spyros.cs Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 ηρέμησε, κουβέντα κάνουμε... από ότι κατάλαβα, εννοείς ότι ο εγκέφαλος θέλει χρόνο για να μάθει να αποκωδικοποιεί και να ερμηνεύει τον ήχο, γιατί δεν έχει εκπαιδευτεί για κάτι τέτοιο. λογικά θα είναι το ίδιο δύσκολο και για τους τυφλούς, που θα πρέπει να ερμηνεύσουν 3 διαστάσεις, αποστάσεις, χρώματα κτλ. μπορεί η υφιστάμενη τεχνολογία να μην εξυπηρετεί εσένα προσωπικά αλλά θα μπορούσε να εφαρμοστεί από την αρχή σε κάποιον άλλον, και δεν αποκλείεται στο μέλλον να βρεθεί κάτι καλύτερο που να εξυπηρετεί και εσένα. το οξύμωρο δεν είναι ότι είσαι κωφός αλλά το ότι όπως διατύπωσες την άποψή σου είναι σαν να λες ότι δεν θες να σου δώσουν την δυνατότητα να ακούσεις...και αυτό μου φάνηκε περίεργο. φίλε, ρατσισμός θα υπάρχει ακόμα και όταν οι τυφλοί θα βλέπουν, οι κωφοί θα ακούνε και ανάπηροι θα περπατάνε, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε από καρδιές ούτε από ψυχές...
status Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσιότητα μόνο με το μικρό του όνομα; Μήπως ήταν ένα γουρούνι απλά; - Οκ πέτυχε το πείραμα, αναγνωρίζει τον περίγυρο του το γουρούνι, βγάλτε το για να το δοκιμάσουμε κ σε άνθρωπο! :Ρ
YianPan Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 ηρέμησε, κουβέντα κάνουμε...από ότι κατάλαβα, εννοείς ότι ο εγκέφαλος θέλει χρόνο για να μάθει να αποκωδικοποιεί και να ερμηνεύει τον ήχο, γιατί δεν έχει εκπαιδευτεί για κάτι τέτοιο. λογικά θα είναι το ίδιο δύσκολο και για τους τυφλούς, που θα πρέπει να ερμηνεύσουν 3 διαστάσεις, αποστάσεις, χρώματα κτλ. μπορεί η υφιστάμενη τεχνολογία να μην εξυπηρετεί εσένα προσωπικά αλλά θα μπορούσε να εφαρμοστεί από την αρχή σε κάποιον άλλον, και δεν αποκλείεται στο μέλλον να βρεθεί κάτι καλύτερο που να εξυπηρετεί και εσένα. το οξύμωρο δεν είναι ότι είσαι κωφός αλλά το ότι όπως διατύπωσες την άποψή σου είναι σαν να λες ότι δεν θες να σου δώσουν την δυνατότητα να ακούσεις...και αυτό μου φάνηκε περίεργο. φίλε, ρατσισμός θα υπάρχει ακόμα και όταν οι τυφλοί θα βλέπουν, οι κωφοί θα ακούνε και ανάπηροι θα περπατάνε, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε από καρδιές ούτε από ψυχές... εεμμ... φυσικα κουβεντιαζουμε. Απλα τα κεφαλαια γραμματα το εκανα για να επισημανω σοβαρα την θεση μου και τιποτα αλλο. Οσο για τον εγκεφαλο που θελει χρονο να αποκωδικοποιησει οπτικα, ακουστικα, (χμμ... με επιασες λιγακι αδιαβαστος, χεχε) ομως πιστευω οτι ο ανθρωπος αν εχει οσο ελευθερο χρονο διαθετει πχ 25 χρονια να τα αποκωδικοποιησει τον εγκεφαλο και παλι δεν θα ειναι αρκετο. Που το γνωριζω ή πως να ειμαι σιγουρος? Για να πω την αληθεια τιποτα δεν αντικαθιστα τα αυτια ή τα ματια. Και εχω φιλους που εκαναν κοχλιακο εμφυτευμα και με τρομαζουν λιγακι... συμπεριφορα αλλαξε, μη επαρκη ακοη, απογοητευση κλπ κλπ. Εξαλλου με αυτα που εμαθα και στεκομαι γερα τα ποδια μου, ο γιατρος ακομα δεν ειναι ευχαριστημενος μαζι μου εε? Offtopic: Εχεις δει το εργο Σταρ Τρεκ εε? Αυτος ο μαυρος που εχει περιεργεια γυαλια κατι σαν φασματο-γυαλια εε? Εε... φανταζομαι ουτε και στον 23 αιωνα η τεχνολογια θα εχει φτασει τοσο ωστε να αντικαθιστα την οραση ή αλλα μελη του σωματος μας. Και τελευταιο, φιλε μου, ο ρατσισμος θα υπαρχει για οσο δεν υπαρχει η κατανοηση και η αγαπη. Αν τα εχουμε στις καρδιες μας δηλ. αγαπη κι κατανοηση ειναι δυνατον να εξαλειφθει. Αυτο ειπε ο Κυριος ημων Ιησους Χριστος. Δεν ειπα οτι οξυμωρο ισον οτι ειμαι κωφος, και οπως ειπες αναφερομαι στην αποψη μου και οπως ειδες υπερασπιζομαι την αποψη μου οσο περιεργο κι αν ειναι! Ξερεις κατι ε? Οταν αρνηθηκα το κοχλιακο εμφυτευμα και η μητερα μου παρεξενεψε οπως εσυ... αλλα μετα απο καποια κουβεντουλα και η μητερα μου μετα απο πολυ σκεψη με καταλαβε απολυτα και συμφωνησε μαζι μου!! Μου λεει οτι φανταζεται τον εαυτο της απο ακουοντα αν γινει ξαφνικα κωφη θα κουραστει πολυ να μαθει την νοηματικη γλωσσα! Ετσι κι σε μενα. Καλα Χριστουγεννα να εχετε και Καλη Πρωτοχρονια.
