mc01319 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 ξερει καποιος απο κρητη να μου πει πως φτιαχνουμε ρακόμελα?
mc01319 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 αυτο το ξερω ρε συ..πρεπει να υπαρχει διαδικασια νομιζω...
Lucifer Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Βάζεις τη ρακή σε ένα μπρίκι με 2 ξυλάκια κανέλα και κάμποσους κόκκους γαρύφαλλου. Ξεκινάς να το ζεσταίνεις χαμηλά. Μόλις δεις να ζεσταίνεται βάζεις το μέλι, ανακατεύεις και συνεχίζεις αργά-αργά να το ζεσταίνεις. Μόλις αρχίσει να μυρίζει και να εξαχνώνεται και ΠΡΙΝ βράσει, το βγάζεις.
mc01319 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 σε ευχαριστω...αυτη ειναι η απαντηση που εψαχνα..το χεις φτιαξει σωστα??
eSATA Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 σε ένα ποτήρι του νερού ρακί πόσο μέλι βάζεις λουσι; αυτο το ξερω ρε συ..πρεπει να υπαρχει διαδικασια νομιζω... ναι απλά έκανα άχρηστο σχόλιο λόγω του προηγούμενου τίτλου...
agpr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Σε ένα ποτήρι του νερού ;;; Είναι ζήτημα γούστου, αλλά θα σου πρότεινα μια κουταλιά κοφτή για τρία-τέσσερα σφηνάκια ρακί (1/3 του μπρικιού), ένα ξύλο κανέλα και 4-5 γαρύφαλα.
Chrisxxx Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Και αν εχεις τπτ να το κραταει ελάχιστα ζεστό ακόμα καλύτερα... Σαν αυτά τα γκαζάκια που φέρνουν το φοντι..
AFANIS_ Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 πάντως...χωρίς παρεξήγηση προς το νησί της Κρήτης...ρώτα και για ρακόμελο απο Αμοργό πλευρά...... ;-)
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 πάντως...χωρίς παρεξήγηση προς το νησί της Κρήτης...ρώτα και για ρακόμελο απο Αμοργό πλευρά...... ;-) Έεεεετσι. Ανασταίνει νεκρούς!
Lucifer Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μα το ρακόμελο είναι Κυκλαδίτικη μόντα απ' τη μάνα του. Αποκλείεται να κάνανε τέτοια πουστριλίκια με το νέκταρ οι Κρητικοί. Αλλά ναι, αμοργίτικο αν και ελαφρύ, φοβερά αρωματικό και τα σπάει. Όποιος θέλει να τσεκάρει διάφορες ποικιλίες, ας πάει στο Ρακόμελο, ένα ωραίο μαγαζόνι στην Ηλιούπολη, κοντά Αγ. Μαρίνα. Έχει και ζωντανή μουσική κάποιες μέρες.
Garnele Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Ο λούσι παντα της υπερβολής!! Ο επαγγελματικός τρόπος λέει ότι: Σε ένα μπρίκι βάζεις ΕΝΑ ξυλάκι κανέλα (το οποίο δεν το πετάς διότι το άρωμα το βγάζει έντονα από το δεύτερο ρακόμελο που θα φτιάξεις και μετά -υπολογίζεις γύρω στις 5 χρήσεις ανά ξυλάκι) Μία κουταλιά μέλι ή δύο αν είναι σχετικά άγλυκο ΤΡΙΑ γαρύφαλλα Το τραβάς από το μπρίκι μόλις σχηματιστεί μία άσπρη σανκρουστα στην επιφάνεια και λιώσει το μέλι από το κουτάλι.
Chrisxxx Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 garnele το τσιπουρο το πίνουμε κατα τη διαρκεια της παρασκευης του μελιου με τη κανέλα;
Garnele Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Α, μετά από συγκεντρωμένη ανάγνωση και συντακτική ανάλυση του παραπάνω ποστ και φυσικά με τη βοήθεια γνωστού χρήστη, μπορώ να πω ότι τη ρακή -ποιο τσίπουρο;- τη ρίχνουμε στην αρχή. Δηλαδή ένα μπρίκι γεμάτο ρακή, μέλι κανέλα γαρύφαλλο και τα αφήνουμε να ζεσταίνονται.
zoya Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Τα ρακόμελα οι άντρακλες οι Κρητικοί τα πίνανε όταν ήταν άρρωστοι, λίγο πριν τους κόψουν βεντούζες, γενίκα είναι ό,τι πρέπει αν αρπάξεις κρύο. Τα έψηναν οι γιαγιάδες, πάντα με πρωτόρακη κ με θυμαρίσιο μέλι για να έχει αντισηπτική και αντιβιοτική δράση, η δικιά μου έβαζε κ 2 σταγόνες λεμόνι. Δεν ξέρω ποιοι φλώροι το έβγαλαν στην αγορά, αλλά αν ήταν κρητικοί θα ταν σίγουρα ηρακλειώτες, εγώ ρακόμελο σε μαγαζί ήπια πρώτη φορά στην Αθήνα δεν ενθουσιάστηκα, αλλά η κανέλα στο ρακόμελο τα σπάει η αλήθεια είναι. Η συνταγή της garnele αγγίζει την τελειότητα.-
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.