot αφαίρεσαν ότι βρήκαν αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται!! Τι μπορώ να κάνω τώρα? Καμιά βοήθεια?
bnvdarklord Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι format κατα την γνώμη μου... Αν ολα αυτα ξεκίνησαν σχετικά προσφατα μπορεις να δοκιμασεις και καμια Επαναφορά Συστήματος αλλα μαλλον δεν θα κανει τπτ...
dimitris212 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Ο σκοπός είναι να αποφύγω το format γιατί το pc δεν είναι δικό μου! και θα πρέπει να πάρουμε ένα case για να κρατήσουμε τα αρχεία! Δυστυχώς επαναφορά συστήματος δεν γίνεται γιατί δεν υπάρχει κανένα σημείο επαναφοράς! Είναι λιγάκι άσχετος!
bnvdarklord Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 το προβλημα ειναι οτι μπορει καποια απο τα αρχεια που θα θες να κρατησεις μπορει να ειναι μολυσμενα... εγω ειχα εναν ιο για παραδειγμα που ειχε κοτσαρει ενα iframe σε ΟΛΑ τα html που ειχα αποθηκευμενα στο pc.... Μπορει να εχει μολυνει και αλλα εγγραφα σε σας...
alexis333 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Βγαλε το δισκο και βαλτον σε αλλο pc για να τον σκαναρεις με οποιο προγραμμα θες... Μετα το τσεκαρισμα για ιους κρατας τα αρχεια που θες σε καποιο δικο σου δισκο και κανεις φορματ στο μολυσμενο.. Τι πιο απλο.. ?
nickarmy Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 βάλε το norton και κανε ελενχο ή κάνε και οnline έλενχο πχ(http://security.symantec.com/sscv6/home.asp?langid=ie&venid=sym&plfid=23&pkj=STJKBMRSJRFSKLUKUMX&bhcp=1) απο τη στιγμη που μπαινεις σε safe mode πορεις να πάρεις τα αρχεια σου αλλα ειναι επικινδυνο να μην ερθουν και μολισμένα
ss13 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Διάβασε εδώ !! http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=214514
dimitris212 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Να το βάλω σε άλλο pc δεν μπορώ γιατί δεν έχω άλλο Pc που να δέχεται δίσκους sata έχω ένα παλιό με δίσκους ide μόνο. Να κάνω online έλεγχο δεν γίνεται γιατί παγώνει το συμπαν. Τελικά θα πάρω τα αρχεία σε safe mode και θα κάνω format. και θα σκανάρω μετά τα αρχεία! Thanks όλους για τον χρόνο σας! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:41 ---------- ss13: Φοβερός οδηγός!!! Ευχαριστώ πολύ!
DDoS Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 κανε και κανα restore σε μια ημερομηνια που δουλευες καλα και τρεξε μετα το malware να στα καθαρισει ολα. θα εισαι οκ με αυτο το τροπο
dimitris212 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα σημείο επαναφοράς και ούτε με τις τελευταίες σωστές ρυθμίσεις γίνεται τίποτα!
bnvdarklord Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Ισως θα μπορούσες να δοκιμάσεις να τρεξεις με live cd/usb linux και να βαλεις να τρεξει ενα antivirus στον δισκο, και επειδη δεν θα τρεχει τίποτα απο τον δίσκο σου θα τα βρει(λογικα) όλα... Αυτό αν θες οπωσδήποτε να αποφύγεις το format... Αλλιως καλυτερα να κανεις format πιο απλα και πιο σιγουρα...
dimitris212 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Τελικά το έλυσα χτες βραδυ με Rescue CD δεν γινόταν τίποτα άλλο. Αλλά τώρα βλέπω ότι έχει χτυπήσει αρχεία συστήματος! Τελικά η καλύτερη λύση ήταν back up και format (θα γλίτωνα πολλλύ χρόνο)! Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.