De@th L0rd Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δε περίμενα και κάτι καλύτερο από θέμα με ατάκα από την βίβλο.
superor Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δεν ήθελα να σχολιάσω, γιατί θα φανεί ότι παρεκτρέπομαι, αλλά δεν μπορώ... Κάτι με τραβάει! ;-) Είναι πολύ επικίνδυνος τρόπος σκέψης του οποιουδήποτε να κατακρίνει και να υποβαθμίζει τις πεποιθήσεις των άλλων ανθρώπων, θεωρώντας ότι εκείνος έχει το προνόμιο της απόλυτης αλήθειας και όσοι διαφωνούν ή πιστεύουν σε κάτι άλλο είναι μειωμένης αντίληψης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση (για αντίπραξη :-P) θα κάνω και εγώ το ίδιο και θα πω ότι δεν περιμένω κάτι καλύτερο από ανθρώπους που έχουν θεοποιήσει την τεχνολογία και την αντιληπτική τους ικανότητα... Και φαίνεται περίτρανα πως η αντίληψη της ουσίας των πραγμάτων δεν εξαρτάται από το πόσο αρτιμελής ή μορφωμένος είναι κάποιος... Πολλές φορές αυτό περιορίζει παρά απελευθερώνει! Και για να μη μιλάω θεωρητικά (και για να ξεφύγω εντελώς από το θέμα!) απλά σας λέω να πάτε να δείτε την ταινία Avatar (από την στάση του ανάπηρου αμόρφωτου στρατιώτη μέχρι τη "βλακεία" των Να'βι - αυτόχθονων - που είναι τόσο χαζοί να πιστεύουν σε κάτι ανώτερο από την επιστήμη των εξελιγμένων γήινων). Καλά σταματάω, εντάξει!
limplixos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Και για να μη μιλάω θεωρητικά (και για να ξεφύγω εντελώς από το θέμα!) απλά σας λέω να πάτε να δείτε την ταινία Avatar (από την στάση του ανάπηρου αμόρφωτου στρατιώτη μέχρι τη "βλακεία" των Να'βι - αυτόχθονων - που είναι τόσο χαζοί να πιστεύουν σε κάτι ανώτερο από την επιστήμη των εξελιγμένων γήινων).Καλά σταματάω, εντάξει! +1 Πολύ όμορφη ταινία!
YianPan Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δεν ήθελα να σχολιάσω, γιατί θα φανεί ότι παρεκτρέπομαι, αλλά δεν μπορώ... Κάτι με τραβάει! ;-) Είναι πολύ επικίνδυνος τρόπος σκέψης του οποιουδήποτε να κατακρίνει και να υποβαθμίζει τις πεποιθήσεις των άλλων ανθρώπων, θεωρώντας ότι εκείνος έχει το προνόμιο της απόλυτης αλήθειας και όσοι διαφωνούν ή πιστεύουν σε κάτι άλλο είναι μειωμένης αντίληψης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση (για αντίπραξη :-P) θα κάνω και εγώ το ίδιο και θα πω ότι δεν περιμένω κάτι καλύτερο από ανθρώπους που έχουν θεοποιήσει την τεχνολογία και την αντιληπτική τους ικανότητα... Και φαίνεται περίτρανα πως η αντίληψη της ουσίας των πραγμάτων δεν εξαρτάται από το πόσο αρτιμελής ή μορφωμένος είναι κάποιος... Πολλές φορές αυτό περιορίζει παρά απελευθερώνει! Και για να μη μιλάω θεωρητικά (και για να ξεφύγω εντελώς από το θέμα!) απλά σας λέω να πάτε να δείτε την ταινία Avatar (από την στάση του ανάπηρου αμόρφωτου στρατιώτη μέχρι τη "βλακεία" των Να'βι - αυτόχθονων - που είναι τόσο χαζοί να πιστεύουν σε κάτι ανώτερο από την επιστήμη των εξελιγμένων γήινων). Καλά σταματάω, εντάξει! Ευγε ευγε!! +1000 Υ.Γ. μα καλα προλαβες να δεις το εργο αυτο?? Εγω παντως θα το δω συντομαααα!!!
