Προς το περιεχόμενο

Ρακόμελο


mc01319

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βάζεις τη ρακή σε ένα μπρίκι με 2 ξυλάκια κανέλα και κάμποσους κόκκους γαρύφαλλου. Ξεκινάς να το ζεσταίνεις χαμηλά. Μόλις δεις να ζεσταίνεται βάζεις το μέλι, ανακατεύεις και συνεχίζεις αργά-αργά να το ζεσταίνεις. Μόλις αρχίσει να μυρίζει και να εξαχνώνεται και ΠΡΙΝ βράσει, το βγάζεις.

Δημοσ.

σε ένα ποτήρι του νερού ρακί πόσο μέλι βάζεις λουσι;

 

αυτο το ξερω ρε συ..πρεπει να υπαρχει διαδικασια νομιζω...

ναι απλά έκανα άχρηστο σχόλιο λόγω του προηγούμενου τίτλου...:-)

Δημοσ.

Σε ένα ποτήρι του νερού :shock:;;;

Είναι ζήτημα γούστου, αλλά θα σου πρότεινα μια κουταλιά κοφτή για τρία-τέσσερα σφηνάκια ρακί (1/3 του μπρικιού), ένα ξύλο κανέλα και 4-5 γαρύφαλα.

Δημοσ.

Και αν εχεις τπτ να το κραταει ελάχιστα ζεστό ακόμα καλύτερα... Σαν αυτά τα γκαζάκια που φέρνουν το φοντι.. :-)

  • Super Moderators
Δημοσ.
πάντως...χωρίς παρεξήγηση προς το νησί της Κρήτης...ρώτα και για ρακόμελο απο Αμοργό πλευρά...... ;-)

 

Έεεεετσι. Ανασταίνει νεκρούς! :-)

Δημοσ.

Μα το ρακόμελο είναι Κυκλαδίτικη μόντα απ' τη μάνα του. Αποκλείεται να κάνανε τέτοια πουστριλίκια με το νέκταρ οι Κρητικοί.

 

Αλλά ναι, αμοργίτικο αν και ελαφρύ, φοβερά αρωματικό και τα σπάει.

Όποιος θέλει να τσεκάρει διάφορες ποικιλίες, ας πάει στο Ρακόμελο, ένα ωραίο μαγαζόνι στην Ηλιούπολη, κοντά Αγ. Μαρίνα. Έχει και ζωντανή μουσική κάποιες μέρες.

Δημοσ.

Ο λούσι παντα της υπερβολής!!

 

Ο επαγγελματικός τρόπος λέει ότι:

 

Σε ένα μπρίκι βάζεις ΕΝΑ ξυλάκι κανέλα (το οποίο δεν το πετάς διότι το άρωμα το βγάζει έντονα από το δεύτερο ρακόμελο που θα φτιάξεις και μετά -υπολογίζεις γύρω στις 5 χρήσεις ανά ξυλάκι)

Μία κουταλιά μέλι ή δύο αν είναι σχετικά άγλυκο

ΤΡΙΑ γαρύφαλλα

 

Το τραβάς από το μπρίκι μόλις σχηματιστεί μία άσπρη σανκρουστα στην επιφάνεια και λιώσει το μέλι από το κουτάλι.

Δημοσ.

Α, μετά από συγκεντρωμένη ανάγνωση και συντακτική ανάλυση του παραπάνω ποστ και φυσικά με τη βοήθεια γνωστού χρήστη, μπορώ να πω ότι τη ρακή -ποιο τσίπουρο;- τη ρίχνουμε στην αρχή. Δηλαδή ένα μπρίκι γεμάτο ρακή, μέλι κανέλα γαρύφαλλο και τα αφήνουμε να ζεσταίνονται.

Δημοσ.

Τα ρακόμελα οι άντρακλες οι Κρητικοί τα πίνανε όταν ήταν άρρωστοι, λίγο πριν τους κόψουν βεντούζες, γενίκα είναι ό,τι πρέπει αν αρπάξεις κρύο.

 

Τα έψηναν οι γιαγιάδες, πάντα με πρωτόρακη κ με θυμαρίσιο μέλι για να έχει αντισηπτική και αντιβιοτική δράση, η δικιά μου έβαζε κ 2 σταγόνες λεμόνι.

 

Δεν ξέρω ποιοι φλώροι το έβγαλαν στην αγορά, αλλά αν ήταν κρητικοί θα ταν σίγουρα ηρακλειώτες, εγώ ρακόμελο σε μαγαζί ήπια πρώτη φορά στην Αθήνα δεν ενθουσιάστηκα, αλλά η κανέλα στο ρακόμελο τα σπάει η αλήθεια είναι.

 

 

Η συνταγή της garnele αγγίζει την τελειότητα.-

 

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...