Προς το περιεχόμενο

Μητρικη για Phenom II

papazaf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αμάν πια... Μας κοροϊδεύεις; Είσαι απόλυτα καλυμμένος αν δεν χρησιμοποιήσεις 3 ή 4 κάρτες γραφικών.

Δημοσ.

ρε παιδια εχω καιρο να κανω αναβαμιση και εχω χασει λιγο την επαφη μουμε το αθλημα.

ακομα δεν εχω αποφασισει για τον 955 η τον 965

καρτα γραφικων λεω την Connect3D 5770

τωρα απο ram μαλλον για 1333 λεω γιατι δεν ξερω αν αξιζουν 1600αρες..και να φανταστεις οτι σε λιγο παω να ψωνισω...γ@μ@τ@@@@

Δημοσ.

μιας και το τοπικ ειναι μητρικη για τον phenom II ξερει κανεις να πει τις διαφορες στα τσιπακια της AMD 790FX και 785Gκατι(το τελευταιο της σειρας).σκεφτομαι και γω για καποια αναβαθμιση στον 955.

Λιγο που κοιταξα τα μονα που βρηκα ειναι οτι στο 790 εχει καλυτερη on board vga και οτι υποστηριζει μονο ddr3 ram.Ισχυει?Ειναι μονο αυτα?

Δημοσ.
μιας και το τοπικ ειναι μητρικη για τον phenom II ξερει κανεις να πει τις διαφορες στα τσιπακια της AMD 790FX και 785Gκατι(το τελευταιο της σειρας).σκεφτομαι και γω για καποια αναβαθμιση στον 955.

Λιγο που κοιταξα τα μονα που βρηκα ειναι οτι στο 790 εχει καλυτερη on board vga και οτι υποστηριζει μονο ddr3 ram.Ισχυει?Ειναι μονο αυτα?

http://www.tweaktown.com/articles/2889/onboard_graphics_shootout_amd_790gx_vs_785g/index2.html

Δημοσ.

Παντα εξαρταται απο το τι θελεις να κανεις. Ο επεξεργαστης σου ειναι για OC. Αν κανεις overvlocking οι 1333 μνημες δεν κανουν. αν δεν κανεις τοτε ο επεξεργαστης αυτος δεν ειναι για εσενα. Οι black εκδοσεις ειναι καθαρα για ΟC επειδη δεν εχει κλειδωμενο πολλαπλασιαστη.

Δημοσ.

Μα ρε παιδια για να αποδοσει ενας καλος επεξεργαστης οφειλει και η RAM να ειναι γρηγορη..η διαφορα ταχυτητας μεταξυ επεξεργαστη και RAM ειναι τεραστια ειδικα με εναν 4core.... αλλα συγκεκριμενα στον 995 μπορει να μην ειναι εμφανης αυτη η διαφορα λογω μεγαλης cache(που ειναι κ L3)..

Δημοσ.

Δε νομιζω οτι βοηθα ιδιαιτερα.....το αρθρο ειναι κυριως για την on board καρτα γραφικων......απλα λεει σε καποια φαση κατι για το 790GX οτι ειναι καλυτερο απτο 790FX ενω η ΑΤΙ λεει οτι ειναι το καλυτερο της κτλ αλλα δεν εξηγει γιατι.

Αν οι διαφορες ειναι αυτες που ειπα δεν με ενδιαφερουν πολυ.......ειδικα για τις on board καρτες γραφικων.

Δημοσ.
Δε νομιζω οτι βοηθα ιδιαιτερα.....το αρθρο ειναι κυριως για την on board καρτα γραφικων......απλα λεει σε καποια φαση κατι για το 790GX οτι ειναι καλυτερο απτο 790FX ενω η ΑΤΙ λεει οτι ειναι το καλυτερο της κτλ αλλα δεν εξηγει γιατι.

Αν οι διαφορες ειναι αυτες που ειπα δεν με ενδιαφερουν πολυ.......ειδικα για τις on board καρτες γραφικων.

Η κυριότερη διαφορά είναι ότι το 790 έχει 2 PCI-E x16. Το 785 θα τις κάνει PCI-E x8 άμα βάλεις 2 κάρτες γραφικών. Κατά τα άλλα, άμα θέλεις καλύτερη ενσωματωμένη μονάδα γραφικών, μπορείς να υπεροδηγήσεις την υπάρχουσα.

Όταν είχα πρωτοπάρει μητρική με το 780G πριν 2 χρόνια περίπου, την είχα ανεβάσει στα 850 MHz και έπαιξα όλη τη σειρά Half-Life 2 με αξιώσεις σε 1280Χ960.

Το άλλο βέβαια είναι το ότι επειδή το 790 είναι το κορυφαίο chipset οι μητρικές είναι πιο πλούσιες.

Δημοσ.

τελικα η αποστολη τελειωσε, απο μνημες πηρα τις Geil Value 3GB DDR3-1600 Ram Kit (PC3 12800, 8-8-8, GV33GB1600C8TC), που αν και value μου ειπαν οτι πανε μια χαρα(για να δουμε) , το συστημα στηθηκε με προβληματα.Η μητρηκη ειδε τις μνημες σαν 1333 και επρεπε να τις αναβασω εγω απο το bios, κολησε ο ανεμηστηρας στην ψυχτρα (huper 212) και τα ξαναελυσα ολα να βαλω την μαμισια,( καμια προταση για ψυχτρα που να κουμπονει πανω στο socket( δεν ξαναλυνω μητρικη ..ελεος))

το θεμα ειναι οτι βαζοντας το speedfun μου δειχνει μια temp3 81C, οι και δεν ξερω τι ειναι.η CPU (ο 955) ειναι στους 30, ξερει κανεις τι ειναι αυτο το 81?να ειναι το chipset?το ακουμπησα και ηταν ζεστο(μια ψυχτρα εχει μονο) και αν ειναι αυτο, τι κανουμε?

Δημοσ.

Το chipset φταίει, δεν δίνει σωστή ένδειξη θερμοκρασίας. Ότι έχω δοκιμάσει από τη σειρά 7 των chipsets της AMD έχει αυτό το πρόβλημα. Εμένα τώρα δείχνει 92 βαθμούς και είναι παγωμένο το δωμάτιο. Το καλοκαίρι είχε πάει και 120 βαθμούς, το οποίο ήταν σίγουρα λάθος γιατί μια χαρά μπορούσα να ακουμπάω την ψύκτρα.

Δημοσ.

και εγω την ακουμπαω την ψυχτρα, αλλα χεστηκα οταν το ειδα, ....υπαρχει τροπος να δουμε να δουμε την πραγματικη του θερμοκρασια?

να του κοτσαρω κανενα ανεμιστηρακι?

Δημοσ.

Μη βάλεις τίποτα. Κι εγώ αυτά σκεφτόμουνα όταν την πρωτοπήρα πριν 2 χρόνια περίπου, αλλά μετά κατάλαβα ότι ήταν πρόβλημα λάθους ανάγνωσης.

Ακόμα μια χαρά δουλεύει και μάλιστα έχει αντέξει 3 διαφορετικούς επεξεργαστές υπεροδηγημένους στα όρια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...