charis_k Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δηλωνω λατρης της τεχνολογιας και μαλιστα φανατικος! Χαιρομαι ΠΑΡΑ πολυ που διαβασα αυτη την ειδηση. Ομως ειναι γεγονος πως για να αντικατασταθει τεχνιτα κατι που διαμορφωνωταν εκκατομθρια χρονα, οπως το ανθρωπινο σωμα, αν μη τι αλλο θα περασουν τουλαχιστων ΠΟΛΛΕΣ δεκετιες ακομη και μακαρι, οχι αιωνες. (Χωρις επιπλοκες, ουσιαστικη αντικατασταση, να μπορει να το εχει ο καθε ενδιαφερομενος και οχι να στοιχιζει χιλιαδες ή εκκατομυρια...) Δεν υπαρχει πιο σπουδαια "μηχανη" απο εναν ΖΩΝΤΑΝΟ οργανισμο!!!!! Ομως αυτα τα μικρα μα παραλληλα τεραστια βηματα ειναι η αρχη ολου αυτου. Σε καθε περιπτωση σεβομαι την αποψη του φιλου μας ΥιανΠαν γιατι εκεινος ειναι ΠΙΟ κοντα απο τον καθε ενα μας σε αυτο το θεμα, τουλαχιστον, και 1000% εχει ζησει καταστασεις που εμεις ΔΕΝ μπορουμε να φανταστουμε, επι του θεματος παντα. Να εισαι καλα φιλε! Τελος με λυπη πιστευω οτι πρωτα θα δημιουργηθουν τελεια cyborg ή δεν ξερω τι αλλο και μετα θα εξαληφθει ο ραστισμος σε οποια μορφη και αν τον αναλυσουμε. Ομως αυτο και μονο, σημαινει οτι πρεπει να προσπαθησουμε περισσοτερο και οχι να αδιαφορουμε.
adamhbl Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Να σας πω ότι στη σχολή σχετικά με αυτό το εμφύτευμα μάθαμε ότι υπάρχουν μερικοί κακόβουλοι χάκερ που στέλνουν μέσω της οθόνης του υπολογιστή ειδικό φωτισμό που αποπρογραμματίζει το chip Αν είναι δυνατόν!!!
status Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δηλαδή ανάλογος την ήπειρο θα έχει NTSC , PAL ή SECAM σήμερα;ρ Κάτι παρόμοιο είχε παρουσιαστεί την δεκαετία του 90 από τον Λουράκη Μανώλη αν δε κάνω λάθος αλλά εν βρίσκω κάτι σχετικό!
agent_smith Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 περί ιατρικής ηθικής???!!!ούτε που καταλαβα γιατι! δεν επεσε φακελακι (Joke) κριμας παντος...
YianPan Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δηλωνω λατρης της τεχνολογιας και μαλιστα φανατικος!Χαιρομαι ΠΑΡΑ πολυ που διαβασα αυτη την ειδηση. Ομως ειναι γεγονος πως για να αντικατασταθει τεχνιτα κατι που διαμορφωνωταν εκκατομθρια χρονα, οπως το ανθρωπινο σωμα, αν μη τι αλλο θα περασουν τουλαχιστων ΠΟΛΛΕΣ δεκετιες ακομη και μακαρι, οχι αιωνες. (Χωρις επιπλοκες, ουσιαστικη αντικατασταση, να μπορει να το εχει ο καθε ενδιαφερομενος και οχι να στοιχιζει χιλιαδες ή εκκατομυρια...) Δεν υπαρχει πιο σπουδαια "μηχανη" απο εναν ΖΩΝΤΑΝΟ οργανισμο!!!!! Ομως αυτα τα μικρα μα παραλληλα τεραστια βηματα ειναι η αρχη ολου αυτου. Σε καθε περιπτωση σεβομαι την αποψη του φιλου μας ΥιανΠαν γιατι εκεινος ειναι ΠΙΟ κοντα απο τον καθε ενα μας σε αυτο το θεμα, τουλαχιστον, και 1000% εχει ζησει καταστασεις που εμεις ΔΕΝ μπορουμε να φανταστουμε, επι του θεματος παντα. Να εισαι καλα φιλε! Τελος με λυπη πιστευω οτι πρωτα θα δημιουργηθουν τελεια cyborg ή δεν ξερω τι αλλο και μετα θα εξαληφθει ο ραστισμος σε οποια μορφη και αν τον αναλυσουμε. Ομως αυτο και μονο, σημαινει οτι πρεπει να προσπαθησουμε περισσοτερο και οχι να αδιαφορουμε. Και σε σενα, να εισαι παντα καλα, φιλε!!
