gf030 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Το πραγματικο ρακομελο δεν ειναι αυτο. Ειναι αυτο που βγαινει απο αποσταξη μελιου (χοντρικα), μετατρεπονται δηλαδη τα σακχαρα του μελιου σε αλκοολ, οπως ακριβως τα σακχαρα των στεμφυλων. Ειναι φοβερο τσιπουρο και φυσικα δεν ειναι γλυκο Κακως εχει επικρατησει το ονομα ρακομελο απο την απλη προσμιξη ρακης - τσιπουρου και μελιου.
some1 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 πιο πολύ για μελόρακο μου κάνει αυτό που λες!
Praetorianos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δεν ξέρω ποιοι φλώροι το έβγαλαν στην αγορά, αλλά αν ήταν κρητικοί θα ταν σίγουρα ηρακλειώτες, Χανιώτης είσαι μπρε, διάλε τσ' απολιμάρες σου? Όντε γκατέβω κάτω θα σε κάνω αλατσογύριστο και δεν θα μπορείς να ξεσύρεις..
kfyros Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Εξαρτάται και το ρακί. Το Ναξιώτικό που είναι φαρμάκι (ειδικά το πρωτοράκι που κάνει και για καύσιμο σε αγώνες ταχύτητας) το παστώνεις στο μέλι για να έρθει να πίνεται. Τι κανέλες και κρομμύδια τζαμπουνάτε? Καπουτσίνο το καταντήσατε. Βάλτε και λίγο σαντιγύ και τρούφα από πάνω :lol: Α ρε χαμός θα γίνει στις γιορτές. Μας τα χαλάει μόνο που δεν θα έχει κρύο για να πίνεται ευχάριστα..
Super Moderators billdanos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Είναι που δεν έχετε δοκιμάσει το ζεστό τσιπουρόμελο με βότανα!
Material_Defender_1032 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2009 Όποιος θέλει να τσεκάρει διάφορες ποικιλίες, ας πάει στο Ρακόμελο, ένα ωραίο μαγαζόνι στην Ηλιούπολη, κοντά Αγ. Μαρίνα. Έχει και ζωντανή μουσική κάποιες μέρες. Κουφάλα Λούση σε μισώ για την ζημιά που μου έκανες
kariolikos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2010 πάντως...χωρίς παρεξήγηση προς το νησί της Κρήτης...ρώτα και για ρακόμελο απο Αμοργό πλευρά...... ;-) εννοεις ψημενη ρακή μάλλον.δεν είναι το ίδιο αν και μοιάζει.εγώ πηγα Αμοργο φέτος πρώτη φορά και αγόρασα 20 λίτρα από την καλύτερη του νησιού .Μου χουν μείνει τα 5. όποιος θέλει να γευτεί...προλαβαίνει...
thodwris91 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Βρήκα ένα ξεχασμένο μπουκάλι έτοιμο ρακόμελο από την πενταήμερη μας στην Κρήτη. Αύτο το ζεσταίνεις πριν το πιείς; Θα λέει τίποτα; Α και επίσης ρακή δεν έχω με τσικουδιά μπορώ να φτιάξω ρακόμελο;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.