G.U.S+ Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Έχοντας 2 υπολογιστές στο δίκτυο ο ένας με win7 και ο άλλος με XP ήθελα να έχω σε κοινή χρήση τους δίσκους και των 2 και όχι μόνο φακέλους.Τα XP λοιπόν έβλεπαν κανονικά τους δίσκους των Win7 αλλά όχι και το αντίθετο μπορούσα δηλαδή να διαμοιράσω στα XP τους φακέλους των Win7 αλλά όχι τους δίσκους. Με τα παρακάτω λοιπόν έδωσα λύση στο πρόβλημά μου. Αν κάπου έχω λάθος ή έχει αναφερθεί στο forum ξανά παρακαλώ διορθώστε με. Κοινόχρηστοι δίσκοι σε Windows 7 και Xp με το ίδιο workgroup χωρίς password χρήστη. Control Panel All Control Panel Items Administrative Tools Computer Management System Tools Shared Folders ή εν συντομία για τα παραπάνω (run or search fsmgmt.msc) Shares (δεξί κλικ και επιλογή New Share) Πατάς Browse και επιλέγεις τον δίσκο που θέλεις να διαμοιράσεις και μετά Next Στο μήνυμα που θα σου βγάλει Πατάς Yes Στην συνέχεια στο πεδίο Share name δηλώνεις ένα όνομα πχ win7 μετά Next Με επιλογή Customize permissions πατάς Custom Τσεκάρεις όλες τις επιλογές κάτω από το Allow και επιλέγεις το Security tab Πατάς Edit-Add-Advanced-Find Now Επιλέγεις Everyone και ΟΚ Ξανά ΟΚ Επιλέγεις Everyone και κάτω από το Allow τσεκάρεις τα πάντα εκτός από το Special Permissions Μετά Apply-ΟΚ-Finish http://tinkano.site40.net/winshare.htm
parsifal Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Αν υπάρχει κάποια WiFi δίοδος μέσα στο LAN, ελπίζω να έχεις πάρει πολύ προσεκτικά μέτρα ασφαλείας, γιατί με τις παραπάνω ρυθμίσεις (sharing ολόκληρων volumes χωρίς permissions) είναι ζόρικα τα πράγματα... :-/
karetsos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 πολύ ενδιαφέρον, θα το δοκιμάσω μόλις πάω σπίτι.
G.U.S+ Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Αν υπάρχει κάποια WiFi δίοδος μέσα στο LAN, ελπίζω να έχεις πάρει πολύ προσεκτικά μέτρα ασφαλείας, γιατί με τις παραπάνω ρυθμίσεις (sharing ολόκληρων volumes χωρίς permissions) είναι ζόρικα τα πράγματα... :-/ Ναι το γνωρίζω .... αλλά έχω προειδοποιήσει
parsifal Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Το λέω στη νύφη, για να τ' ακούσει η πεθερά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.