Γιάννης Μ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2010 Για να πω την αληθεια τιποτα δεν αντικαθιστα τα αυτια ή τα ματια. Και εχω φιλους που εκαναν κοχλιακο εμφυτευμα και με τρομαζουν λιγακι... συμπεριφορα αλλαξε, μη επαρκη ακοη, απογοητευση κλπ κλπ. Εξαλλου με αυτα που εμαθα και στεκομαι γερα τα ποδια μου, ο γιατρος ακομα δεν ειναι ευχαριστημενος μαζι μου εε? ......... Οταν αρνηθηκα το κοχλιακο εμφυτευμα και η μητερα μου παρεξενεψε οπως εσυ... αλλα μετα απο καποια κουβεντουλα και η μητερα μου μετα απο πολυ σκεψη με καταλαβε απολυτα και συμφωνησε μαζι μου!! Μου λεει οτι φανταζεται τον εαυτο της απο ακουοντα αν γινει ξαφνικα κωφη θα κουραστει πολυ να μαθει την νοηματικη γλωσσα! Ετσι κι σε μενα. Φίλε μου από αυτά που λες φοβάμαι ότι μάλλον εσύ είσαι αυτός που έχει αναπτύξει ρατσισμό και φόβο (οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος) απέναντι σε αυτούς που χρησιμοποίησαν το εμφύτευμα. Θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις να το ξεπεράσεις και να δεις πιο καθαρά, μήπως άδικα δεν βελτιώνεις την ποιότητα και στη ζωή σου. Κανείς εξάλλου δε σε εμποδίζει να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς και την νοηματική. Όσο για τον χρόνο και την προσπάθεια που έκανες για να την αφομοιώσεις σίγουρα δεν πρόκειται να πάνε χαμένες, αλλά πάντα θα σε γεμίζουν δύναμη. Στα λέω αυτά με καλή πρόθεση, γιατί ξέρω ότι μερικές φορές από ένα ξένο μπορεί να ακούσεις αλήθειες που δεν θα σου έλεγε κάποιος συγγενής ή φίλος.
lampros321 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) ''περί ιατρικής ηθικής'' Ναι σίγουρα υπάρχει θέμα. Άλλο το να φτιάξεις μια κάμερα και άλλο να βιντεοσκοπείς τον κόσμο. θέλω να πω, άλλο να κάνεις μια εφεύρεση και άλλο να την χρησιμοποιείς. Η ηθική είναι πάντα λεπτή αλλιώς δεν είναι ηθική. Δεν είναι θέμα ηθικής π.χ.: το αν θα κλέψεις. Είναι θέμα αντίληψης. Θέμα ηθικής είναι π.χ. : Το αν κάποια σελίδα μπορεί δημοσιεύει το ποιοι την είδαν, ακόμα και αν είναι μια σελίδα για να λες αποκλείστηκα <Καλημέρα !> και τίποτα άλλο. Όπως λέω και γω : Η ηθική είναι πάντα προσωπική και γι 'αυτό δεν είναι γραμμένη σε νόμους. Έτσι μια Ιατρική πράξη πρέπει να μην προσβάλει την ηθική κανενός και για να το πετύχεις αυτό πρέπει πρώτα να γίνει κουβέντα πριν την πράξη. Π.χ. κλωνοποίηση. <--- ηθικά προβλήματα Ο φόβος που απορρέει από αυτή την είδηση, είναι το (άνθρωπος-cyborg). Φυσικά δεν σε κάνει cyborg ένα βοήθημα όρασης αλλά αν αργότερα προσθέσουν επιπλέον δυνατότητες; όπως καταγραφή (άνθροπως-camera) ή αποστολής της εικόνας (άνθρωπος-κατάσκοπος ή Ρουφιάνος) ή προβολή εικόνας κατευθείαν στο μάτι, και τον πεθάνουν τον μπαγάσα στις διαφημίσεις Τότε? Ναι όλα αυτά είναι επιστημονική φαντασία. Προσωπικά είμαι υπέρ της επιπλέον έρευνας και τεχνολογίας.Aν φέρνει προβλήματα καμιά φορά θα τα αντιμετωπίσουμε όπως όλα τα άλλα. Όλα αυτά τα είπα γιατί άλλο να κατανοείς πότε υπάρχει Ηθικό ζήτημα και άλλο αν συμφωνείς. ……………………………………………………………….. *Ας μην κάνουμε τους ανθρώπους ρομπότ, αλλά τα ρομπότ ανθρώπους* lol Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2010 από lampros321
