tomfon Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Γειά σας. Θα μπορούσε κπ να μου εξηγήσει τί είναι αυτό το Intel Matrix Storage Driver, που χρειάζεται και αν πρέπει να το εγκαταστησω στο λαπτοπ μου το οποίο σύντομα πρόκειται να δεχθεί τα Win7 μετά από φορματ; Παρεπιπτόντως, στο λαπτοπ μου που τρέχει βιστα 32 οταν παιζω τραγουδι η βιντεο ο ηχος κολλάει για ένα δευτερόλεπτο και μετά συνεχίζει. Αυτό συμβαίνει περιοδικά. Νομίζω πως συμβαίνει κάθε 15'. Είναι πολύ ενοχλητικό και πιστεύω πως οφείλεται σε κάποια ασυμβατότητα αν και δεν ξέρω τί ακριβώς. Κάπου διάβασα στο ιντερνετ πως έχει να κάνει με τον κοντρολερ της intel π.χ. τον ICH9 και τους σκληρούς δίσκους του πι-σι. Πραγματικά δεν ξέρω τί συμβαίνει και σίγουρα δεν θα ήθελα να συμβεί και με τα 7. Αν δεν έχω δώσει αρκτες πληροφορίες πείτε το μου. Ευχαριστώ.
Physics_Rulez Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 The Intel® Matrix Storage Solution Intel Matrix Storage Technology provides new levels of protection, performance, and expandability in 2008 for desktop and mobile platforms. Whether using one or multiple hard drives, users can take advantage of enhanced performance and lower power consumption. When using more than one drive the user can have additional protection against data loss in the event of hard drive failure. Intel Matrix Storage Technology can also improve the performance of disk intensive retrieval applications such as editing home video. Intel Matrix Storage Technology provides benefits to users of a single drive as well. Storage performance is improved through Native Command Queuing (NCQ), harnessing the quad DMA controllers in the hardware, and optimized hardware & software tuning. For mobile systems, longer battery life is enabled through Link Power Management (LPM) which can reduce the power consumption of the chipset and SATA* hard drive. To warn of possible hard drive failures, SMART alerting is provided, notifying users when the drive detects potential oncoming failure. Και όλα αυτά τα βρήκα εδώ: http://tinyurl.com/yeth5jt Εγώ τον έχω εγκατεστημένο πάντως.
tomfon Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. θέλω να εγκαταστήσω τα 7 σε ένα υπολογιστή που έχει δύο σκληρούς της ίδιας μαρκας. Αυτό σημαίνει πως ο υπολογιστής έχει στηθεί για RAID configuration σωστά; Τους drivers του manager τους εγκαθιστώ κατά την εγκατάσταση του λογισμικού (μέθοδος F6) ή μετά;
tomfon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Η απάντηση έχει ως εξής: Θα πρέπει αρχικά να μάθει κανείς ποιόν controler χρησιμοποιεί η μητρική του υπολογιστή του γιατί άλλους χρησιμοποιεί για RAID και άλλους για AHCI configuration. Αφού λοιπόν γίνει αυτό θα πρέπει να εγκαταστήσει τους drivers κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού. Λεπτομέρειες για το πώς και το γιατί της διαδικασίας μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω links. http://downloadmirror.intel.com/17882/eng/readme.txt http://www.blackviper.com/Articles/OS/Install_7/install_7a.htm ...Αν και απο ότι κατάλαβα μόνος μου τα λέω... Τέλος πάντων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.