ostvarivanje Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Θέλω να προτείνω ένα σύστημα σε ένα φίλο μου για αγορά άμεσα (αν γίνεται και αύριο να τον παραγγείλει, όχι ότι υπάρχει κάτι το επείγον, αλλά για να χρησιμοποιηθεί και από τα παιδιά του στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων). Ο φίλος μου γνωρίζει τα βασικά και περισσότερο θα χρησιμοποιείται ο υπολογιστής από τα παιδιά του. Μιλάμε για κουτί, οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι. Θέλει και εκτυπωτή. Αλλά πιστεύω ότι αυτός μπορεί να αγοραστεί και αργότερα. Τι μου προτείνετε; Δεν ξέχασα να βάλω μέγιστη τιμή, απλά είμαι σκεπτικός σε αυτό το θέμα. Μου είπε μέχρι 1000 ευρώ. Θεωρώ όμως ότι θα είναι χαμένα λεφτά το να αγοράσει ένα σύστημα 1000 ευρώ για να μπαίνει στο ίντερνετ και να βλέπει κάποιο αρχείο word (τουλάχιστον στην αρχή). Οπότε θα έλεγα γύρω στα 800 ευρώ. Όχι βέβαια και αν βρούμε κάποιο σύστημα φθηνότερο, να πάμε ντε και καλά να εξαντλήσουμε το όριο των 800. Απλά, τα παιδιά του, όλο και θα βάλουν κανένα παιχνιδάκι, καλό θα ήταν να έχει κάποιον καλό επεξεργαστή και κάρτα γραφικών (όχι κάτι εξεζητημένο). Κατά προτίμηση από e-shop. Και μία τελευταία ερώτηση. Μήπως να αγόραζε κάποιον, από τους έτοιμους υπολογιστές που έχει το e-shop, μιας και οι απαιτήσεις του δεν είναι μεγάλες;
moldovan20 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Αναλογα με το τη παιχνιδια θα παιζουν τα παιδια μπορεις να ριξεις την τιμη απο την καρτα γραφικων.Πληκτρολογιο-ποντικι οποιο του αρεσει.
Dropsreef Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 λοιπον η συνθεση που σου προτεινω εχει τελικο κοστος 954€! θα σου εξηγησω ομως το σκεπτικο μου που εχουμε τοσο υψηλο κοστος με βαση τις αναγκες του φιλου σου!ουσιαστικα η συνθεση που σου προτεινω ειναι παρα πολυ ικανοποιητικη ακομα και για εναν απαιτητικο χρηστη!ο μονος λογος που σου προτεινω κατι τετοιο ειναι απο ενα απλο σκεπτικο οτι σε ενα δυο χρονια τα παιδακια του θα εχουν την απαιτηση να παιζουν και πιο συχνα παιχνιδια στον υπολογιστη!οποτε καλυτερα να δωσει τοτε ενα μικρο ποσο ωστε να κανει τις απαραιτητες αναβαθμισεις παρα να ξαναπαρει ενα καινουριο συστημα με αλλα τοσα λεφτα! Βεβαια καποιος θα πει οτι ρε φιλε ξερεις τι μπορει να γινει σε δυο χρονια?Δεκτον!απλα προσπαθησα να σου εξηγησω γιατι φτασαμε σε ενα ποσο 950€! Αν αυτα τα χρηματα ο φιλος σου δεν τα στερει απο τα παιδια του την οικογενεια του τοτε σου συνιστω ανεπιφυλακτα την παρακατω συνθεση Επισης να σου αναφερω οτι η συγκεκριμενη συνθεση ειναι απο το πλαισιο!απο προσωπικη εμπειρια θα σου πω μακρια απο e-shop!Το επαναλαμβανω απο προσωπικη εμπειρια!Γιατι απο απoψη service και γενικοτερα τεχνικης υποστηριξης οι ανθρωποι ειναι..... Ασυρματο ποντικι και πληκτρολογιο επιπλεον 25€ Logitech Cordless Desktop EX100 Keyboard http://www.plaisio.gr/Peripherals/Input-Devices/Keyboards/Logitech-Cordless-Desktop-EX100-Keyboard.htm Πολυμηχανημα 64,45€ Epson Stylus SX215 Inkjet http://www.plaisio.gr/Peripherals/Printers/Inkjet-MFP/Epson-Stylus-SX215-Inkjet-Multifunction-C11CA47314.htm Συνολικη συνθεση 1044€
moldovan20 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Και απο εμενα μακρια απο e-shop , αν και απο πλαισιο εχω τις ιδιες εμπειριες απο e-shop ειναι περισσοτερες.
VKostas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Η σύνθεση που προτείνει ο moldovan είναι υπεραρκετή για τη χρήση που μας περιγράφεις. Αν ο φίλος σου επιμένει να δώσει περισσότερα χρήματα (για να πάρει "κάτι καλό"...), μπορεί να τα διαθέσει σε μια καλύτερη οθόνη.
ostvarivanje Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας και για το ενδιαφέρον που δείξατε. @ moldovan20: Πολύ καλή επιλογή πιστεύω. Θα το προτείνω στο φίλο μου και θα δούμε. Πιστεύω ότι είναι σε καλή τιμή (και σε σχέση με αυτά που θέλει να κάνει). Όσο για το e-shop, το έχω αναφέρει και σε άλλο θέμα: το ζήτημα είναι ότι και εγώ και ο φίλος μου ζούμε στα Γρεβενά. Το κοντινότερο κατάστημα e-shop είναι στην Κοζάνη. Δηλαδή, σε περίπτωση που κάτι χαλάσει και θέλει να επιστραφεί, βολεύει να πας μέχρι την Κοζάνη (20 λεπτά είναι) να το δώσεις ώστε αυτοί να το στείλουν στην Αθήνα. Γιατί αν το στείλεις με courier και είναι κάτι μεγάλο, σου βγαίνει πολύ ακριβά. Το πιο κοντινό πλαίσιο είναι στη Λάρισα ή στη Θεσσαλονίκη. Πάντως εγώ από το 2006 από το e-shop αγοράζω και δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα σε ζήτημα service. Το μόνο μειονέκτημα ήταν ότι έπρεπε να περιμένω λίγο διάστημα μέχρι να φτιαχτεί ή να αντικατασταθεί. @ Dropsreef: Ενδιαφέρουσα η πρότασή σου. Σίγουρα δε θα στερήσει κάτι από τα παιδιά του, αλλά θα το συζητήσω και μαζί του και ό,τι αποφασίσει. @ VKostas: Αυτό που μου προτείνεις είναι μία εναλλακτική, αλλά τι οθόνη έχεις να μου προτείνεις για καλύτερη από αυτή του moldovan20;
Dropsreef Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 φιλε μου ο υπολογιστης σου δεν θα παει για srvice στην κοζανη!θα παει στο μενιδι αθηνα!σχετικα με το e-shop!ενω απο πλαισιο νομιζω τεχνικη υποστηριξη στην θεσσαλονικη! Επισης αν θελει να εχει ενα ισχυρο συστημα ας παει στη προταση που σου ειπα!γιατι στο αμεσο μελλον τα παιδια του θα ζητανε κανενα παιχνιδακι παραπανω!και πιστεψε με θα του φυγουν αλλα τοσα λεφτα στο αμεσο μελλον!
moldovan20 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 φιλε μου ο υπολογιστης σου δεν θα παει για srvice στην κοζανη!θα παει στο μενιδι αθηνα!σχετικα με το e-shop!ενω απο πλαισιο νομιζω τεχνικη υποστηριξη στην θεσσαλονικη! Επισης αν θελει να εχει ενα ισχυρο συστημα ας παει στη προταση που σου ειπα!γιατι στο αμεσο μελλον τα παιδια του θα ζητανε κανενα παιχνιδακι παραπανω!και πιστεψε με θα του φυγουν αλλα τοσα λεφτα στο αμεσο μελλον! Με την ιδια καρτα γραφικων θα παιζουνε ,τη παραπανω νομιζεις θα δωσει το cpu?
Dropsreef Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 εχει ισχυροτερο επεξεργαστη και τελευταιας τεχνολογιας,καλυτερη οθονη,καλυτερο τροφοδοτικο,διπλασια μνημη ram!ειναι περισσοτερο επενδυση για να μην ξαναφτιαχνει απο την αρχη συστημα αλλο σε ενα δυο χρονια!και εξηγησα το σκεπτικο μου αν ειδες
moldovan20 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Eγω το post το διαβασα. Οι οθονες παιζουνε στην ιδια αναλυση , τη 2πλασια μνημη που την ειδες?Οι διαφορα τον επεξεργαστων, μηδαμηνη διαφορα στα games ,το τροφοδοτικο υπεραρκετο για την 5770
ostvarivanje Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 φιλε μου ο υπολογιστης σου δεν θα παει για srvice στην κοζανη!θα παει στο μενιδι αθηνα!σχετικα με το e-shop!ενω απο πλαισιο νομιζω τεχνικη υποστηριξη στην θεσσαλονικη! Επισης αν θελει να εχει ενα ισχυρο συστημα ας παει στη προταση που σου ειπα!γιατι στο αμεσο μελλον τα παιδια του θα ζητανε κανενα παιχνιδακι παραπανω!και πιστεψε με θα του φυγουν αλλα τοσα λεφτα στο αμεσο μελλον! Συμφωνώ ότι θα πάει στην Αθήνα, αλλά εγώ θα το πάω στην Κοζάνη και μετά αυτοί θα το στείλουν. Αυτό είναι το σημείο που με βολεύει. Τα βλέπω να τους λέω τις τιμές και ας αποφασίσουν μόνοι τους, αφού τους πω τα υπέρ και τα κατά του καθενός συστήματος. Το πρώτο σύστημα είναι από το e-shop;
moldovan20 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Συμφωνώ ότι θα πάει στην Αθήνα, αλλά εγώ θα το πάω στην Κοζάνη και μετά αυτοί θα το στείλουν. Αυτό είναι το σημείο που με βολεύει.Τα βλέπω να τους λέω τις τιμές και ας αποφασίσουν μόνοι τους, αφού τους πω τα υπέρ και τα κατά του καθενός συστήματος. Το πρώτο σύστημα είναι από το e-shop; Απο το πλαισιο ,αλλα μεχρι και το cent ιδιο ειναι στο e-shop.Moνο που θα αλλαξεις τροφοδοτικο με κανενα corsair 450αρι γιατι αυτοι δεν εχουν enermax
ostvarivanje Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Τελικά επέλεξα το σύστημα που παραθέτω και θα ήθελα να μου πείτε αν διαφωνείτε σε κάτι (ή αν πρέπει να συμπληρώσουμε κάτι που μου διαφεύγει), ώστε να του το δώσω για να ξεμπερδεύω. Στο screenshot, που επισυνάπτω, γιατί μου βγάζει το πρώτο προϊόν (ASUS TA-925 GREY) χωρίς να το έχω επιλέξει;
ColdFusion Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 εχεις κανει λαθος με τις μνημες ddr2 σε mobo me ddr3 +μαπα τροφοδοτικο μια πρόταση απο μένα με ολα οσα ζήτησε ο φίλος σου...
VKostas Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Νομίζω πως είναι κρίμα να μη βάλεις τον 620 για 30Ε παραπάνω. Κατά τα άλλα, μια χαρά η σύνθεση του Coldfusion.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.