fishfemale Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 1) με το να βαλω το κοχλιακο δεν παει να πει οτι θα ακουσω αμεσα, αλλα μια σειρα απο πολυχρονη εκπαιδευση να μαθω την προελευση των ηχων!! Δηλ. φτου, παλι απο την αρχη εε?2) ρωτησα τον γιατρο, αν θα μπορεσω να ακουω τα πουλια να κελαδαει ή να ακουω τον καταρρακτη το νερο να πεφτει?? Μου απαντησε ΟΧΙ. Οποτε ποιος ο λογος? Δυστυχως κι εδω κανεις τεραστιο ΛΑΘΟΣ διοτι η νοηματικη γλωσσα δεν ειναι καθολου υποκαταστατο. Ειναι φυσικη και πολυσυνθετη! Οπως εσεις. Καμια μα καμια γλωσσα απο οσα ξερω δεν ειναι καθολου υποκαταστατο!! Οσο για τον εγκεφαλο που θελει χρονο να αποκωδικοποιησει οπτικα, ακουστικα, (χμμ... με επιασες λιγακι αδιαβαστος, χεχε) ομως πιστευω οτι ο ανθρωπος αν εχει οσο ελευθερο χρονο διαθετει πχ 25 χρονιανα τα αποκωδικοποιησει τον εγκεφαλο και παλι δεν θα ειναι αρκετο. ... Και εχω φιλους που εκαναν κοχλιακο εμφυτευμα και με τρομαζουν λιγακι... συμπεριφορα αλλαξε, μη επαρκη ακοη, απογοητευση κλπ κλπ. Τώρα είδα το θέμα αυτό και θέλω να σχολιάσω τα συγκεκριμένα σημεία που ανέφερες: 1) Είναι απόλυτα φυσιολογικό να χρειάζεται κάποια εκπαίδευση για να μάθει τους ήχους κάποιος που δεν τους γνώρισε ακόμα. 2) Με το κοχλιακό εμφύτευμα, βλέπεις την διαφορά από τον πρώτο κιόλας χρόνο, και είναι μάλιστα πολύ μεγάλη. 3) Δεν ξέρω γιατί σου είπε ο γιατρός ότι δεν θα ακούς τα πουλιά, αλλά το ζητούμενο του εμφυτεύματος αυτού είναι να διευκολύνει την επικοινωνία με τους ανθρώπους εκτός νοηματικής. Πάντως, και τα πουλιά ακούς, και το νερό, ακόμα και το περπάτημα των μυρμηγκιών πάνω στα ξερόχορτα. 4) Η νοηματική, κακά τα ψέμματα, έχει σχετικά φτωχό λεξιλόγιο μπροστά στην ελληνική γλώσσα (που φημίζεται παγκοσμίως για το πλούσιο λεξιλόγιο της), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν καλύπτει την επικοινωνία μεταξύ δυο ανθρώπων. 5) Η αποκωδικοποίηση του εγκεφάλου στα νέα ερεθίσματα, προχωράει με πολύ γρήγορο ρυθμό, επειδή είναι ευέλικτος. Δεν χρειάζονται 25 χρόνια (όπως είπες) για να ανταποκριθεί στα νέα ερεθίσματα. Από την πρώτη στιγμή μαθαίνει και προχωράει αργά αλλά σταθερά. 6) Οι φίλοι σου που έβαλαν κοχλιακό εμφύτευμα, είναι προφανώς στην αρχή της διαδικασίας (ή δεν προσπαθούν αρκετά, ή δυσκολεύονται να αποχωριστούν την νοηματική γλώσσα, ή για πολλούς άλλους λόγους) και δεν έχουν δει ακόμα τα πραγματικά της αποτελέσματα, γι' αυτό και είναι λογικό να έχουν απογοητευτεί. Το μυστικό είναι να μην τα παρατήσουν. Να επιμένουν και να περιμένουν. Αυτά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα